Det roligaste är väl ändå att piffa. Måla, snickra och jobba på andra sätt och vis i all ära men det är slutpiffet som är pricken över iet. Och när man väl hittar det där piffet man letat efter i flyttlådor, ja, då börjar det roligaste!

? Mia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments
Tänk, är det inte konstigt att de saker man helst vill hitta först hittar man - förmodligen - sist? Inte har jag hittat piffet till kökshyllorna inte bland alla flyttlådor (trots att de börjat bli lite färre nu) och inte värmeljusen, ljuslyktorna och det där fina som man vill sätta pricket över i:et med..

Ödets ironi förmodar jag! ;-)

? Mia


Likes

CommentsFörvisso har vi kommit hyfsat i ordning även om vi fortfarande renoverar så smått, gardiner saknas, mattor saknas, flyttlådor finns fortfarande ouppackade (även om en del är uppackade), jox ska upp och jox ska fixas och jox ska.. Ja, ni som renoverat vet säkert vad jag menar.. Det tar liksom aldrig slut!

Men emellan varven får man sätta sig ned, låta Filippas saker bara vara för stunden, pusta och andas lite innan man sätter igång igen. Och liksom hämta andan!

? Mia

Likes

CommentsSolvarma bär. Tvätt som får vaja i vinden. Himmelska dofter. Grannar som grillar. Grus som knastrar under mina fötter när jag går. Barnfota barn. Sol. Ljumma vindar.

Sommar. Kan vi inte få njuta av dig lite till?

? Mia

Likes

Comments
Ååå vilka somrigt härliga dagar vi har just nu.. Vi har färska vinbär på den naturella filen varje morgon, dricker lite saft, grejar i huset, spelar boll i trädgården, pratar lite med grannarna och jobbar järnet på ett eller annat sätt när Filippa sover.

Jag har aldrig tyckt särskilt mycket bra om sommaren förrän jag flyttade till eget hus. Och helt plötsligt är det svalt inne. Svalt! Vår gamla lägenhet låg i direkt söderläge och var supervarm under de varma årstiderna. Men nu helt plötsligt är det skönt att vistas inne och får en liten värmechock när man kommer ut. Ljuvligt!

Stegen står kvar utanför köksfönstret sedan svärfar var här för några dagar sedan. Maken ska rensa hängrännorna och våra stegar är gamla, gedigna, i bra skick - men i trä.. Fina tycker jag men har ni försökt flytta en trästege? Jag förstod inte varför maken ville ha en ny i aluminium förrän vi skulle flytta den för några dagar sedan.. Tuuuungt!

? Mia

Likes

Comments
Hej hopp, vilken fin söndag vi har! Alldeles underbar, lugn och ro, vackert väder, sol och skön luft. Plus lata dagar.. Nej, det sistnämnda stämmer inte, förvisso har maken semester men vi grejar för fullt i huset, det är en del kvar!

Igår hade vi besök av pappa och svärföräldrarna och det grejades för fullt. Det regnade in lite på vinden, inte mycket men droppade lite när vi hade skyfall precis en HEL dag för några dagar sedan så svärfar snickaren har spenderat många timmar på vårt tak senaste tiden för att fixa det. Stort tack för det, igen! Taket ska bytas, dock inte i år men är nu fit for fight igen, så sköönt. Nu får det regna hur mycket det vill i höst (eller nej förresten, vi vill väl få en vacker årstid?)!

Några pics från vårt lilla kök - det är lite kvar att fixa såsom gardiner, en matta (ååå, har sett så fina från Himla och Nyblom, får se om jag tar in några därifrån i höst till butiken!) och lite piff på nyuppsatta kökshyllorna. Men de får ni se en annan dag!

? Mia

Likes

Comments

Lite nyheter i butiken i form av sött från Maileg (grisarna sålde tyvärr slut omgående men kommer snart in igen, tips - reservera genom att maila oss om du inte vill bli utan!), söta pastiller i fina förpackningar som görs för hand i Italien sedan över 150 år tillbaka och härliga teer.

Och missa inte slutspurten på FRAKTFRITT som pågår t o m augusti ut!

? Mia

Likes

Comments
Det känns rätt avlägset just nu, idag är det riktigt varmt, men det ska bli skönt kyliga höst- och vinterkvällar att elda i peisen. Vedlåren tycker jag är så sööt, kommer från min farfars farfar och farmor och innehåller redan lite ved från min mor och far!

? Mia

Likes

Comments

Hej svejs! Hoppas solen lyser på er!

Som ni kanske minns så är vårt nya kök inte så stort. Och att välja på mer bänkyta i köket eller att behålla köksstolar och bord i köket så var valet lätt. Istället för ett vardagsrumsbord och stolar + köksbord och stolar i köket kör vi bara ett möblemang (och hämtar ner mer stolar + bord från vinden om vi har storkalas).

Gardiner saknas, matta saknas, möbler står kanske inte helt spikade där de står för tillfället men de allra flesta. Jag hade egentligen tänkt gardinlängder här på bilden men ser att det nog skulle bli bättre med en hissgardin!

Fin onsdag till er!

? Mia

Likes

Comments