Bilder med tillstånd från Gorenje


Det här är en madam jag längtar efter. Lite fånigt egentligen - det är ju "bara" en kyl/frys men den är ju så fin! Vanligast i bloggvärlden är väl Smeg när det gäller snygga kyl och frysar men eftersom Gorenje är minst lika snygg men kostar cirka "bara" halva dess pris så är det ett lätt val!

Eftersom vårt kök blir litet får vi välja på mindre bänkyta och hel frys och hel kyl (alltså en av varje) eller en kombinerad kyl/frys och mer bänkyta. Och eftersom jag föredrar mer bänkyta så satsar vi på  kombovarianten och så får familjens gamla kyl/frys flytta ned i källaren för mer förvaring, ni vet - mat som inte används varje dag utan mer sällan och mer påfyllning.

Så - ja, om man kan längta efter nåt så fånigt som en Gorenje, jepp - då längtar jag allaredan! Om en månad på tisdag kör vi igång!

? Mia


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

CommentsVi fick en påfyllningsleverans till butiken från Lilla Bruket igår med cerat, flytande tvål Vildros och diskmedlet. Ceratet har gjorts om lite så nu smakar det istället mandel/kokos men mycket härlig även denna kombo!

Och så en påminnelse om loppiset i garaget bredvid gårdsbutiken i Hålta utanför Kungälv - öppet imorgon lördag kl. 10-14 samtidigt som gårdsbutiken! Klicka på länken för vägbeskrivning!

? Mia

Likes

Comments

Bilder med tillstånd från Ikea.

Vårt kök i nya huset heter Ståt. Eller kommer heta Ståt, renoveringen börjar ju inte än på en månad. Just nu inför Ikea ett nytt kökssystem som säkert de flesta av er redan vet och jag är glad att vi hann köpa just Ståt eftersom jag trånat efter det i många år. Ädel var också en favorit men eftersom Ståt har behållit sin popularitet hos mig i alla dessa år så blev det så! Jag tycker att det är en gammaldags känsla över luckorna som passar såväl sekelskifte såväl som femtio/sextiotal som i vårt fall. Dessutom matchar det pärlsponten så fint på väggarna med sina luckor.

Vårt kök kommer minna mest om de två sista bilderna och den översta. Bänkskiva i träfärg, pärlspont på väggarna, vitt kakel med fasade kanter, vit ugn, Gorenjekyl/frys, porslinsho och en vacker blandare. Öppna hyllplan på ena väggen men vi väljer helt stängda luckor för att få en äldre känsla.

? Mia

Likes

CommentsVi såg här i helgen en riktigt bra film, baserad på en verklig historia och mycket sevärd!

Rachel McAdams, Jessica Lange och Channing Tatum i The Vow. Helt klart något att se en regnig sommarkväll!

? Mia


Likes

CommentsGrattis till alla mammor idag! Jag blev uppvaktad mest av fadern i familjen, Filippa var måttligt intresserad men gissar att hon inte har så mycket mot att äta lite tårta lite senare under dagen..

Jag fick ett halsband med två hjärtan, ett lite mindre och det andra lite större - för att symbolisera mor och dotter. Jättefint tycker jag!

? Mia

Likes

Comments


Bilder med tillstånd från Drömhem och trädgård.

Hittade söta fiffiga små etiketter, redo för att skrivas ut och sättas på glasburkarna. Passar till sylt, marmelad - ja, faktiskt allt om man tänker efter! Lite piff i skafferiet och kylen kanske?

Ladda ned dina etiketter här.

? Mia

 

Likes

CommentsSista dagen med 20 % rabatt i webbutiken, gäller även reapriserna!

Och imorgon är det sista dagen med 20 % på hela sortimentet i gårdsbutiken utanför Kungälv för att fira att gårdsbutiken fyller 20 år i år!

? Mia

Likes

Comments


Uteliv. Tja, senaste dagarna har väl det varit si och så mellan varven med det. Försommaren försvann, nästan i alla fall! Jag plockade syréner häromdagen men huu vad kallt det var medan det bara för några dagar sedan var sommarvärme. Knasig vår vi fick eller? Hursomhelst blommar det vackert ute nu och den bästa tiden - om den är fin förstås - är nu tycker jag. Innan det blir jättevarmt!

Lagom värme hoppas jag på i sommar, packa flyttlådor och flytta i 35 grader - eh, nää tack! Men sisådär svenskt lagom med sol, blå himmel och härligt fläktande vindar, det gillar jag, det är min melodi!

? Mia

Likes

CommentsTack för tips om musterier! Det blir hela vägen till Borås för vår del i så fall. Kanske inget man gör ofta men vore kul att testa i alla fall.

Från äpple till kök! Det jag nog längtar allra mest efter i nya huset är vårt nya kök! Lite litet men vi har valt att inte göra det större, då skulle vi få tumma på det stora härliga vardagsrummet och det vill vi inte. Inte heller vill vi bygga ut, huset räcker gott och väl till för oss.

Däremot väljer vi att flytta ut köksbordet, som jag skrivit om tidigare, till vardagsrummet till matsalsdelen så istället för köksbord och matbord har vi "bara" ett möblemang. Och egentligen, varför ska man ha flera om man klarar sig med ett? Vårt klaffbord är stort som ett matsalsbord och rymmer många. Vill man ha ännu fler gäster ställer vi helt enkelt till ett bord till i det stora vardagsrummet.

Hursomhelst blir köket ett arbetskök om man kan beskriva det så. Ena väggen ser ut som ovan, andra väggen blir det nederskåp och öppna hyllplan samt vår Gorenjekyl (ser ut som Smeg men kostar bara en bråkdel jämförelsevis) intill. Vi kompletterar Gorenjen genom att spara den gamla kyl/frysen och placera den i källaren.

Den gamla pärlsponten sparar vi fast målar vit och kompletterar med mer pärlspont där de gamla överskåpen satt, där vi vill ha öppna hyllplan för att få det lite luftigare. Och så ny köksinredning i gammal stil  med hintar av femtio/sextiotalsstuk eftersom huset byggdes -63. Porslinsho och vacker gammaldags blandare. Vi behåller planlösningen i princip exakt som den sett ut i 50 år och det tycker jag om, det storgillar jag!

? Mia


Likes

Comments