Ser att många andra gör en nyårskrönika så jag tänkte göra min första (?) jag också.

Året började sorgligt när min fine morbror gick bort i kampen mot den grymma sjukdomen cancer och i maj skulle vårt barn sett dagens ljus men vi fick missfall hösten dessförinnan. Jag mådde dåligt senare under året och vi fick tillkalla ambulans när jag hade svåra bröstsmärtor.

I februari blev vår butik Ellis Corner hela 1 år och vi tog en sväng till Kalmar/Öland för att varva ned lite från vardagen. Och sist men definitivt inte minst - vi blev gravida igen och lyckan kom åter!

Gott nytt 2011, må alla era drömmar och förhoppningar slå in kära vänner! Tusen tack till er som följer min blogg, det betyder mer än vad ni tror!

Tipsar om Nyårsdagens film i SVT1 kl. 21.30 - Patrik 1,5 och TV3:s film Mamma Mia samma tid, samma dag.

? Mia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

CommentsMedan maken åker iväg i mellandagarna för att jobba försöker jag ta det så lugnt som möjligt här hemma, använda datorn så lite som möjligt och vila så mycket jag kan (men ordrar vill vi förstås ha, vi skickar igen nästa vecka!). Julruschen gjorde ont åt mina händer och armar med all packning med tanke på mitt karpaltunnelsyndrom så den där extra batchen med lussekatter jag velat baka och den där Rocky Roadchokladen jag tänkt göra blev/blir det inget med *snyft* ;-) Tur då att det finns både Alladin och Paradischoklad att köpa även om jag försöker vara måttlig med det söta förstås *fniss*

I vardagsrummet lyser en liten julby varje eftermiddag och kväll med våra zinkhus som jag samlat på mig genom åren. Tanken var att ersätta den julgran som aldrig kom upp här hemma med julgranens slinga men jag tyckte det blev lite för mycket ljus med den och ville istället byta ut mot levande ljus. Dock hade maken en helt annan åsikt och vädjade till mig att låta den ligga kvar bland husen så det fick bli lite bling bling och glamour julen 2010 till min käre man ;-)

Idag kan du shoppa för sista onsdagen i gårdsbutiken (annars öppet lördagar) utanför Kungälv mellan kl. 17-20, missa inte det!

? Mia


Likes

CommentsGod fortsättning! Julen -10 är slut (nästan) och vi vänder sakta blad mot 2011, ett spännande år här hos oss, har ni kanske stora förväntningar även hos er? Nyårslöften?

Så blir det ju faktiskt ljusare och ljusare nu igen, kanske en tröst för den som tycker mörkret är jobbigt. Jag tillhör de få som tycker vintern är en mysig årstid men hoppas förstås inte på snökaos när det är dags att åka till BB även om det kan vara kul att berätta för vårt barn en dag att h*n föddes under den kallaste vintern på närmare 150 år.

Nog är det rätt häftigt ändå med ett nytt år som är helt oskrivet ännu, visst ska vi göra det så roligt som möjligt? Har ni kanske några planer redan nu, resor, spännande utbildning, nytt jobb, flytt?

Missa inte kvällens
Nyår med Tina i TV4 kl. 20 och nya serien Drottningoffret (fortsättningen på Kronprinsessan och Kungamordet efter Hanne Vibeke Holsts romaner) i SVT1 kl 21.

? Mia


Likes

CommentsSå var det då dan före dopparedan, jag plockar lite härhemma i väntan på att maken ska komma hem och då ska vi äta saffranspannkaka. Amaryllisen blidde röd i år till min egen förvåning, föredrar egentligen vit men eftersom vi pyntat minimalt i år så fick det bli rött!

Tvtipsen i julhelgen är många för er som liksom jag tycker det är avkopplande att slå sig ned i soffan och slöa lite - Holiday, Kalle, Karl-Bertil Jonsson, Svensson Svensson, Tomten är far till alla barnen, Astrids jul, Den fördömde, Stjärnorna på slottet, och så något jag lärde mig se först förra året - Tomten - en vintersaga, så vacker, tänk att jag missat den! Bara att välja och vraka alltså!

Passar på att önska er en riktigt god jul, ät gott och må gott! Det tänker i alla fall jag göra ;-)

? Mia

Likes

CommentsDe godaste pepparkakorna ever görs av svärmor!

Ett jultips, ta lite vaniljglass (eller nån annan sort du tycker skulle passa, Polkaglass från Klings är supergod), bred ut på baksidan av en pepparkaka och tryck dit försiktigt ytterligare en pepparkaka som lock. In i frysen en stund och sedan klar - mums, världens enklaste dessert!

Svärmor har öppet gårdsbutiken idag mellan kl 17-20.

Missa inte alla mysiga julmatsprogram som går denna vecka i TV - Jamies familjejul (kanal 5), Gordon Ramseys ultimate Christmas (TV 3), Nigellas julstök (TV4+) och Pernillas jul (TV4+).

? Mia

Likes

CommentsDen skönaste och vackraste julplattan just nu går varm på min Spotify..

? Mia

Likes

Comments


Foto med tillstånd från TV4. Bild: TV4.

Missa inte Ernsts två julpysslarprogram som startar ikväll kl. 20 i TV4 och utspelar sig i huset som byggdes om i sommarens program. Myspys på hög nivå kan det bara bli med Ernst!

Tipsar också om en ny svensk kriminalserie i tre delar baserad på Viveka Stens kriminalroman I de lugnaste vatten. Morden i Sandhamn börjar ikväll i TV4 kl. 21 med Jonas Malmsjö, Thomas Andreasson och duktiga Alexandra Rapaport.

Pernilla Wahlgrens program Pernillas jul från förra året är också ett tvtips, start i TV4+ kl. 21 - mycket ikväll alltså!

? Mia

Likes

CommentsSnön faller utanför, tända ljus och inpackning av julklappar. Kan det bli mysigare?

Grankransarna är fusk, jag föredrar egentligen äkta vara men ibland är det ok ;-) De har hängt med i några år nu och jag tycker de blir fina med lite rött band från Maileg.

Har ni köpt klart alla julklappar?

? Mia


Likes

CommentsMysbelysning är inte lätt, vi har letat efter en nattlampa till barnkammardelen i vårt sovrum men inte funnit någon som fallit oss i smaken. För något år sedan hade Ikea en kort smidig ljusslinga på batteri som vi har några stycken av och vips så löste det sig väldigt billigt och väldigt smidigt! Den lyser såpass starkt att jag kommer kunna se bebisen i mörkret utan att tända i taket och inte har h*n någon elektrisk sladd bredvid sig eftersom den går på batteri, perfekt!

Och adventsljus nummer 4 tänder vi på söndag, nu går det riktigt fort, mysigt med lite julfirande snart, inte sant?

? Mia

Likes

Comments
Julrean är inne på sin sista dag i butiken så passa på! Jag kan tyvärr inte längre garantera ankomst före jul utan paket kan komma efter juldagarna (garanterad ankomst var fram tills i tisdags) men det packas och packas fram tills dess Ellis gör ett juluppehåll i sändningarna mellan 21 december till 3 januari men beställningar går förstås att göra även i mellandagarna även om du får vänta lite grann på ditt paket!

? Mia

Likes

Comments