Med 7, snart 6 veckor kvar till bf så börjar jag bli nervös. Inte så konstigt kanske ;-) Och i väntan på bebis så boas det vidare, skötbordet har kommit upp, inget märkvärdigt så det får ni inte se i vårt tråkiga badrum :-D Praktiskt bredvid handfatet men jag har inte vant mig vid att det står där det står ännu så under nattens toalettbesök slår jag i magen lite lätt, hihi.

I tallrikshyllan står det lite könsneutrala ting som förmodligen kommer ge plats åt lite rött och rosa eller blått sedan, vi vet ju vad det blir men har ändå valt att inte köpa nåt i dessa färger ännu utan det får bli sedan när h*n tittat ut. Just in case!

De små tavlorna kommer från min pappa och hans äldsta syster som omkom tragiskt när hon bara var fyra år gammal. Tycker de är jättesöta, gillar -40-tal och det finns två till som kommer upp i en framtida barnkammare. Fåglarna kommer från min mormor när mina morföräldrars hem delades upp så den är mig också kär förstås. Böckerna köpte vi till barnet som dog i förra graviditeten och dessa har jag velat om de ska upp eller inte, om det känns/är rätt eller inte. Men den lilla gunghästen jag beställde som kom bara några dagar på posten efter att vi kom hem efter skrapningen klarar jag inte ställa fram, det går bara inte. Vimpel och griffeltavla köpte vi i Danmark för några år sedan när jag var riktigt sjuk av längtan efter en liten och en liknande vimpel finns i vår butik (liksom pusslet). Nallarna är egentligen julpynt från Maileg men jag tycker de passar bättre här, inte sant? Visst finns det mycket sött!

För några inlägg sedan nämnde jag bebisens presenter och jag kom sedan på en sak till som absolut ska nämnas i detta sammanhang, att h*n ju faktiskt fick en rejäl present av mormor och morfar - barnvagnen, tusen tack igen för den!

För er som missade första avsnittet av Maria Wern (Eva Röse) i TV4 förra onsdagen tipsar jag om att ni inför morgondagens avsnitt kl 21 kan se det första avsnittet här.

? Mia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsFörsta advent, nästan mysigaste dagen på året tycker jag, särskilt nu med snö utanför fönstret! Med all väntan inför julafton så kan det vara nog så härligt. Jag adventspyntade igår det sista, i år plockar jag upp minimalt med julsaker, jag orkar inte rota fram alla fina saker vi förvisso har men tänker på att de ska plockas ned igen i en tid då vi kanske är helt sprillans nyblivna föräldrar. Jag högg tag i det som stod närmast helt enkelt ;-)

Så någon julgran blir det inte här i år till min besvikelse men så är det, ska köpa lite fler doftande härliga julblommor istället som får agera substitut för den riktiga gran jag hade hoppats på i år (har kört med plastgran tidigare år).

Men, less is more säger man ju och så får det bli! Vi myser loss med massa levande ljus och dofter istället, lussekatter, glögg och julmust! Och så suktar jag efter Rocky road just nu så jag håller på bli galen, får bli ett projekt för veckan när det finns tid!

? Mia

Likes

CommentsFörvisso är det inte advent förrän kommande helg men jag och M struntade i det i helgen och myste loss med lussekatter och julmust samt glögg och pepparkakor i förväg. Mums för lussekatter, orkade egentligen inte baka men var för sugen för att låta bli :-D

Har köpt en vit hyacint också, det är det enda jag pyntat ännu med - eller nej förresten - jag smög upp adventsstjärnan (med makens hjälp) i arbetsrummet häromdagen. Sovrummets och vardagsrummets fönster får vänta lite grann på det som ska komma med posten närsomhelst (hoppas jag) (har sålt våra Nusnässtakar som ni kanske sett) men den som väntar på nåt gott..

Apropå jul och advent så har gårdsbutiken (i Hålta, utanför Kungälv) med vårt sortiment (dock inte riktigt allt) öppet även onsdagar nu fram till 29 december så ta gärna en tur dit! Se gärna mer på Stinas hemsida.

? Mia

Likes

CommentsIdag bor jag i ett vackert vinterlandskap, såå fint! Nån som fattat att det är advent snart? Inte jag och det är nog första året på många som jag inte börjat julpynta i förtid. Vet inte vad det beror på, jag är så inne i bebistänk och att få ut alla vansinnigt många ordrar för Ellis (julruschen har startat sedan några veckor!) så jag kanske inte hunnit tänka så långt. Men så är det ju och jag skulle mer än gärna vilja få upp ljusslingan i häcken i helgen, får se om jag lyckas fjäska med min käre man såpass att det kan bli gjort. Blir jättevackert och lyser upp de mörka kvällarna.

Tullat på glöggen har vi redan gjort som synes och jag måste tipsa om Ikeas vansinnigt goda Äppleglögg till ett bra pris! Den vita har vi inte testat ännu men det ska vi snart göra. Utan alkohol förstås av en känd anledning ;-) men jag gillar inte glögg med alkohol i ändå. Vore underbart om jag orkade göra lussekatter i helgen också, har en sugen make här hemma. Måste erkänna att jag också är sugen, något av det godaste jag vet. Plus semlor som jag suktat efter i månader allaredan (skyller på cravings) *mums*

? Mia

Likes

CommentsÅ vad mysigt det var igår när det flög några snöflingor i luften när jag var på väg till läkaren med mitt karpaltunnelsyndrom (krämporna blir fler och fler men h*n är värd varenda en!) men blev barnsligt besviken när det inte blev mer än några flingor. Jag fick i alla fall stämning till att fota Walther og Co:s sista leverans till butiken när jag kom hem igen. Och ett hopp om en.. vit jul..

? Mia

Likes

Comments

Inspirationsfabrikens tisdagstema denna gång (ni har väl stiftat bekantskap med den?) är
k o n t r a s t e r och jag kände först inte att jag hade något att bidra med just nu men så kom jag på införandet av barnkammardelen i vårt sovrum. En väldigt kontrast och omställning mot tidigare samtidigt som vi försöker fatta att vi faktiskt ska bli föräldrar
om sisådär 67 dagar. Det är väl kontrast mot det tidigare livet om något!

Junosängen är inte bäddad ännu men jag bäddar nog om drygt en månad, en sak i taget och något att se fram emot plus lite för det där mentala, att ta in och förstå något såpass stort. Tallrikshyllan är boad den också även om den nog kommer ändra utseende några gånger till innan hjärtat kommer till världen. Men jag vågar inte föra in rosa/rött eller blått för flicka eller pojke förrän vi kommer hem från BB. Visserligen vet vi att det blir en xxx men jag är så skrockis så ni kan inte ana så jag törs inte köpa nåt för tänk om..

? Mia

Likes

CommentsMakens nya kärlek sedan en månad eller ett par tillbaka är denna som jag starkt motsatte mig till först. Onödigt tyckte jag men det hjälpte inte. Fast han lät mig välja utseende, snällt inte sant?

Och jag får väl lite motvilligt erkänna att den inte är så dum. Med radio och möjligheten att lyssna på Spotify (från en iPhone eller laptop) så gör den sig bra här hemma trots allt även om jag inte riktigt klurat ut hur jag får över min musik till den och att diskussionerna om var den skulle stå gick varma. Men överens till slut så ska det snart få plinga ut vacker julmusik ur den..

? Mia

Likes

Comments
8 leveranser på 8 dagar till butiken är inte bara mycket, det är på tok f ö r mycket! Tur att jag då har tullat lite hjälp från en snäll äkta make. Det hade varit mycket utan en tung gravidmage.. ;-)

En leverans kvar att packa upp idag, från Isa med fler Christmas och andra flaskor, den sista tog slut i morse i g en så det var perfekt tajming :-D Vi har sålt rekordmånga flaskor i år trots att vi tog in dubbelt så många som förra året från start och fått tagit in ännu fler i ilfart så vill du ha en flaska är mitt tips att inte vänta!

Mysigaste leveransen är nog från Maileg med tomtar, kaniner, bordsflaggor och söta grisar. Tyckte det såg så gulligt och roligt ut när jag öppnade kartongen med grisarna som varenda en låg med ändalykten och knorren rakt upp i vädret :-D

Grattis Kennert Nilsson till presentkortet på canvastavla! Tack till er som tävlade och till SUMOpix för vinsten!

Och förresten, apropå leveranser, jul och Ellis - ta gärna en sväng till gårdsbutiken ni som bor i Göteborgs/Kungälvstrakten, imorgon bjuder Stina på glögg! Och nu i jul har hon utökade öppettider för sina alster och Ellis sortiment, se mer här.

Ha en fin fredag!

? Mia

Likes

CommentsDe vackra handsydda och handtryckta kuddfodralen Drömmar, Kärlek och Lycka finns återigen i butiken! Och missa inte deras systrar Julefrid och God jul!

? Mia

Likes

Comments
Emellan bokläsning, förlossningsförberedande kurs, krämpor, domningar och värk så har vi lyckats fixa hjärtegrynets barnkammardel. Jag mår nämligen lite sisådär, allt är värt det men tänk vad mycket man kan utveckla på grund av en liten bebis! Men h*n mår bra och det är huvudsaken!

Barnkammardel skriver jag eftersom vårt sovrum inte är så stort (inte lägenheten heller) och men tror det räcker gott och väl för de första åren. Med smart förvaring och planering kommer det funka fint! Ellis Corner tar ju en del plats här hemma ;-) och makens fotoutrustning likaså.

Så inte nog med att operation barnkammare och inköpen är nödvändiga, den är också en liten wake-up-call, helt plötsligt blir det mer verkligt och min käre makes ordentliga uppvaknande blev nog på den förlossningsförberedande kursen som vi går nu i november (december törs jag inte vänta till, tänk om jag föder för tidigt liksom mamma). Men huu för att sitta på stenhårda stolar i
2 1/2 timme och tre toaletter på en hel aula full med gravida kvinns (och meddragna makar/pojkvänner), fasar för de kommande två kurstillfällena!

Slutresultatet återkommer jag till!

? Mia

Likes

Comments