Bild med tillstånd från Ann-Catrin

Föll pladask för det dockhus som Ann-Catrin sålde i sin webbloppis nyligen. Tyvärr för långt för att åka och hämta men hade jag bott i Sthlmstrakten så hade jag slagit till bums trots att vi inte har plats idag. Från -40-talet, gammalt, nött och alldeles, alldeles underbart..

? Mia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att tillföra en kontrast till något gör intrycket lite spännande och lyfter intrycket lite grann. Svart till vitt eller tvärtom, nytt mot gammalt, blått mot vitt - ja, variationerna är många!

Hemma hos oss dominerar brunt mot vitt, svart mot vitt, zink mot vitt och gammalt mot nytt. Hur ser det ut hos dig?

? Mia

Likes

CommentsLycka är att ha en underbar man jag har haft turen att finna och som jag älskar till världens ände.
Lycka är att han älskar mig lika mycket.
Lycka är vår älskling i magen, du är så efterlängtad.

Och efter så många år med sjukdomar, mobbing, tråkigheter, sorger och elände anser jag mig faktiskt vara värd det! Måtte all olycka, sorg och tråkigheter fly sin kos, här är de inte välkomna, jag har fått nog!

Vilken lycka är din?

? Mia

Likes

Comments
Det blidde inga dahlior i vår täppa i år. Inte alls. Inte heller ville farmors ros blomma och min röda ros blommade mycket sparsamt innan den la av för säsongen i förtid. De gillade kanske inte den kalla vintern, vad vet jag? Dahliorna kom ju i och för sig inte i jord förrän i vår så där kan jag inte skylla på Kung Bore..

Men vackra är de vita och rosa som kommer från svärmors prunkande trädgård, tänk om man hade fötts med riktigt gröna fingrar och fick sin trädgård att blomstra som hennes samt farmors och mormors gjorde i sina dagar. Eller kan fingrarna bli gröna med åren..?

Missa inte säsongsstarten av Skavlan, ikväll fredag SVT1 kl. 21!

? Mia

Likes

CommentsBilder med tillstånd från La Redoute.


Idag har liten i magen varit riktigt aktiv och busat med mamma, kickade loss när pappa ringde på vägen hem, hihi! Vore skoj om h*n kände igen hans röst på högtalartelefonen men mysigt hursomhelst.

Det finns så himla mycket fint och sött i butikerna till de små och jag roar mig ibland med att surfa runt och kika. Inget köpt ännu men tanken är att vi ska åka till Ullared i slutet av oktober för att inhandla det vi behöver både i kläder och annat. Det vi inte finner där tar jag sedan här hemma eller på nätet (How to kiss a frog, Kinoko, Pomp de Lux och La Redoute är nog favoriterna men det mesta får bli Ullareds). Då är jag i åttonde månaden och väl lagom tajming att göra det för vem vet hur jag mår och kan röra mig längre fram? Med tanke på att det var riktigt jobbigt att gå på ett museum häromdagen och jag fick sätta mig några gånger så får det nog bli så. Maken har hittat fäste för sin Iphone till barnvagnen på nätet, mycket viktigt.. ;-)

Mamma ska plocka fram de kläder jag och min bror hade när vi var små så jag får plocka ut det vi vill använda, hon har vårdat dem ömt och jag kikade på dem i förra graviditeten och såg söta små vita och bruna kläder som föll mig i smaken. Funkar än idag och tänk vilken kvalitét om de hållit såpass! Det närmar sig boa och shopping med andra ord, en månad kvar tills dess, mysigt!

? Mia

Likes

Comments


Bild: Mia


Det har blivit några julinspirerande blogginlägg den senaste tiden men dagens inlägg som går lite åt Lucia baseras på tisdagstemat för Inspirationsfabriken - mitt bästa loppisfynd. Och det måste jag nog säga är Luciakronan från -40/50-talet som jag betalade 35 kr för och jag har sett att den går för 6-800 kr på Tradera... Kommer lysa fint om sisådär drygt ett par månader!

? Mia

Likes

CommentsBilder: Mia

Vi brukar lägga ut julen i månadsskiftet september/oktober (fånigt egentligen att skriva bruka när vi bara haft öppet i drygt 1 1/2 år) men i år så tjuvstartar vi lite och har börjat redan nu. Nästa vecka skickas nämligen inga paket ut så därav tjuvstarten och dessutom i gengäld har butiken två erbjudanden just nu - fina glasburkar och hättor att nyttja nu när sommarens bär syltas in och så rear vi ut en del julartiklar.

Men så kommer nyheterna in nu i jämn ström - bland andra har Walther og Co skickat oss hälften, Èn Gry og Sif har inkommit med en del och lite från Maileg. Både jul och fint att nyttja året om förstås!

? Mia

Likes

Comments


Bild: Martin

Det är inte mycket jag saknar med vår gamla bostad. Bo på 10:e våningen med en hiss som la av typ en gång i månaden (om inte oftare), ja, jag skulle kunna göra listan lång med vad vi inte gillade. Tänk er att bo med liten bebis och barnvagn där när hissen inte går och jag måste gå upp eller ned med liten i famnen.. Förvisso har jag nog aldrig haft så bra kondis som när vi bodde där när vi fick gå upp och ned när den strejkade men nej, vilken tur att vi flyttade!

Men något som var bra, det var utsikten.. Med Göteborgs inlopp vid våra fötter från Masthuggskyrkan via Vinga fyr och ut mot havs så kan ni tänka er vad vackert det var både dag som natt. Alla ljus från hamnen var magnifika även om själva hamnbyggnationen inte var så vacker kanske men väl kännemärke som Skandinaviens största hamn. Se Ostindiefararen från första parkett när hon gick in mot Göteborg, otroligt häftigt..

Så utsikten, ja, den hade jag nog gärna velat ta med mig. Och utsikten såg vi förstås bäst från vår balkong 10 våningar upp i luften. Allra första gången jag fick lägenheten och jag lutade mig ut fick jag svindel, grabbade tag i balkongdörren och hasade mig in igen ;-) Och balkongen - vi fick faktiskt pris i en tävling där vi deltog och fick bemärkelsen en av Västsveriges tio vackraste balkonger!

? Mia

Likes

Comments


Bild: Mia


Vi har ett äppelträd precis utanför vår häck, på vår gemensamma gård vi delar med grannarna, där jag har varit och pallat lite äpplen varje år men i år är de så fula inuti att jag förkastat dem. Synd när det dessutom är så ekologiskt och obesprutat det kan bli! Men så får fåglarna bli glada istället ;-)

Trevlig helg!

? Mia


Likes

CommentsTyckte så synd om Anna när hon inte gick vidare i ESC men hon verkar klara sig bra ändå. En video så vacker och en låt jag gillar skarpt..

? Mia

Likes

Comments