Bild med tillstånd från SVT. Foto: Ola Kjelbye.

Om ni såg Camilla Läckbergs filmatisering av Stenhuggaren får ni inte missa kvällens premiär av nästa bok, Olycksfågeln. Hanna Kruse (Lia Boysen) är polisstationens nya kollega och samma dag hon börjar får poliserna larm om en bilolycka. Patrik (Niklas Hjulström) anar dock oråd och mycket riktigt, kvinnan i bilen blivit mördad. Mitt i det som visar sig vara en invecklad mordserie med flera offer planerar Erika (Elisabet Carlsson) och Patrik sitt bröllop.


Håll utkik i öppningsscenen där ni kan se författarinnan själv, fröken Läckberg. Ikväll, del 1 av 2, kl 21 i SVT1.

Vill ni se en riktigt vacker klassiker ska ni slå på TV3 kl 15.15. Ivanhoe från 1982.

? Mia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments
Bilder med tillstånd från SVT. Foto överst till vänster: Telepool München.
Foto överst till höger: Sony. Foto nederst: Nordisk film.


För den som inte festar loss på nyårsafton utan har det lugnt och skönt hemma på nyårsafton följer några tvtips för en mysig kväll.

Se den nyligen bortgångne Patrick Swayze i klassikern Dirty dancing kl 13.55. Ännu en klassiker som jag faktiskt missat (eller har den pausat?) några år är Grevinnan och betjänten, kl 19.45. Sist men inte minst ytterligare en film, Sömnlös i Seattle - allt i SVT1. Den sistnämnda kl 21.00.

? Mia

Likes

CommentsBilder: Mia

Ibland fyndar man och ibland gör man tokfynd. Denna luciakrona från -40/-50-talet är ett sådant om ni frågar mig. Jag har gluttat på Tradera och sett kronor gått loss på upp emot 300-700 kr. Jag fyndade min på loppis för 35 kr *glad* Är fin med buxbom runt men det får nog bli ett projekt inför nästa jul..

? Mia

Likes

Comments


Bild: Mia

Om det nu finns nån tomte, om man ska drista sig till barndomens tro på jultomten så ser han nog ut enligt ovan bild om man ska tro på gamla berättelser och inte den kommersiella tomte som sägs ha skapats av Coca-Cola i rött. Hursomhelst är det en fin berättelse och nåt jag gärna ger vidare till mina barn. Men sen är det ju det där om att vi vuxna ska föregå med gott exempel och inte ljuga.. Eller vem vet, han kanske existerar trots allt? ;-)

? Mia

Likes

CommentsBilder: Mia, ur första Leilas Country Living, 2009

Vädret spelar oss verkligen spratt fram och tillbaka med snöoväder som gjorde att min familj som skulle kommit ned till oss på annandagen fick stanna hemma, mer eller mindre insnöade. Synd men inget att göra åt. Vi får byta julklappar nån annan gång.. Insnöade är inte vi även om vi fått en del men ena dagen töar det och sedan vräker det på igen för att sedan bli kallare igen.

Från väder och vind till nåt helt annat - för oss som älskade Leilas tidning Leilas Country Living vill jag tipsa om att om du går in på tidningens hemsida och gör en intresseanmälan så får du erbjudande när tidningen kommer ut igen. Den kommer tillbaka men när är osäkert i dagsläget med tanke på Leilas mammaledighet. Men, den som väntar på nåt gott.. ;-)


Söndagsfilmen är denna, boken är kanon och filmen inte dum den heller ;-) Kl 21 i TV4.

? Mia

Likes

Comments

DSC_5054
Bild: Mia

gör dagen lättare och roligare, inte sant? ;-) Jag har här hängt upp vår mistel som jag inte minns varifrån den kommer men vi hade en liknande i butiken i jul, nu slutsåld. Hjärtgirlangen är mig kär och tycker den passar fint tillsammans med misteln :-D Den finns dock fortfarande kvar i butiken, både i rött och vitt, fin året om och inte bara i julgranen. De hänger på hängaren som förr fanns i farmor och farfars källare. Lite puts och den blev fin som ny, praktisk i hallen. Visst behöver vi lite kärlek och omtanke i v??ra liv!

Annandagen bjussar på starten av Stjärnorna på slottet, faktiskt bättre än vad jag trodde märkte jag vid lite zappande förra säsongen. Och med Kjell Bergqvist och Tommy Körberg kan det nog bli lite riv tror jag, värt en titt kl 20 i SVT1.

? Mia

Likes

Comments


Bild: Mia

Jag hoppas att ni har en lugn och skön juletid, struntar i alla måsten, dammråttor och tvätthögar - det går att hinna ikapp det i mellandagarna. Vår julafton slutade skavfötters här hemma i soffan framför teven med favorittäcket över oss efter att ha besökt makens familj under dagen. *mys*

Njut av glädje, ledighet och glöm inte varför vi firar jul.. ;-)


? Mia

Likes

CommentsBilder med tillstånd från SVT. Foto överst: Pennfilm.
Foto till vänster: Buena Vista. Foto till höger: Madeleine Söder.

Så äntligen julafton. Trots ett stick i hjärtat av sorg över vårt barn som aldrig fick se världens ljus, saknaden är extra stor en sådan här dag så försöker jag ändå mysa till dagens alla glädjeämnen.

På tv ser du bland annat Kalle Anka förstås kl 15, Karl-Bertil Jonssons julafton kl 19.30 samt Svensson Svenssons jul kl 20.30 - allt i SVT1. För oss som kan se NRK så tar jag gärna en titt på min storfavorit sedan mina unga år - Tre nøtter til Askepott kl 11.

God jul! ? Mia

Likes

Comments

DSC_5259-2
Bild: Mia

från Lillkyro som har sitt ursprung från medeltiden. På 1800-talet tog de österbottniska kvinnorna med sig blecklyktan till kyrkan och höll sig varma genom att lägga lyktan under kjolen."

Tack snälla Lina för lyktan! Vi bytte julklappar med varann på distans och denna fina lykta fick jag som kom hela vägen från Finland. Kul med en historia bakom något, det blir liksom lite extra roligt då, inte sant? Trumpeterna och kronan finner du i butiken.

Missa inte kvällens film i TV3 kl 21 - Love Actually!

? Mia

Likes

Comments

The Xmas goat says hello
Bild med tillstånd av maken, martinwallgren.com

Såhär ser det ut utanför vår entré i vår förträdgård, dock nu med en massa snö också, det snöar ännu mer och det verkar snöa hela natten som det verkar just nu i skrivandets stund. Helmysigt! Kortet togs av maken innan snöfallet kom häromdagen och nu är den lilla vinterharen begravd i snön, stackarn :-D

? Mia

Likes

Comments