Bild: Mia

Säger du lussekatt eller lussebulle? Jag bakar lussekatter trots att de inte ser ut som katter utan tja, den där normala formen. Bulle borde jag väl säga då men nope, det är katter jag bakar :-D

Jag har förgäves försökt inhandla kesella till mina katter men bommat två dagar. Helt slut inte bara på Ica Maxi utan även hos leverantören (!). Och har man fått in smaken för kesella i katterna så vill jag gärna ha det då de blir mycket saftigare. Har läst att man kan testa med vit choklad i också, ska sticka in lite grann i några stycken för att se hur det blir (läs smakar). Men huuu vad dyra saffranpåsarna är i år!

I förhoppning om kesella på Ica på onsdag så mumsar jag nog på en kisse inom kort ;-) Mina fina handdukar kommer från Grandmas/Lexington och gör baket ännu mysigare :-D

Tack till er som röstade på mig i Vi-i-villa-utmärkelsen! Tyvärr räckte det inte längre än en femteplats/sistaplacering (snyft).Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

CommentsBilder: Mia

i den nya adventsljusstaken från Ylva Skarp/Cosas är tänt idag och vi myser till första adventssöndagen i december månad höll jag på att skriva men det är det ju inte riktigt ännu. Tändsticksasken finner du i butiken. Men på tisdag är det december, jättekonstigt tycker jag som inte fått in det ännu. Myspys gäller idag så långt som möjligt!

Trevlig första advent kära vänner!

Likes

CommentsDe som har minne som en häst vet att jag tipsat om den förr men jag tycker den är helskön.. Ikväll, kl 20 i TV4+, lagom till advent om ni frågar mig ;-)

Onödigt vetande: För er som undrar varför jag sällan tipsar om program på kanal 5 - jag har "bara" presslogin till SVT, TV3 och TV4 och eftersom jag aldrig lägger upp bilder på bloggen som jag inte har tillstånd till, med respekt för upphovsrätten/copyright etc, blir det sällan tips från femman. Inlägg utan bilder är jättetrist. Men jag försöker att inte glömma att tipsa ändå om Greys, DH och Brothers and sisters t.ex, mina favvisar! :-D


Likes

Comments

Oj vad det väller in order - att julen är kommen är ju inte riktigt sant även om det känns så när det packas julsaker varje dag nu. Men visst är det härligt, tack alla ni som handlar i butiken!

Slutligen så kom då den försenade Walther og Co-försändelsen och mycket fanns i den. Från Nyblom hämtades hem lite smått nytt och lite favorit i repris som tagit slut. Och så kom finally den grå roskudden som några av er väntat på, nu finns även den i butiken.

För er som bor i Göteborgsområdet så har EC:s återförsäljare utökade öppettider i jul och myser till det lite extra med lite tilltugg, värt ett besök!


Likes

CommentsBilder ur Leilas häfte. Foto: Mia

med Leila finner du på Apoteket helt gratis! Ett litet häfte med lite gott, sött och smaskigt till jul med Apotekets julprodukter. Gratis är gott säger man ju och särskilt när det är Leilas goda ;-) Senapssillen verkar lockande att testa men å andra sidan är Fiskstjärnans härnere på torget så vanvettigt god så jag vet inte ens om det är värt ett försök..

Hittar du inte ditt häfte eller är det slut på just ditt Apotek kan du ladda ned det här.Likes

Comments


Bild med tillstånd från TV4. Foto: Daniel Ohlsson/TV4.

Nån mer än jag som läser Pernilla Wahlgrens blogg? En varm, trevlig tjej med hjärtat på rätta stället. Ikväll startar hennes program Pernillas jul i TV4+ kl 21 där hon bjuder in sina vänner till matlagning, pyssel och mys i julens anda i sitt hem på Lidingö. Kvällens avsnitt gästas av Birgitte Söndergaard.

Likes

Comments


Bild: Mia

Ett tips för nästan utblommade hyacinter är att klippa bort det fortfarande friska och lägga dem tillsammans med någon annan blomma eller helt allena i en skål med vatten. Jag tycker alltid det känns lite störande med halvt om halvt vissna buketter (det är väl inte bra ur Feng Shui-synpunkt heller) men synd att slänga det som ser bra ut och då känns det här som en alternativ lösning ;-)

Dagens tanke - varför kan man få flera positiva synpunkter om något men det man ältar är de negativa? Varför är det så mycket lättare att ta åt sig av det negativa än det positiva..
Likes

Comments


Bild med tillstånd från TV4. Foto: Daniel Ohlsson/TV4.

Ikväll är det säsongstart för årets Robinson, denna gång under ledning av Paolo Roberto som ersätter mammalediga Linda Isacsson. De 18 deltagarna delas upp direkt i två lag som får ta sig själva till var sin strand, ovetandes om varandra. En efter en kommer de att röstas ut i örådet men vägen dit kantas av pakter och intriger. TV4 kl. 20.

Vill du hellre se en film kan jag tipsa om Heartbreakers, TV4+ kl 20.

Likes

Comments


Bild: Mia

De senaste dagarna har ljuset varit irriterande för flera av oss. Eller rättare sagt, bristen på det. November är helt sanslös månad när det gäller att mörka ned, regn och blåst, frånvarande sol och jag tippar på att det är den månad då vi nordbor är som mest deprimerade.

Men när man inte har så mycket dagsljus att röra sig med så får man leka med lampljus istället. Och stearinljus för den delen. Det är inte lätt att fota lampljus, det har lätt att bli för gult men jag gjorde ett försök, tyckte nassarna såg lite söta ut i det milda lampljuset ;-)
Gillar dessutom enkelheten, det blir inte mycket julpynt i år, känner mig sparsmakad men som ni ser har jag redan tjuvstartat :-D

Likes

CommentsJag låter skivan gå om och om igen med dessa två.. Underbar och bästa julplattan just nu!


Visste ni förresten (nä hur skulle ni kunna veta det) att jag också spelat in en skiva? Många år sedan nu men det var en rolig upplevelse..

Tillägg: Äsch, det låter märkvärdigare än vad det är. När jag sjöng i kör spelade vi på -90-talet nån gång in en platta med Helena Döse. Så nån solosång här på bloggen kan/tänker jag tyvärr inte bjussa på :-D Men kul var det!

Likes

Comments