Inneonline.se sponsrar bloggen med en tävling i ljusets tema för visst behöver vi både levande och elektriskt ljus så här års? Första pris är en ljusslinga med snöflingor, andra pris en adventsstjärna och tredje pris ett ljuvligt änglaspel. För att tävla svarar du på frågan hur många änglaspel från Pluto säljer Inneonline? Du finner förstås svaret genom att titta i deras butik. Skriv ditt svar i kommentarsfältet och har du inte blogg skriver du även din mailadress så att jag kan nå dig om du vinner.

Tävlingen avslutas den 16:e november kl 20. Lycka till!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Bild: Mia

alla vänliga själar därute - tack tack för söta ord! För er som inte orkar eller vill läsa mina (som det får bli - sista) rader om missfallet kan hoppa till det sista stycket.

Jag har fått lite skräck inför nästa graviditet när jag läser alla kommentarer och alla berättelser om er som fått missfall på missfall. Men jag har fått reda på av min läkare att 80 % av alla graviditeter går bra och det ska jag försöka komma ihåg nästa gång. Och att det är liten risk för missfall igen. Även om jag kommer vara mycket mer avvaktande, rädd och förmodligen inte tillåta mig vara glad förrän jag går igenom det första UL och ser ett litet pyre som lever. Dit jag gick, gör man tidigare UL än på vanliga MVC men ett tips för oss alla som råkat ut för missfall och är oroliga - denna klinik gör extra tidiga UL så att vi kan bli lite lugnare. Det är något jag definitivt kommer göra. Kostar en slant men det är det definitivt värt. Kan man lägga en tusenlapp på kläder kan man lägga en tusenlapp på UL.

I tisdags besökte vi Sahlgrenska och min läkare förespråkade skrapning i mitt fall och så blev det då gjort igår. Mycket jobbigt men å vilken underbar personal. Det kommer givetvis vara tungt ett tag framåt, både för själ och för kropp. Nog om detta, jag har redan skrivit för mycket om det känner jag. Naturligtvis fick jag med mig halsont från Sahlgrenska i tisdags, precis som det inte räcker med skrapningen så har jag sk*tont i halsen också.

Julen är kommen både till inredningsbutiker, nätbutiker och Ikea. Ellis är förstås fullproppad, mycket har kommit sedan jag visade senaste nyheterna, så ta en titt ;-) och more is yet to come. Nåt jag tycker är mysigt är när jag ser att vårt Ica Maxi plockar upp julen, då är november nära och jag tog en lov tidigare i veckan, jag hittar inte alltid något utan är rätt kräsen men jag tycker det är skönt att bara titta och längta efter advent. Förmodligen inte så mycket med jul att göra men bland julsakerna fann jag underbara spillkumsskålar - tips alltså - för oss som aldrig hittar de där gamla originalen på loppis - jag gör det inte - köp dem till bra pris på Maxi. 29 för den lilla söta och 129 för den stora!

Anna - jag tänker på er!

Likes

Comments


Bild: Mia

Jag är överväldigad över alla vänliga själar som lämnat värmande kommentarer till mig och Martin. Tusen tack, vi blir rörda båda två och det har fallit både en och flera tårar. Jag har gråtit tills det inte kommit några tårar längre. Tack också till alla som mailat mig, inte bara vänner utan från människor som jag inte känner som visat medlidande och omtanke. Tänk vad många fina människor som finns därute. Märker dock verkligen vilka som är ens riktiga vänner utan att skriva för mycket..

Dagarna är fortfarande tuffa. Dagen som var den värsta i mitt liv kommer alltid finnas kvar som ett sorgebarn då barnmorskan drog med ultraljudsscannern över min mage. Först till min och Martins stora förväntansfulla spänning då vi tittade på monitorn för att se vår älskling, sedan en oro som växte sig allt starkare när barnmorskan blev tyst, drog med scannern lite hårdare och runt runt för att till slut lägga den åt sidan, la sin hand på min och sa mjukt och vänligt att hon inte hörde några hjärtslag och inte heller till en början såg fostret. Den värsta dagen i mitt liv och den största sorg jag nånsin behövt gå igenom. Bebisen tros ha gett upp livet i 7-8 veckan men min kropp har ännu inte förstått det s.k. missade missfallet utan graviditetssymptomen fortsätter i ovisshet. Med andra ord ligger vårt lilla hjärtegryn fortfarande kvar i min mage tills dess att Sahlgrenska hjälper oss på traven.

En mycket märklig känsla att gå omkring med min döda bebis i magen när jag bara vill gå vidare men fortfarande är hungrig, illamående och har växtvärk från livmodern. Precis som att allt är som vanligt vilket det inte är. Och som sjukvården ser ut idag med köer och väntetider så har jag fått vänta en vecka till den undersökning som görs med UL för att se vad som är bäst i vårt fall, att låta naturen ha sin gång och vänta på att fostret stöts ut själv (vilket jag inte vill), skrapning då jag läggs in på sjukhuset eller tabletter för att få ut barnet. På tisdag är det undersökning och sedan får jag troligtvis ytterligare en tid för åtgärd, kanske ännu fler undersökningar väntar därefter beroende på hur det går. Med andra ord är det inte lätt att gå vidare just nu utan vi lever mitt uppe i..


Likes

Comments


Bild: Mia

Bland det godaste som finns är skaldjur om ni frågar mig. Och ni som följt min blogg ett tag vet att jag kommer från en fiskarsläkt sedan många generationer tillbaka vilket jag tycker är rätt häftigt så om pappa orkar ha med mig nästa hummersäsong så får mamma eller maken passa lill*n under tiden. Jag vill lära mig! Men tills dess så får vi smaka av pappas fångst och sist hade de med sig till oss som vi åt nu i lördags, snällt! Till det äter vi alltid brorsans egenkomponerade goooda röra på rostat och lite gott vitt vin till. Det sistnämnda inte för min del då. Lill*n har redan ätit hummer ett par, tre gånger i magen, coolt! :-D

Imorgon, tisdag, väntar inskrivning + UL - spännande men nervöst..


Likes

Comments


Bild med tillstånd från TV3. Foto: Ulf Berglund/TV3.

Säsongsstart för Grannfejden ikväll kl 21 i TV3. Vill du veta mer om programmet kan du läsa min tidigare review om programmet här.

Likes

Comments


Bild: Mia

låter bättre än vad det är. Det enda som är annorlunda är att jag byter ut innehållet i den fina vasen, som vi fått av familjen A, efter årstid. Men, det lilla är bättre än inget alls ;-) Ljuslyktor på soffbordet också men det är mer efter lust och tillfälle än årstid. Jag brukar också egentligen byta ut de vita kuddarna i soffan och fåtöljen mot lite brunmurrigare men i höst känner jag inte för det. Jag kände för vitt istället så det fick vara som det var. :-D

Likes

Comments


Bild: Mia

Present nummer 2 på vår femte bröllopsdag var Mateus-fatet i vitt som jag valt att samla frukten i. Jättefint och jag älskar Mateus porslin som jag tycker är både klassiskt, enkelt men en fröjd att titta på! Ska väl erkänna att jag hjälper maken med önskemål eftersom han tycker det är vanvettigt svårt att handla. Då gäller det att önska i tid och sedan glömma bort ;-)

Likes

Comments