Älskar denna låt, den dök upp i mina tankar igen efter att ha läst texten hos Hanna för ett tag sen.. Lite sommar över den..

Tipsar om denna bok som ges ut i september, gissa om jag ska köpa den! ;-)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

*fnitter* *fniss* *visk* *visk* *skratt* Sorry för förseningen.. Jo, vi kom fram till slut, kunde inte låta bli att ta några dopp och soltimmar nere vid sundet. Det blev ju varmt i lådan! :-D

Ni hittar oss i
butiken och vill gärna flytta hem till någon av er! Och psst, vi tog lite saker med oss.. ;-)

Likes

Comments
Bilder: Mia

..att ogräs ändå kan vara vackert? När det enda det egentligen gör är att vara ivägen *fniss* Men ett ogräs jag verkligen tycker är fint är hundkex, hundloka trots min allergireaktion :-D Och full av ogräs är min skolplansch men trots det eller nästan på grund av är jag mycket nöjd med den!

Likes

Comments
Far är rar, mor ror? Eller hur var det nu igen, minns ni från småskolan? I veckan har det rullat in paket från flera håll och kanter, lustigt att allt kommer samtidigt! Förutom Mailegkaninerna då ;-) Men den som väntar på nåt gott..

Senast nu igår keramik från Västergården och keramiker Monica Johansson. Ett tecken på att min hjärna stänger av såhär i hettan när jag skulle hjälpa maken att bära in paketen, tog en glass efter de två uthämtningarna, och på vägen in frågade jag maken varifrån det andra paketet kom ifrån. Ingen aning svarade mannen så frågan är vem som var dummast, han eller jag. ;-) Jag hade ju följt med och hämtat två paket men det faktumet var tydligen för svårt för två överhettade hjärnor :-D


Här tyckte vi synd om den stackars kisse som tros ha suttit inlåst i ett av våra cykelförråd i upp till ett dygn. Konstigt tycker vi eftersom det alltid är mycket folk i farten i vårt område men tydligen har folk inte cyklat så frekvent i det senaste. En uppmärksam granne hörde jamandet. Nu är stackarn utsläppt och får förhoppningsvis både kärlek, vatten och mat.

Ha en fortsatt skön helg! P.S. nu är pionknopp numero ett utsprungen!

Likes

CommentsLasse Berghagen tillhör i n t e min favoritmusik :-D m e n denna melodi och text tycker jag är så fin och sommar för mig! Hade Allsång på Skansen fortsatt med Lasse hade jag fortsatt titta men jag har mycket svårt för Anders Lundin tyvärr..

Likes

CommentsBilder: Mia

Ibland undrar jag hur jag är funtad egentligen. När jag skulle vattna för kvällen ställde jag en fot på drivbänken, har gjort det tiotusentals gånger förr i ena kanten där det även finns trä och inte bara glas, för att nå smultronen på andra sidan men denna gång vet jag inte hur jag tänkte och satte foten lite längre in. Krasch, så for jag och foten rakt igenom glaset. Hela rutan gick ju naturligtvis och jag fick dra upp min fot lite försiktigt med blodet rinnandes. Glas överallt förstås. Fyy vad pinsamt, det borde ha hörts i grannskapet och nu vet jag inte vad jag ska göra med drivbänken som egentligen inte används annat än som förvaring. Kanske blir rabatt av alltihopa istället.
Men hur i h-e ska jag få bort allt glassplitter från smultronen????


Bild: Mia

För att trösta mig och min svidande fot så visar jag bilder på min pion som är på väg med sina fem knoppar att spricka ut i blom, en av dem är väldigt nära och efter fotandets stund på eftermiddagen hade den blivit ännu större. Pionen kommer från min farmor och farfar och med farmors bortgång tidigt i år känns det extra roligt att flytten från dess tidigare plats har gått så bra. Efter vad jag förstått och läst så är det inte helt självklart att en pion som flyttats blommar direkt efter flytten så det känns bra. Jag ska tänka på farmor när knoppen slår ut i blom!


Likes

Comments
Bilder: Mia

Det finns krukor och så finns det krukor. Och krukor med stort K stavas Sturehof. Hade vi fått så hade vi tagit in dem till butiken men de får inte säljas via nätet tyvärr.

När en lokal butik utanför Kungälv skulle bomma igen köade jag och vansinnigt många tjejer/damer (och ett par stackars män, varav min var den ene, måttligt road) utanför redan innan öppningsdags och jag tänkte no way att jag får mig ett par exemplar men jag hade tur! Tror jag lyckades roffa åt mig de två sista. Men vilket vansinne! Köa för att komma in, köa för att titta och köa för att betala. Nöjd blev jag men efter denna affär och pågående projekt i arbetsrummet ekar plånboken tom!
Nu blir det till att njuta av det som vi redan har och nyttigt är väl det också, eller hur?

Som jag förstått så är det några av er som haft problem att ladda ned min blogg för att läsa. Att någon kan få problem kan bero på så mycket - browser, blogger, bloglovin, internetanslutning, uppkoppling, att bloggen innehåller olika delar såsom reklam som kommer från olika servrar och att någon del kan stanna upp för tillfället. Att det funkar fint för andra kan bero på att trafiken tar olika vägar över nätet och har man otur kan "din" väg vara struligare än den andra. Skulle det vara likadant om och om igen, kolla i nedre vänstra hörnet (där det brukar stå "klar" när du läser på en sida, och meddela mig gärna vad det står när sidan inte laddas fram så vet jag vad som strular oftast och kanske kan göra nåt åt det. Som det är just nu så är det nästintill omöjligt, då skulle jag få rensa bloggen helt och hållet då jag inte vet om det är era anslutningar etc som krånglar eller något i min blogg eftersom jag inte ser det själv. Jag har dock ändrat/tagit bort två saker som jag tror kan bidra till problemet.


Likes

Comments


Bild med tillstånd från SVT. Foto: All3media.

Vet inte om det lyser tantvarning om man gillar Morden i Midsomer men eftersom jag fyllde tant (dvs 30) redan för 2 år sen så är det väl i så fall inte så konstigt. ;-)

Det är ju konstigt att det finns några kvar att ha ihjäl i den lilla byn Midsomer vid det här laget, vi är inne på den tolfte säsongen nu i sommar men jag tycker den är lika mysig som alltid. Om man nu kan kalla en deckare mysig..? Den är inte så otäck vilket gör att jag kan se den utan att ha maken hemma under kvällen och ändå sova gott :-D

Se kriminalkommissarie Tom Barnaby (John Nettles) och hans kollega kriminalassistent Ben Jones (Jason Hughes) lösa mord ikväll kl 21 i SVT1.


Likes

CommentsBilder: Mia

Vet inte hur vädret var hos er under midsommarhelgen men hos mamma och pappa där vi var föll regnet på förmiddagen men sprack upp i en blå himmel och sol. Sill, potatis, sillröra, knäcke och allt som hör till. Jordgubbar och ovispad grädde. Jordgubbstårta till fikat och grillat till kvällen, bättre kan man knappast ha det ;-)

Helgen spenderades också till viss del åt de nya stolarna som jag slipade ned och målade en första gång. Sista omgången med färg lovade pappa att han skulle ta hand om. Nu väntar sitsarna på att få nytt tyg och sedan är det nästa 4 stolar som står på tur.

Gårdagskvällen väl hemma igen (efter att ha köat på E6 efter en trafikolycka som dock inte krävde dödsoffer eller någon allvarligt skadad) blev jag glatt överraskad av att den lilla kattunge som gästade oss för ett tag sedan ville besöka oss igen. Hon hade jätteroligt på vår baksida där hon jagade flugor, lekte i vår rabatt och fick snälla klappar av oss ;-) En riktig sötnos som mer än gärna får komma och hälsa på oss ibland :-D

Så skulle jag vilja ta tillfället i akt och be er tänka på när ni skriver på era bloggar att ni ska resa bort - flera bloggerskor har fått sina hem plundrade så snälla, tänk på det och skriv hellre när ni kommit hem igen att ni varit bortresta! Jag blir nervös å era vägnar, det finns tyvärr så många oärliga människor därute.

Tillägg: Har fått det uppmärksammat av en tjej att min blogg är svår att ladda ned/att se - är det så för er också eller bara för henne?

Likes

CommentsSå här med midsommaraftonen bakom oss blir jag lite stolt över att vara svensk, vårt vackra Svearike med blommande ängar, vackra skärgård, stora skogar och höga fjäll. Tänk vad vi bor vackert och vad bra vi har det ändå..

Och svenskare än Astrid Lindgrens berättelser får man väl leta efter, Idas sommarvisa är så otroligt söt som gör mig alldeles varm i hjärtat.. Annars är nog Lotta på Bråkmakargatan och Madicken mina favoriter. Vilken är din?


Likes

Comments