Pressbild

En del av er känner redan till klädföretaget Dagmar, ljuvliga klädesplagg som designas av tre systrar. Nu gör de en ekologisk tygbag i samarbete med WWF för ICA, design av Kristina Tjäder.

Bagen är rättvisemärkt och tillverkad i ekologisk bomull. Lanseringen görs i mitten av augusti men passa på, vill ni ha en egen får ni vara på hugget - den kommer bara att finnas i 70 000 exemplar. Designens tema är I care och 12,50 inklusive moms av priset 89 kr (69 kr med ICA-kortet) går till WWFs arbete för ett bättre klimat.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

CommentsBilder: Mia

En inställd fika på fredagen och ett inställt besök på lördagen, gillar inte folk oss längre? ;-) *snyft* Haha!

Maken och jag umgicks över en fika själva då och jag testade att göra maränger med choklad i på överblivna äggvitor, kändes fel att slänga dem. Men väl sött för min smak som jag ju konstaterat tidigare. En är tillräcklig även om det är gott.

Trevlig mors dag på er alla mammor!

Likes

Comments
Ojoj vilket sommarväder vi fått! Tänk vilket pangväder alla brudar bjuds på idag.. Bröllopsbrudar menar jag alltså :-D

Då passar det fint att introducera två sommarnyheter i butiken - vattenkanna och fågelhus i vitt, förstås *fniss* Kannan shoppar du endast i Stinas butik, EC:s återförsäljare men du kan beställa den via EC och hämta den hos henne.

Nu ska jag ut igen i trädgården, mycket uteliv idag och nu ska det grillas. Dagen till ära blir det efterrätt också, en frozen key lime paj med grädde, från denna bok.

Glad pingst!

Likes

CommentsEn bra film, hyr och se! Tips för helgen eller för en film såhär mitt i veckan. Tom Hanks och Catherine Zeta-Jones är aldrig fel..

Likes

CommentsBilder: Mia

Förra året gjorde vi en ny rabatt där det tidigare var en liten plutt med gräs, typ 2 x 2 meter. Det kändes alltid så himla fånigt att gå och hämta gräsklipparen för att köra den lilla biten och inte blev det att man utnyttjade gräset heller då det inte rymdes särskilt mycket på den lilla plätten. Så istället gjorde vi en rabatt plus stenbeläggning vid sidan och idag växer där en hel del, bland annat julros, två sorters rosor (vit och röd), lammöra, löjtnantshjärta, förgätmigej, brudslöja, astilbe och rosenmandel. Bland annat, har en del sorter till..

Förra året fick vi spansk näva av svärmor men den tålde inte den Torsländska blåsten upptäckte vi, den la sig platt ned mot marken för att ta skydd :-D Såg inte klokt ut, synd på en söt blomma men jag fick börja våren med att riva upp den. Vilka rötter! Gjorde nästintill några kullerbyttor bakåt i kampen över att få upp den med roten. Och den hade brett ut sig så efter att ha tagit bort den blev det nu ett tomrum. Där kommer det att hamna lite annat.

Har köpt frön från
Russinnet och satt blå förgätmigej (vi har vit sedan tidigare), liten blåklocka, fingerborgsblomma och styvmorsviol. Hihi, jag ska väl erkänna att jag nog inte tänkt på dessa blommor förrän jag såg de söta korten som jag sparat och har framme den varma årstiden som små dekorationer. Men fina blommor är det ju absolut så de fick det bli. Än så länge är de så pyttesmå att det inte ens är värt att visas på bild men hoppas på att kunna återkomma med härlig fägring senare i sommar.

Monica Johanssons ljuskronor hittar du i
butiken.

Trevlig helg på er, kära vänner!


Likes

CommentsBilder: Mia

För några månader sedan målade jag om vår klocka till färgen svart. Jag förväntade mig en djup häftig inandning och ett neeeeej-vad-synd-på-den-fina-klockan-neeeej från mamma när de besökte oss därefter, mamma är inte den som håller inne med vad hon tycker och tänker. Men den blev godkänd utan jämmer och ve :-D

Den är inte gammal utan bara producerad på det viset och hur den såg ut tidigare ser ni här. Jag tyckte den var för puttinuttig för min smak och gjorde en chansning, den var inte dyr och skulle det bli galet fick det väl bli det. Men jag är nöjd och maken brydde sig inte *fniss*
Lyktorna/småvaserna som ni även såg i förra inlägget tycker jag passar fint här ihop med det svartvita och den som vill ha en eller ett par egna hittar dem i butiken.

Under sekretären står två kartonger som jag klätt med paketinslagningspapper. I förrådet ska det upp ett hyllplan och tills det kommer upp *hintar vilt till maken* så gjorde jag en provisorisk lösning för lite småkrafs här. Budgettips ;-) Visst kan jag säkert få smällt upp hyllplanet själv säger jag rediga kvinna men för att undvika att väggen ser ut som en schweizerost så behöver jag karlahjälp :-D

Likes

CommentsMaken och hans polare (och nu då jag) höll på att garva ihjäl sig åt detta klipp som faktiskt ser ut att utspela sig i Sverige om man tittar på skyltarna..?

Lägg märke till den coola, tuffa tanten som nickat till vid övergångsstället och att vissa straffar Gud med en gång.. (i det här fallet använde han airbagen som redskap) :-D

Det påminner mig om min modiga brorsa som törs knacka i motorhuven på den bil som helst vill blåsa vidare men högst motvilligt stannar vid övergångsstället.. Som en liten tankeställare sådär :-D

Tillägg - tydligen är det en reklamfilm vilket gör mig lite irriterad på den som lagt upp den på youtube.. Sånt bör man upplysa om tycker jag! Men skoj hursomhelst!

Likes

Comments
Bilder: maken

Vi har nästintill fått en liten ny familjemedlem *hihi* Nä, men vi har en ny kisse i grannskapet, en liten en är detta med härliga färger som fattat tycke rejält för oss. Vi har en kattgrind som vi sätter in i altandörren när vi har öppet med tanke på att det finns en del katter i området som trippar omkring. Missförstå mig rätt nu, jag älskar katter men jag vet ju inte hur de reagerar om de skulle komma in, blir de rädda kanske de kissar och ja, ni fattar nog vad jag menar..Bilder: maken

Denna kisse är mer än bedårande, liten och kattunge som h*n är.. Vill mer än gärna komma in och har aldrig varit med om en mer enträgen och nyfiken en än denna.. H*n letade efter en öppning för att komma in, satte sin lilla tass mot nätdörren och tittade in på oss med huvet på sne, hur söt får man egentligen vara?

Likes

CommentsBilder med tillstånd från TV3, Sonet.

Kvällens filmtips är Hundtricket med Linus Wahlgren, Alexander Skarsgård, Kjell Bergqvist och Josephine Bornebusch i rollerna. Simon är en drömmare som spenderar kvällarna i tvsoffan framför romantiska filmer och hoppas på kärleken med stort K. En dag får hans polare nog av hans ältande och kokar ihop idén om att Simon bör locka drömtjejen med en liten vovve..

Ikväll, kl 21 i TV3.

Likes

CommentsBilder: Mia

Inredning är inte alltid lätt. Jag tror de flesta av oss får fundera ett tag på vad som egentligen tilltalar dig och vilken stil som är din. Att hålla sig till den även om andra stilar är fina men kanske hemma hos någon annan.. Hålla sig till en röd tråd, en bas med några accenter som går att byta ut efter årstid och humör. Min röda tråd är vit och basen likaså, det blir så mycket enklare att ha lite rött till jul och pastell till våren då. Brunt är också en favoritfärg som jag gärna har året om, inte bara till hösten.

Jag har efter några trevanden hit och dit funnit min stil som ni finner på bilder från mitt hem under senaste året av bloggen. Min stil är lantlig med en touch av New England och då inte kanske det klassiska New England med rött och blått utan mer det lugna, vitt och grått, randigt, några stjärnor som jag softar med lite skärgård. Jag är ju fiskardotter som ni kanske vet.. Så väljer jag att krydda lite grann med det industriella och det ruffa, zink är så otroligt snyggt!

Likes

Comments