Bilder: Mia

Hittade en himla skoj funktion där man bara drar in ett kort och får det omvandlat till polaroid. Ladda ner funktionen gratis här. Visst blev det fina bilder? Så varsågoda, här bjuder jag på lite gammaldags sommarinspiration..

Har lite bloggtorka för första gången men ska samla inspiration i helgen tänkte jag för nya inredningsuppslag. Känns lite ovant, jag brukar inte ha svårt att skriva inlägg men just nu är det faktiskt så. Jag skyller dock på det oerhört trista vädret - som ni ser har jag övergett vintern här på bloggen eftersom det inte lär bli nån snö här i Göteborg mer för den här säsongen.

Och nej - tyvärr blir det ingen öppning av Ellis Corner i helgen som var tänkt på pga sista leveransen som det strular med .Istället blir ndagen den 8 februari kl 11.00 den tidpunkt då Ellis Corner slår upp dörrarna! Så spara lite av lönepengarna tills dess ;-)

Tävla om ett halsband från Zann här och en prylficka från Villes veranda här.

For translation, please see top of the blog.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Bildkollage, bilder med tillstånd från Ikea

Ja, som en del kanske minns så vann jag ett presentkort på Ikea i jul. Fick det i förra veckan och nåt jag glömde var visst att det dras vinstskatt också. *tandagnissel* Vill inte vara otacksam *skäms* men fy vad trist när en del av mina hårt (nåja) förvärvade slantar går direkt ur händerna.

Nåväl - den slutgiltiga summan uppgår ändå till närmare tusenlappen och därtill läggs ytterligare några hundra som vi fick i julklapp så vi ska glada i hågen bege oss till varuhuset inom kort. Och en snabb titt på Ikeas hemsida visar att det inkommit mycket fint - se bara!

Det är lite lustigt med mig och presentkort. Jag blir helt plötsligt supersnål. Saker jag kan ha gått och trånat efter i månader blir helt plötsligt inte nödvändiga att införskaffa och maken noterar förvånat när jag lägger tillbaka saker och ting samt lämnar butiken utan att ha handlat ett smack. För jag vill ju ha valuta för mina pengar ;-)

Så om ni ser nån som går och tar i massa saker på Ikea Bäckebol inom kort bara för att trettio sekunder senare göra en helomvändning (jag är känd för mina helomvändningar som görs inom en hundradels sekund - se upp - maken har lärt sig och har några stegs säkerhetsmarginal även om han ibland glömmer vilket leder till en frontalkrock) och lägga tillbaka, gå några steg och gör samma sak igen - så är det bara jag ;-)


Tävla om ett halsband från Zann här och en prylficka från Villes veranda här.

For translation, please see top of the blog.

Likes

Comments
Bilder med tillstånd från SVT. Foto: Mike Kollöffel/DR.

Jag är ett stort fan av danska krim- och dramaserier så därför ska jag se kvällens nya seriestart av det danska familjedramat Sommer i SVT1 kl 21.

Paret Sommer har två söner som liksom sin far blivit läkare. Far Christian och sonen Adam driver en läkarpraktik hemma i Danmark medan den andre sonen Jakob arbetar tillsammans med sin sambo Mille för Läkare utan gränser i Malawi. När så Christian fyller 65 ska han självklart firas och när så Jakob besöker Danmark tillsammans med sin familj får han reda på att hans far är sjuk och om han inte tar över praktiken måste den säljas. Dilemmat för honom är om han ska lämna Malawi för att tillsammans med sin bror driva vidare praktiken eller om han ska återvända till arbetet för Läkare utan gränser som han brinner för.

Sommers producent är Sven Clausen som även arbetat med Örnen, Krönikan och Taxa. För regi står bland annat Kathrine Windfeldt som regisserat Kronprinsessan och Kungamordet. Se bland andra Jesper Langberg (som vi känner igen från Matador), Lisbet Dahl, Lars Ranthe,
Mikael Birkkjær och Marie-Louise Wille i rollerna.

Tävla om ett halsband från Zann här och en prylficka från Villes veranda här.

For translation, please see top of the blog.

Likes

CommentsFörhoppningen var att Ellis Corner hade kunnat öppnat tidigare än vad som nu blir men inget att göra åt. Förhoppningen är att öppna i helgen m e n det hänger på den sista - försenade - leveransen från Danmark som förhoppningsvis kommer senast fredag.

Skriv gärna upp er på nyhetsbrevet på den tillfälliga sidan, så som 310 (i skrivandets stund) personer gjort och tack till alla er 60 (!) bloggar som länkar till EC!

So - stay tuned, fredag kväll kan det bli ett närmare besked och tills vidare blir det en andra förhandstitt för sugna shoppare ;-)
Tack för ert tålamod!

Tävla om ett halsband från Zann här och en prylficka från Villes veranda här.

For translation, please see top of the blog.

Likes

Comments


Bildkollage, bilder med tillstånd från Zann

Jag har äran än en gång att få lotta ut ett smycke från Zann, denna gång halsbandet Maria (vilket passande namn!). Smycket är 70 cm långt inklusive hänget som är 12 cm. Materialen består av glaspärlor, metallpärlor, bergkristaller, Swarovskikristaller och äkta läderband.

Tävlar gör du genom att skriva en kommentar till inlägget. Har du blogg kan du få en extraröst genom att länka till tävlingen. Låna gärna tävlingsbilden. Glöm då inte att skriva i din kommentar att du har länkat så du får dina två röster. Har du inte blogg skriver du din e-mailadress så jag kan kontakta dig om du vinner.

Tävlingen pågår till 9 februari kl 15.00. Lycka till!

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments


Bildkollage, bild med tillstånd från Villes veranda

Vet inte vad jag gjort som förtjänar alla dessa tävlingar på bloggen men klart jag är glad och stolt att kunna presentera ännu en tävling! Och roligt att kunna belöna er som besöker mig!

Villes veranda sponsrar Hem och Lycka med en prylficka i rött och vitt till den lilla eller lille. Perfekt att hänga på sängen för de ting som barnet behöver nära. Favoritnallen, nappen, favoritsagoboken eller vad det nu kan vara.

Tävlar gör du genom att länka till tävlingen om du har blogg (låna gärna tävlingsbilden) och har du inte blogg mailar du tre vänner plus mig maria@hemochlycka.se för att tipsa om tävlingen. Glöm inte att ange din e-mailadress om du inte har blogg.

Tävlingen pågår fram till den 9 februari kl 12:00. Lycka till!

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

CommentsBilder: Mia

Jag har helt glömt bort att visa er mina loppisfynd jag gjorde strax före jul när jag besökte mina föräldrar. Men efter att ha kommit hem, gjort dem rena och ställt dem på tork i diskstället föll de i glömska när maken ställde undan dem längst upp i köksskåpet. Ser man dem inte så blir det lätt så. I alla fall om man är jag. ;-)


Jag gillar trä, nu blir nog både svärfar och pappa glada som båda jobbar/har jobbat som snickare. ;-) Plast i all sin ära är förvisso praktiskt och lätt att torka av men inget slår naturens äkta vara. Och två snygga retrobrickor för bara 30 spänn är väl inte dumt? Jag fick nämligen den ena på köpet. Tanken är en dag i nästa kök att ha ett par hyllor/tavellister med våra snygga brickor plus kokböcker, lätt tillgängliga och dessutom snyggar upp väggen.Bilder: Mia

Skulle vilja adda samlingen med en skärbräda med ett av Perstorps snygga mönster. Synd att de är lite dyra bara. Både farfar, pappa, mamma och jag har jobbat där nämligen för mååånga år sen.
Jag vände laminatskivor i en mackapär tills pallen var slut, ringde på pappa som kom susande med trucken och bytte ut pallen åt mig *nostalgi* Visst är Virrvarr riktigt snyggt? För ni vet väl att det var till Perstorps laminatskivor som Sigvard Bernadotte ritade detta mönster 1958..?

Passar på att sälla mig till skaran som höjer Kusmiteerna till skyarna, det blir helgteet detta som njuts till lite rostat bröd och en lååång mysstund till inspelade Seinfeldavsnitt framför teven! Kan ni tänka er att min man knappt sett nåt avsnitt alls innan vi träffades ;-) Hihi, så spenderar vi gärna förmiddagen på helgerna. Helgmys! Ha en fortsatt skön helg!

Tävlingen om nyårs-/alla hjärtansdagskitet vanns av Soffiz - grattis! Det kommer inom kort per post. Tack till alla som testade lyckan!

Tävla om en kudde från Blacknwhite här.

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments
Bilder: Mia

Jag har fått en present av en söt, rar tjej Lina. Bara sådär. Och jag som pratat om änglar för några inlägg sedan - visst finns de i allra högsta grad! Tusen tack Lina, ljusstaken som jag fick från hennes butik Marjaanan Lahjaliike är ursöt och kommer få stå till tjänst här hemma. Ta en titt in i hennes butik, hon skickar även till Sverige! Nåt som minner om den kommande vår är på väg till Lina ;-)

Tändstickorna från Rice köpte jag själv i juletider från Bagaren och Kocken som ligger här i Göteborg, också en urfin butik som har mycket snyggt!

Idag avslutas tävlingen om nyårs/allahjärtansdagkitet kl 12 men du kan fortsätta tävla om en kudde från Blacknwhite här.

PS - fl'åt mitt vel med headerbyte, den svartvita blev lite fööör svartvit ändå ;-)

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

CommentsBilder: Mia

Vännen och grannen Ingela gav mig lite snadder som tack för att jag hjälpt henne lite grann och skarpsynt som hon är så träffade hon helrätt! Söderte som är så vansinnigt gott som jag helst inte velat dela med mig till maken men ok, nu kan jag ju faktiskt vara så snäll att han får smaka lite ;-)

Mörk choklad är ju inte bara god utan även nyttig! Och nåt som är så vanvettigt gott när sockersuget sätter igång är att smälta några rutor mörk choklad och doppa frukt i - just nu kör jag med clementin + mörk choklad men testa med andra frukter - jättegott och nyttigt!

Tack Ingela!

Tävla om en kudde från Blacknwhite här och ett nyårs/allahjärtansdagkit här.

For translation, please see top of the blog.

Likes

CommentsBildkollage från kommande Ellis Corner

Lite kryptiska bilder men så ska det vara ;-) när det blir lite förhandstitt för Ellis Corner som öppnar inom kort! Leveranserna duggar tätt nu och det packas upp ivrigt och förväntansfullt samt fotas för webbutiken. En del av detta ser ni i denna preview.

Tyvärr öppnar Ellis Corner senare än vad som var tänkt, pga Formex och något försenade leveranser. Men under tiden kan du göra som 263 personer (i skrivandets stund) redan gjort - sajna dig för nyhetsbrevet på den tillfälliga sidan. Och gör gärna även som 45 andra bloggar (i skrivandets stund) gör - länka gärna till Ellis Corner så får du en länk tillbaka. Maila i så fall din länkande sida till info@elliscorner.com

Fortfarande finns det inte något exakt öppningsdatum, det hänger helt och hållet på när de sista leveranserna dyker upp.
Det siktas på månadsskiftet. Men den som väntar på nåt gott ;-)

Tävla om en kudde från Blacknwhite här och ett nyårs/allahjärtansdagkit här.

For translation, please see top of the blog.

Likes

Comments