Bilder: Mia

Så kom då första advent till sist. I år igen. Myspys och jag vågar inte ens tänka på hur många pepparkakor maken har smällt i sig redan. Han älskar sådana så jag får faktiskt gömma burken. Det är sant!

Förra året hade vi blockljus i en trälåda och jag tänkte först göra en repris men fick lust att plocka fram den ljusstake som jag fått av mina föräldrar för många år sedan. Och den passar ju fint i vårt blågråa kök och dessutom har ju Lucia ett
blått band i midjan här i Göteborg. Vet ni varför? Jo, det representerar vår Göta älv. Så blått får det bli!

Förresten, ni tänker väl på att köpa ljus av stearin och inte av paraffin? Paraffin görs många ljus på för att det är billigare men så är det mycket mer farligt för miljön! Så köp klokt, tänk stearin!

Ha en underbar första advent!

Tävla här om zinkbokstäver Jul från Stilero och här om en gör-din-egen-bok från Solentro.

For translation, please choose flag in top of the blog.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bilder: Mia

Nu är det första advent på söndag, å vad härligt! Så mysigt med väntan fram till jul och på ett sätt är det nästan det bästa tycker jag. För juldagarna är ju inte många och går fort förbi så det är bäst att passa på att mysa även dessförinnan! Tullat på glöggen har vi redan vilket ni ju vet vid det här laget eftersom den hemligheten är röjd sedan länge. *fniss* Två nya flaskor kom maken med hem i slutet av förra veckan, hjortron och vanilj. Har smakat på hjortronen, liiite för söt kanske men annars god. Och adventsteet plockas fram nu, det som vi fått av min bror som bor i Norge som ni säkert vet vid det här laget, därav den norske varianten.

Och så då tävlingsresultatet som ni kanske väntat på? Jo, halsbandet vanns utav Smått och gott hos Lina. Stort grattis! Håll utkik i brevlådan för det är på väg! Stort tack till Björn på Puss som gjorde denna tävling möjlig!

Så får ni inte missa de pågående tävlingarna här och här. Fler tävlingar kommer dessutom att dyka upp framöver!Bilder: Mia

Så får ni inte missa julmarknaden utanför Kungälv som startar idag, läs mer om den här! Inte bara julmarknad förresten utan julmarknad i en byggnad och loppismarknad i en annan. Jag bidrar med en massa saker till hemmet såsom dessa två hjärtan, mina pepparkaksbiscotti och hemmagjort julgodis! Dessa två kransar som jag gjort, eller hjärtan kanske man snarare ska kalla dem, är några av alla inredningsdetaljer. För sista gången blir det saker från min pysselverkstad som eg numera är nedlagd men i och med vårt öppnande av Ellis Corner i början av 09 så kan ni shoppa ur vårt sortiment hos svärmor. Välkomna!

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments


Bild med tillstånd från Stilero.

Ytterligare en tävling - det kryllar av tävlingar nu inför jul så passa på att delta!

Stilero ställer upp med de vackra zinkbokstäverna till jul som ju är helt underbara.. Vill du tävla? Stilero är nyfikna på vilken av deras produkter som är din favorit och därför går du in på deras sida och så skriver du bland kommentarerna vilken som blir ditt val. Kanske nåt att hinta om till din familj att du önskar dig i julklapp? Du som har blogg ska tipsa om tävlingen för att delta och du som inte har blogg mailar tre vänner samt mig, maria@hemochlycka.se

Tävlingen pågår till 11 december kl. 15.00. Varmt lycka till!

For translation, please choose flag in top of the blog.


Likes

Comments


Bildcollage med tillstånd från Solentro.

Inte är det lätt med alla julklappsköp inte. Men passa då på att delta i den nya tävlingen, sponsrad av Solentro. Gör din egen bok! Till det nygifta paret full med dina foton från bröllopet, till farfar och farmor som varit gifta i 60 år full med bilder från deras liv tillsammans, till den nyfödda med bilder på mamma och pappa eller ja - vadsomhelst - bara fantasin sätter stopp!

För att tävla om din egen bok (värde 1248 kr inklusive frakt) skriver du en kommentar till inlägget. Har du blogg kan du få en extraröst genom att länka till tävlingsinlägget och till Solentro.se. Låna gärna tävlingsbilden. Glöm då inte att skriva att du länkar så du får dina två röster. Du som inte har blogg, glöm inte att skriva din e-mailadress!

Tävlingen avslutas den 11 december kl. 12.00. Lycka till!

For translation, please choose please flag in top of the blog.

Likes

Comments

Bilder med tillstånd från TV3. Credits: Nordisk.

Sugen på en bra film? Ikväll går View from the top med Gwyneth Paltrow (ytterligare en favvisskådis) som Donna, tjejen som drömmer om att bli flygvärdinna sedan hon var liten flicka. Eftersom hon dock aldrig flygit förr så bjuder upplevelsen och hennes nya yrke på en hel del..

Andra skådespelare är väninnorna Christine (Christina Appelgate) och Sherry (Kelly Preston) samt Mike Myers, Candice Bergen, Mark Ruffalo och Rob Lowe.

Ikväll i TV3 kl. 21.00.

Tävla om ett smycke från Puss här fram tills kl. 12.00 imorgon onsdag! Tävlingen offentliggörs på fredag!

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments
Bilder: Mia

Har glömt att visa er min lampa som jag fyndade billigt på rea i sommar till sybordet. Skönt att se när jag syr och slippa tända taklampan vilket jag avskyr.

Trådrullarna kommer från svärmor och farmor. På hängaren hänger en ny korg från Me and my home där jag samlar diverse saker, just nu de knappar som bör sys i diverse plagg. Tråkigt göra om ni frågar mig men nödvändigt!


Även brevkorgen och korgen på hyllplanet kommer från Sofias härliga butik, älskar dem! Nästa syprojekt är att sy ett överdrag till makens stora skrivare. Tyget köptes redan i sommar på Stoff och Stil, har börjat lite grann men har dragit mig lite för det - min sytalang är inte särskilt avancerad tyvärr men det ska gå!

Tack till Therese och Nettan för awarden som jag fått av er! Jag har dock kommit till en punkt då jag måste sätta p för awarder och utmaningar då det har börjat stressa mig lite grann att försöka vara rättvis och inte glömma någon. (Likadant som jag gjorde med att sluta länka till bloggar för länge sedan. Min blogglista finns numera på Bloggkoll som ni säkert vet.) Sedan är det lite mycket just nu i mitt privatliv dessutom så jag väljer att sluta med detta helt och hållet. Inte meningen att någon ska ta illa vid sig eller bli ledsen, jag måste bara vara egoistisk i det här fallet och tänka på mig själv. F'låt!

Tävla fram till kl. 12 om halsbandet från Puss.se här

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments
Bilder: Mia

Jag har haft ett dilemma. Vad 17 gör man med alla inredningstidningar? De är ju inte särskilt billiga så jag lägger dem åt sidan för att titta i dem igen. Jag brukar spara på dem ett tag i en låda i förrådet och när den är full läser jag om dem, river ur de sidor jag vill spara och sätter dem i en pärm. Det har funkat rätt bra men dilemmat har varit att lådan blir så otroligt tung (ni vet ju hur tungt tidningspapper blir) och jag arma kvinna får först vika ihop mig som en fällkniv för att komma åt den och sedan ta i för att lyfta fram den. Inte helt bra som ni hör. För naturligtvis är maken sällan hemma när jag ska åt den.

Sofias Me and my home har haft en underbar trådkorg som jag suktat efter. Förvisso har jag originalet men den ståtar ju med toarullar i badrummet :-D Till slut blev det en trådkorg för ett tag sedan i syfte att fylla med inredningstidningar, som komplettering till denna tidningsförvaring. Så när dessa två är fulla gäller det att läsa om och sedan rensa. Skönt att komma åt lättvindigt och dessutom kan jag fylla lådan i förrådet med annat! Täcket som hänger på soffan kommer också härifrån och det kan ni se mer av här.

Tävla om ett smycke från Puss här!

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

CommentsBilder: Mia

Tänk - vi fick ändå liiiite snö även här nere i Göteborg! En litet tunnt, otroligt vackert puder på marken i gnistrande novemberkylig höstvinter.. Jag blev så salig att jag faktiskt plockade fram adventsljusstakarna! Naturligtvis lyste inte den ena särskilt länge utan vi måste redan ut imorgon för att hitta extralampa.. Trots att den är helt ny, retsamt!

Jag beställde för ett litet tag sedan
från den relativt nyöppnade C'est la vie fler kompisar i familjen Maison Belle - ett varumärke jag rekommenderar starkt! Senaste polaren i raden är Christmas Clean som jag använder frikostigt i köket och den doftar helt underbart av kanel och apelsin - inte konstgjort faktiskt utan jul helt enkelt. Och doften dröjer sig kvar en lång stund efter jag gjort rent..

Den andra familjemedlemmen är rengöringsmedlet till golvet som självklart också doftar kanon - apelsin, nejlika och lavendel. Och naturligtvis ville jag att mannen också skulle känna ljuvligheten varför jag vid premiärtvätten tvingade honom lite halvt om halvt motvilligt halvvägs ned i skurhinken (den från Isabella Smith-besöket i sommar) *fniss* Men även han tyckte om doften. Bra alternativ alltså och det som är bra är att Maison Belles produkter doftar gott men också är miljövänliga! Dessutom lite vardagslyx när man tycker att städningen är trist.. (Som jag tycker..)

Trevlig helg på er!

Tävla om ett smycke från Puss här!

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments

Jag är inte direkt en reklamälskare, går helst och pysslar i köket eller nåt annat under dessa minuter. Med undantaget för bioreklamen som liksom hör till. Men - fler undantag finns ju och dessa två underbara reklamfilmer har jag fallit för, helt underbara! Så fick jag gjort lite reklam för Alvedon också ;-) Förresten - nån som vet vad hunden är för ras?

Tävla om ett smycke från Puss här!

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments

Bilder: Mia

Grrr, får nippran på vår internetanslutning som hackar och försvinner titt som tätt. Inte vet vi om det är vår router som bråkar eller om det är Comhem. Hursomhelst mycket irriterande och det får mig att fräsa i tid och otid. Bollar vidare problemet till maken, bekvämt och skönt för mig ;-) I det fallet är det bra att inte ha så mycket kunskap om det där :-D

Det är kul att fynda på de minst påtänkta ställena.. På Överskottsbolaget fyndade jag dessa två handdukar med God Jul text på för 10 kr styck. Det fanns fler detaljer i samma serie, förkläde, grytlappar och lite till men jag nöjde mig faktiskt med ett par handdukar. Kanonbilligt alltsammans! Är det inte fynd så säg?

Nåt annat jag köpt är vackra kort från Ingela - helt otroligt fina, inte sant? Ska behålla dem för mig själv och dekorera med i jul..


Tävla om ett smycke från Puss här!

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments