Bilder: Mia

Ullared är ju numera inte bara ett ställe att handla på utan även mer eller mindre ett turistmål. Så det är bäst att undvika det mitt i sommaren.. Vi reste dit för första gången i vår och vår andra gång nu i förra veckan tillsammans med mina föräldrar.

Min man är rätt knusslig när det gäller att välja kläder, det måste vara perfekt, annars kan det kvitta. En söm hit eller dit spelar stor roll så därför blev jag förvånad över att han hittade det ena och det andra denna gång utan att jag behövde truga. Jag tog därför hand om vagnen mestadels eftersom maken flängde mellan hyllorna och flertalet gånger upptäckte jag att jag gick och pratade för mig själv när mannen försvunnit nånstans på vägen för femtioelfte gången.. Då är det bra med mobiltelefon! *fniss*

Inte så mycket till mig i klädväg, bara en blus, men jag blev glad över att fynda sängkläder till vår säng för 149:-(!) för ett dubbelpåslakan inklusive två örngott (vanligtvis får vi betala ca 600-700 kr för ett sådant set i butiker). Ytterligare två örngott från U.S Polo som på Hemtex uppskattningsvis kostar mellan 150-200 kr gav vi 20 kr styck för här.. Jag är rätt sparsam när det gäller färger, föredrar vitt och brunt (samt blått i sovrummet) men gör ibland undantag som synes. Så nog blir det fler besök till Ullared, den saken är klar!


Jag har fått en utmaning från Livet i gläntan och Lycklig fru - tack tjejer - som lyder enligt följande;

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Jag är en bloggoholic, älskar att blogga och skulle nog kunna få till ett inlägg om dagen om jag tillät mig själv att sitta ännu oftare vid datorn.
2. Är även en chocoholic, älskar choklad, dessvärre mest ljus som innehåller mer socker..
3. Är tyvärr rätt kräsen när det gäller mat och maken har för länge sedan konstaterat följande - "Mia äter för att det är gott och jag för att fylla magen".
4. Jag älskar att baka vilket ni säkert redan har konstaterat *fniss*
5. Min namne var min farmors mor, också en Maria.
6. Avskyr när saker ligger och dräller vilket resulterar i att jag ofta går och plockar vilket jag tycker är urtråkigt egentligen men skönt när det blir rent och fint.
7. Pedant när det gäller att ha saker på ett visst sätt men tyvärr inte lika pedantisk när det gäller städning ;-)

Jag utmanar:
Ingela
Smått och gott hos Lina
Fyra årstider
Leva på landet
Om livet i ett skatbo
Snusilus och sannibus
A home far away

Tävla om ett halsband från Zann HÄR!

For translation, please choose flag in top of the blog.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

CommentsFoto med tillstånd från TV3 - Ulf Berglund/TV3.

Jag tycker det är för få inredningsprogram på tv vilket gör att de få som går slukar jag med hull och hår ;-) Nej, inte riktigt så men allvarligt talat borde det finnas marknad för fler program, inte bara göra om utan även som tipsar, visar och lär oss. Lite utav det är den relativt nya programserien Nytt läge i TV3 som startar ikväll med första avsnittet för andra säsongen.

Ni känner kanske igen Tom Bertling från kanal 5:s tidigare program Homestyling och Till salu. Karin Myrenberg har också varit med i inredningsprogram på kanal 5 men då i Roomservice. Tom och Karin inreder i programmet medan mäklarna Annica och Anders låter oss ta del av deras arbete med att hjälpa familjer att hitta rätt bostad och vad som gäller i köp av bostad.

Ett matnyttigt program alltså att följa - ikväll i TV3 kl. 21.00!

Tävla om ett halsband från Zann HÄR!

A tip for the swedish televiewers.

Likes

CommentsFoto med tillstånd från TV4.

Leila är tillbaka för oss som diggar henne skarpt ;-) *fniss* I väntan på julens program så bakar hon till fest - det är ju thanksgiving och det betyder amerikanska specialiteter såsom ugnsrostad pumpa, helstekt kanelkyckling och cheesecake på sötpotatis (!). Och extra kul är ju förstås att det är inspelat i Leilas eget kök! Gissa om jag tänker spana!

Även om just inte jag och min man direkt firar thanksgiving så går det ju att bjuda till fest ändå och att testa de smarriga rätterna. Och förresten - fars dag får vi ju inte heller glömma som firas i det andra och sista avsnittet. Sedan får vi vänta tills 19 november då Leilas jul börjar.

Visste ni förresten att Leila är stor i branschen? Eller det kanske ni listat ut för länge sedan.. Med många år i restaurangbranschen (t.ex Aquavit i NYC, Operakällaren och Fredsgatan 12) och flertalet böcker samt tv-program senare så blev hon årets kock 1999 och årets tv-kock 2004.

Missa inte - ikväll, kl. 21.00 i TV4+. Och för er som inte har kanalen tror jag det ska funka att se programmet här.


Tävla om ett halsband HÄR!

A tip for the swedish televiewers.

Likes

Comments

Bilder: Mia

Inte bakas det bara onyttigt med min kära Kitchen Aid, även matnyttigt också, i det här fallet Leilas rågbullar. Gott till frukost och lite kvällsmat. Men allra godast är det förstås färskt, sprillans varmt från ugnen så man knappt kan ta i det. Lite lyxigt gott vitt te till och så björnbärsmarmelad så är mysfrukosten klar! Om ni undrar varför teburken står på sniskan så beror det på att vi har ett gammalt klaffbord och då minsann är det inga raka linjer inte! Men oerhört charmigt och jag älskar det!
Tusen tack till Hannis för denna award som jag väljer att lämna vidare till;

Organic-lizzi
Karnas hus
En inredoholics bekännelser
Wilda stenlyckan
Romantiska hem


Tävla om ett halsband HÄR!

Psst, kika in på C'est la vie och se Linas erbjudanden för kuddar från Au Maison, skynda fynda!

For translation, please choose a flag in top of the blog.

Likes

CommentsEn film ni bara MÅSTE se om ni gillar humor, kärlek och värme - Patrik 1,5 av Ella Lemhagen. Bara skådisarna lovar hög kvalitét, vad sägs om Torkel Petersson som Sven och hans man Göran som spelas av Gustaf Skarsgård. De flyttar in i sitt nya hus bland barnfamiljer som något besvärat förväntar sig en barnfamilj. Men Sven och Göran vill adoptera och glädjen är stor när de får besked om att de ska få en pojke på 1,5 år - Patrik som spelas av Tom Ljungman. Det visar sig dock att det där kommatecknet halkat ett snäpp åt vänster och pojken istället är en tonårskille med ett kriminellt förflutet som dessutom har ett ordförråd som osar.. Vad detta slutar får ni själva se!


Från detta lättsamma till något mycket viktigt -

Jag brukar inte skriva om politik och andra viktiga saker på bloggen men nu gör jag ett undantag. Jag är förbaskad. Det finns en utredning på regeringens bord som vår bostadsminister ska ta beslut inför. Utredningen gäller att förändra systemet som ligger till grund för att de som bor i hyresrätter har humana hyror. Utredaren Michaël Kochs föreslår att hyrorna på orter med bostadsbrist ska höjas med 3 % årligen utöver inflationen tills det är jämvikt mellan utbud och efterfrågan på hyreslägenheter. Med andra ord kommer hyresgäster får årlig ökning på 5-10 % och många som redan lever på existensminimum kommer att få det mer än tufft. På tio år kommer hyran att vara fördubblad!Gör som jag - gå med i ett protesttåg för att visa att vi månar om våra hyresrätter och för att utredningen inte går igenom. Många KAN inte köpa sitt boende och för dem är detta katastrof. Det är viktigt att vi får behålla hyresrätten! Och snälla ni, sprid ordet vidare så vi är många som kämpar för detta! Klicka på bilden ovan och gå med i tåget!

Tävla om ett smycke HÄR!

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments

Bilder: Mia

Ja, nu är det verkligen höst! Regn och rusk jämte vackra solskensdagar med otroliga färger i träden. Och nu är det mer ok att stanna inne, tända ljus, dricka te och choklad samt bara vara. Men när börjar vintern - i november? I så fall är vi snart där också.. Bara några dagar kvar till månadsskiftet.

För ett tag sedan var det några som frågade vad det är som står till höger om teven - jo, det är en lampa! Inuti lampan är det ett par ljusslingor som hänger och lyser upp tyget innanför rottingen. Svårare än så är det inte ;-) I dagsljus ser den ut såhär. Nu är korten tagna i eftermiddagsljus men när det är ännu mörkare ser man ljusslingorna mer detaljerade.

På söndag är det dags att ändra klockan till vintertid. Ni kan väl knepet? När vi byter till sommartid flyttar vi fram klockan - vi flyttar fram trädgårdsmöblerna för sommaren. Vintertid är det tvärtom, dvs sommarmöblerna flyttas tillbaka in i skjulet och likaså klockan flyttas tillbaka. Lätt knep att komma ihåg tycker jag!


Tävlingen vanns av följande lyckostar:
Kaveln - Hwita villan som bidrog med ett recept på citrontarte
Baguetteplåten - Wilda Stenlyckan delade med sig sitt recept på mums mums
Slickepotten och sleven - ELW bidrog med ett recept på sin egna klassiska sockerkaka
Vill ni prova deras recept kan ni se dem här

Stort grattis till er tre! Era vinster kommer på posten inom kort.
Stort TACK till Bagaren och Kocken som sponsrade denna tävling med hela tre fina priser! Och tack även till er som kämpade i tävlingen samt bidrog med alla smarriga recept men inte vann - prova lyckan i pågående tävling!

Ny tävling pågår HÄR!

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments
Bilder med tillstånd från Zann smycken.

Ny tävling igen, på Hem och Lycka har det strömmat in sponsorer sista halvåret vilket jag är hemskt tacksam för!

Denna tävling sponsras av Zann smycken i Stockholm och tjejen som designat smycket heter Sarah Flood. Halsbandet heter Aina och är 80 cm långt inklusive hänget. Det har lila/rosa och beiga glaspärlor samt guldfärgade metallpärlor. Länkarna är egentillverkade som gjorts av guldpläterad koppartråd. Hänget går att ta av.

För att tävla skriver du en kommentar under inlägget. Har du blogg kan du få en extraröst om du länkar till tävlingen och till Zann smycken. Låna gärna någon av bilderna. Glöm då inte att ange i din kommentar att du har länkat så att du får en lott extra. Tänk på att skriva din e-mailadress om du inte har blogg, så att jag kan kontakta dig om du vinner halsbandet.

Tävlingen pågår till 4 november kl. 12.00. Lycka till!


For translation, please choose language in top of the blog.

Likes

CommentsBilder: Mia

Det finns ju butiker och så finns det butiker. Och med det menar jag att det tyvärr inte är många idag som är serviceinriktade. Tyvärr är det mer vanligt att man knappt får ett hej när man kliver in i en butik än tvärtom. Ska det vara så?

Jag har en dröm, att en dag få öppna en egen inredningsbutik och jag skulle aldrig drömma om att vara snorkig eller inte hälsa kunden välkommen med en hälsning samt ett leende. Nåt som dessvärre en del butiker har tappat nånstans på vägen.


Vad vill jag med detta då? Om jag har varit ute för usel service? Visst, många gånger men inte just nu. Det här inlägget skulle jag vilja tillägna de butiker som har fenomenal service. De kvinnor och män som alltid har ett leende nära till hands, god service, snabb leverans och som kämpar med sin egen verksamhet.

En av dessa butiker är Atmosphere, belägen i centrala Göteborg. Ingrid med sitt stora hjärta gav mig detta underbara kors sist jag och maken åkte förbi henne. Tusen tack vännen!
Några andra butiker jag vill säga har underbar service är Sofia med Me and my home, Terese med Fridas gård, Sanna med sitt Nublu samt Tina och Anna med Syster Lycklig. Heja er tjejer, fortsätt i samma goda anda!

Tävla för sista dagen om bakprylar i tävlingen sponsrad av Bagaren och Kocken HÄR! Vinnarna offentliggörs på onsdag.

For translation, please choose a flag in top of the right column.

Likes

Comments
Bilder med tillstånd från tv3. Key Art Toni Collette and Cameron Diaz.

Filmtipset för kvällen är I hennes skor med Cameron Diaz, Toni Collette och Shirley MacLaine. De två systrarna Maggie (Diaz) och Rose (Collette) är så omaka man kan vara som syskon. Trots detta är de bästa vänner fram tills den dag då de blir osams och Maggie flyr till deras mormor som de aldrig har träffat.

En romantisk mysig film och ni som gillar Cameron Diaz så tycker jag ni ska slå på TV3 ikväll kl. 21.00!

A tip for the swedish televiewers.

Likes

Comments

Bilder: Mia

För några inlägg sedan så gav jag en award/utmärkelse till Timeless som svarade med att skicka mig en bok! Håll med om att det är mer än gulligt!? Dessutom ett av de mest vackraste paket jag någonsin sett, värt att förevigas på foto.. Tusen tack Annika, den är kanon och jag som är en chocoholic kunde inte bli gladare ;-)

Boken Choklad är gjord av Annikas syster Elisabeth Johansson och är definitivt värd ett köp! Chokladbrownies, chokladmaränger, chokladdoppad lakritskola, arraksbollar, lakrits- och chokladtryffel.. Ja, helt sanslös när det gäller att få inspiration till en gottegris som jag!

Och självklart kunde jag inte låta bli att skicka ett litet tack-för-boken-paket till Annika.. ;-)Så har jag fått en utmärkelse av söta Organic-Lizzi, tack snälla! Jag skickar den vidare till;
Min trygga vrå, C'est la vie, Fint hemma, Granne med Selma, Hannis hem och Karin Lindström.

Tävla om bakprylar i tävlingen sponsrad av Bagaren och Kocken HÄR!

For translation, please choose flag in top of the column.

Likes

Comments