Bilder: Mia

Att vi gillar inredningsstilen New England, inte bara jag utan även min man har nog inte gått er förbi..? Att vi har amerikanska flaggan på sängen har inte bara med att göra att det är snyggt, maken har även jobbat "over there" och därför ligger Amerikattet honom varmt om hjärtat. Inte så mycket vitt härinne faktiskt, trots min förkärlek till just denna färg så tycker jag att caffe lattefärgen funkar finfint härinne. Hade helst velat ha vitt men eftersom det är en hyresrätt och vi planerar inte att bo här såå många år till så får det vara så. (Likadant resonerar vi om den gröna färgen i arbetsrummet.)

Sedan maken även numera fotar i yrkeslivet så har han börjat göra canvastavlor sedan han köpt en sådan skrivare för just det syftet. Ett stort schabrak som tar upp min fd fint pyntade byrå. *snyft* Nåväl, inte så mycket att göra åt, jobb går ju självklart före inredning. (Att skrivaren var kaputt när den kom och jag valde att lämna rummet för min makes ordsvada inte var helt rumsren kan vi ta som en parantes. Vi fick en ny som väl var.)

Inför Aftonbladets besök så ville han göra nya tavlor till vårt sovrum så det gick undan med en rasande fart dagarna innan de kom hit. Den vänstra tavlan är tagen vid Drömmarnas kaj här i Göteborg (Gullbergsvass), den mittersta vid Stevns klint (Højerup) på vår semestertripp till Danmark och den högra är tagen vid pappas barndomshem/vårt sommarställe. Alltså personliga alla tre vilket känns extra kul. Klicka gärna upp bilderna så ser du lite bättre. Visst håller de New Englandsstilen?

Har du funderingar att göra en canvastavla kan du höra av dig till min man, både med dina egna kort eller nåt som min man har tagit, se lite exempel här. Kontakta honom i så fall på martin@mrw.nu (Hemsida är på g.) Bor du i Göteborgsområdet med omnejd slipper du självklart frakt om du kan hämta upp tavlan/tavlorna hos oss. Titta gärna på hans blogg också, här.

OCH GLÖM INTE ATT TÄVLA!

For translation, please choose flag in top of the right column.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bilder: Mia

Jag har blivit en riktig turgumma! Jag har vunnit nu igen! Ett par kökshanddukar och vackra kort kom häromdagen per post från Hvidt, tusen tack!

Och ytterligare ett paket från min hemliga vän i Vita Gåvor, tusen tack till dig också! Badsalt och en ljuvligt doftande lavendeltvål till höstens bad, perfekt!

Så har jag återigen fått några utmärkelser.Jag har fått Fifi's blog love award från C'est la vie - tusen tack, jättegulligt av dig! Jag väljer att lämna vidare den till fyra otroliga, inspirerande, underbara, söta bloggvänner:

Lena Kristina
Jorunn
Tara
MiaMariaOch så fick jag i samma veva ungefär denna award från La Fleur Blanc - hemskt snällt, tack! Till fyra bloggerskor som skriver med hjärtat;

Min trygga vrå
Stämningsfullt
Hemma på landet
Beas barnslikheter

Och tusen tack Bea för "I love your blog." Eftersom jag redan fått den och redan lämnat den vidare så behåller jag denna helt för mig själv och lämnar den inte vidare återigen.

Ni missar väl inte TÄVLINGEN med underbara textilier från Hanna Säfström?

For translation, please choose flag in top of the blog.

Likes

Comments
Bilder med tillstånd från Alcro.

Nu lanserar Alcro ad.white - en kollektion i vitt. Vitt är ju inte bara vitt utan finns i otroligt många nyanser. ad.white består av elva vita nyanser som alla är framtagna i samarbete med designer Eva Lilja Löwenhielm. Hennes personliga favorit är Snö. "Vit färg är självklar och nödvändig i heminredningen på våra nordliga breddgrader. Men allt behöver inte vara vitt och det kan vara effektfullt att använda olika vita kulörer tillsammans" säger Lilja Löwenhielm.

Vilken nyans ska man då välja? Det beror mycket naturligtvis på egen smak men tänk också på hur mycket ljus rummet har, om det ligger i söder, väst, öst eller norr har en avsevärt stor betydelse. Samtidigt får man tänka till vilken effekt man vill ha - svalt vitt eller en varmare ton. Tänk också på dina möbler, om du redan har vita möbler eller mörkare färger.

Visst är namnen på nyanserna fina?
Snö, Äggskal, Krita, Lovika, Tofu, Vitlök, Grädde, Magnolia, Älva, Fjäder och Vit. Jag får nog ta mig en närmare titt på dessa, ska jag välja från bara namnet låter ju Magnolia oerhört vacker.. Håll också med om att inspirationsbilderna också är otroligt fina!

Glöm inte tävlingen!

For translation, please choose flag in top of the right column.

Likes

CommentsBilder: Mia

Följ min blogg med bloggkoll

Nånstans i badrummet är ju bra att ha lite extra toarullar för oväntade situationer. Och jag fick denna trådkorg av min söta faster som snällt nog tänkte på mig, tusen tack! Visst passar den perfekt som toarulleförvaring?

Extra kul är att farfar och pappa använde den på sin fiskebåt för många år sen fast då till firrar naturligtvis. Men självklart är den nogrannt rengjord sen dess. Och naturligtvis förvaras inte toarullarna i vardagsrummet, det blir bara bättre ljus att fota här ;-)

Jag tvättade dessutom rent den ordentligt hos svärmor och svärfar när vi var blomvakter för ett litet tag sedan. En av deras kissar, Silketass följde mig i hasorna och barrikerade rabatterna när jag vattnade. Kelsjuk till tusen, runt benen på mig, la hon sig mellan mina ben medan jag skurade, nyfiken på vad jag gjorde. Och så när jag var klar så kröp hon in i korgen och la sig till rätta *fniss*
I såna tillfällen är det synd att man inte hade kamera..

Grattis Lyckofröken, du vann Lantliv! Hör av dig med namn och adressuppgifter så kommer den snart på posten för ljuvlig läsning!

Och missa inte pågående tävling!

For translation, please choose a flag in top of the blog.

Likes

Comments


Bilder med tillstånd från Hanna Säfström Design

Dags för en ny tävling och denna gång har Hanna Säfström Design sponsrat med två kuddfordral, 50 x 50. Du får själv välja mönster och två personer vinner varsitt fordral. Hanna Säfström är aktuell på Formex, monter C 18:72.


Hanna Säfström är utbildad inom dekorationsmåleri och färgsättning och startade sitt företag Hanna Säfström Design 1999. Sedan dess har hon bland annat målat handgjorda 1700-talstapeter till Carl von Linnés hem i Uppsala och har anlitats exempelvis av Sandbergs Tyg och Tapet, Skansen och Liljevalchs konsthall. Nu har hon startat sin egen textilkollektion, handtecknade mönster som är namngivna efter sina familjemedlemmar. Tygerna som är i 100 % bomull tillverkas och produceras i Sverige.

För att tävla gör du enligt följande;

Titta in på Hanna Säfströms
webbshop och välj ut ditt favoritmönster bland kuddfordralen. Skriv i kommentarer vilket du valt och varför. Har du blogg tipsar du om tävlingen på din sida och länkar till tävlingsinlägget samt till Hanna Säfström Design. Låna gärna tävlingsbilden. Länkar du på din blogg får du två röster i tävlingen. Glöm inte att nämna i kommentarer om du har länkat. Har du inte blogg får du självklart också delta men glöm inte att ange din e-mailadress så jag kan nå dig efter tävlingens slut om du vinner!

Tävlingen avslutas den 7 september kl. 20.00. Lycka till!


Obs - Emma finns endast som metervara och inte kuddfordral.

Tävlingen om tidningen Lantliv offentliggörs på tisdag.

For translation, please choose flag in top of the right column.

Likes

Comments
Bilder: Min käre make
med tillstånd från Honning og Flora att visas.

Följ min blogg med bloggkoll

Ja, så åkte vi ju till Danmark också på vår semestertripp. Förstås måste jag ju skriva eftersom danskarna är fenomenala på inredning som jag nämnde i del 1.

Vi besökte Kronen, Isabella Smith och så det bästa av de tre, Honning og Flora. Ett helt hus fullt av inredning! Hur kommer man någonsin därifrån? Ja, jag kunde ha stannat där i timmatal men så hade vi ju mer att se så vi fick bege oss därifrån.

Så mysigt - inredning till köket fann du i - köket. Inredning till badrummet fann du i - badrummet. Ja, svårare än så var det ju inte. Och var tror ni vi fann barnleksaker? Jo, i barnkammaren förstås.

Ska ni till Danmark/Själland så MÅSTE ni planera in ett besök hit! Jag hoppas på att besöka deras julmarknad den 23:e november och då även en sväng till Köpenhamn där jag faktiskt aldrig varit (bara influgen på en hotellvisning och så hem med flyg igen och det räknar jag faktiskt inte). Ska bli riktigt mysigt om det blir så!

Nu lovordar jag ju mest H o F här men ni måste självfallet även besöka de andra butikerna. Isabella Smith var också en butik jag kunde gått i timmatal och Kronen hade mycket fint.

Om jag köpte nåt i dessa butiker? Ja, vad tror ni..? ;-)

Missa inte tävlingen som avslutas söndag kväll och annonseras på tisdag vem som vunnit.

For translation, pick a flag in top of the right column.

Likes

Comments


Bilder med tillstånd från Blingo.

Jag kan inte låta bli att tipsa om Blingos underbara sortiment av barnkläder. Inte nog med att de är SÅ fina, de är dessutom ekologiska och företagets ledord är färg, form och funktion. Då kan det ju knappast bli bättre än bäst, eller hur?

Blingos nya sortiment har precis sett dagens ljus så kika in och shoppa loss till dina små. Bor du i Göteborgstrakten kan du kontakta
Lotta och kan då få se och känna på kläderna till skillnad mot om du handlar i webbshopen. Bor du i övriga landet, maila Blingo för din närmaste säljare eller handla i webbshopen.

Missa inte tävlingen i inlägget nedan!

For translation, choose flag in top of the right column.

Likes

Comments
Bilder: Mia

Jag har ju haft turen på min sida på sistone och vunnit flera tävlingar. Skoj! Igår kom den hemliga vinst jag vann hos Franska liljan för ett litet tag sedan. Tusen tack, söta vinster!

Men, vare sig jag eller Helena vet vad hjärtat i stål/zink ska användas till. Bara som prydnad? Nån som kan upplysa oss? Mest glad blev jag för muffinsformarna som definitivt kommer att användas, ni vet ju att jag älskar att baka.. ;-)Bild: Mia

Från den tävlingen till en ny. Jag har startat om en prenumeration på Lantliv som jag hade förr men nu uppdaterat igen. Klantliga jag glömde det när nya numret kom ut i butiken varvid jag köpte en och fick en på posten. Dubbla tidningar alltså.

Den ena läste jag självklart men den andra tänkte jag lotta ut för er som inte hunnit köpa er eller vill testa en ny tidning. Den är min favorit bland inredningstidningarna så jag rekommenderar er att vara med! För att delta skriver du bara en kommentar under det här inlägget så deltar du. Har du ingen blogg ber jag dig att skriva din e-mailadress!


Tävlingen pågår till söndag 24 augusti kl. 20.00. Lycka till!

Likes

CommentsBilder med tillstånd från Design & inredningsbloggen

Jag måste tacka Design & Inredningsbloggen för ett kanonfint reportage om mig och min lilla blogg! Stort tack, jag känner mig ärad! Rekommenderar starkt besök hos Pethra, inte bara för "mitt" reportage naturligtvis utan för att få inspiration hos en tjej som verkligen vet hur man bloggar! Som är en av de "stora" bloggarna!

Från ett reportage till ett annat, gårdagens besök av Nneka och Mia från Aftonbladet gick bra! De var båda mycket trevliga och det gick smidigt. Det jag dock är nervös för är hur jag och maken gjorde oss på korten.. ;-) Jag har inte nåt datum att ge er för när det kommer ut men troligtvis i början av september. Jag kommer få besked om detta senare.
Apropå bloggar så har jag fått två (!) utmärkelser igen, stort tack söta Lottaspace för denna! Jag väljer att lämna vidare awarden till;

Ellas inspiration (en riktig bloggkaramell)
Jellon (inspirerande till fullo)
Jordgubbar med mjölk (otroligt vackert hem)
Hemma hos Klara (proffset alla ggr på cupcakes och duktig nätbutikinnehaverska)
Mimmi magnolia (ljuvligt hem)
Tusen tack Ellas inspiration för denna!

1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.

3. Nominate at least
7 other blogs.

Och denna skickar jag vidare till;

Drømmefangeren (nyfunnen och ljuvlig)
Flittiglisene (bara bannern/layouten säger ju allt..)
Lilla huset på berget (inspirerande till tusende)
Vitt och brett (fingertoppskänsla när det gäller inredning)
Min lilla vita vrå (storfavorit)
Smått och gott hos Lina (ett hem så vackert, så fint)
Vit stjärna (Vitt, vackert och alldeles underbart)

Likes

Comments


Bilder: Mia

*durumdurumdurumdurum*

Vad sjutton, tänker ni säkert nu, vad är det där för inledning på ett nytt inlägg?? Och vad menar hon??

Jo, det är bara jag som sitter och drummar med fingrarna mot bordet, i väntan på att få de där bilderna från maken från et deeejlig Danmark.. Men i väntan på dessa - sorry - ni får vänta på shoppingtipsen i Danmark lite till men bjuder er på lite grann från en av mina stora favoritbutiker över sundet.. Vilken får ni veta nästa gång (hoppas jag och HINTAR till min käre make).


Jepp, tills dess får ni stå ut med mina kort återigen. En superfin vimpel att hänga i barnkammaren och galgar till dessa. Kulramen föll jag pladask för. Jag förmodar att några av er tycker jag är fånig som köper bebissaker innan vi blir med barn. Men jag kan inte låta bli! Bebislängtan är stor och det är så mysigt att shoppa liiite grann till en liten en..

Håll tummarna för oss imorgon är ni snälla, då fotas vi och vårt hem för Aftonbladets söndagsbilaga!

For translation, choose a flag in top of the blog.


Likes

Comments