Bild: Maken

Och så var det dags att vända blad till 2008 och lägga 2007 bakom oss. Nya oskrivna blad väntar på att fyllas. Önskar er ett riktigt Gott Nytt År!

It is time to put the old times behind us, meaning 2007 and look forward to a new year. Happy New Year!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Foto med tillstånd: SF/TV4

För oss vuxna som har barnasinnet i behåll eller som vill mysa ihop med barnen framför teven tipsar jag om de två filmer som visas på TV4 nu i helgen. Lördagens Lotta gör själv som hon vill när fröken Lotta och Bamsen lånar tant Bergs cykel och ja, hur går det tror ni..?

I söndagens
Lotta flyttar hemifrån flyttar den unga damen in hos tant Berg när mamma varit dum. Och Lotta råkar slänga hennes älskade Bamsen (ni missade väl inte min egen Bamse?) av misstag!

Två underbart härliga filmer baserade på Astrid Lindgrens böcker. Missa alltså inte, lördag och söndag kl. 11.30 i TV4.
Foto med tillstånd: SF/TV4

A tip for the Swedish televiewers. Lotta, Astrid Lindgren's wonderful caracter from one of her books.

Likes

Comments


Pläden från Kristin - tack snälla du! Du har verkligen tagit reda på vad jag gillar och den passar perfekt i vårt New England-inspirerade sovrum!

Så var den julen förbi.. Jag blir alltid lite vemodig efter att julen är förbi, de tre dagarna går så fort och jag vill få ut så mycket mys och julkänsla som möjligt. Hyacinterna börjar vissna och snart åker granen ut. Det nya året närmar sig med raketfart rent bokstavligt talat och jag känner att jag inte riktigt hänger med. Det går för fort!

Strax före jul var jag med i tre julklappsbyten - ett på Hwita rum, ett på Familjeliv och ett på Interior Gave Along. Och med detta inlägg vill jag säga tusen TACK till Sofia, min hemliga vän i Norge och Kristin!


Allt detta från min hemliga vän i Interior gave along. Jag har inte en endaste aning vem du är men jag vet att jag snart får reda på det. Jag vet dock att du bor i Norge. Tusen takk!Tack snälla Me and my home-Sofia för dessa underbara klappar! Slingan prydde det dukade bordet i jul..

These wonderful gifts are Christmas presents from three of my swap-friends!

Likes

Comments


Foto: Maken

I skrivandets stund har vi kommit så långt som till dan före dopparedan och jag vill passa på att önska er alla kära bloggläsare en riktigt God Jul! Ät och må gott men framförallt - ta hand om varandra!

In the moment of writing it is the night before Christmas Eve and I will take the opportunity to wish you all a very Merry Christmas! Take care of each other!

Likes

CommentsEn av mina största julfavoriter är denna - den svenska versionen av den
traditionella irländska psalmen Be Thou My Vision. Den har bland annat
spelats in av Van Morrison men lyssna till Peter Jöback och Sissel Kyrkje
bø,
mina favoritartister, Sverige och Norges stoltheter -
bättre kan den inte bli! Så otroligt vacker sjungen..

Skyarna faller, på gammal som ung
Vårvinterns himmel faller så tungt

Och alla söker något att hålla sig i
Med hjärtan som viskar:
"gå inte förbi"

Ute på veien, i snøblandet regn
Ett steg till grensen och tusen vill hjem

Hun venter på noen från en helt annen tid

Hjertet står skrevet: “gå ikke forbi”


Innanför murar står klockorna still
Han fick hela världen och månen därtill

Ingen är så lycklig, och ingen så frid

Men hjärtat det flämtar: “gå inte förbi”


Barnet som slumrar, så nära inpå
Att ingenting ont eller hotfullt kan nå
Lämna nu drömmen och vakna till liv
Med blickar som säger, gå inte förbi, ooh
ooh,
nånstans där borta, en bit längre fram

Finns dagar som lovar en varmare famn

Och du vet var jag finns, och låt inte bli

Du får inte gå nu, gå inte förbi,
ooh
La la la la la la la la la la la la la la la
Ooh
La la la la la la la la la la la la la la la
Du får inte gå nu, gå inte förbi

Du får inte gå nu, gå inte förbi


This is one of the most beautiful songs this time of year - the Swedish
version of the traditional Irish hymn Be Thou My Vision. It has been
recorded by Van Morrison but the Swedish version is sung by
Peter Jöback (from Sweden) and Sissel Kyrkje
ø (from Norway). I just love this..

Likes

CommentsDet var en gång en flicka som besökte sin mor och far. Modern och dottern besökte en nyöppnad butik full med vackra blomster. I blomsterbutiken fann så en ljuvlig tomte som dottern tyckte var söt. Emellertid blev det inget köp men dottern blev lite fnissig då tomten var utplacerad i varje hörn och vrå i butiken. Flickan sa till sin mor att hon kände sig förföljd, det var nästan som om tomten ville följa med henne hem.

S
å kom då dagen då det var dags för flickan att resa hem till sin käre make. Dagarna gick och så en dag gick flickan in i en lokal inredningsbutik och vad satt där då och blickade mot henne på en hylla? Jo, visst var det han! Tänka sig tänkte flickan, han tyckte så mycket om henne att han gått 17 mil för hennes skull! Därför slutar denna saga med att tomten fick följa med flickan hem och alla blev nöjda och glada!

Once upon a time there was a girl who visited her parents. The mother and daughter visited a local shop where they found a cute Santa Claus. The daughter found it funny that he seemed to follow her around the shop - he appeared in every corner.. Almost as if he wanted to follow her home!

Then came the day when the girl went home to her belowed husbend. Days went by and one day the girl went to her local shop. But wait, what did she see on one of the shelfs? Yes! It was the same Santa Claus again! The girl was surprised and moved. Who could imagine that the Santa Claus would follow her all the way home - 170 kilometres! This is where this story ends, happily ever after!


Likes

Comments
Jordnötsrutor

Pepparkaksbiscotti

Likes

CommentsFoto: Maken

Sedan jag för första gången såg detta zinkhus hos Mimmi så har jag hett önskat det. Ett köp från Syster Lycklig blev det inte dock förrän alldeles nyligen och jag ångrar mig inte för ett ögonblick! Är det inte konstigt att man kan falla så pladask för döda ting? Anses man ytlig för att man fyller sitt hem med ting som man tycker om? Har sett att det diskuterats om det. Nåväl, ytlig eller inte, jag är helnöjd i alla fall ;-)

The first time I saw this beautful house in zink was at Mimmi's place. Since then I really wanted to buy it but of some reason it hasn't been realized. I finally bought it from Syster Lycklig and I have no regrets at all! But isn't it strange that you can fall in love with items? Does that mean that you're shallow? Well, shallow or not, I'm completely satisfied anyway ;-)


Foto: Maken

Likes

Comments


Foto med tillstånd från TV4: Andreas Lundberg/TV4

Naturligtvis missade jag första delen av Monikas mat som sändes igår, måndag. Men idag när nästa del av de sammanlagda fyra sänds sitter jag bänkad med glögg och pepparkakor. Monika Ahlberg känner säkert en del av er igen. Tjejen som tidigare ägde Rosendals trädgårdscafé och som har skrivit flertalet kokböcker.

Ikväll visar Monika ätbara julklappar som t.ex. fem-minuterssenap och saffransvinäger. Dessutom ett reportage om om hur man slår in vackra paket. Missa nu alltså inte del 2-4 de närmaste dagarna på TV4
klockan 19.30!

Likes

Comments
Som alla vet är julens stora färg röd men jag som inte är så oerhört förtjust i att pynta med rött väljer gärna hellre lite mer diskreta färger. Lite rött finns självklart just nu i vårt hem men mycket vitt, silver, brunt och lite fuskgrönt. En eucalyptusslinga och en enkel strut med ett av julens budskap på pyntar vitrinskåpet.

Christmas time means red, the colour of Christmas. But since I'm not so fond of red I prefer white, silver and green clinging vines.


Klicka gärna på bilderna för att se dem i större storlek.

Likes

Comments