Bild med tillstånd från Cult.se
Om ni ännu inte stiftat bekantskap med märket Cult så är det på tiden. Jag har flera ting från deras design i vårt hem och fler lär det säkert bli. Deras serie Grace och Gracilis är nog min favorit, vi har en kruka i sovrummet från just denna och den älskar jag! Mönstret är helläckert och nu har jag fastnat för ett svart vackert fat och deras snygga kuddar som hade passat perfekt i vår svarta bäddsoffa. Lampan är nog storfavoriten just nu, se vilket vackert sken den sprider!


Bilder med tillstånd från Cult.se

Look at the brand Cult, so much to choose between and so beautiful items..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsFör er som hängt med i bloggen sedan tidigare så har jag nog nämnt att en av mina laster är handväskor.. Men, som jag skrev då, hävdar jag fortfarande att det är min mammas fel. Jag har fått hennes gener, hon var nämligen precis likadan när hon var i min ålder.. ;-)En något lite annorlunda handväska fann jag på den lokala blomsterbutiken. Kanske lite opraktisk att ta med sig på shoppingrundan så den fick istället innehålla lite höstpynt. Kottarna plockades och spraymålades förra hösten så det var bara att plocka fram och dekorera. Voilá!

Last fall I picked some cones and painted them white and silver. I used them in a transparent vase but a while ago I found this purse. Since it is more suitable for decoration rather than shopping, this is what I came up with.

Likes

CommentsMinns ni att jag berättade om denna bok, Vinterns söta? Satt och bläddrade igenom den för att se om jag kunde hitta nåt som jag ska sno ihop till svärmors julmarknad.. Och självklart måste jag ju testa i förväg för att se om jag klarar av det, så det inte blir en enda villervalla av alltihop dagen/dagarna före. Det blev nåt som till och med jag klarade av, pudrade chokladfras!


Foto: Maken

Så finns det ju så mycket annat gott att testa, svågern+ svägerskan med barn + svärföräldrarna ska nog få testa en pepparkakscheescake och mamma + pappa en fluffig frusen polkagrispaj.. La in en postitlapp för varje smarrig sak jag fann som är värd att testas. Ojdå. Hehe, blev rätt många lappar..

I bought this cookbook a while ago called the sweets of Winter. Of course I needed to test a few of the recipes and I wanted to see if I could make something for the Christmas fair later in November and December. I managed to make powdered chocolate oat cereals. My in-laws will later on be served a gingerbread cheesecake and my parents will at their next visit be served a fluffy frozen rock candy pie. How about that?

Likes

CommentsVinterbädd, det låter ju rätt skönt, inte sant? Låter lite grann som björnen gör, går i ide.. Hihi! Men nej, vad jag menar med vinterbädd är att vi tar fram vårt täcke som bäddas in i påslakanet, det som är för varmt att använda under vår och sommar. Den tjocka USA-filten byts ut mot en tunnare vit. Ett par andra kuddar, den med monogrammet är av märket House Doctor och stjärnkudden kommer från Noga Utvalt. (Noga Utvalt som för övrigt lånade mina två bilder av vår- och sommarbäddningen, jätteskoj!) Därmed är vår New England-bäddning utbytt mot lite mildare färger, matchar då den milda vintersol som letar sig in i sovrummet..
Please take a look into our bedroom. At this time of year we start using our cosy down qilt. At the same time we're changing our pillows and the American rug to something else, something with less colours. The pillow with stars comes from Noga Utvalt, the store that borrowed a couple of my photos.

Likes

Comments


Bild med tillstånd från mixin.se

Som ni säkert kunnat läsa mellan raderna i bloggen så älskar jag patinerat, shabby chic, vintage och gammaldags i min inredning. Inte bara utan uppblandat med nytt, en skön blandning sådär som gör vårt hem till vårt eget, något personligt. Inte måste allt vara ärvt även om vi har haft turen att få en del från farmor/farfar och mormor/morfar. Visst är det speciellt men mycket tillverkas ju numera i gammalt stuk.

Mixin har saker i sitt sortiment som passar perfekt. Den där termometern har jag trånat efter länge men det har inte blivit av med ett köp. Tanken är att placera den i vardagsrummet. Den där mjölkflaskan jag förälskade mig i så fort jag såg den. Och den där vackra hyllan hade ju varit fin att förvara lite köksprylar i..


Bilder med tillstånd från mixin.se

I just love old stuff, shabby chic and things that just look old. Isn't it lovely if you have something from your grandparents? Or someone else in your family? Something that really is old and have been used by one of your family members? Not just new things? Look at Mixin, a lovely shop full of gorgeous things.

Likes

CommentsDet finns en tjej som har ett hjärta av guld, hon fick ett unikt hjärta av mig och av henne fick jag också ett paket. I paketet fanns dessa (+ ett ting till), vackra inte sant? Flickhänget är ju fint att sätta på ett ljus. Det andra vackra hänget då? Jo, så fick jag en snilleblixt, varför inte hänga det runt halsen? Tack sötnos, du är en ängel!Lovely presents from a lovely girl.. I made a necklace of one of the items. The other item will be perfect to put on a candlestick or just be used as a beautiful ornament.


Likes

Comments


Klicka för större bild.

För en tid sedan beställde jag en bräda av Ylva Skarp som även gjort vår namntavla som hänger i hallen. Har inte satt upp den då vi var lite osäkra på var den skulle hänga men i helgen kom den upp! Anledningen till just dessa ord är denna låt, Ted Gärdestads, som blivit just vår låt. Texten på skylten är de första orden i refrängen.


Klicka på bilden för större storlek. Mitt första försök till bildbehandling
i Picasa!

Och mer passande än vid sovrumsfönstret kan det väl knappast bli då solen kommer till oss just här för första gången på dagen..

We bought this beautiful painting from Ylva Skarp a while ago but didn't really know where it should be placed in our home. But, this weekend, it was suddenly clear - by the window where the sun rises every morning! The text on the painting is words from "our song" and means: "It is for us the sun rises".

Likes

Comments

Foto: Martin Wallgren

"Jag miafierar det lantligt vita med inslag av det lite tuffare New England. Jag mjukar upp inslaget av New England med lite mjukt lantligt vitt och accenterar med det ruffa och industriella.."

Bloggen blev månadens blogg i Tove Älskade hem i maj 2012.


Jag bor på landet vid havet utanför Gbg, är 35 år, gift med M och mamma till Filippa som föddes i februari 2011.

Fullkomligt inredningstokig som helst bloggar inredning men blandar in lite trädgård, mode, småbarnsliv samt lite annat smått och gott. Och förstås vår egna inredningsbutik Ellis Corner! Bloggen är som en godispåse, till för dig att plocka det godaste ur och det du gillar allra mest!

Jag startade SIB (Svenska inredningsbloggar) och Vita gåvor en gång i tiden men lämnade efter en tid över sajterna på grund av tidsbrist till andra som tog över.

Är du intresserad av något samarbete på nåt vis eller bara har någon fråga kan du kontakta mig på maria@hemochlycka.se Eventuella utskick av produktprover och liknande kan
skickas hit (se sidfoten, postadress med attention Maria).

Välkommen in till;
hemochlycka.se
elliscorner.com

Likes

Comments.. *trumvirvel* Moimukulatt!

Grattis, du har vunnit en liten vas såsom den på bilden! Maila mig din adress på hemochlycka@gmail.com så kommer din vinst snart på posten.

Jag kan inte låta bli att skicka en liten ros till den anonyma Petra som rimmade så vackert;
En söt och liten vas vill jag gärna vinna!
En plats i mitt hem jag säkert kan finna!
Petra - hör av dig till ovan nämnda adress du också.Tack alla ni som deltog i tävlingen, tyvärr blev det inte er tur denna gång men håll utkik, det kommer fler tävlingar!

Likes

CommentsSugen på lite inredningsinspiration? Kika då in på Allt i hemmets sida och kika på andras hem! Där kan du finna andra inredningsintresserades bilder av sina hem. Klicka dig vidare rum för rum eller hem för hem. Lägger du dessutom upp minst tre bilder av dina egna så får du en gratis gåva - en inredningsbok om kök!


Bild med tillstånd från
Allt i hemmet.

Tilläggskommentar: Efter att ha frågat Allt i hemmet så har jag tagit reda på att även icke-svenskar får boken!

Likes

Comments