Eftersom vi ändå pratar om tvätt då så blir det
en detaljbild från tvättutrymmet i badrummet.


Så - nu äntligen fick jag färdigställt utmaningen som jag fick av Nina, Jasmin och Anette. Det tog lite tid att redogöra för 8 av mina vanor ;-)

1. Hur fånigt det än låter så älskar jag att sortera tvätten från tvättkorgen när det är tajm att köra en maskin eller två. Svart för sig, vittvätt, 40 grader osv. Men jag skyller på att vi sedan ett halvår tillbaka har egen tvättmaskin och det känns fortfarande superlyxigt att slippa den gemensamma tvättstugan! Och det har väl förmodligen en del att göra med min organisationsförmåga som ni kan läsa mer om längre fram i punkt nr 6.

2. Jag älskar att blogga och sätter gärna på datorn nästintill det första jag gör om morgonen, för att se om jag fått nån kommentar på mina inlägg ;-)

3. Jag vill helst vädra ur sovrummet innan läggdags och kan sova med 15 graders värme i rummet vilket rent bokstavligt talat bäddar för lite problematik i och med att maken gnäller och påstår att han fryser ;-)

4. Ytterligare en sak jag älskar är att titta på tv vilket leder till att mannen min sällan får välja program. Där vinner jag med min oemotståndliga charm ;-) nästan alltid!

5. Maken ogillar skarpt mitt sätt att öppna bananer som jag lärt mig av min broder. Istället för att skala som mer normala människor gör så håller man i toppen/stjälken och svingar till den så att toppen öppnar sig. Låter det obegripligt? Men det funkar! Förutom de gånger jag tappar taget om bananen.. *fniss*

6. Som fd sekreterare och administratör tog jag med mig de där administrationsvanorna med mig hem. Jag gillar skarpt att sortera in matvarorna i skåpen, kylen och frysen och nåde om maken ställer saker fel! Så när vi handlat mat visslar jag glatt när maten ska in i skåp, kyl och frys - härrrligt när jag får organisera! :-D

7. Jag gör skidbacke på osten vilket maken garvade åt i början när vi blev ihop, numera suckar han tungt. ;-)

8. Jag är makalös när det gäller att förlägga en sax eller en penna! När jag är i pysseltagen försvinner de under alla prylar jag sprider omkring mig eller så tar jag med mig pennan eller saxen när jag svansar runt här hemma och sen är de borta. Bara att ta nästa sax tills den föregående kommer fram igen.. Därför har vi ett gäng saxar här hemma ;-)

Och så är det min tur att utmana ytterligare 8 bloggare vilka är följande;

Hanna
Signe
Mari
Aina
Hilde
Veronica
Tonje
och Marie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

CommentsGissa om det luktade gott i hela lägenheten när jag kokade min egen marmelad med plommon från mammas och pappas trädgård..? Blev riktigt impad av mitt ryck, jag har aldrig gjort nån sylt eller chutney eller marmelad så det var premiär big time! Men, varför ska allt gå på räls - jag lyckades få en intressant beläggning i botten av kastrullen/grytan.. Tja, lite får väl gå snett när man ändå är igång, hihi! Lite marmelad på ett rostat bröd, varmt rykande te och så tända ljus - aaah! ;-)

Likes

Comments


Bild med tillstånd: Escape

En sista ansträngning över tävlingen som avgörs nu i slutet av augusti. Fjäskar därför lite till efter några röster i bloggtävlingen.. ;-)

Klicka här och du bidrar till mina chanser att vinna! Tack på förhand!

Likes

Comments


Klicka så blir de större!

Jag har tänkt på det så många gånger när vi åker över Uddevallabron och Älvsborgsbron att jag skulle vilja ta några foton men det har ju aldrig blivit av. Nu dock när vi varit på besök hos mamma och pappa, i bilen på väg hem, fick jag ett ryck och slet till mig från baksätet makens Nikon D80 med ett 18-200mm VR objektiv. Genom fönster blir ju aldrig korten lika bra som irl men jag blev faktiskt nöjd det till trots! För inte syns det väl att vi speedar på i 110 knyck? Jag impade lite på maken dessutom, hihi! Next - Älvsborgsbron!


Likes

CommentsGrattis Lillafruluva, du vann den pyttelilla blomsterburken! Jag gjorde små lappar med samtligas namn på och så fick mannen min äran att dra den lyckligt lottade.

Lillafruluva - maila mig ditt namn och adress på hemochlycka@gmail.com så kommer din lilla burk på posten!

Likes

Comments
Dags för sensommarens tävling, denna gång kan någon vinna en söt liten burk med blomfrön i. Dessa sätts i en kruka med jord i ett fönster och därmed får man förhoppningsvis en hel drös med vackra blomster om ett litet tag. Alltså inget som är för sent att sätta utan funkar året om!

Ingen fråga denna gång utan om du vill vinna burken med frön (wildflower) är det bara för dig att skriva en kommentar och hoppas på lyckan!

Söndag 26/8 kl. 21 drar jag vinnaren! Lycka till!

Likes

Comments


Bilder: Cablefreak

Vi köpte några nya blomster till det som får kallas rosa hörnan..


Klicka på bilderna så blir de större!

Likes

Comments
Mer än någonsin är nog en s.k vykortskedja eftertraktad just nu. Slottstallets möbler köpte jag min ifrån men finns även på Me and my home. Vacker och praktisk, det går att växla med bilder, fotografier och små dekorationer efter humör, årstid och lust.

Likes

CommentsVanligtvis tassar jag helst barfota omkring här hemma men är jag uggen låter jag gärna fossingarna krypa ned i ett par tofflor. Förr hade vi vår toffelparkering under sängen men eftersom man fick plocka bort några dammråttor varje gång så kändes det lite bättre såhär. Vems vovvetofflorna är? Not mine utan makens.. ;-)


Likes

CommentsLavendel, en/ett av mina måsten jag vill ha på den varma årstiden doftar ju underbart.. Likaså vacker är den, får se om jag kan lyckas övervintra min på nåt vis tills nästa säsong sedan. Tills dess har jag även plockat in några kvistar och fäst i mina hjärtan som man kan pynta allt efter säsong.


Klicka på mina bilder så blir de större. Notera blomdekorationen som är ett hjärta, syns dåligt på bilden dock, köpt på realisation för 15 kr!

Likes

Comments