Jag har skrivit om vår hall förut men har lite nya bilder att visa. Hallen är ju faktiskt ett av de viktigaste rummen i din bostad. Visserligen ett rum som du passerar snabbt igenom men också det du först möter när du kommer hem från jobbet/skolan. Vad vill du att rummet ska förmedla? En lugn känsla för att slappna av efter arbetsdagen eller en uppiggande för att bli glad? Inte är det väl kul om då det första man möts av är en hög med skor som man snubblar över eller det man först ser är jackorna i en hög på golvet? Irritation kan ju uppstå ändå liksom.. ;-)

Tänk också på att det är gästens allra första intryck av din bostad och tråkigt vore det väl om det intrycket skulle bli negativt. Så mitt råd är att inte glömma hallen, lätt gjort eftersom man tycker, äsch, det är väl inte så noga eftersom man ändå bara passerar.. Men - first impression lasts!Lägg märke till svärmors finnväv, pappas snickrade stol och vår nya namnskylt över nyckelskåpet (skylten visades i ett tidigare inlägg). Skylten på stolen säger "no muddy boots or shoes". Bilden längst ned till höger: Cablefreak, övriga bilder mina.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Klicka på bilderna så blir de större.

Eftersom det inte är var dag vi får utländskt besök ;-) (brorsan kom till oss från Norge och hälsade på) så ville jag duka med finfinporslinet från Rosenthal som heter Maria björnbär. Trots att jag började samla på det som riktigt ung så har jag dock inte ändrat min smak konstigt nog, tycker det är underbart vackert.


Bilder: Cablefreak

Likes

Comments


Bild: Stina

Har ni sett nåt så sött? Svärmor och svärfar har fått tillökning.. 3 välskapta sötnosar!

Likes

CommentsRätt svar var strykning - det finns inget jag verkligen avskyr som just denna syssla, hur jag än bär mig åt så blir jag aldrig nöjd heller. Så där står jag och stryker och stryker medan tiden går och jag blir allt varmare och varmare, sliter muttrandes av mig tröjan och nåde om nån tilltalar mig just då. Dessutom har jag alltid förmågan att klämma mig i strykbrädet då jag ska veckla upp och ned det. Inte blir det heller bättre av att jag sparar tills jag har en diger hög så det tar tid att beta sig igenom dem. Så att det inte direkt tillhör en av mina favoriter här hemma kanske framgår något.

Men där ser jag ju vad ni känner mig väl, det var många som svarat riktigt! Maken fick äran att dra lotten bland er som hade korrekt svar och jag vill gratulera Bea, du vann smultronfröna! Maila mig din adress på hemochlycka@gmail.com så kommer snart sommarhälsningen på posten.

Likes

Comments


Bilder: Cablefreak

? ? ? Jag som tänkt gå ner i vikt och inte äta kakor (jovisst, vad bra det har gått hittills..) ställde mig under tisdagen och bakade honungshjärtan till min familj som kommer på besök under onsdagen. Receptet kommer från boken Vackra hjärtan för alla tillfällen av Susanne Magelund, en bok som Terese tipsade om för ett tag sedan.


Tack för boktipset vännen!
? ? ?

Likes

CommentsVill du vinna en påse med smultronfrön? Smultron kan du sätta året runt i en kruka så det är inte försent ännu! Men för att vinna påsen måste du svara rätt på följande fråga;

Vilken är den syssla i hemmet jag verkligen avskyr mest av allt?

Om flera personer svarar korrekt koras vinnaren genom lottning. Deadline för gissningstävlingen är onsdag 25/7 kl. 21.00. Lycka till!

Likes

CommentsMinns ni mitt pyssel med kronan som skulle sitta över köksbordet? Efter att den var färdigpysslad och ha legat under vårt linneskåp ett tag tills vi lånat Hiltiborr för taket så fick vi äntligen upp den. Till och med utan hjälp, hurra vad vi är duktiga jag och maken, eller hrm, snarare maken då eftersom han höll i borren och jag i stegen.. ;-) Men - när vi väl borrat hål och satt upp den konstaterade vi att vi hade småglömt lite att det är högre i tak i nya lägenheten (2,60) och kedjan var dumt nog inte heller justerbar.

Inte kunde vi väl drömma om att det skulle vara så svårt att få tag i en s-krok eller kedja! Kändes verkligen som ett i-landsproblem, urbota fånigt. Började i järnhandeln där de hänvisade oss till en lampaffär. Väl i lampaffärn skakade de på huvet och hänvisade till en järnhandel..! Men på Hornbach fann vi äntligen kedja och slutligen fick vi korrekt höjd på vår krona!


Foto till höger: Cablefreak Klicka på bilderna för större storlek.

Likes

CommentsKlicka på bilderna så blir de större!

Tog oss en sväng till naturreservatet Rya skog för ett litet tag sedan för att lufsa lite. Naturligtvis hade inte nån av oss en tanke på att det varit häftiga regnoväder men efter att ha tagit ett par steg på stigen så blev vi snabbt påminda. Klafs, klafs och dojorna sjönk ned i den stig man endast kunde urskönja av den snarare kallade leråkern vi befann oss i. Lirkade oss upp lite mödosamt vilket föranleder oss till den anledning till varför vi inte gick så långt.. Men egentligen - varför tar man sig inte ut i skogen mer ofta egentligen? Stor skandal egentligen! Enda fördelen med att det regnat mycket var att det var otroligt grönt, helt sanslöst vackert!

Nåväl, frågade mamma om jag hade några stövlar kvar hemma och javisst har du det, de står här så det är bara att ta med dig dem hem. Ah, vad bra, tänkte jag, vid nästa besök hos föräldrarna fick jag rotat fram dem. Stack foten i den ena stöveln och gjorde ett snabbt konstaterande - den här storleken har jag inte haft på många år :-D Men nu är det åtgärdat, kika in mina nya coola boots!


Bild: Cablefreak

Likes

Comments

Vill bara uppmärksamma er på att svärmor har börjat blogga! Ni minns väl Stina Wallgrens vävbod? (Klicka på Stina, på Wallgren och på vävbod för tre olika tillbakablickar.) Jag har hjälpt henne igång med bloggen så spara länken och kika in ibland för info om öppettider och nya saker.

Likes

Comments