..säger man ju och i vårt fall är det faktiskt så nästintill varje gång vi har besök. Först så öppnar gästen (i synnerhet svärmor, f'låt) dörren till vårt förråd och tar ett steg in för att inse att toaletten var visst nästgårds.. Vi har nämligen två dörrar bredvid varann - den ena till förrådet och den andra till badrummet.

Så - kära gäster - endast för er - varsågoda! Lite hjälp på traven ;-) Hihi!


Och innan du frågar mamma - nej, det är inte klister på baksidan utan häftmassa, jepp, de går att få bort och nix, det blir inga märken - jag har kollat! ;-)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

CommentsHar glömt att visa er vad vi fick av en vän till mig när hon kom hit för en liten tid sedan. Visst är den söt? Så enkelt, glas, svart sisal (eller som hon själv kallade det - svart hö - hihi) och en liten blomma. Såg det inte först att det på sidan även sitter ett svart påskägg! Coolt!För er som följer min blogg så läste ni nog att jag för ett tag sedan kraschade en kruka som jag tidigare visat bild på. Det var en vit rektangulär (kan man säga så om en kruka?) med ett myrtenträd och keramikfjäril i. Det gick lite väl snabbt när jag skulle dra ner persiennen för natten och jag har ännu inte riktigt vant mig vid att de sitter på insidan istället för mellan fönstren... Fullt med jord på hela golvet naturligtvis och det var bara att dra fram dammsugaren och sätta den på tystaste läget för att inte störa grannarna på kvällskvisten. Men hursomhelst - en blomma som vissnat och gick på sparlågor som ändå skulle i komposten ersattes i just dennes kruka. Satte alltså om myrtenträdet med tillhörande fjäril som faktiskt klarade sig (!).Eftersom vi "saknade" en blomster och vi som nyinflyttade har fått en lunta med rabatter här och där i våra lokala butiker (trevligt!) så utnyttjade vi en rabattkupong och köpte ett par blommor, denna till vänster och ytterligare en till köket (visas i senare inlägg). Maken fick äran att välja blomma och kruka men jag ville ändå gärna vara med och kika ;-) Tänk vad växter ändå gör för ett rum..

Likes

Comments

Finns väl inget som är så jobbigt att vänta på något!? Är så otroligt trött på att vänta på vårt vitrinskåp som jag skrivit om tidigare och får nippran bara jag tänker på det. Tråkigt nog fick vi dessutom ett inte så jättetrevligt bemötande sist vi pratade med butiken i fråga per telefon. Men - vad gör man - svensk som man är så drog vi inte tillbaka beställningen (vill hemskt gärna ha möblerna) utan väntar "snällt". Skåpet (har visat bild förut men nu något större) (om ni noterat att det ser lite lustigt ut vid låset så beror det på att höger beslag på båda bilderna lustigt nog hamnat åt fel håll men det är ju öglorna som släppts lite galet, hoppas ni förstår min urbota fåniga "förklaring") är försenat pga att leverantören inte hunnit med så mycket som den skulle ha gjort och då drabbas ju vi kunder. Sånt som händer naturligtvis men veckorna blir långa när man väntar på nåt gott.Allt falerar med skåpet. Dominoeffekt:
* Inte förrän vi får skåpet och skänken kan vi tömma lådorna på finporslin och glas, då först blir vi av med dessa lådor som står i förrådet.
* Samma dag vi lånar/hyr transport ska vi utnyttja transporten och samtidigt köpa bokhyllan på IKEA (som inte går in i bilen) och följaktligen då först kan vi bli av med lådorna med böckerna som också står i förrådet.
* Inte kan vi fästa cd-hyllan (som just nu ligger under sängen!) i väggen förrän vi är hundra på om den ska stå exakt där vi tänkt eller om den ska stå mellan bokhylla eller skänk eller vitrin.
* Och innan vi fäst cd-hyllan till väggen vill vi inte fylla den med tanke på de småttingar vi har i vår närhet som skulle kunna grabba tag i den och få den över sig. Så där står de lådorna kvar i förrådet med cd-skivor..

Uäääh!! Och oordning i förrådet med alla dessa nämnda lådor (plus några till som ska stå där med julsaker etc ni vet, fast inte just kanske där de står nu utan mer effektivt och snyggare) som måste ut innan jag gör exemplarisk (administratör som jag är ;-)) ordning därinne. Med andra ord - dominoeffekt! Usch! Vi beställde skåpet i slutet av januari och skulle ha fått det runt den 20 mars. Nu kommer det uppenbarligen inte förrän i mitten av maj. SUCK! Nu har vi dessutom beställt skänken som ska stå bredvid och förhoppningsvis kommer möblerna samtidigt (not likely). Håll gärna tummarna med mig! ;-)Ett tillägg 27/4: Idag har vi fått besked att båda möblerna finns för uthämtning den 14 maj, jippie!!! *jätteglad*

Likes

CommentsDen svenska sommaren - finns det nåt vackrare.. Inte ens maj ännu men dagarna går fort och snart är vi där - håll ut! Sol, salta bad, en glass på stranden..


Mina egna bilder tagna på Österlen i somras.

Likes

CommentsDet var i förra inlägget någon trodde att vi bor i husen som visades vid påskliljorna. Så är inte fallet men kan bekräfta att husen som visades på bilderna är sprillans nybyggda. Vi bor nämligen i en ny stadsdel där det byggs både bostäder samt affärs- och kontorsbyggnader. Området bara växer och växer vilket gör att vår led (vägen) behövs göras större för att klara trycket. Jättekul att bo i en stadsdel som är helt ny och tänkte därför visa er just våra hus för att ni ska få se hur jag bor. Husen som ni såg i förra inlägget är bostadsrätter (ni såg även en liten bit av affärsstråket om ni tittar noga) medan vi bor i hyresrätt som är byggda som radhus. Alla har varsin ingång och bor antingen på övervåningen (då med två balkonger, en stor mot gården/baksidan och en mindre mot gatan) eller som vi, i undervåningen med uteplats mot gården och en förträdgård mot gatan. För mig som bott på 10:e våningen i ungefär 6 år och dessförinnan på 6:e våningen i ca 2 år (tack gode gud för att det inte började brinna) är det underbart att kunna kyssa moder jord utanför altandörrarna (även om jag ju inte gör det rent bokstavligt talat ;-))Älskar de engelskinspirerade husen, de är så fina, lugnt barnområde, lägenheterna är välisolerade (hör inte ett knäpp från grannarna) och standarden är hög med torktumlare, tvättmaskin och diskmaskin i varje lägenhet (den sistnämnda maskinen är dock vår egen). Tidigare bodde vi i en av Göteborgs sämsta/sunkigaste stadsdelar vilket gör att jag fortfarande inte riktigt har vant mig vid standardhöjningen samt det faktum att folk verkligen hälsar och ser glada ut när man möter dem - vilken livskvalité! Lite lustigt var det att vår bilförsäkring chocksänktes från att ha bott i ett av Göteborgs inbrottstätaste områden, trots att vi då hade bilen i garage och nu den istället står på gatan utanför huset! Nåväl, bara positivt! Vi har bara bott här sedan slutet av januari och har mycket lull-lull (Simons benämning på att dekorera/piffa till) kvar i lägenheten men trivs så otroligt bra, det var det bästa vi någonsin gjort att flytta hit!


Bilder: Cablefreak (Bomässan 2005)

Likes

Comments

Nååå, vad tycks om min header/nya layout..? Säg nu snälla nåt snällt, ;-) jag som satt såå länge med att få den fin (maken tog sin tillflykt till köket när han gjort misstaget att tilltala mig under arbetets gång, haha, men nu är jag lugn igen), tagit korten och bråkade med blogger för att få in den här - men med mycket möda och besvär samt hjälp från Stina så lyckades jag. Tack vännen! Jippie!!!

Likes

Comments


Glöm röran på golvet (fortfarande bor vi i flyttröra) och sladden till höger som ska fästas till bokhyllan (ur bild).

Ni har ju fått se min lilla pysselhörna vid ett tidigare tillfälle så nu tyckte jag att det var tajm att visa min syhörna som är en del av arbets/gästrummet. Bordet har jag ärvt från farmor och farfar, vet inte hur gammalt det är dock men har blivit ommålat med antikvit färg. Symaskinen kommer också därifrån medan hyllplanen och konsollerna är billigt köpta obehandlade på IKEA, målade i Nordsjös orchidé. Så lite annat smått och gott som också är ärvda ting, inte bara från mormor och morfar respektive farmor och farfar utan även från äldre släktmedlemmar.Jag letar efter ett tyg att försöka sy ett överdrag till maskinen att byta med men har ännu inte hittat tyget med stort T. Troligtvis slutar det med att jag kommer köpa ett billigt från Ikea, vill inte riskera att sabba ett dyrt tyg när jag inte ens är säker på att jag klarar av projektet till punkt och pricka. Men visst är det underbart att själv kunna sy upp brallorna eller nåt annat som jag tidigare fått fjäska med mamma att få assistens med. Dessvärre har jag inte ärvt min farmors och fasters skicklighet i att sy men jag gör mina små tappra försök i alla fall!

Till vänster: Grönt hjärta från Lene Bjerre och medaljong från House Doctor. Till höger - håll med om att symaskinen är coool!! Notera den söta nåldynan som svärmor gjort!

Likes

CommentsJulia tipsade om att hon köpt bak/salladsskål från ICA och jag som länge, länge suktat efter lite exklusivare skålar istället för de billiga i plast från IKEA (vars plast vi nog ätit upp en del av dessutom av döma på skrapningarna ;-)) så unnade vi oss faktiskt ett par stycken för ett litet tag sedan. Bytte därmed ut de blåa plastbyttorna och de nya ska användas för bak av bröd och kakor! Jätteglad för dessa eftersom jag suktat efter liknande från t.ex. Lyck-Annas (där det blir en helt annan prislapp inklusive frakt).

Likes

CommentsÄntligen blev vi med trädgårdsmöbler! Våra två korgstolar och vårt söta lilla bord från gamla lägenhetens balkong förslår inte så långt när man ska ha några kompisar eller familjemedlemmar på besök. Därför blev det vita bordet och bänken från IKEA våra! Lustigt nog så gick mina skattepengar åt precis till detta ändamål (skiljde endast 5 riksdaler). Trots att pengarna inte kommer förrän vid midsommartid så "lånade" vi dem och införskaffade möblemanget innan de försvinner ur sortimentet. Tro mig, vi har haft megaotur med IKEAs sortiment den senaste tiden. Jag ska inte ens börja prata om det för då sätter den där blodådern i pannan igång igen, börjar bulta (den som jag nämnt tidigare) och riskerar att brista igen. ;-) Hyllplan, konsoller, skrivbordsskiva, trädgårdsbänken - ja, jag skulle kunna göra listan längre men jag väljer att avstå. Hursomhelst, när man ska inhandla precis det man sett och fastnat för - då är de "tillfälligt slut". Och det där ordet tillfälligt kan uppenbarligen diskuteras hur länge det avser.. ;-)


Aaaah - bara grillen som saknas, lite sommar och sol!

Likes

Comments