​Ett år senare mår jag inte lika bra som jag gjorde för ett år sedan. Fortfarande sjukskriven på 50% och kroppen är inte alls lika pigg. Men jag tänker inte ge sjukdomen rätt, jag ska inte ge upp och låta kroppen må som den mår. 

Om jag kunde må så här bra som inlägget innan visar så måste jag hitta dit igen. Då körde jag ganska hård träning och väldigt bra kost! 

Så motivationen ska komma tillbaka och jag börjar from imorgon med en ny ganska hård kost under två veckor. Detox med inga mejeriprodukter och massa massa grönt.

Så då kör vi! Ta tillbaka det liv jag vill leva!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att det kan vända på en vecka. Jag mår bra, väldigt bra just nu. Idag tog jag beslutet att börja jobba heltid, på tisdag den 1 november. Det är nästan tre år sedan sist, en lång mammaledighet och sen cancern. Det ska bli skönt, riktig vardag. Inte alltid närvarande i hemmet och kring alla beslut. Komma hem från jobbet och vara helt slut på grund av en hel dags jobb. Inte på grund av att jag är sjuk.
Så jag håller tummarna på att kroppen orkar. Det ska den göra.

  • 8 Readers

Likes

Comments

Bild från Röhnisch Instagram

Två barn, 2 och 5 år gamla. Cancer och strålning. Det är inte konstigt att jag inte är där jag vill varken på jobbet eller i kroppen. Så en dag i taget och allt kommer bli bra! Så bilden ovan får stå för inspiration, jag ska dit en dag.

  • 8 Readers

Likes

Comments

Beviset på att jag kan.

Jag har haft några tunga veckor mentalt. Men som vanligt blir jag för hård mot mig själv. Förra veckan är första veckan på flera månader som jag inte tränat, men det känns som evigheter sen. Jag får för mig att allt det hårda slit jag gjort är som bortkastat och kastar in handduken helt och äter godis varje dag. Jag undrar varför jag blir så här, allt eller inget. Och varför orkar jag inte genomföra?
Jag och Daniel pratade igenom allt igår och det är ju trots allt så att jag ligger på höga medicindoser. Min kropp är inte där den var före cancern.
Så jag måste först och främst jobba på att inte va allt för hård mot mig själv.
Jag skippade träningskläderna idag, något jag alltid ångrar. Men istället för att ha ångest över det så ska jag njuta av de timmar jag får på stan ensam i eftermiddag. Sätta mig på ett café, skriva här, dricka kaffe och äta nötter.
Vid 17.30 väntar middag med Maria och Johanna. Det ska bli så härligt!

  • 8 Readers

Likes

Comments

​Imorgon trodde jag att challengen skulle starta men det är på måndag. Så nu kör jag min egen träning fram tills dess, tänkte även testa att köra några av alla övningar. 

Men jag har tid idag så jag har mätt mig.

Vikt 70 kg

Bröstkorg 93 cm

Midja 77 cm

Höft 105 cm 

Lår 58,5 cm

Överarm 28 cm

Jag har även funderat över vad jag vill uppnå med att förändra min livsstil.

Jag vill få mer energi, mindre daller och en fastare kropp. Jag kommer under dessa 3 månader ge allt och fokusera, jag ska bevisa för mig själv att jag kommer att klara det här. 

Likes

Comments

​På torsdag börjar mitt livs största utmaning när det kommer till hälsa och träning. Jag ska då börja Challenge 2.0 med Cecilia Ferm som online coach. Träning och kost, träning 6 dagar i veckan och bra balanserad kost. Jag ser fram emot hela utmaningen och att faktiskt ge mig själv den här chansen att må bra.

När livet vände förra hösten och cancern var ett faktum så trodde jag inte att jag skulle orka ta tag i nånting. Det var bra när jag orkade ta mig ur sängen. Men tänk att det kan bli bra av något så här jäkligt. Operation, stålning och en jäkla massa dagliga mediciner. Men nu är jag mer redo än någonsin att bli Helena 2.0.

Jag har köpt hela konceptet och har köpt proteinpulver, magnesium, omega3 och probiotika. Allt för att få insidan att må bra. Sen kommer jag se till att införa ansiktsbehandlingar och pedikyr i mitt liv också. 

Så på torsdag kör jag igång och på onsdag ska jag väga, mäta och fota mig. 


Likes

Comments