Inredningstips

Lagerhaus måste vara NO1 när det kommer till fina anteckningslock och annat "kontorsmaterial" som pennor och sudd. Jag själv tycker att det gör jättemycket att skriva i ett fint block och med en fin penna. Är också ett fan av att faktiskt ha en fysisk almanacka, även om jag skriver upp allt i dator/mobil också. Känner att jag får mer ordning på så sätt.

Bilder från LagerhausBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Inredningstips

Vem älskar inte den nybäddade och nytvättade känslan?

Men vem orkar samtidigt tvätta sängkläder var och varannan dag? För att inte tala om vad det skulle göra för miljön. Dagens tips är därför linnevatten från Washologi . Finns i massa olika dofter på bla Åhlens. Perfekt att använda mellan tvättarna.

Också en fin inflyttningspresent eller liknande. Kanske tillsammans med tvätt och sköljmedlet från samma märke? Blir även en fin detalj i badrummet!Likes

Comments

IKEA-hacks

Jag är ett stort fan av så kallade Ikea-hacks eller diy. Billigt, snyggt och personligt. Plus även väldigt kul att pyssla med.

Just nu är jag superinspirerad av detta skåp som ursprungligen är ett klassiskt Ivar skåp, som man sedan har fräst spår i och målat. Tycker att färgen är fantastisk och gillar även stylingen ovanpå.

Cred till Femtonrum / Raquel som kommit på denna fantastiska idé. Benen är från prettypegs.

Trevlig söndag!

Likes

Comments

Dagens hemnet

Dagens Hemet-tips står dess tre lägenhet för, alla under 30kvm.

Först ut har vi en nyrenoverad etta på 27 kvm i Fredhäll. Gillar verkligen hur mycket yta och förvaring man har lyckats få in i köket. Har själv bott på 27 kvm och kommer ihåg kampen att få plats med husgeråd och skafferivaror med mera. Sen går grått och marmor alltid hem hos mig!

Förmedlas av Erik Olsson . Utgångspris 2 295 000 kr.


Mitt i City, på Kungsgatan finner vi nästa objekt på 20 kvm. Här har man verkligen utnyttjat takhöjden och byggt ett sängloft - smart och snyggt.

Förmedlas av Notar . Utgångspris 2 150 000 kr.


Sist, och även minst, har vi denna etta på hela 10 kvm. Är så otroligt imponerad av denna lägenhet. På 10 kvm har man fått in köksvrå, matplats, soffa, sängloft och ett litet badrum. Och det lyckas ändå kännas luftigt? Perfekt som övernattningslägenhet då den ligger ett stenkast från Odenplan, men jag tycker även att det skulle gå att bo här.

Förmedlas av Edward & Partners

. Utgångspris 1 595 000 kr.

Det var veckans dos av compact-living inspiration!


Likes

Comments

Trendspaning

Vid Kungliga Musikskolan / Stadions tunnelbanestation så bygger Veidekke upp ett nytt kvarter i form av Svea Symfoni och Svea Fanfar. Tycker att detta bygge är spännande att följa då det skiljer sig lite från mängden. Här finns nämligen både lobby, bemannad reception och ett flertal andra ytor som mötesrum, festlokal som heter duga och gym.

Bilder från Veidekke och ESNY

Känns väldigt amerikanskt om ni frågar mig. Men Stockholm gått ju mer och mer åt New York-hållet så varför inte. Tror dock att det endast går hem hos ett visst klientel. Eller ja, går hem gör det nog hos de flesta, för vem vill inte ta del av detta ovan. Frågan är väl hur många som är beredda att betala några hundra tusen kronor extra för det? Jag personligen hade nog valt att prioritera annat.

Hur som helst så ska det som sagt bli spännande att se utvecklingen. Tror att vi kommer få se fler och fler nyproduktionsprojekt med lite mer påkostad lobby och bemannad reception. Det blir alltid enklare att motivera ett högre pris med ett välplanerat koncept och "det lilla extra".

Vad tror ni?


Likes

Comments

Bostadsskolan

Diskuterade här om dagen med den vän hur man ska tänka vid köp av nyproduktion. I och med att det byggs rekordmycket så bor allt fler i just nyproducerade bostäder där man vid köp ofta har möjlighet att anpassa bostaden efter tycke och smak. Jag menar, vissa bostadsutvecklare har tillvalskataloger som i tjockhet kan mäta sig med nationalencyklopedin.

Bild från Hemnet.

Men hur ska man då tänka vid tillval? Vissa tillval är gratis, det kan exempelvis handla om väggfärg, kakel och klinker. Här går du självklart efter eget smak och tycke. Självklart kan det dock vara smart att inte göra allt för galna val om du planerar att sälja bostaden vidare.

I många fall kan man även få tillval mot en kostnad, vanliga exempel är bänkskivor, vitvaror, öppen spis, golv etc. Oftast tas kostnader för tillval separat från upplåtelseavgift och insatsen, vilka du betalar till föreningen. Tillvalskostnader är istället ett avtal mellan dig och byggherren, vilket betyder att du kan få en faktura för detta innan du har tillträtt bostaden beroende på vilka bestämmelser byggherren har.

Här kommer några punkter som det kan vara bra att tänka på:

- Hur ska tillvalen finansieras? Har du råd? När ska tillvalen betalas?

- Hur mycket vill byggbolaget ha för tillvalen? Är priserna rimliga? Kan och du och vill du göra det billigare själv?

Exempelvis: bastu som tillval kostar 25 000kr, du bedömer själv att du kan göra det för 20 000kr. Är det värt att spara in 5000kr mot att du själv får lägga ner tid på att beställa eller bygga detta?

- Välj de tillval som är svåra och kostsamma att ändra i efterhand. Att integrera en diskmaskin eller ställa in ett badkar är något som relativt enkelt kan göras i efterhand. Att bryta upp hela badrummet för att koppla in golvvärme är det inte.

- Vad är värdehöjande för bostaden? Att du valde klinkerplattor för 400kr/kvm istället för 200kr/kvm i hallen är förmodligen inget som kommer påverka bostadens värde nämnvärt, medan att du valde att installera tvättmaskin och torktumlare kan vara en avgörande faktor vid en vidareförsäljning.

Slutligen är det självklart DU som ska trivas i bostaden, så vill du strunta i golvvärme för att instället prioritera en marmorbänksiva så gör du det!

Trevlig helg!Likes

Comments

Veckans stylingdilemma

Vet inte om det är fler än jag som har tänkt på det, men i stort sett alla lägenheter som är "stylade" på Hemnet saknar TV, eller så har man undvikit att ta bilder på denna pryl som trots allt fortfarande finns i stort sett varje hem. TV:n gör sig helt enkelt inte så bra på varken bild eller i verkligheten. TV-bänken i sig är ofta inte heller den sexigaste möbeln.

Här kommer mina tips för hur man får det snyggt.

1. Integrera TV med tavelvägg. Båda bilderna är tagna från Pinterest.

2. Investera i en riktigt snygg tv-bänk, alternativt do-it-yourself.

Har du lite drygt 6000 kr över så tycker jag att tv-bänken nedan från Vouge / Rum 21 är riktigt snygg. För ett budget alternativ så är jag imponerad av Petra Tungårdens och Sanna Fischers diy projekt .

3. Keep it simple. En TV med vit ram mot en vit vägg ger ett rent intryck. Lite pynt på tv-bänken eller som på bilden nedan inreda med böcker som färgkoordinerats kan vara en bra idé, men överlag tycker jag att man ska försöka hålla sig från att pynta allt för mycket.

Bilder från Pinterest

Alternativ fyra är självklart att skippa TV:n helt, med det är det nog många som aldrig skulle kunna tänka sig. Jag som jobbar med nyproduktion har haft många diskussioner om "men vart ska TV:n få plats" när vi går igenom planlösningar.Likes

Comments

Contains affiliate links Inredningstips

Blev verkligen inspirerad av färgskalan från gårdagens Hemnet-fynd. Tycker att grönt gör så så bra mot rosa och mässingfärgade detaljer. Eller mot blått för den delen, som på bilden nedan från Nestor fastighetsmäkleri. Nu talar vi dock inte någon slags lime eller ljusgrönt utan toner som drar mer åt emerald eller det mössgröna hållet.

Här kommer lite fler bilder för er som är sugna på att inreda med grönt. Märker nu när jag ser på dessa bilder att grönt + sammet också verkar vara en hit i mina ögon.

Bilder från Pinterest

Postern är från Desenio och puffen från Åhlens (399kr - fynd!), resten är från H&M Home.

Om inte jag hade legat hemma med influensan så hade jag definitivt gett mig ut på stan i jakt efter puffen!

Likes

Comments

Dagens hemnet

Dagens inspiration står utan tvekan denna lägenhet för. En 2::a på 41 kvm, fördelat på två plan, och belägen mitt på Tegnérgatan.

Något som jag verkligen tycker att man har lyckats med är färgskalan i främst vardagsrum, men även sovrum. Många olika färger som ändå harmoniserar. Är själv väldigt sugen på att addera gröna toner i mitt hem så detta sparas direkt ner i inspo-mappen.

Nej, jag har fortfarande inte tröttnat på marmor och mässing, så detta badrum faller mig verkligen i smaken. Snyggt och smart tips är att bygga in tvättmaskinen på detta sätt vilket i min mening gör mycket för att få till en lyxig helhet.

Och vem hade inte sagt ja till dessa fantastiska balkonger?

Är överlag även ett fan av ovanliga planlösningar så detta faller mig verkligen i smaken. Tycker om tanken av att kunna dela upp en lägenhet i en privat del och en umgängesdel. 

Samtliga bilder från Nestor som även förmedlar bostaden. Utgångspris för den som är sugen på att slå till ligger på 5 495 000 kr.


Imorgon är en ny dag och då kommer en ny, och helt annorlunda, Hemnet-favorit upp!


Likes

Comments

..skrivs av en inredningstokig fastighetsutvecklare och hemnet-knakare av rang.

Vilken färg är trendigast denna säsong, hur fungerar det egentligen att köpa nyproduktion, vart hittar jag den finaste serveringsvagnen, hur har bostadsmarknaden utvecklat sig, vilket är det bästa Ikea-hacket, vad kan och får jag förändra i min hyresrätt - detta och mycket till kommer denna blogg att handla om.

Trevlig läsning!

Likes

Comments