ÄGGFRIA / VEGANSKA CHURROS

ÄGGFRIA / VEGANSKA CHURROS


5 dl vatten

2,5 dl socker

1/2 tsk salt

1 tsk vaniljsocker

2 msk rapsolja (+ olja att fritera i)

5 dl mjöl

Topping:

1 dl socker

1 tsk kanel

This is how we do it!

1. Börja med att ta en relativt stor kastrull

2. Blanda i 5 dl vatten, 2,5 dl socker, 1/2 tsk salt, 1 tsk vaniljsocker och 2 msk rapsolja.

3. Koka upp och låt koka ca 2 min och ta sedan bort kastrullen från spisen

4. Använd en träslev och blanda i 5 dl mjöl, det blir mindre klumpar om man siktar ner mjölet. Degen kommer vara kladdig, men blanda inte i mer mjöl.

TIPS! Lägg en blöt disktrasa under kastrullen så står den mer stilla när man blandar.

5. Låt degen vila i kastrullen i ca 20 min

6. Lägg över degen i en spritspåse, använd önskad tyll, tänk på att inte ta en tyll med för litet hål, då blir churrosen för smala. Låt degen vila 30-40 min till, fast i spritspåsen denna gången.

7. Förbered inför friteringen: Blanda 1 dl socker och 1 tsk kanel i en djup tallrik. Ta en platt tallrik och lägg 2-3 lager med hushållspapper och ta fram en tallrik/ett fat som du vill lägga upp dina churros på. När man friterar och ska fritera mycket så är det varmt och går så snabbt, då är det A & O att ha förberett innan.

8. Använd antingen fritös eller eller värm olja på spisen. När oljan är varm så provar du att göra en churro, den ska inte bli för mörk, bara lätt gyllenbrun. När man tar upp den så är den mjuk, men när den svalnar så kommer den att stelna och bli krispig. Har man oljan på ca 180grader, så tar de ca 3-4 min för en churro att bli klar Använd hålslev eller två gafflar för att ta upp churron ur oljan, använd enbart verktyg i metall då oljan är varm.

9. Lägg din nyfriterade churro på hushållspapper och låt rinna av, under tiden spritsar du ut nya churros i oljan (tips är att använda sax för att klippa av dem, var försiktig så oljan inte skvätter bara.) när du har 3-4 nya churros i oljan så tar du de avrunna churrosen och rullar i socker/kanel blandningen för att sedan lägga upp på uppläggningsfatet. och så fortsätter processen.

10. Servera med valfritt tillbehör, nutella, glass etc. allt efter egna preferenser/allergier

11. Degen kan även förberedas mycket tidigare och klarar iallafall ett dygn i kylen, tänk bara på att ta fram den i god tid så den blir rumstempererad, det är betydligt enklare att spritsa då.

ENJOY!#churros #veganchurros #allergi #äggalleri #vegan #recept #hemlagatmedmia #noegg #vegansk #veganskt #veganskmat #veganska #allergies #eggallergy

Gillar

Kommentarer