Der sola alltid skinner

Det må være lov å ha dårlige stunder og dager. Daffedager, vil-ikke-noe-dager, la-meg-være-i-fred-dager, grinedager, livet-er-for-kjipt-aha-dager. I denne positivitetskulturen som råder, slår jeg et slag for at det er lov å ha det litt dritt, og SI det. Det er lov å være på felgen.

Har hørt, og lest, om folk som "er allergiske mot negativitet." Jeg synes det høres ut som en veldig negativ holdning. Hvis alt skal være så himla positivt hele jævla tida blir det bare cruising på overflata av livet, sjela, mennesket. Det blir ingen reelle dypdykk for å løse opp i floker på innsida. Hva lærer vi av det da? Ingenting. Hvor blir det av dypere selvinnsikt? Ikke-eksisterende.

Det er stor forskjell på å være konstant negativ og pessimist, og å tillate laberheten å være der noen timer, noen dager, en stund, når den er der naturlig. Jeg tror det er en grunn for at det dukker opp, gir seg tilkjenne. Kanskje vi skal bli oppmerksomme på noe vi må ta tak i. At sjela eller hjertet sier "Se hitover.. Her er noe å ta tak i.." Å late som at livet/hverdagen/relasjoner/livssituasjoner er dans på roser når det ikke er det, det er fornektelse. Det er veldig tappende, fordi det er unaturlig. På sikt kan det sette seg i kroppen.

Alle vet at skattene finnes på havets bunn. De dupper ikke på overflata der sola alltid skinner. Uten dypdykk ned i sjela og hjertet opplever ihvertfall jeg at jeg bare er et halvt menneske. Jeg er bare pluss, ikke minus. Det er helt feil for meg. Jeg vil ha kontakt med alt i meg. Alt til sin tid.

I meg bor alle årstider, og alt slags vær - og jeg tillater at det er sånn.

For meg er det noe krampaktig og uekte i å febrilsk prøve å bare oppholde meg "der sola alltid skinner." Jeg er ingen fan av selvpåført liksom-solskinn.

Nei takk. Der sola alltid skinner vil jeg ikke bo.

✨ Aina

Liker

Kommentarer

Mona Iren
Mona Iren ,
Er så enig. Det er nok ingen som bare er der sola alltid skinner. Det er bare ikke alle som vil innrømme det 😊
Godt skrevet!
monairens.blogg.no
karidansen
karidansen,
Du skriver veldig godt om dette temaet. Som du sier, er det stor forskjell på å være nærmest konstant negativ og det å våge å kjenne på følelser som vi har lett for å kalle "negative". Jeg verdsetter ikke sola om den er framne støtt. Jeg trenger, skyggene, regnet og uværet også for å virkelig å kunne kjenne på glede!😊
blogg.no
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229