Nu har jag kommit hem, hem ljuva hem!! Så skönt att vara hemma i Sverige och kunna prata svenska med alla och inte behöva tänka allt på engelska! Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av höstlovet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är vi snart hemma!! Jag sitter just nu på bussen hem till Linköping. Det ska bli så skönt att komma hem till sin egna säng, rutiner och familj!!

Gårdagen började med städning av lägenheten och packa det sista i våra fulla väskor! Det gick smidigt och vi kom ner till centrum i tid, då hann vi med en liten fika på Picnic (finns över allt i Helsingfors).

Efter den lilla fikan begav oss till båten. Allt gick smidigt, vi kom på och fick träffa Ville Viking!

Kvällen bestod av mat, bingo, två shower och en del shopping i tax freen, särskilt för min del, Lovisa!

Den fina utsikten från båten, vid solnedgången!!

Nu är det bara ca 1,5 timme kvar tills jag är hemma! Fett skönt!!

Likes

Comments

Idag avslutade vi vår utomlandspraktik hos den Underbara Jouni Seppänen, det har varigt två otroligt lärorika veckor vi har fått spendera i hans otroligt fina butik i Helsingfors. Denhär resan kommer vi sent att glömma.

Runebergin Kukka Dan Ward, som nu har jul i alla hörn.

För er som inte vet är Jouni Seppänen är han utav världen mest framgongsrika florister. Och då menar jag inte att han bara har vunnit en liten tävling och då blivit en av världens mest framgångsrika florister. Han är bland annat den första Finska florist som vunnit inviduella VM och även vunnit otroligt mycket fler tävlingar än så. Han är nämligen även en av dom floristerna som har varigt i stora delar av världen och gjort blomster demonstrationer. Han är enligt mig en riktig legend och han har jag och Lovisa fått tillbringa två veckor med i hans butik.

Idag startade vi med att göra lite buketter inför helgen för att sedan övergå till "slutprovet" en större bukett med Jounis kålteknik. För nu har vi i två veckor sått och tragglat med hans special buketter(en väldigt speciell teknik som man får grymt fina buketter av när man väl kan den, men den är ungefär lika lätt att lära sig som det var att lära sig göra spiral på buketterna i början. Men när man väl kan den setter den sig förhoppningsvis i ryggmärgen.) Men efter två veckor kan vi göra buketter med den tekniken så direkt blev godkända av Jouni, och som jag sagt förut är han nog ändå en av nordens kräsnaste män.

Resultatet på dagens "Slutprov"

Sist men inte mist var det dags för det alltid lika jobbiga som ska göras, säga hejdå. Vi hade en riktigt mysig fikasund innan vi skilldes åt efter det stora kramkalaset.

Passions cheesecake

Ett stort tack till alla som vi har fått jobbat ihop med i butiken, Pertti, Linda, Lovisa, Ilona, Marika, Angelina, Myrthe, Kajsa Och ett extra stort tack till Jouni! Vi kommer sakna alla er som vi har fått tillbringa två fantastiska veckor med. Tror till och med att jag kommer sakna alla hjärtattacker ja fått när Jouni har Kommit fram hoppande från höger och vänster ;)

Imorgon bär det av hemåt...

Likes

Comments

​Idag var det snittleverans, så största delen av dagen höll vi på att snitta massa blommor. Sen avslutade vi dagen med att göra en Brudbukett med hemlig  resultat.(bild kommer på resultatet när den publiceras, den som väntar på något gott väntar alltid för länge ;) )

Idag har vi också fått en djupdykning i kall lim och alla dess funktioner.

Likes

Comments

Idag har det varig en ganska lungndag. Eftersom vi hade morgonpass så startade vi med att plocka ut alla uteväxter och tafram sniten och exponera upp den(Eftersom butiken inte har nån snittkyl så tar man in alla snittblommor i bakkylen under natten.) Sen blev det en aningen lång kafferast (bara se sådär 3 h) då vi även fick en rejäl historielektion av Jouni, vi fick höra hanns historia om sin karriär och hur han ser på olika delar i floristiken.

Senare på eftermiddagen var det bukettproduktion, men en Jouni som återigen sprang runt och skrämde livet ur mig. men som tröst på såren fick jag en chokladstrut.  hahah älskar den mannen.

Likes

Comments

Dagen började med Gerbera/Germini plastning på löpande band, det bästa med det är att det blir rikligt varmt och skönt där man står med plastaren igång. Sen var det dags för lektion på hur man gör en Halloweenbukett på Jouni sätt(Matreal vi var tvungna att ha: 1 Anturiom, 3 cybidium orkidé i provrör, 1 Echaveria på pinne och 2 pumpor och självklart hans "kål" start.)

Sen avslutade vi dagen med en ordentlig vattningsrunda i butiken. Och då önskar man att man är tre meter lång eller har saker en aning mer lättåtkomligt..

Alltid den mest höjdrädda personen som ska klättra..

Sen har vi ju våran egna underhållare på plats omdagarna. Jouni ägnar stora delar av dagen att skrämma livet ut mig och springa runt och tissla och tassla medan han Sjunger "Karlsson på taket". Men det är inta alla som har en sån fantastisk handledare som oss, grymt bra på att förklara och utvekla oss i det floristiska medans han också kan vara den galna farbrorn med glimten i ögat.

Likes

Comments

Förmiddagen började med att man snubbla in över en fotograf och en reporter i butiken, Jouni berättade att dom var där för att dom skulle göra en liten artickel bara(Lät precis som det bara var en lite grej som sker lite då och då.) Strax där efter var det dags för att ha kransproduktion, jag, Lovisa, och dom två holländarna(två tjejer som har haft praktik där i två månader och har sista dagen i morgon) fick stå nästan hela dagen och linda kransar stora och små, gran och cypress. Och sen avslutade vi dagen med bukett produktion av Jounis special buketter.

Likes

Comments

Denna helg har jag, Lovisa besökt många olika sevärdheter i Helsingfors så nu kommer en bildbomb på allt! Det börjades med att fota domkyrkan på fredagskvällen, så vacker!

Lördagen började med ett besök i Helsingfors vinterträdgård. Ett stort växthus, orangeri med mycket olika växter, mycket kaktusar och orkidéer!

Efter det blev det några stopp i olika designaffärer! Som iittala, aarikka, Marimekko.

Efter den dagen blev det en lugn kväll hemma i lägenheten! Film och mycket godsaker stod på schemat!

Söndagen började med besök i Tempelkyrkan, den är insprängd i ett berg. Fett cool på insidan och utsidan!

Efter det begav jag mig till havs, till Sveaborg! Det är flera öar som är ett världsarv! Sjöfästningen Sveaborg har funnits sedan 1748, då tillhörde Finland Sverige. Det fanns mycket att se, det som nog var de vackrast var kyrkan, massor gamla byggnader, all utsikt och Kungsporten!

​Innan hemfärden stannade jag till vid Sibeliusmonumenten! 

Likes

Comments

Idag tog jag en tripp till Helsingforszoo. Min förhoppning var att se några djur, eftersom det är ganska sent på säsongen och börjar bli kallt ute trodde jag att dom flesta djur låg inne och tryckte i sina lyor.. Men icke sa nicke, jag fick se i princip allt utom Brunbjörnarna. Så nu blir det bildbomb!!

En del av alla fina djur jag har sett under dagen:)

Fina utsikten från ett utkikstorn .

Sandskulpturer.

Likes

Comments

Ikväll tog jag en tripp till svenskateatern mitt inne i Helsingfors, jag kollade på den grymt bra musikalen Mamma Mia. Ångrar inte en minut att jag gick, dock hade det varigt trevligt med lite sällskap.. Den får tio grekiska solar av tio möjliga ;)

Det var så skönt att höra att det är fler än jag och Lovisa som pratar Svenska, för nu har jag hört tillräckligt med kacklande Finnar, känns som jag gått vilsen i en hönsgård varje gång jag är på en offentlig plats.. Men nu är det bara 8 dagar innan vi är hemma i Sverige :)

Likes

Comments