Kostnaderna för kosttillskott kan lätt skena iväg. Beställer man från MM sports eller Gymgrossisten är det risk att man beställer lite extra produkter som man kanske inte behöver för att få gratis frakt. Därför kan jag tipsa om proteinpulvret som säljs i butikerna. De är inte bara betydligt billigare de är också godare enligt mig.

Är de lika bra som de som säljs på nätet?

Förpackningarna är kanske inte lika coola som de du beställer från nätet men det spelar mindre roll när du slängt i en skopa i din shaker. Men är de lika bra? Jag kan omöjligt svara på det utan får helt enkelt förlita mig på vad som står på förpackningens innehållsförteckning. Jag vet också av erfarenhet att produkter som säljs i butik genomgår en hårdare kontroll än motsvarigheter på nätet. Så min högst oprofessionella bedömning är att de bör vara minst lika bra.

Protein Pro (Willys) vs Pro Whey (netto)

Protein Pro´s 100% Whey kostar 99kr för 900g medan Pro Whey från Netto är aningen billigare och kostar 99kr för 1kg. Det stora problemet med båda produkterna är främst att de är lite "för" goda. Rent proteinpulver är nämligen inte särskilt gott och troligen har man trixat med en hel del sötningsmedel. Smakmässigt är Pro Whey från Netto klart godast. Den smakar som ren Oboy och som om inte det vore nog så är det även tillsatt små chokladbitar. Protein Pro från Willys har en bra smak. Men det hägre priset samt det faktum att de har en lägre procent protein gör Nettos produkt till en klar vinnare. Själv gillar jag att man kan slänga i en påse proteinpulver i kundvagnen samtidigt som man är och handlar i livsmedelsaffären. Utan att behöva beställa från nätet och hämta upp hos postombud. Att det dessutom är billigare är bara en bonus.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att träna regelbundet är betydligt lättare än att äta rätt. De senaste månadernas extrema överkonsumtion av sötsaker såsom glass, choklad och godis har lett till ett svårt sockerberoende. Första dagarna var riktigt jobbiga. Nu verkar dock det värsta suget avta. Men det är svårt att ställa om kosten till tråkig mat (Får sno lite mattips av min mottävlare Susanne).

Har börjat öka intaget av kolhydrater en aning och det verkar ge effekt på träningen. Tränade idag med en annan mottävlare Daniel Larsson. Jag har varit ganska utmattad de senaste dagarna men det gick bra ändå. Trots fokus på kost så ligger jag långt efter mina mottävlare och det är helt klart ett område jag måste skärpa mig på om jag skall vinna.

Likes

Comments

Utmaningen är i full gång. Motståndet är tufft, de är yngre, hade en bättre nivå på kroppsfettet vid starten samt att de har mer tid att lägga på träning. Själv har man placerat sig på fel sida av 40-strecket och insett att en gedigen Kanelbulle och glassdiet inte gör en smalare. Tillråga på allt har jag en liten 2 åring som kräver mycket uppmärksamhet. Dålig start men jag får ta igen det genom att kämpa hårdare. Fem dagar in i utmaningen och det känns ok.

Första dagen drog jag ner på kolhydrater. Det har resulterat i ett vikttapp på nära 500gram per dag, men priset har blivit minskad energi och jag presterar märkbart sämre på gymmet.

Det är alltså frågan om jag skall öka kolhydraterna för att orka träna mer eller helt enkelt fortsätta med minskat antal kolhydrater. Kanske det bästa vore att hitta en jämn nivå.

         "vikttapp på nära 500gram per dag"

På bilden ser du spelplanen som jag har att jobba med de kommande månaderna. Fokus kommer att ligga på att ta bort "kärlekshandtagen" samt att öka volymen runt bröstet och axlarna. Sedan gäller det generellt att tappa vikt ifall det skulle ligga lite muskler under all isolering.

Likes

Comments

Invägning: vikt - 104.3kg  fett 26.5%

Första dagarna i 60 days challenge. En tävling där vi skall uppnå bästa tänkbara mål på 60 dagar. Tävlingen står mellan mig och ett par arbetskollegor och det är blodigt allvar. Förutom visuell skillnad skall jag även försöka dra ner viktnivån till under 100kg och fett till runt 17 - 20%.

Min största konkurrent i tävlingen är troligen Susanne Eriksson. Hon är ettrig och förstår hur viktigt det är att vinna.

Likes

Comments