Header

VARDAG

Godmorgon på er !

De senaste dagarna har varit speciella och känslan i kroppen har varit tung .
Helt enkelt har veckan innan morfars begravning varit jobbig - inte för att jag förväntade mig något annat , men likväl ångestfyllt som satan .
—> Därav också den dåliga uppdateringen .

Jag har också haft väldigt mycket funderingar kring bloggen , för mig är det så viktigt att det jag gör är av vikt & på något sätt kan påverka någon eller något . Annars anser jag inte att det finns någon idé med att göra det ?!
Snabba , meningslösa vardagsinlägg som berättar att jag ätit avokadomackor med svalda tårar till frukost känns inte rätt . Där måste jag fundera . Jag vill påverka , Jag vill skriva saker . Uttrycka mig och min kreativitet . Vet inte hur jag ska hitta en vardaglig rutin i det , utan att finna det meningslöst .

Igår var det begravning , för min kära älskade morfar . Förmodligen den sorgligaste dagen i mitt liv . Men samtidigt en oerhört fin dag , till morfars ära . En viktig dag i processen att läka . Jag fick hålla mitt tal och lyssna till andras vackert formulerade meningar om den vi alltid beundrat och beundrar till dagen vi dör .
Det var vackert och jag vet att morfar ler , var han nu än befinner sig .

Idag , på lördagsmorgonen runt klockan åtta tog jag och mamma en tur till Villa långbergs hotell i Tällberg för att unna oss lite lyxfrukost . Supergott och supermysigt att tillbringa tid med mamma , bara hon och jag .

Idag ska vi bara mysa ,ta det lugnt och invänta kvällens mellomys . Ha det gott så länge ,
Take Care / J 💛

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är jobbigt nu , riktigt jobbigt .
Tiden står stilla , jag vet att klockan går men ingenting förändras . Dagarna och nätterna går ihop .
Någonstans stannade tiden när vi slängde oss iväg i bilarna ner till Stockholm , eftersom att morfars cancer förvärrats .
Det känns som att det alltid kommer vara ett före och efter. Ett Före och efter döden .
På Fredag , i morgon klockan två vankas det begravning . Skräck inför hur allt kommer att gå och inför att tvingas säga hejdå . Till någon som jag älskar så djupt . Det gör ont , riktigt ont .

Precis just nu , sitter jag i sängen under ett täcke . Har något konstigt program på paddan , ett i mängden av alla dessa som produceras .
Texten som jag ska läsa upp för alla som sörjer , i morgon , ligger bredvid mig . Sjuttiotre personer anmälda till minnesstunden , Morfar var en stor man och en beundransvärd sådan. På riktigt var han det . Beundransvärd . Älskad av alla som fick träffa honom . Alla fina ord i världen räcker inte för att beskriva honom . Han var ett prakt exempel på hur man bör vara gentemot sig själv , mot dem man möter och gentemot livet .
Sorgen över honom , river sönder mig i bitar . Jag drar upp hela registret av nederlag . Det blir för tungt att bära . Lasset , livet .
Lasset som man förväntas bära genom livet .

Jag är konstant trött . Vill sova sova sova . Ångesten exploderar på kvällarna . Känns som medicinerna inte hjälper . Familj , vänner , Melwin och Nalle är det enda som hjälper . Dem får dock inte vad dem förtjänar av mig . Känner mig rätt usel på det planet . Vill ge dem hela världen och lite till .

Jag måste vara effektiv , varenda minut bör användas till något som står på den långa listan över alla tusen saker jag har att göra , både för att kunna må bra i nuet och må bra om vi kollar ett halvår framåt .

Men trots allt Håller jag huvudet högt , gör det bästa av situationen och kämpar . Som alltid . Försöker hitta små saker att leva för , små saker att längta till . Som att jag ska kolla på melodifestivalen med mamma på lördag . Eller Att jag på sportlovet ska umgås med Moa & Ida . Små , VIKTIGA saker som lyfter mig . Uthärda , stå ut och leva samtidigt ? Jag har överlevt så många gånger förut . Varför kan jag inte bara tro lite på mig själv , och veta att jag kan göra det igen .
Kram på er . Take care /J💛

Likes

Comments

BARA LILLA JAG

Nu är jag hemma igen efter att ha varit en sväng på skolan - känns skönt att jag har koll på upplägget samt uppgifter igen . Dessutom fick jag titta till min plats , den var sig lik . Trivs faktiskt bra när jag kan sitta där och arbeta . Hann även fortsätta på min fördjupning i engelskan . Är äntligen klar med all text . allt är nerskrivet och klart . Nu fattas "endast" översättningen . Här kommer ett utdrag ur min uppgift .

" Jag är inte homosexuell ! Jag är en snart sextonårig tjej och är i ett förhållande med en kille - Han är min pojkvän . Han är någon jag älskar mer än allt på denna jord . Tanken på att vi inte skulle ha rätten till att älska varandra på samma sätt eller i lika stor utsträckning framkallar illamående hos mig . Dem enda faktorerna som räddar oss från detta är 1. Vi är födda i Sverige - i nutid 2. Han har snopp och jag har snippa - Vi har olika kön .

Alla som någon gång har varit kära , vet hur magisk känslan av att få älska och bli älskad är . Och att just den känslan , slår dem flesta andra i hästlängder . Vi vet också att man inte kan styra kärleken . Man kan inte bestämma vem man blir kär i , eller huruvida denne har snippa eller snopp , är kvinna eller man ! "LOVE JUST HAPPENS" oavsett om man vill eller inte .

Kärlek är vackert , Kärlek är vackert - Kärlek är vackert i alla former . Kärlek är vackert oavsett mellan vilka den uppstår . Två kvinnor , Två män eller en kvinna och en man .

Människor älskar kärlek , kärlek är att älska . VI behöver kärlek och för att existera behöver kärleken oss. Kärleken gör oss gott ! Så varför ska vi försöka förhindra något vi inte kan stoppa ?

Kärleken är vad som kan stoppa hatet och krigen . Kärleken är vad som kan öka freden och välbefinnandet på jorden . Så varför ska vi försöka förhindra vad som skulle innebära ett liv för alla ? "

Likes

Comments

VARDAG

Godmorgon !
Hoppas att ni har sovit gott . Det har jag .
Melwin åkte nyss till skolan och jag har sett till att Nalle fått morgonkissa . Det är dock sjukaste kylan ute , tjugosju minusgrader . Kan säga att både jag och nalle kände oss färdiga utomhus efter någon minut .

Om någon timme ska jag åka till skolan för att ha ett litet möte med min mentor och Planera arbete inför veckan . Kanske tar en lunch efter det också , men vi får se .

I eftermiddag ska jag göra klart lite skoljobb , träna och fixa med lite fakturor som har försvunnit . Självklart ska jag blogga lite också.
Ha en underbar dag så länge .
Take care / J 💛

Likes

Comments

DET LJUVA LIVET

Hej på er !

Jag hoppas av hela mitt hjärta att allt är bra med er och era nära & kära . Hoppas inte ångesten inför veckan stoppar er från att njuta av söndagskvällen . Ångest inför kommande veckan just nu existerar knappt , Som alltid lite tryck över bröstet , men det är hanterbart . Dessutom har min helg varit " hur himla härlig " som helst . Precis som jag hade förhoppningar om - Kanske till och med något bättre . Känner mig utvilad inför veckan , vilket känns bra och viktigt . Det lär behövas - då det på fredag är morfars begravning...

Men låt oss fokusera på dagen i dag , jag vaknade upp runt niotiden på söndagsmorgonen bredvid Melwin , bästa känslan på jorden !! Vi tog oss lite frukost , min blev dock relativt liten då jag vinte var speciellt sugen .

Efter att vi käkat upp den frukost vi hade , la vi oss i sängen och kollade lite på Netflix - Men eftersom vädret ute var så galet fint och vi endast varit ute på en kortare morgonpromenad med Nalle så kom vi fram till att packa matsäck och gå ut på " äventyr " . Solen sken och det var supermysigt , dock var det väldigt kallt vid sjön - där vi satt med elden . Dessutom hade vi tagit med alldeles för lite ved : // Så därför fick vi snabbt göra våra "krabbelurer/skrabbelucker" i pannan och sätta oss och äta . de var så himla gott och hur mysigt som helst - jag älskar verkligen att vara ute . Jag och mina bästa , Nalle och Melwin . Kolla bara liksom , känner er avundsjuka redan . HIhi !

Som tre nedkylda isbitar vandrade vi någon timme senare hemåt . Känslan att kliva innanför dörren var magisk . så himla varmt & gott . Det bästa av allt var ju att hoppa ner i ett varmt bad med Melwin . Det var verkligen jättevarmt och även detta så mysigt . ( jag är i ett svårt missbruk vad gäller att uttrycka mig med ordet mysigt ! ) Nä , men skämt åsido har helgen varit en helg i avslappningens tecken - därav också min frånvaro härifrån . Men . MEN . Nu är jag tillbaka på banan vad gäller bloggen och hela livet känns det som ( kommer att ha gått över i morgon kväll - As always ) Mvh världens mest icke stress tåliga människa . Dessutom har jag äntligen lyckats få igång min dator igen , vilket såklart både kommer att underlätta för mig och höja nivån på bloggen . Så glad över det .

Som sagt har min helg varit fantastisk . Kvällen avslutas med farmen innan det är sovdags för mig Melwin och lilla Nalle <3

Vi hörs igen i morgon bitti , runt 08 , ny vecka !

Allt gott

Take care / J <3

Likes

Comments

BARA LILLA JAG

EN SKOLA FÖR ALLA
I läroplanen för grundskolan från 2011 kan man läsa
“Skolans uppgift är att låta varje enskild elev finna sin unika art .
Och där igenom kunna delta i samhällslivet genom att ge sitt bästa
i ansvarig frihet”
Alltså ska skolan vara för alla , oavsett förutsättningar och särbegåvningar ! Men är den verkligen det ?
Det tycker inte jag !
- Här kommer min motivering till varför

Alla föds vi med olika egenskaper och förutsättningar till att leva , det tror jag att vi alla vet . Så varför har vi så svårt att utnyttja kunskapen vi bär på ?

Den allmänna skolplikten gäller från sju års ålder , skolan är alltså obligatorisk från årskurs ett och fram tills det att du fyller sexton år . Trots att skolan är för alla , så klarar bara fyra av fem att gå ut skolan med tillräckliga betyg för att gå vidare till gymnasiet . Så jag ställer frågan en gång till , är skolan för alla ?

Nu kanske ni tycker att jag är en aningens negativ som bara tänker på den personen som inte klarar skolan , när det faktiskt är fyra stycken som glatt kan skutta ut från grundskolan och bara ” tjoho , i made it” . jag menar det är ju skitkul … för dem .
Men samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på dem tusen , tusen , tusentals människorna , individerna , ungdomarna som inte gör det . Jag tänker på våra klasskompisar som faktiskt inte kommer kunna gå vidare till gymnasiet . kan vi skylla det på dem ? Ja man skulle ju kunna tänka att - någon kanske stannade hemma och spelade dataspel istället och någon bara sket i det för att det var tråkigt . Men min bild av det är annorlunda , jag tänker att dem personerna behöver också stöd och hjälp i hur dem ska klara av eller orka motivera sig till att gå till skolan .

Skolan är obligatorisk och dit måste alla gå , samtidigt så ger man bara 80% av dem som kommer dit , en rättvis chans till utbildning .

Alla i Sverige får gå i skolan , har möjligheten att gå i skolan gratis och få en utbildning . Kan vi inte bara vara tacksamma för det vi har och sluta gnälla ?
Jo absolut är det grymt att vi har det så som vi har det , och visst ska vi vara tacksamma !

”MEN om vi har en Gratis utbildning finansierad av skatt för att alla ska kunna gå i skolan , så Måste ju också alla kunna gå i skolan ? VORE INTE DET RÄTT RIMLIGT ? ”

Hur skulle då en skola för alla kunna se ut ? En plats där man oavsett förmågor - svagheter och styrkor får en rättvis chans till utbildning .
Jag tror att vi behöver börja med att lyssna in ungdomarnas intressen och se dem som individer . Vi behöver få elever engagerade i sin egen utbildning och vi som är elever , behöver få känna oss lyssnade på, sedda och respekterade som dem vi är .
Skolan har en stor påverkan på ungdomars hälsa . Dagens Ungdomar är framtiden . Är inte framtiden värd att tas hand om ?

Vi kan inte fortsätta lära både elefanter och apor att klättra i träd . Istället behöver vi låta elefanter använda sina förutsättningar och talanger till att utvecklas inom deras styrkor , medan apan kan använda sina styrkor . Det jag menar är att vi alla kan olika saker och vi måste få vara oss själva i skolan för att det ska fungera . Alla kan inte följa exakt samma upplägg , lära sig på samma sätt och uppnå samma resultat . Där har den svenska grundskolan mycket att jobba på .

Eleverna bör ha större makt i hur man själv väljer att ta sig fram mot målen .

Den svenska grundskolan är inte anpassad för alla , wdärför borde den heller inte kunna vara obligatorisk. Så min åsikt är att antingen väljer man att ta bort skolplikten eller går utanför ramen och anpassar skolan efter dem som faktiskt lever större delen av sina liv där - ELEVERNA !!
För mig är det rätt uppenbart att det bästa alternativet är att ta vara på det positiva den svenska grundskolan har tagit fram och göra det ännu bättre . KANSKE GÖRA EN SKOLA FÖR ALLA , PÅ RIKTIGT !

Lämna gärna en kommentar med din åsikt och berätta vad du tycker om både texten och svenska skolan . Detta ämnet är så viktigt .
Kram / J

Likes

Comments

VARDAG

Godmorgon <3

Idag är det fredag , planerna för dagen ser ut som följande . Vid kl . 12 cirka ska jag och pappa åka till Falun då jag ska till E på samtal , vilket ska bli fantastiskt skönt . På väg hem ska vi se till att handla lite inför helgen , och kanske lite gotta till kvällen ?! Senare kommer Melwin hit för myskväll och jag längtar så mycket efter honom - min skatt ! Så en riktigt mysdag idag , det är precis vad jag tror att jag behöver .
Någon gång under dagen skulle jag vilja träna ( borde inte då jag nyss vart sjuk men psyket skriker , så får la se )

Ser verkligen fram emot de kommande dagarna då jag har så mycket mys framför mig , ingen stress bara gos ! Hur gött ?

Har precis fått i mig lite youghurt och avokado mackor , mumma !
Har fortfarande lite problem med aptiten , efter influensan , så jag hoppas det ordnar upp sig .
Nu ska jag kolla på Arne Dahl och ta en liten lur . Är hur trött som helst . Går aldrig över ...
Vi hör senare , lovar ( denna dagen ska det bli lite roligare inlägg , hihi )
Ha en fantastisk fredag .
Take Care , /J 💛

Likes

Comments

VARDAG

Godmorgon allihopa !
Som alltid hoppas jag att ni mår bra . Och om inte skickar jag en extra kram till er !
Som jag berättade igår , fick jag influensa i början av veckan och har legat däckad i sängen sen dess . Men inatt har jag för första gången på så länge fått sova en hel natt i sträck - vilket var så galet skönt ! Dessutom när jag vaknade i morse mådde jag bättre - tydligt samband :)) ?
Mår fortfarande illa , saknar aptit och har huvudvärk . Men febern är borta , dessutom är jag mycket piggare i kroppen .

Om en stund ska jag och pappsen göra lunch , fläskkotlett & potatis - får la se hur mycket jag kan få i mig . Varken huvud eller Mage är speciellt sugen :/

Är extremt trött på att bara skriva massa vardagsinlägg nu , så ska försöka komma igång med lite annat . Blir ju extremt segt i längden . Både att skriva och att läsa , eller vad tycker ni ?

Skulle egentligen behöva sköta lite skoljobb under dagen , men vi får se . Skjuter nog upp det till nästa vecka och tar lite nya tag då . Om mindre en tjugofyra timmar är det fredag igen , fy fasen så skönt . HEEELG !! Har förhoppningar om att vi ska kunna angla (fiska) lite på lördagen och sen är det ju faktiskt melodifestivalen ( livets jävla höjdpunkt) !
Känner mig extremt taggad på denna dag och helgen som kommer , så bara att köra igång den . Inte direkt så att jag känner ett behov av att vänta på att få må lite bra ?!

Glöm inte att DU är fantastisk och att du aldrig är ensam ! Kramisar
Take care / J 💛

Likes

Comments

Hej på er , Hoppas allt är bra med er !
Med mig är väl läget lite sisådär , är trött , ledsen och bara allmänt dåligt tillstånd . Vaknade upp med fyrtio graders feber vid klockan ett inatt och med kramper i hela kroppen . Verkar vara influensa . Kan inte äta , utan ligger bara i sängen timme efter timme . Trökigt deluxe !

Tänkte att jag ville kika in här och lämna en liten hälsning bara , under tiden jag ligger i sängen har jag iallafall gott om tid till att planera framtiden och sätta upp mål för de kommande månaderna . Mål är så viktigt , för att motivera sig till att göra saker . Men efter att ha skrivit dessa rader med text är jag helt slut så ska ta mig en tupplur framför tv:n . Senare ikväll ska jag försöka pressa i mig lite tacos , blir inte direkt friskare av att inte käka . Kramis !

Slänger in en gammal bild , bara för att det är gosigt !

Likes

Comments

VARDAG

Känns som att jag börjar varje inlägg lika tråkigt och trist . Så idag hoppar jag över att börja detta inlägg . Har ingen ork till att vara kreativ .

Natten som var , har varit lång och jobbig . Har drömt mardrömmar , vaknat i ryck med känslor av panikångest . Värk i leder och migrän . Förmodligen är det biverkningar av medicinen jag äter och att vi nyligen höjde dosen . Men så här kan jag ju inte ha det , så pappa ska höra av sig till läkaren under veckan .

Nu på morgonen har jag bara legat i sängen , druckit juice , kollat på film och slumrat ( sovit )
Känner mig dålig både psykiskt och fysiskt , så är inte direkt kär i livet just nu .

Dessutom har jag en hund , som tycker att jag är tråkigast i världen som bara ligger i sängen , så har dåligt samvete över det med .

Inläggen här på bloggen suger för tillfället och det gör mig också ledsen . Prestationsprinsessan skriker inombords . Nya tag en annan dag , (eventuellt ?! )
Take care / J 💛

Likes

Comments