Och plötsligt var det söndag kväll, den söndagen, dagen innan jag börjar jobba. Den dagen som tidigare känts så långt borta, i framtiden. Den är här. I morgon gäller det - ledigheten är slut och jobbet kallar. Det känns både bra och dåligt. Det är svårt att sätta fingret på själva känslan. Roligt att börja jobba. Tråkigt att inte längre vara ledig. Ledsamt att inte få vara med Elias dagarna långa, men samtidigt är vi redo. Tror jag. Jag hoppas det. Det ska nog gå bra, eller det intalar jag mig själv åtminstone. Nej nu ska jag inte bli alltför känslosam. Vi kommer ju att ha ALLA kvällar, ALLA veckoslut, ALLA helgdagar lediga, tillsammans. Och jag får jobba med det jag vill, det blev bara lite tidigare än planerat. Men så är det med allt här i livet, väldigt sällan går det precis så som man hade tänkt sig!

Nu ska vi gå i bastun och njuta av resten av söndags kvällen. Kläderna tills i morgon är framtagna och väskorna är packade. Det pirrar lite i magen och känns spännande!

Elias kommer imorgon att vara med sin mormor och resten av veckan med farmor och dessa söta valpar!

Uppdateringen här kommer att lida de kommande dagarna, men jag ska titta in och berätta hur dagarna går bara vardagen kommer igång!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Minns ni i slutet av sommaren då vi ordnade gårdsloppis hemma med min mamma? Där fanns en gammal tallrikshylla till salu som jag snabbt bestämde mig för att den vill jag ha i köket, så jag skrev "SÅLD" på den innan loppiset öppnade, hehe. Jag hade tänkt att inte sätta upp den innan vi gjort om väggarna i köket men nu kom den upp endå. Jag tänkte att det är lika bra att skruva upp den nu och testa hur den ska vara, innan vi tapetserar om väggarna och sen inte vill prova runt och göra fullt av nya hål i väggarna.

Tidigare var här två hyllor ovanför skåpet (som ni kan se längre ner i det här inlägget) men det här blev såå mycket bättre. Tallrikshyllan på ena sidan och på den andra satte jag upp 4 tavlor. Mycket grönt såklart och porslin i blått. Nu ska jag bara gå på jakt efter fina, gamla tallrikar till min hylla men tills dess får mina Taika tallrikar pryda hyllan. Jag började samla mitt Taika porslin någongång 2008, för 10 år sedan (!!) och jag är ännu idag lika förtjust i den. Just nu har jag allting som finns att köpa till serien, men vill ännu ha flera glas och stora tallrikar.

Och så här såg det ut ovanför skåpet tidigare.

Likes

Comments

Idag samlades vi alla hos oss för lek (barnen) och mycket kaffe (vi mammor). Barnen lekte fint i nästan 3 timmar utan desto större gråt- och skrik attacker. Elias sken upp då barnen kom och var ivrig att "starta igång lekstunden". Det är roligt att se hur de leker tillsammans, en del leker tillsammans en stund, någon för sig själv, någon kommer och tar nån annans leksak och den löser situationen med att i sin tur ta från nån annans hand. Någon kryper snabbt över någon annan, sätter sig på den, nån biter någon i tån, kanske nyper lite kompisens hår och kryper vidare som om ingenting hade hänt. Lite gråt men det hör till. Såklart vi turvis säger åt att "sådär får man inte göra", men vad hjälper det. Inte förstår de ännu, men man har åtminstone sagt till. I huvudsak tycker jag att de leker fint med varandra.

Jag hoppas att det inte dröjer länge innan vi har följande babyträff! Fast nu kan vi snart inte kalla det babyträffar längre, de är ju inga bebisar längre...

Babblarna på youtube var räddningen den sista timmen, då barnen var trötta och lite gnälliga. Tänk hur det kan fascinera dem alla. De satt som ljus (i några minuter förstås, tro inte att den stunden varade så länge). Lugnet förstördes då Elias bestämde sig för att sätta sig på Babblarna och Liam ryckte in som Babblarnas försvarare och blev lite arg på honom. Efter det tyckte Elias att de andra inte behövde se Babblarna från hans mammas ipad så han kröp iväg med hela apparaten. Nä, det löste sig nog till slut och de är alla vänner fortfarande ;-)

Till kaffet blev det vege- och köttpastejer, citron muffins och banankokos bollar. Mumsigt!

Banan kokosbollar är nyttigare än vanliga chokladbollar och riktigt goda dessutom! De består av tre ingredienser: mogna bananer, havreflingor och kokos. Lätt som en plätt och klart på några minuter.

Likes

Comments

Idag har vi babyträff hemma hos oss. Sista gången innan jag börjar jobba, men förhoppningsvis inte den sista babyträffen. Jag får övertala mammorna om att vi ska träffas på kvällar eller något veckoslut istället, så vi också kan vara med. Jag kommer att sakna alla spontana (och icke-spontana) babyträffar med mina bästa vänner. Vi har verkligen haft tur som fått uppleva det här tillsammans. Och att barnen får vänner för livet.

Här var våra småttningar såå små! Vi ska försöka få nya bilder på dem idag. Nu har de ju dessutom fått en lillasyster med i gänget!

Här hemma går jag och plockar bort lite grejer från borden, så man inte behöver säga "nej, rör inte" var och varannan sekund. Elias drog ner hela bordduken från köksbordet igår. Allting gick i golvet såklart. Jag hade både dyra och billiga grejer på bordet, såklart gick det dyraste i tusen bitar och de billiga ljusstakarna från Jysk för 1€ styck klarade sig galant. Så typiskt. Nå, det var ju tur att Elias inte fick det över sig.

Likes

Comments

Godmorgon!

Vi har tagit dagarna lite som dom kommer och jag har nästan hunnit glömma bort att jag har en blogg. Jag fick bläddra tillbaka för att se när jag senast uppdaterat och om vad. Jag ska berätta vad vi sysslat med de senaste dagarna.

På fredagen satte jag hos frisören och fick ny färg i håret. Det blev lite mörkare och lite kortare, såå skönt att inte ha ett helt kråkbo på huvudet. Resten av fredagen gick lite i slow motion, vi gjorde inte så mycket speciellt. Förutom på eftermiddagen då vi alla åkte till loppiset för att städade bordet och fyllde på med kläder, men annars gjorde vi inget speciellt alls.

På lördagen var det dags för dop. Jag hade packat min kamera och laddat batteriet, men glömde såklart kameran hemma... Suck. Så det blev inga bilder. I och för sig gjorde det inte så mycket för jag vet inte när jag skulle ha haft tid att fotografera själva dopet heller. Jag hade fullt upp med att underhålla Elias undertiden så att han inte skulle överrösta prästen eller krypa iväg och dra ner nånting. Huhhu, varför lämnade vi inte honom bara hemma haha! Det var ingen njutning alls... Elias däremot tyckte att det var jätte roligt att charma de andra gästerna, dra ner saker från borden och klänga i våra famnar. Vi hade tänkt stanna längre på dopet och det skulle ha varit roligt att spendera kvällen där, men Elias blev så trött efter allt bus att vi var tvungna att söka oss hemåt då det närmade sig läggdags.

På söndagen gjorde vi inte heller nånting extra. Vi slipade de sista köksdörrarna, grund målade dem och målade första lagret med färg. På dagen smet jag iväg till loppiset och fyllde på med kläder och gick ett varv. Jag kom hem med en bordduk och två tavelramar. Ut med en sak och in med tre.

På måndagen mötte vi Oona i stan på morgonen och gick på kaffe. Vi hade inte sett henne på evigheters evighet så det var roligt att träffa henne och prata om allt som hänt sen sist. Elias sov undertiden som vi drack kaffe och efteråt gick vi på stan. Det blev en runda genom gamla stan och en sväng in till Bohemia. Vi gjorde inga fynd, men det är alltid roligt att gå in och titta. Det är ju det som är det bästa med loppis, man vet aldrig vad jag kommer att hitta och ibland hittar man ingenting alls.

Jag och Oona träffades av en slump för 10 år sedan och har sedan dess hållit kontakten. Vi var på samma strandfest och jag hade tappat min telefon. Vi kände inte varandra men Oona var den enda som kom med mig och hjälpte till att söka efter telefonen, vi hittade inte telefonen men vi hittade varandra. Det är roligt hur livet hämtar med sig vänner. Jag tror på ödet (låter kanske konstigt i någons öron) men jag tror på att allt har en mening. Så det var helt tydligt meningen att jag skulle tappa bort min telefon och istället hitta Oona.

Har ni träffat någon vän på ett roligt sätt och som ni aldrig kommer att glömma?

Likes

Comments

Igår tog jag mig i kragen och gick till ett loppis här i Borgå för att reservera ett bord. Det blev Löytöpiste (finns på Mästarvägen 19) och mitt bord kommer redan idag fyllas med kläder och inredning (efter kl. 17). Mycket babykläder nu de första dagarna och många av mina jackor. Mina egna kläder fyller jag på an efter, jag vill inte ha ett fullproppat bord som ingen människa orkar söka igenom. Bland inredning kommer det bl.a. att finnas dynvar, boddukar, tavlor, brickor och ljusstakar. Babykläder i storlek 50-74 och allt från sockor till vinter halare. Jag säljer bort alla mina jackor som jag inte använder, det finns bl.a. Sebago (vinterjacka), Helly Hansen (vinter/höst), Vila (kappa) och Dorothy Perkins (höstjacka).

Löytöpiste, 25.1-1.2.2018 bord nr. 4⃣3⃣

Likes

Comments

Det är inte länge sedan jag kunde säga att jag ska börja jobba nångång 2018. Plötsligt var datumet då jag börjar jobba bestämt och jag sa länge att jag ska börja jobba om ca. 2 månader, i februari. På något underligt sätt tänkte jag att Elias kommer att hinna bli såå stor tills dess, 10 månader, stor pojke. Nu är det plötsligt mindre än två veckor kvar (!!!) och det börjar så småningom kännas verkligt. Elias är inte alls större, han är ännu en liten bebis. Och jag har bara två dagar kvar av min föräldraledighet.

Jag har inte riktigt förstått tidigare att jag ska börja jobba och att jag och Elias snart inte längre kommer att vara hemma på tumis. Jag tror inte att jag helt kommer att förstå innan jag står här i köket den där måndagsmorgonen kl. 6.30 med svetten i pannan och undrar vad allt jag glömt att packa med. Tidigare, innan jag hade barn, hade jag varit skitnervös inför att börja på en ny arbetsplats. Nya arbetskompisar, nya arbetsuppgifter, nya klienter att lära känna. Nu är det inte alls det jag är nervös över, jag är nervös över att inte längre vara hemma med Elias. Han som inte vet annat än att vara med mig dagarna långa, kommer att bli tvingad till en ny vardag. Börjar jag jobba för tidigt? Jag vet inte. Jag hade från början tänkt börja jobba i april då Elias fyller 1 år, men det var inte möjligt då jag sökte det här arbetet. De behövde egentligen personal redan nu i början av januari, men det gick att skjuta fram till februari.

Det är ändå en stor lättnad att Elias får vara tillsammans med sina mor- och farföräldrar de två första månader. En mjukstart inför dagis. Vi är lyckligt lottade som har den möjligheten, annars hade jag inte ens tänkt tanken på att ännu börja jobba. Att sätta Elias på dagis som 10 månader hade inte alls varit roligt.

Vi har ansökt om dagisplats för deltidsvård, vilket betyder att Elias i genomsnitt kommer att vara över 20 timmar i veckan på dagis men under 35 timmar / vecka. Han kommer alltså åtminstone att vara hemma en dag i veckan fram till hösten. Då kommer han att vara med sin farmor eller mormor. Efter sommaren kommer Elias troligen att vara heltid på dagis, om det inte är möjligt att fortsätta med 20-35 timmar i veckan. Vi får helt enkelt se hur det går!

Likes

Comments

Godmorgon!

Elias väckte mig redan halv 7 i morse (inte underligt då han somnade innan kl. 19 igår kväll) men vi låg i sängen en halv timme och hade det mysigt, läs: Elias hoppade på mig och rev mig i håret och jag låtsades sova och drog täcket högre och högre upp vilket inte alls hjälpte. Då jag kände att mitt hår hade minskat med en tredje del steg vi äntligen upp från sängen och kokade kaffe. Elias busade på här i köket, rev ut allting från skåpen som vanligt och jag svepte i mig en kopp kaffe medan det ännu var varmt. Det ska bli skönt då alla skåpdörrar i köket är på plats!

Efter morgonmålet har vi eldat i köksspisen och gungat. Elias älskar köksspisen och får enkelt upp luckan till spisen, vilket inte alls är så roligt då vi eldar så man får vara på sin vakt. Som tur har vi en gunga i köket! Det är väldigt behändigt att sätta honom i gungan då man måste göra något i köket som man inte vill ha hans hjälp med... T.ex. att tömma/fylla diskmaskinen eller elda i spisen...

Elias som inte alls tyckte om gungan för en månad sen tycker nu att det är roligt och han vågar gunga mer och mer. Jag har ännu inte hittat träpärlor till gungan och vet inte varifrån man skulle hitta sådana? Vi har bara en hobbybutik i Borgå och de hade bara en storlek av dem så jag köpte inga. Jag har sökt igenom alla andra tänkbara butiker i Borgå men utan resultat. Jag har sett att det finns på Wish så jag borde kanske bara beställa därifrån... De är ju så billiga därifrån så ifall de inte passar är det inte hela världen.

Likes

Comments

Plötsligt är det söndagkväll, vart tog veckoslutet vägen? Vi har inte gjort något alls, känns det som. I går målade vi köksdörrarna men alla blev inte färdiga, fyra dörrar fattas ännu och Elias är den enda som tycker att det är riktigt roligt. Han drar ut allt han räcks till... huh. Dörrarna kommer nog att bli klara under veckan så det är som tur inte långvarigt. Vi gjorde inte så mycket annat igår, Elias gudmor var här och lekte med Elias. Jag radade ved och bakade semlor (det har aldrig hänt förr, men de blev riktigt goda!). Vi var ute en stund i det sköna vädret och Elias somnade nästan i pulkan, så det blev dagssömn i vagnen efteråt.

Idag har vi haft en riktigt slö söndag. Vi steg upp först vid 10 efter en dålig natt (jag sov på soffan halva natten och kände mig som en åldring då jag vaknade, det värkte i hela kroppen). Elias har inte alls velat sova i natt. Han sov sedan dagssömnen desto längre och till sist fick vi gå ut och väcka honom så vi skulle komma iväg till stan någon gång. Varför är det så att då man vill att barnen ska sova så sover de inte alls, och då man är påväg nånstans sover de många timmar?

Vi gick på stan en stund på jakt efter kläder till dopet men hittade ingenting så vi får göra ett nytt försök på veckan. Jag vet inte ens vad jag är ute efter så det är lite svårt... Vi hittade däremot en dopgåva så vi kom inte hem helt tomhänta.

Bilder från igår då vi var ute med pulkan!

Likes

Comments