Igår var jag och Algot i Stockholm över dagen för att hälsa på min barndomsvän Lisa och hennes Lilla Alva. Så liten i jämförelse med Algot, nu var hon 1 månad och ungefär lika stor som han var när han föddes. En riktig mysig dag när det blev flera "första" för oss. Första gången att åka tåg tillsammans, kollektivt och första gången Algot reste sig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår blev han 6 månader vår lilla fis! Aldrig har ett halvår gått så snabbt som det här har gjort. Tittade tillbaka på lite bilder från förlossningen och BB och kan knappt förstå hur livet var innan man fick barn...


6 månader och 69 cm lång och 7840 gram tung. För två månader sedan så trodde jag stenhårt på att vi skulle sluta amma vid 6 månader, för en månad sedan trodde jag nog samma sak...
Det var innan jag visste om att jag skulle bli hans stora napp, han som inte varit så tuttig tidigare utan gladeligen smakat på alla smakportioner med god aptit ville nu helst bara äta på mamman.
Det var också innan jag visste hur den senaste månaden skulle bli, den jobbigaste perioden hittills. Så många vakna nätter har vi inte haft sedan han föddes, vi (jag) har vaggat, gått promenader med selen och varit vakna och lekt upp i mot fyra timmar mitt i natten. Man känner sig så otroligt matt efter en sån här period, speciellt denna då pappan inte fått vara delaktig för Algot, bara mamma hela tiden. Det är tur att dagarna väger upp för nätterna!

På dagarna så övar vi på att krypa, Algot har inte riktigt fattat grejen men kör på sitt egna sätt och förflyttar sig helt klart. Favoritleken är när morsan kör klappa händerna eller huvud axlar knän och tår.

Likes

Comments

Sitter just nu och studsar på yogabollen när jag söver Algot... För sex månader sedan gjorde jag exakt samma sak (en hel jävla dag). Då elva dagar över tiden och ovetandes om att vattnet skulle gå samma natt, och nu med en snart sex månader stor bebis. Snart planerar vi ettårskalas, herregud!

Likes

Comments

Redan i början på förra veckan så började Algot att sova dåligt om nätterna och natten mellan torsdagen och fredagen var värst... Då var vi vakna i drygt 4 timmar i sträck, helt slut var jag när vi väl kom till ro. Vi vaknade av att han bet mig under amningen och jag blev rädd och puttade bort honom och han börjar på och gråta utan hejd, han somnar om säkert tio gånger men vaknar varje gång jag ska försöka lägga ner honom, jag testar även att låta honom amma däremellan men då han är mätt så får han kväljningar och då var det bara att börja vagga igen.. Tillslut så tog jag selen och gick ut i området, han blev jättelugn och vi gick sen in och han kunde snutta sig till sömns. Fy sjutton vad vi har varit bortskämda hittills, man blir ju galen av att vara vaken om nätterna!!

Algot har inte använt napp sen han var en liten bebis och har knappt behövt ta flaskan (som också gick hur bra som helst de första två månaderna), vilket har gjort att han använder mig som en stor napp. Han kunde även få ersättning sist han fick flaskan vilket inte går nu i och med hans mjölkallergi, då blev bröst och flaska två olika saker, nu får han ju bröstmjölk i flaskan vilket han verkar tycka är helkonstigt.

Natten mellan fredagen och lördagen så tog Putte natten och jag sov i ett annat rum, själva nattningen tog lite tid och han var ledsen, men somnade tillslut... Och jag satt i soffan och lipade under tiden. Han hade sovit i princip hela natten och tagit flaskan och nappen på natten, jag vaknade däremot vid 04 och kunde inte somna om, vid sju gick jag in och la mig hos dom igen.

Natten mellan lördag och söndag hade gått smidigare vid läggning, dock var han ledsen en timme och vaknade varje gång Putte försökte lägga ner honom i sängen, också den natten tog han flaskan utan problem, i morse vid sex när jag vaknade och gick in så blev han överlycklig och fick snutta så vi somnade om i tre timmar till, underbart!! Nu ska vi fortsätta att ge flaska nån gång om dagen så att den blir lika naturlig som tutten för honom, för förr eller senare så måste jag sluta amma för att han bits, det blir ingen mysig stund för någon av oss då.

Likes

Comments

Nu har vi verkligen kickat igång den här veckan, och vi startade det med en ny utvecklingsfas...

I måndags hade jag bokat tid för cellprov, det hade gått 4 år sen sist så det var verkligen på tiden, då var min mamma här och passade Algot och det hade gått jättebra. På kvällen blev han lite mer kinkig, han hade varit lite snorig så jag trodde att det berodde på det.

Igår var vi på BVC för vägning och mätning och vaccin. Algot hade gått upp 860 gram på en månad, han har alltså ökat mer i vikt den här månaden än han någonsin gjort i snitt sen han var två veckor gammal! Jag tror det beror på att vi blivit av med amningsnappen och att han älskar både gröt och mat :) med vaccinen så kom febern precis som väntat, och därefter en riktig skitnatt!
Alvedonen gick ur kroppen vid 24 i natt och då var han kokhet och snuvig och kunde verkligen inte somna om, eller han halvsov och vaknade så snart jag skulle lägga ner honom i sängen, riktigt ledsen, sen somnade vi väl om efter 03 och sov tills klockan ringde vid 08.

Idag var första babysimmet. Algot verkade må helt okej så vi åkte iväg på det och som han älskade det!! Plaskade mest av allihopa, haha! efteråt så var han trött, precis som de förklarat att bebisarna blir, och han sov i 1,5 timme efter mat och bad. När han vaknade så fick han lite puré som kom upp nästan lika snabbt som det gick ner, tror det berodde på att han fick typ tre kallsupar under simningen.. Men efter detta är han nästan som vanligt förutom lite segare, så efter ett par timmar med lek och sång så tog vi en nap på en timme. När han sen vaknar så tänker jag att en promenad när han ska sova för natten skulle vara bra, lite frisk luft skadar ju inte... Han ville inte sova!
När vi vi kommer hem så får han snutta lite och sen ska Putte få söva honom på yogabollen (som vi oftast gör) och jag passar på att skjutsa hem svärmor, under tiden blir han så ledsen att han bara skakar, har inte sett honom så här någon annan stans än i bilen innan :( det känns som att han minns hur jävlig natten innan var och vill då inte sova för natten igen... Usch vad ont det gör i kroppen när han blir så ledsen!

Det är troligtvis en ny utvecklingsfas på gång och en massa nya intryck...

Tänk att man kan älska någon så mycket, det visste jag inte innan du kom! ❤️❤️❤️

Likes

Comments

Idag skulle jag och Putte åkt till Stockholm för att gå på Algots sysslings dop, tyvärr har Putte blivit sjuk så att vi fick lägga ner dom planerna. Men Algots farmor fick ändå vara barnvakt ett par timmar idag då hon skulle varit det om vi åkt iväg... Jag passade på att damma, dammsuga, torka golven och åka till returpunkten, det är lite terapi för mig att få ha det städat, blir lugn i hela kroppen då, var sak har sin plats liksom..

Nu har jag precis lagt mig i sängen efter ett kvällsbad i poolen, Algot har inte vaknat till en endaste gång än (somnade 19.00), hoppas vi kommer kunna njuta av utebadet fler kvällar i höst, det är livskvalitet!

Middag för två!

Likes

Comments

I söndags hade vi dop för våran ALGOT DAWEIN BJÖRN. Algot kommer från Puttes sida av släkten, Puttes mormors pappa hette Algot. Dawein kommer från min pappa, så de två är de enda i Sverige med det namnet (stavningen). Björn fick det bli i efternamn då även jag tar det namnet om (när) vi gifter oss i framtiden!

Jag och Algots farmor hade gjort pajer och jag hade bakat en massa, allt i blått, hehe. Blev riktigt nöjd med allt faktiskt!

Algot skötte sig utmärkt i kyrkan och pratade bara lite. Jag började gråta när Kristin sjöng du är allt med Sonja Aldén... Det var så fint!

Han fick superfina presenter av allihopa. Bland annat två gåbilar, en gungdrake, böcker, en skallra, prasselböcker, serviser, bestick, smycken, babysim, sparkonto, presentkort och lite andra leksaker. Tack alla ni som kom och gjorde våran dag :)
Likes

Comments

Idag blev dagen väldigt lång, hade planerat en långpromenad på sisådär två timmar på förmiddagen, men upptäckte att vagnen låg i bilen som var på Puttes jobb. Så Algot och jag fick ändra våra planer.
Vi har hunnit dammsuga hela huset, tagit tre powernaps, vikt tvätt, busat, övat på att krypa, hoppat i hoppgungan, kokat äpplen från tomten och gjort äpple/bananpuré och badat badkar.
Nu väntar vi på att Putte ska komma hem så ska jag ge mig ut på en promenad själv med en pod i lurarna!

Likes

Comments

Idag har vi varit själva igen jag och Algot. På dagens schema stod det besök på barnkliniken, så där har vi varit och gjort ett pricktest som visade att han har komjölksproteinallergi. Han var så duktig under hela proceduren. Vi fick även träffa en dietist som gav lite förslag på hur vi ska tänka nu och hur vi ska testa senare vartefter om det vuxit bort, då det oftast gör det på små barn innan de hunnit bli ett år.

På kvällen så kom Algots farmor hit så vi badade lite och tittade på alla fina presenter som han fick i doppresent igår.

Likes

Comments

Ligger i skrivande stund i sängen och är nervös inför imorgon, då ska vi ha dop för Algot. Semestern har kommit emellan sen jag skrev här sist.

Den här sommaren kommer jag leva på länge, vi har haft många fina dagar i sjöboden, grillkvällar och en massa annat. Det senaste var altanbygge och en liten bubbelpool på baksidan, hur mysigt som helst nu när hösten kommer.

Vi har varit på vår första semester som en familj, och den gick alldeles för snabbt, Öland var destinationen.
Under denna resa fick Algot sina två första tänder och kan nu rulla runt helt obehindrad från mage till rygg och rygg till mage, flera på rad är poppis så att man förflyttar sig ett par meter!

Putte och jag hade barnvakt en kväll då min syster med familj också var på semester i köpingsvik där vi bodde, första dejten som föräldrar!
Vi hann även med ett besök till Solliden, Borgholms slott, ett par turer till Borgholm, tittat på tvillingarna som spelat fotbollscup på Öland och sista dagen så åkte vi till östra sidan, där var det superfint!

Likes

Comments