siden 2007, da jeg ble storesøster til min lillesøster, så har jeg lest alt fra lett leste bøker til krim bøker for barn. I 2013 så kom det en bok serie kalt Detektivbyrå nr 2 som er skrevet av Jørn Lier Holst," han har jobbet som etterforskningsleder i Larvik, og kjenner godt til både miljøet og metodene han skriver om. Han sluttet i politiet i 2013 for å kunne skrive på heltid. Handlingen i bøkene til Jørn Lier Horst er som hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken."

Da er det vel ikke så rart at min lillesøster på 10 år har alle bøkene fra detektivbyrå nr 2, for de er så spennende og man må tenke litt ekstra for å kanskje klare å løse mysteriet i Elvestad.

se på disse utdragene, ville du ikke lest denne boken til din 6 eller 10 åring ?

"jente med hvitt ansikt og sorte øyne viser seg i vinduet på det gamle jaktslottet på Storberget, hvor det alltid har gått rykter om at det spøker. Kan det være "Den grå piken", en tjenestejente som for lenge siden ble holdt fanget i slottets kjeller? Dette er en sak for Detektivbyrå nr. 2!"


"Kunstmuseet i Elvestad har fått låne det berømte maleriet Tyven i én måned. Tiril og Oliver går for å se det, og oppdager at maleriet som henger på veggen er en kopi. Tyven er stjålet! Dermed begynner Jakten på Tyven-tyven, og du får være med ved å finne spor, følge ledetråder, knekke koder og løse oppgaver.

Det gjelder å ha øynene med seg. Løsningen finnes skjult i teksten og i bildene – og på neste side."


Har du lest detektivbyrå nr 2 eller hadde du lyst å lese den for ditt barn eller kanskje for deg selv?

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Nouw Magazine