Heihei dere,


Forrige uke tok jeg to av vaksinene jeg må ta før jeg drar til USA. Det var Hepatitt A+B, som jeg skal ta totalt 3 stk av, og en Meningokokk, som jeg kun skal ta en dose av. En i hver arm hehe. Jeg skal ta dose 2 av Hepatittvaksinen om ca. en måned, og den siste dosen om ca. 6-7 måneder. Til slutt er den en Tuberkulosetest (blodprøve) jeg må ta, men den tar jeg en gang i løpet av vinteren/våren tipper jeg.

Ettersom jeg var hos legen, fikk jeg også skrevet på to vaksiner til på vaksinekortet som skulle i søknaden. Så nå har jeg fått scannet inn det dokumentet på nytt. I tillegg har jeg blitt ferdig med det som måte endres på, på søknaden, og fått sendt den inn på nytt. Det neste som skjer nå, er nok at Explorius komme til å se over søknaden min en gang til for å sjekke at jeg har gjort alt riktig, og så sende den til USA!!


Er det noe du lurer på?

-Helle

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Heii,


I går fikk jeg en mail fra Explorius med litt tilbakemeldinger på søknaden min. Heldigvis var det ikke så mye jeg måtte fikse på.


Dette må jeg endre på:

 • Jeg må gjøre om æ=ae, ø=oe og å=aa (gjelder hele søknaden).
 • Måtte "endre" på et svar i "Student information". 
 • Fjerne hvilken by jeg kommer fra i brevet til vertsfamilien (for å anonymisere brevet).
 • Skrive hvem jeg er på bilder som andre er med på (innenfor "fotoalbumet").
 • Recommendation-brevet trengte et stempel fra skolen.
 • Jeg må oppdatere Explorius med tanke på vaksiner jeg tar underveis (dette blir jeg ikke ferdig med før i mai/juni/juli, men det er vanlig at vaksineprosessen tar såpass lang tid, så det er ikke noe jeg stresser så mye med).


Har du noen spørsmål innenfor utveksling, søknadsprosessen eller lignende? 

-Helle

Likes

Comments

Heii!

Nå har jeg endelig unnagjort de siste tingene før jeg var ferdig med søknaden. Rett etter skolen i går dro jeg til legesenteret for å få legen til å skrive under noen papir. I tillegg fikk jeg snakket med henne med tanke på de forskjellige vaksinene. I går kveld fikk jeg scannet inn de arkene som jeg ikke hadde fått lagt inn i søknaden før da. Det vil si brevet til min fremtidige vertsfamilie og diverse ark (program-regler, helseinformasjon, foreldre-agreement, etc.).

Nå er jeg endelig ferdig med søknaden og jeg har fått sendt den inn, endelig!! Fra jeg sender søknaden inn, til jeg får vite hvor jeg skal bo og hvem jeg skal bo hos, er en lang prosess. Så nå er det bare å vente med mye tålmodighet. Explorius vil kontakte meg når de får oppdateringer fra USA når det enten gjelder søknaden, skoleplass eller vertsfamilien.


Er det noen andre som skal på utveksling til enten USA eller et annet land?

-Helle

Likes

Comments

Heihei,

I går var jeg hos Explorius i Oslo for å ta engelsktesten, nærmere sagt ELTiS-testen. Alle utvekslingsstudenter må ta en form for en engelsktest, enten ELTiS, Slep, TOEF etc. Testen bestod av to deler, en lyttedel og en lesedel. Alle oppgavene hadde mellom tre og fire svaralternativer, så du skulle bare krysse av på et eget ark hvem svar du trodde var riktig.


Lyttedelen gikk ut på at jeg skulle lytte til forskjellige situasjoner, matteproblemer og dialoger, også skulle jeg krysse av for det svaret som var riktig. Selve lyttedelen tok ca. 30 min, og jeg følte at det gikk ganske bra.

Da jeg var ferdig med lyttedelen, gikk jeg over til lesedelen. Først var det et par setninger som manglet noen ord, og jeg skulle da fylle inn riktig ord fra alternativene. Dette gikk på vokabularet mitt. Videre var det en tabell jeg skulle lese ut ifra. Til slutt var det et par tekster jeg skulle lese og svare utifra det jeg hadde lest, noe som gikk på forståelse. Jeg skal ærlig innrømme at jeg syntes del to var litt vanskelig, men jeg bestod heldigvis!


Det var deilig og få unnagjort testen, så nå er det bare å fortsette på søknaden.

-Helle

Likes

Comments

Heiheii,


I dag har jeg fått unnagjort litt mer med tanke på søknaden. Jeg har fått oversatt karakterkortene fra ungdomsskolen og vitnemålet mitt fra 10. klasse til engelsk, både fagene og karakterene. Så nå har jeg fått scannet de inn. I tillegg har jeg scannet inn en kopi av passet mitt og et anbefalingsbrev fra den gamle engelsklærer min.

Det som står igjen:

 • Laste opp et par bilder som representerer meg og min kultur
 • Skrive et brev til min fremtidige vertsfamilie
 • Dra til legen slik at de kan skrive under et par papirer, og at jeg kan starte med vaskinene jeg skal ta
 • Lese og skrive under et par dokumenter, for og så scanne de inn i søknaden
 • Ta engelsktesten hos Explorius
 • Gå over søknaden


Det er 19 dager igjen til søknaden skal være ferdig, og jeg har fått unnagjort mye, men det er fremdeles en del igjen. Punktene 11-16 har jeg enda ikke fått gjort, selv om de står som at jeg er ferdige med dem. På de punktene skal man kun lese igjennom en del papirer, skrive under, og scanne de inn.


Gleder meg til å bli ferdig med søknaden.

-Helle

Likes

Comments

Heii,


I dag har jeg vært på politistasjonen og fikset nytt pass ettersom at passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter hjemreise. I tillegg har jeg også vært på helsestasjonen og fått tak i en oversikt over de vaksinene jeg allerede har tatt.


I løpet av de siste dagene har jeg brukt en del tid på å fylle ut diverse dokumenter, og funnet ut hva som må ordnes og fikses før den er ferdig. De dokumentene jeg har fått fylt ut til nå har gått mye på student informasjon, og student spørsmål. I tillegg har jeg fått gått igjennom mine gamle karakterkort og oversatt både fagene og karakterene. Det siste jeg også har fått fikset, er et "recommendation letter" fra min gamle engelsklærer ettersom at det er et av punktene i søknaden.

Det er fremdeles masse som skal gjøres og fikses, men det går fint. Fristen er ikke før om 27 dager, så jeg har enda tid på meg.

-Helle

Likes

Comments

Heii<3

I dag fikk jeg endelig en mail jeg har ventet på lenge, altså søknaden!!


I ettermiddag fikk jeg to mailer fra Explorius. Den ene inneholdt en link jeg skulle følge for å lage en "bruker" til søknaden, mens den andre inneholdt masse informasjon om søknaden, fremgangsmåten, tips, prosessen videre og mye mer. I tillegg inneholdt den siste mailen noen vedlegg med tanke på vaksinasjoner, karakterkort og en veiledning.

Ettersom at jeg har fått tilsendt søknaden nå, så føler jeg at det plutselig blir litt mer "virkelig"!! Nå gleder jeg meg til å sette i gang med den! 

-Helle

Likes

Comments

Heii, nå tenkte jeg å skrive et kjapt lite innlegg om det som har skjedd de siste dagene.


Som sagt tidligere i uka, så har jeg sendt inn skoleønske og de fagene jeg trenger til Explorius. For et par dager siden fikk jeg tilsendt en mail fra Explorius. I mailen skrev de at de hadde fått en oversikt over de ulike fagene som skolen tilbyr, samt de forskjellige mattefagene. Videre skrev de også at jeg skulle ta kontakt med rådgiveren på skolen slik at vi kunne se på hvilke fag jeg skulle ta på skolen.


Jeg tittet litt på de to listene, og de har utrolig mange forskjellige fag og nivåer. Så jeg håper at rådgiveren på skolen og jeg får sett litt på det den kommende uken slik at jeg får sendt en oversikt med fagene tilbake til Explorius.

(Bildet fra Brooklyn Bridge, New York i fjor)


Fremover nå så er det mye spennende som skjer. Det er ikke lenge til jeg skal begynne på den virkelige søknadsprosessen med alt av papirarbeid, legebesøk, osv. Jeg gleder meg til å begynne med den, og jeg gleder meg til å bli ferdig med den.

-Helle

Likes

Comments

Nå har jeg både fått snakket med rådgiveren på skolen og funnet den skolen jeg ønsker meg til. Så i går fikk jeg sendt inn de fagene jeg trenger og hvilke skole jeg ønsker.


Siden jeg går studiespesialiserende, så valgte jeg at jeg ville ta realfag de neste to årene. Med det måtte jeg finne ut hvilke fag jeg ville ta, og de fagene jeg trenger da er fysikk og kjemi. I tillegg valgte jeg R1 matte. Med tanke på fremmedspråk, så har jeg allerede funnet ut at den skolen jeg ønsker meg til, har det språkfaget jeg har nå og det jeg trenger i USA, altså spansk. Dette fikk jeg da sendt inn samtidig som skolevalget mitt.


Når det gjelder skole, så er det Calabasas High School i Las Virgenes Unified School District som jeg har sett mye på. Denne skolen ligger ca. 40 minutter utenfor Los Angeles (vest for LA). I følge Explorius så er dette en veldig bra skole både akademisk og sosialt. Denne skoler ligger ganske langt sør i forhold til San Francisco og området rundt. Jeg har nemlig ombestemt meg med tanke på hvilke område jeg vil til i California. 

Videre nå skulle Explorius sende inn en forspørsel til Educatius (de som har ansvar for skolene) og se om de kan tilby de fagene jeg spurte etter. Hvis de ikke kan tilby de fagene, må jeg finne en annen skole, men jeg har hørt at de fleste skolene i USA har realfagene som kjemi, fysikk osv.


-Helle

Likes

Comments

Heii


For litt under to uker siden fikk jeg sendt inn tilleggstjeneste som jeg hadde blitt tilsendt av Explorius. Der måtte jeg krysse av hvem flyplass jeg skulle dra ifra, hvordan forsikringer jeg skulle ha, område jeg ønsket og mer. Jeg fikk fylt ut alt og fikk sendt det inn selv om områdevalget var litt vanskelig ettersom det er så mange fine steder i USA.


Vermont er den staten jeg har sett mest på fordi det ser så utrolig fint ut der (ihvertfall på bilder haha). Etter å ha sett litt på mulighetene i Vermont, begynte jeg å vurdere to andre stater også, Colorado og California. Etter litt tenkning, satt jeg opp California som det området jeg ønsker meg til. Hvis jeg skal være litt mer spesifikk, så ønsker jeg meg til område rundt San Francisco, San Jose og Sacramento.


Det neste som skjer nå er at jeg må snakke med rådgiveren på skolen og få greie på hvilke fag jeg må ta i USA for å få året mitt godkjent i Norge. Videre må jeg informere Explorius om de fagene jeg må ta slik at de kan begynne å finne skoler i California som tilbyr disse fagene. 


Har du noen favorittsteder i USA?

-Helle


Likes

Comments