Velkommen Til Min blogg
Smile And Be happy

Tiden etter jeg fikk vite jeg hadde lavt stoffskifte.

Jeg begynte med levaxin på 25 mcg. Jeg gikk til legen hver 6 uke i et par år, jeg fikk aldri frikort da, jeg fikk akkuratt under grensen. Hehe typisk det, ikke sant?

Jeg måtte både opp og ned i dose, ble overmedisinert noen ganger, fikk store søvn problem. Jeg gikk 2 av årene mens jeg holdt på med medisinering på vgs. Jeg skulle bli frisør, + jeg hadde en deltidsjobb Ved siden av. Kan sies at jeg hadde en god del fravær så jeg måtte få legeerklæring.

Følte egentlig alt var et stort tiltak og hadde mest lyst å gi opp alt og bare drite i hele skolen.. Jeg følte livet var stress og jeg så ingen vits i at jeg var her på denne jorden, hva var vitsen når jeg hadde det så jævlig?

Jeg begynte å få panikkangst anfall, noen ganger flere ganger daglig. Jeg hadde en samboer på den tiden, så kun han visste om de og for å være helt ærlig så brydde vel ikke han seg om det, så jeg følte meg helt alene, orket ikke snakke med noen, ingen kan egentlig vite hvordan jeg har hatt det utenom å ha gått gjennom det samme selv. Jeg har kommet meg opp av depresjonen jeg fikk alene, gang på gang, nå i det siste har jeg fått god støtte! For det gikk såpass at jeg tidligere i år måtte oppsøke en psykolog, jeg bare orket ikke mer, hadde så mye å bære på alene, gikk der 2 ganger og etterpå følte jeg meg så mye bedre. Jeg takler ting mye bedre også.

Nå går jeg på 125 mcg levaxin og har hatt den siden oktober 2016, og håper den forblir der.

Jeg gikk jo mye opp i vekt og immunforsvaret mitt er blitt skikkelig dårlig.

Jeg har fått prøve en ny type medisin som skal hjelpe med humøret og energi nivået mitt + den hjelper mot vektreduksjon, så jeg gleder meg til å se den virke.

Bildet er meg for 1år siden

Ha en strålende kveld :)

Hellansliv

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Tenkte jeg kunne fortelle litt om Lavt stoffskifte og hvordan det har vært for meg!

Noen tenker sikkert at det er jo ikke gale det! bare få litt medisin så blir man frisk som en fisk! det tenkte jeg når jeg fikk vite hva det var, før jeg fikk det hadde jeg aldri hørt om det engang, og plutselig fikk jeg vite at det ligger jo i familien også.

Jeg skal dele symptomene tilslutt, først skal jeg fortelle hvordan jeg fikk vite det.

Jeg gikk på folkehøgskolen Sørlandet, hadde verdens beste venninne, vi koste oss masse, og plutselig så begynte jeg å bli så trøtt.. jeg sov og sov, noen ganger orka jeg ikke skolen engang, jeg slutta skolen rundt 14, da kunne jeg gå å legge meg og sove fram til 20, så sto jeg opp og måtte kjøpe mat, fordi jeg gikk jo glipp av alle måltidene mellom der.. Så la meg jeg igjen kl 23 og sånn kunne jeg ha det i mange dager.. Så når skolen slutta og jeg kom hjem, så husker jeg ikke alt(dårlig hukommelse følger også med) men husker engang hele kroppen min begynte å skjelve og jeg fikk beskjed om at nå må du komme deg til legen! Så jeg gikk og fortalte alt, 1 uke senere fikk jeg vite at jeg hadde lavt stoffskifte og jernmangel og at jeg måtte bestille ny legetime..

Jeg fikk medisin og begynte på 25 mcg levaxin. og er idag på 125 mcg så siden 2012 har jeg økt og gått ned i dose ganske mange ganger! Jeg har også vært så overmedisinert at kroppen ikke ville roe seg og sove.

lager et eget innlegg senere om tiden etter jeg fikk vite om sykdommen og sånn :)

Symptomer

Manglende energi
utmattelse,
tretthet
Heshet
Vektøkning
Tørt hår,
tørr hud,
sprø negler
Tiltaksløs,
deprimert,
motløs
Nedsatt sexlyst
Sensibel,
lettrørt
Forstoppelse
Muskel- og leddsmerter
Søvnproblemer
Fryser lett
Sensitivitet for lyd,
lys,
støy
Problemer med konsentrasjon og hukommelse

kjenner du deg igjen i noe av dette? Da hadde jeg dratt til legen med engang skal jeg si deg.

klem fra Hellansliv

Likes

Comments

jeg har ikke hatt det så bra i det siste, jeg sliter jo med angst og depresjon! det tar på noen ganger! Så det er godt å ha min kjære bestevenninne som jeg kan gå tur med!

Nå venter jeg på bussen og skal en tur til henne!  Så det blir koselig!

Ha en fortsatt fin dag!

Likes

Comments

Instagram : Hellansmellan
Snapchat: Hellansmellan
Facebook: Helene Lønseth Pedersen

Likes

Comments

Hei alle sammen! Jeg heter da Helene er 25 år (født i 1992) bor på en øy rett utfor Stavanger!

jobber 14 % i butikk og hjemmefra med itworks og trives godt!

Jeg lever med en kronisk sykdom som heter Lavt stoffskifte! og jeg sliter endel med angst og depresjon! dette kommer jeg nok til å skrive litt om.

Ellers er jeg veldig glad i å holde meg i aktivitet så tur er jeg veldig glad i og å bare bevege meg, da jeg fort får vondt i kroppen!

lurer du på noe er det bare å spørre!

instagram: hellansmellan
snap: spør så kanskje jeg gir den!

Likes

Comments