Mitt tema är sport och jag har fokuserat på jämställdheten och allas lika värde inom sporten.
Jag hade ingen inspiration, utan jag kom på idéen själv, jag ville bara hålla på med foto och jag tyckte detta var en bra idé som gav ett bra slutresutat.

Jag kom på idéen under en fotbolls match som jag kollade på, där jag tänkte på hur alla ser lika dana ut när de springer runt där, både för att det känns som att sporten får människor ihop och för att alla har ett lika värde på fotbolls arenan . jag ville få en mer konstnärlig approach, så jag gjorde bokstavligen så alla såg lika dana ut, och detta gjorde jag med lego för att de liknar varanda väldigt mycket.

Jag har använt mig av foto, där jag använde björn och hampus som modeller, där jag senare satte in lego gubbarna i större skala, och tog bort delar av hampus och björn för att det skiljde se ut som att de aldrig var där.
Jag vill få fram att sport har en jämställdhet, och att ute på planen på tex fotboll så är alla lika, vem du än är.

Jag tror jag har lyckats, det kanske tar tid för vissa att klura ut men jag tycker att jag lyckades.
Jag stötte inte på några problem direkt, förutom att det inte fanns nån dator med photoshop så jag jobbade i den andra bildsalen och jag skulle behövs mer tid egentligen, för att jag han inte gör allt som jag ville göra. Jag han inte heller tillämpa rörelse i bilden, vilket egentligen var planen, om jag skulle fått en vecka till så skulle bilden bli bättre.

Jag är mest nöjd med en ny teknik som jag kom på i photoshop, ett enkelt sätt att ta bort personer och visa bakgrunden. Jag är också nöjd med hur lego gubbarna passade in fint i bilden, och att då behövde jag inte fixa med ljuskällor och sånt.
Proportionerna på lego karaktärerna och mina "modeller" var inte det samma, så jag var tvungen att ta bort delar av modellerna för att få ett så bra resultat som möjligt.
På bilden kund eman se att modellerna var större än karaktärerna, så jag tog bort vissa delar av modellerna för att få det att se ut som att lego kakaktären se så naturligt inklippt som möjligt.
Om någon annan ska göra detta så tycker jag att de borde kunna photoshop väl, annars kan processen bli lång och resultatet inte lika bra. Jag tyckte projektet var väldigt svårt att börja med när man väl fick idéen så gick det bra.

très bien

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den här veckan har jag arbetat med min serietidning, som jag hsr som projekt hemma. Jag har gjort om en av sidorna, och förbättrat på en av karaktärerna.

Första verisonen

Den nya, förbättrade, versionen. Jag gjorde om hans ansikte, samt jobbade på stilen på hur jag ville måla mina karaktärer

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med det andra projektet.
Jag har tagit bilder, slått ihop dem i photoshop och jag tror att slutresultatet kommer att bli bra.

Proportionerna på lego karaktärerna och mina "modeller" är inte samma, så jag var tvungen att ta bort delar av modellerna för att få ett så bra resultat som möjligt.
På bilden kan man se hampus, som jag tog bort vissa delar av för att få det att se ut som att lego kakaktären se så naturligt inklippt som möjligt

jag kom på en otroligt bra teknik, som knappast märks från långt avstånd, som jag kommer säkert ha användning av i framtiden.

Likes

Comments

jag har inte kunnat göra något under lektionen för att jag ska egentligen ha med mig material hemmifrån men jag trodde inte att vi skulle arbeta idag. Jag utvecklade på Björns skiss, och gjorde något för att fördriva tiden.
Jag har mitt konsept framför mig, men denna bild är helt irrelevant

Likes

Comments

Tema Drömmar

Jag har fokuserat på det surrealistiska och jag har försökt få fram en djupare mening inom bilden, och jag tycker att min stil jag har valt förstärker detta ytterligare.
Min största insperation var Banksy och den nya 80'tals stilen. Jag försökte gör lite som banksy och ha en innre mening som han har i många (om inte varje) konstverk han gör. 80'tals stilen var också en stor faktor i detta, den hjälpte till att förstärka känslan jag ville få fram, och att min bild inte var grundad i verkligheten utan att den var mer surrealistisk.

Jag kom på ideén igenom att spela ett spel som jag har, såkallat Hotline Miami som är grundat i Miami (såklart) under 1983. Kalla kriget spelar en stor del i spelet så jag försökte att fånga kalla kriget i en enda bild. 80'tals stilen och atom bomben i horisonten hjälper verkligen detta. På palmträden och mitt val av de gula färgerna kanske man till och med kan gissa på att staden i bakrunden är Miami.

Tekniken var en viktig del i min bild, och hjälpte att sätta humöret för hela bilden. Jag skissade upp konseptet med blyerts (bild 3),
för att sedan line-arta den och få de linjer som behövdes om jag skulle flytta över den till datorn.
Det tredje steget var att använda photoshop, där jag både använde min Wacom Intous penna för att måla detaljer och min dator mus för att göra alla gradienter som ör tydliga i bilden (Det lila som klättrar upp för byggnaderna och palmträden).

Meningen med bilden är att Krig gör bara konflikten större, gör inget annat än förskräckligheter och påverkar alla. Det är det atom bomben står för, att konflikten blir bara större. Jag valde samt Miami för att det blev inte så påverkat av kalla kriget. Men atom bomben tyder då också på att krig påverkar alla, därför att den detonerar på Miami.
Jag tycker att jag har lyckats väldigt bra med mitt uttryck ich jag blev nöjd med resultatet.

Jag hade problem att få fram konceptet, men det löste jag hyffsat snabbt och det var inget större problem.
Palmträden var också svåra att illustrera, och mitt fjärde palmträd som skulle egentligen vara med, var jag tvungen att utelämna för att bilden skulle se bra ut.
Det största och värsta problemet var i photoshop. Mina gardienter var det största problemet. När jag fick in skissen i datorn och började göra gardienterna tillsist så blev de påverkade av palmträden, och gjorde inga effekter bakom dem. Jag löste detta igenom att ta bort en ag gardienterna och göra en helt ny, det fanns inte någon annan lösning.

Jag är nöjd med att jag fick fram konceptet väldigt bra, samt mina nya färdigheter inom färgläggning. Jag valde att uterlämna karaktären för att han inte passade in i bilden vilket gav ett bättre resultat det också. Stilen jag gjorde karaktären i, passade inte ihop med resten av bilden, så det var bäst att uterlämna honom.

Om någon annan ska härma mig/göra likadant så rekommenderar jag att ha konceptet framför sig tidigt, att våga göra drastiska beslut med bilden, att tänka "out of the box" och att använda sig av photoshop när man färglägger för att få till de bästa linjerna och effekter som går.

Likes

Comments

Idag har jag utvecklat min bild ytterligare, och blivit klar med skissen. Jag gjorde en karaktär som ska representera krigets effekter och ensamhet. Jag blev nöjd emd resultatet men armarna kan behövas utvecklas lite ytterligare (vilket jag kommer göra digitalt). Färgläggningen gör jag digitalt i photoshop med hjälp av min digitala penna. Jag blir klar nästa lektion.

Min hand som jag blev extra nöjd med

Likes

Comments

Idag har jag hållt på med den surrealistiska målningen, jag bestämde mig för att göra något neon färgat med en speciel look till det. Jag kommer färglägga den i photoshop hemma och lägga till mer detaljer för att framstå mitt budskap lite tydligare. Jag vill använa skrikande färger som lila, grön, gul, rosa etc.. för att få den typiska 80 tals stilen som jag är ute efter. Jag har inspererats av både spel och konst och staden som är trcknad är miami runt 1989. Jag har väldigt många ideer när det gäller målningen och ser fram emot att bli klar.

Likes

Comments

Efter mycket arbete är jag äntligen klar med min mapp.
Jag hade svårt för att hitta ett tema till mappen och arbetsprocessen tog lång tid men det blev bra i slut ändan ändå.
Jag sökte inspiration från medeltida sagor och stiler och utvecklade min mapp efter det.
Allt ska se grönt, majestätiskt och naturligt ut med röda, gröna färger med gulddetaljer.
Jag försökte att få allt att se äldre och mer uråldrigt ut men samtidigt ville jag behålla färgerna.
Jag hade en blandning av gul och beige längst kanterna för att få det att se ut som ett gammalt papper som har stått på en bokhylla i flera hunda år.
Jag tycker att jag lyckades med att uppnå den stilen jag ville få fram.
Det jag misslyckades med är min blandning av blyerts och färgpennor, egentligen ville jag undvika blyerts i slutet men jag var tvungen att använda det för att skapa skuggor. Det var också svårt att göra blomm kanterna och alla gröna detaljer och tog lång tid att designa det stora E'et men jag blev nöjd med slutresultatet.

Likes

Comments