Hej!

Herregud, veckorna rullar på här och vi har gjort lite mer än hälften av vår praktik, detta känns helt sjukt och vi vill egentligen bara sakta ner tiden.

För två veckor sedan när jag och Emma kom till organisationen så träffade vi en ny kvinna i huset som nyss anlänt. Hon var då höggravid och hade sökt sig till safehouset för att får hjälp och trygghet. Hennes man sitter i fängelse på grund av droghandel och hennes familj har fryst ut henne eftersom hon är tillsammans och gravid med denna man, så därför är hon inte längre välkommen tillbaka in i familjen.
Organisationen har tagit emot henne med öppna armar och inte mer med det utan förra veckan så födde hon en lite son, ota. Han är sååå söt! Dom båda bor i safehouset och planen är att mamman ska börja söka jobb så småningom och låta ota vara på safehouset medans hon jobbar. När han har blivit tillräckligt stor och om mamman har en trygg inkomst så ska de så småningom flytta till ett eget hem, men detta kan ta lång tid. Så nu har vi två mammor med två små bebisar i huset och dessa kommer vi att lägga en del av vår insamling på och hjälpa dem att få tillgång till det som de behöver.

Nu på lördag så ska vi bjuda med alla i huset till en svensk restaurang här på bali. De alla ska få prova köttbullar och potatismos och detta är något som restaurangen vill bjuda på, ska bli så spännande att höra vad de tycker om svensk mat :) inför denna dag så har vi även haft en "Sverige dag" på organisationen där vi visade lite bilder och klipp om Sverige! Alla var så fascinerade, speciellt över vår vinter. Alla önskar att det någon gång i livet ska kunna besöka Sverige och en tjej önskade även att hon en dag kan flytta till Sverige för att plugga. Så goa, detta var en väldigt uppskattad dag!

Här sitter Emma och busa med Fino, han är den fösta bebisen i huset och han är 3,5 månad :)

Fino!

Här är två bilder på det nya tillskottet Ota! Denna bilden är tagen dagen efter de hade kommit hem från BB och han är här 3 dagar gammal :) både kvinnan och Ota mår bra efter förlossningen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi vill bara säga tack till alla som hittills varit med och bidragit till vår insamling. Det är tack vare er vi kan hjälpa dessa barn och kvinnor, TACK TACK TACK! Det betyder väldigt mycket och vi är verkligen så tacksamma. Vi kommer att uppdatera er och berätta vart alla pengarna går men det är fortfarande mycket som ska fixas. Vi har startat med tandhygien för alla barnen (se inlägget nedan) och det kommer att dyka upp mer grejer inom kort. Ni kommer såklart att få veta allt som händer och just nu ville vi egentligen bara tacka er och berätta att vi är väldigt glada att ni vill vara med och bidra, vi ska försöka hjälpa detta fantastiska safe house så mycket som vi bara kan.

Massa kärlek från oss!
Likes

Comments

Hallå allihopa!

En av grejerna som vi vill hjälpa barnen med är deras tandhygien, det är ett stort problem här på Bali då väldigt många barn (och vuxna) har dåliga tänder. Så, förra veckan drog vi igång med detta och tog med alla barnen till tandläkaren för en rutinkoll så att vi ska veta vad de behöver för behandling osv. Alla barnen var väldigt glada och spända att gå dit men för vissa blev det också lite skrik och gråt innan det var dags att sätta sig i stolen, men det gick bra tillslut och alla var nöjda och glada :)

En sådan rutinkoll som vi gjorde kostade ca 100kr för alla 6 barnen, alltså väldigt billigt. Vår plan är att vi ska kunna ge dom den hjälp de behöver med tänderna en längre tid framöver. Med hjälp av pengarna (en del) som vi fått/får in genom vår insamling (se tidigare inlägg) så ska vi lägga upp en plan där alla barnen ska gå på rutinkoll var 6:e månad och även de som behöver extra vård ska kunna få det. Så allihopa ska fina och friska tänder :). Vi kommer att uppdatera er när vi kommit lite längre med detta också. Bjuder på några bilder från tandläkarbesöket nedanför så länge!


De ser väldigt annorlunda ut med säkerhet här än vad vi gör hemma i Sverige. Dom flesta använder inte ens hjälm på barnen men vi har bestämt att hjälmen ALLTID ska vara på. Hittills har vi lyckats bra med det :)

Nervös liten Nata

SÅ nöjd kille, haha

Akila

Gifthy

Likes

Comments

God eftremiddag!

Vi har fått mycket respons på vårt arbete vi gör här på Bali och vi tackar hjärtligt för alla fina ord vi får höra, det värmer verkligen. Dock är det fortfarande svårt att verkligen inse vad det är vi gör, känns som att vi lever i en liten bubbla här och inte själva förstå vilket jobb vi gör. Kanske kommer som ett brev på posten sen när vi väl har kommit hem till Sverige igen. 


Veckorna rullar på här och vi har snart gjort hälften! Som ni kanske läst i något tidigare inlägg så finansierar sig denna organisation endast på donationer och vi vill nu ge er chansen där hemma att också kunna vara med och hjälpa dessa barn och kvinnor att få så trygga levnadsförhållanden som möjligt. Vi har nu startat en insamlingsbössa till denna organisation, där pengarna går direkt till ”Bali mother and baby house”.

Om det finns någon fin själ där ute som känner att den vill bidra så snälla tveka inte på att skicka in en slant, stor som liten, allt räknas. Vill ni veta mer om organisationen så får ni gärna höra av er till oss, eller gå in på deras Facebooksida ”Bali mother and baby house”.

Denna insamling kommer hålla på fram till 13 december. Skulle man efter 13 december fortsätta vilja bidra eller om man inte vill gå via oss så har organisationen själva en insamlingsbössa. --> https://www.gofundme.com/balibabyhouse

Genom att ge bidrag så kan ni swisha till:
Maja Helgesson : 0730449667
Emma Holck: 0761466625

OBS!! När du skickar in dit bidrag skriv i meddelandet " mother and baby house".

Dela gärna detta inlägg och sprid.

Tack för all hjälp och ert bidrag ni är guld!

Vi hörs snart igen // Maja&Emma 

Likes

Comments

På grund av vulkanen som just nu ligger på level 4 (högsta är 5) så har människor blivit tvungna att lämna sina hem. Ingen vet om den kommer att få ett utbrott eller om den kommer att lugna sig, det är bara att vänta och se. Alla säger olika och det finns inte så mycket man kan göra mer än att hjälpa de drabbade med mat, kläder osv...

Så, i helgen har vi tillsammans med vår organisation hjälpt de människor som flytt från sina hem. Det vi har gjort är att åka ut till tre olika evakueringscenter och donerat kläder, hygienartiklar och byggt lekhörnor till barnen vilket uppskattades väldigt mycket. Det har varit en tuff helg med långa dagar, mycket känslor, lite mat, mycket svett och nära till tårar flera gånger MEN när man får se lyckan i barnens ögon så är allt så himla värt det. Det är en fin känsla och så mycket kärlek. De blir så himla glada bara de får lite böcker och pennor så de kan hålla sig sysselsatta och leka tillsammans. Ingen vet hur länge de ska behöva bo så och det gör lite ont i hjärtat, att veta att de sover där på golven i små utrymmen och kan förlora sina hem och sina djur.. Planen är att vi ska fortsätta att besöka de ställen som vi varit på för att fylla på med grejer och se hur de har det men också besöka nya ställen och bygga fler lekhörnor. Men vi håller alla tummar och tår att vulkanen bestämmer sig för att ge upp och lugnar ner sig. 

Tänkte också visa lite mer i bildform hur det har sett ut.

Här håller vi på förbereder och delar upp vilka kläder som ska vart osv.

Ställe nummer 1.

Några av oss som har byggt upp dessa lekhörnor. Man känner sig inte alls som en jätte btw.. Haha. Alla är så små verkligen.

Maja leker lite med kidsen

Ställe nummer 2.

Dom sov ungefär 10 personer i dessa små rutor.

Här går vi mest runt i chock och det kändes så fel att gå och kolla på människorna som bodde här. Det höll på att bygga ut mer platser, därav de tomma platserna.

:(

Titta så fin denna lekhörna blev :)

Ställe nummer 3.

Här har vi nästan allihopa som har hjälpts åt med detta projekt

I söndags var det en gubbe som åkte runt till de olika evakueringscentrerna och höll lite låda för barnen, han var någon slags känd barnminister som sjöng och dansade med barnen och bjöd även in oss i hans lilla show (haha). Han ville att vi skulle framföra något på svenska så vi körde ”huvud, axlar, knä och tå” och det gick ju galant. Bild från det här nedan också

Sen avslutade vi den sista dagen med middag with the crew

Likes

Comments

Hej!

Nu är vi äntligen tillbaka igen, inte lika långt uppehåll som sist.. eller? Aja, i detta inlägg ska vi skriva om vår organisation som vi befinner oss på, lite bakgrund, vad organisationen gör, vad vi får göra osv osv. I nästa inlägg kommer vi att skriva om vulkanen och om de dagarna när vi va och hälsade på tre stycken olika evakueringsområden. Men nu åter till organisationen.

Bali, är en så kallad paradisö som kopplas till semester, avkoppling, natur, surfing och massa andra härligheter. Men, något som glöms bort och tystnas ner mitt i allt detta är att det förekommer mycket sex trafficking mot barn (mer än vad man tror), stor fattigdom, föräldralösa barn, tuff uppfostran där misshandel kan förekomma, dålig anknytning mellan barn och föräldrar samt utsatta kvinnor. Detta är bara en liten del av vad som förekommer i landet. 

Bali mother and baby house är ett safe house för kvinnor och barn som befinner sig i en svår situation, en situation som beskrivs ovan. Detta safehouse startades upp för ca två år sedan av två medelålders kvinnor, en från England och en härifrån Bali. Från början var det en organisation som hette "safe childhood foundation" som jobbade för barns rätt till trygg uppväxt. Det riktade sig särskilt mot barn och ungdomar som blivit utsatta för bland annat trafficking och sexuellt utnyttjade av någon familjemedlem eller liknande. I många föräldrars ögon så värdesätter de pengar mer än sina egna barn och för att tjäna ihop mycket och snabba pengar så väljer de att sälja sina barn via trafficking. Safe childhood foundation fick tyvärr inte finnas kvar här på Bali, de fick inget godkännande av staten och människorna runt omkring var emot hela organisationen och deras arbete. Anledningen till att människorna va emot organisationen var för att de inte ville att detta skulle komma ut till turisterna, de vill ha kvar "paradisön" ryktet. Eftersom Bali lever på turisterna så väckte det stor oro hos lokalbefolkningen att de skulle förlora sina turisterna om denna organisation spred sig. Efter att safe childhood var tvungna att lägga ner så ville dessa kvinnor ändå inte ge upp, de kämpar verkligen för barns rätt i samhället och att varje enskilt barn är värd en trygg och säker uppväxt. De slog sina kloka huvuden ihop och kom då fram till att bygga upp ett safehouse för både kvinnor samt barn med svåra och tuffa levnadsförhållande. Detta låter bättre i både statens samt lokalbefolkningens öron och på så vis startades Bali mother and baby house. Men vad många inte vet är att de har absolut inte lagt ner safe childhood foundation, de jobbar "undercover" med den organisationen för att de vill verkligen bekämpa trafficking. Man kan säga att Bali mother and baby house och safe childhood foundation är en och samma organisation men med olika projekt som samarbetar. Bali mother and baby house är den offentliga organisationen medan safe childhood foundation jobbar "undercover" här i landet.


Jag och Emma befinner oss på Bali mother and baby house och i detta safehouse som finns tillgängligt för både kvinnor och barn så bor det fyra stycken barn där permanent och en kvinna med sin två månaders gamla bebis. De fyra barnen som bor där har olika bakgrunder. En tjej som är 10 år, hon har varken kontakt med sin mamma eller pappa, lite sporadisk kontakt med hennes moster men det händer inte allt för ofta! De tre andra barnen som bor där har sporadisk kontakt med deras mammor. En liten tjej på 2år som även hon har lite sporadisk telefonkontakt med hennes moster. Mostern har delvis kontakt med hennes riktiga mamma, pappa vet dem inte vem han är. De andra två, en kille på 4år och en tjej på 10år får ibland tillfälle att åka hem till deras mammor eller att deras mammor kommer och hälsar på under dagen och umgås med dem, detta för att inte helt tappa anknytning. Alla barnen har flyttat till safehouset av olika anledningar och de alla är supermysiga och hur goa som helst. Organisationen är även öppen för barn som har det bra hemma och bra anknytning till sin familj. Men de barnen kommer dit någon timme efter skolan för att vänta på att deras föräldrar slutar jobbet. Lite som ett fritids skulle man kunna säga och det är ca fem stycken barn. Kvinnan som bor på organisationen med sin två månaders bebis flyttade dit direkt efter förlossningen. Hon vände sig till organisationen efter förlossningen för att hon behövde hjälp, hjälp för att betala av förlossningsskulden så Bali mother and baby house ”köpte” ut henne från bb och hon har sedan dess bott i huset. Kvinnan är fortfarande ihop med barnets pappa men de är inte gifta och kan därför inte åka tillbaka eller be om hjälp av deras familjer. Att skaffa barn utan att vara gifta är lite skambelagt här på Bali och mannens lön räcker inte till för att de ska kunna bo i eget boende och ha ett värdigt levnadsförhållande så därför bor de nu kvar i safehouset tills de hittar en bra lösning. Så man kan säga att denna organisation är lite som en gott och blandat påse, det finns lite av varje. På organisationen så är det två helt fantastiska kvinnor som bor och ”jobbar” på organisationen dygnet runt. De finns där för banen och tar hand om dem som om de vore deras egna, de är som en familj. Dessa kvinnor bor där permanent. De två kvinnorna som startade upp organisationen, de jobbar utanför organisationen, har kontakt med de som söker hjälp osv.


Min och Emma uppgift är att finnas tillgängliga, vara där och umgås med barnen, hjälpa till med hemläxor och se till så de dagliga rutinerna fungerar, osv. Vi har även fått en individuell uppgift samt en gruppuppgift. Den individuella uppgiften består av att vi har blivit tilldelade ett barn var av de som bor där permanent. Vi ska under en månads period observera detta barn, i form av utbildning, hälsa, beteende i olika miljöer och situationer samt utveckling. Vi ska efter detta skapa någon form av utvecklings- och handlingsplan tillsammans med vår handledare. Detta för att varje barn ska göra framsteg och få en så bra ”uppväxt” och utveckling som möjligt. Gruppuppgiften består av att vi ska tillsammans publicera samt ”marknadsföra” denna organisation och sprida dess budskap. 

Organisationen finansierar sig endast på donationer. Det kommer ibland diverse donationer som mat, hygienartiklar, leksaker etc. Men den största oron ligger i hur de ska klara av behålla huset och kunna betala hyran, elektriciteten.. varje månad. Det har inte heller någon försäkring på barnen och det saknas sponsorer/pengar för att de ska kunna besöka tandläkare och doktorer, samt skolgång för två av barnen. Det finns heller inte någon garanterad lön till de två kvinnorna som bor och finns där för barnen dygnet runt och det kan gå månader innan de får en slant för deras otroliga jobb de gör. 

Vi kommer så småningom starta en insamling så håll utkik på facebook och instgram där kommer vi att publicera om hur du kan bidra till denna fantastiska och kämpande organisation. För övrigt så trivs Jag och Emma som bara den, de två kvinnorna som jobbar där är de mest omhändertagande och snällaste människorna vi träffat, de vill verkligen alla väl.


Detta är vad vi hade för denna gången, svårt att gå in detaljerat men en liten överblick iaf! Har ni några frågor eller funderar över något speciellt, feel free to ask. Vi svarar gärna!

Nedan kommer lite bilder! Vi hörs snart igen, bye bye... :)


Kvinnan och mannen till vänster på bilden är ett fantastiskt par som bor här på Bali och som kommer med donationer lite titt som tätt :)

Såhär bra trivs vi! 

Likes

Comments

Hejsansvejsan!

Va ett tag sedan vi uppdaterade här, vi har legat lite på latsidan när det gäller bloggis.. vi ska verkligen försöka skärpa oss men kan inte lova något!

Men vad som har hänt sedan sist är att vi förra veckan åkte till ett dagis samt en skola för att belysa "solidaritet", vad som händer runt omkring i världen, allt med flykt osv. Det vi gjorde va att vi åkte till dagiset och skolan så fick alla barnen där göra ett handavtryck på ett lakan för att på så vis visa "solidaritet" och allas lika värde. En väldigt mysig och rolig aktivitet! Kul också att se hur det ser ut på både dagis och skolor här på Bali, se skillnaderna å allt. Inspirerande dagar måste jag säg!

Häromdagen så blev vi alla hembjudna till en kvinna som är från England som hjälper organisationen med diverse saker. Vi åkte dit och badade med barnen samt åt pizza. Så lyckad eftermiddag! Barnen blir alltid så glada när dom blir hembjudna till olika personer som donerar olika aktiviteter och det är så kul att få vara en del av detta och se deras glädje.

I övrigt har de senaste veckorna bara rullat på som vanligt och vi båda trivs hur bra som helst.

Många av er har säkert läst på nyheterna om vulkanen här. I nuläget så är det ingen fara, vi bor 72kilometer ifrån vulkanen och myndigheterna samt ambassaden har etablerat en säkerhetszon som omfattar en radie av 12 kilometer runt Mount Agung där vulkanen är och uppmanar allmänheten att undvika just de området. Vi håller oss uppdaterade hela tiden och man vet inte exakt vad som kommer hända med vulkanen eller när. Men det återstå och se vi håller oss som sagt uppdaterade.

Vi håller på att klura på ett inlägg om organisationens koncept och vad dom pysslar med, så inom kort kommer vi lägga ut det. Vi ska bara finlira lite på det så vi säkert få med allt och att beskrivningen om organisationen blir så bra som möjlig. Så håll ut mina vänner, håll ut :)

Här kommer lite bilder från när vi va på dagiset, skolan och när vi badade.

Vi hörs, hejsvejs!Likes

Comments

Gifty & Akila

Manda lär oss dansa

Riktigt göttigt kafé

Vår frukost ser oftast ut ungefär såhär. Känner oss inte alls bortskämda :)

Likes

Comments

HejHallåååå!

Nu har vi gjort vår första vecka av femton på praktikplatsen. Denna veckan har bestått av mycket information, intryck och bara känna in miljön samt organisationen. Vi har stött på både nya och gamla volontärer samt privatpersoner som kikat förbi med diverse donationer. Denna organisation finansierar sig endast på donationer från privatpersoner, sponsorer etc. I ett senare inlägg kommer vi skriva ner ALLT om organisationen som bakgrund, vad de gör, lite mer detaljerat och fakta så ni förstår vad det är för typ av organisation vi befinner oss på, men först måste vi själva bena ut allt så vi kan förklara för er på bästa möjliga sätt :) Åter till första veckan, dag två fick jag och Emma hänga med på mysigaste utflykten. Det är en kvinna som bor i område nära organisationen som brukar bjuda hem barnen till hennes pool där de kan simma och leka. Denna lycka samt glädje som strålade i barnens ögon va så himla fint att se, man kunde själv inte sluta le. Efter vi badat så bjöd kvinnan oss alla på mat så vi alla kunde åka därifrån mätt och belåtna.

De övriga dagarna har vi lekt med barnen hemma i huset och även diskuterat och reflekterat mycket kring olika "case" som de brukar vara med om och varje case är en stor utmaning då de egentligen är helt maktlösa. Att få stöd av polisen är inte en självklarhet och det finns inte heller någon form av "socialtjänst" här. Ett case som berör väldigt starkt är om en liten tjej som ofta springer till organisationen med rädsla och skräck då hon blir fysiskt misshandlad av sin pappa. När hon befunnits sig på organisationen så har hennes pappa kommit och hämtat henne illa kvickt då han verkligen inte gillar att hon är där. För två veckor sedan så kom denna lilla tjej springandes igen till organisationen, pappan kom kort därefter för att hämta henne. Kristina på organisationen försökte då prata med pappan, dock är det en väldigt svår situation för Kristina då pappan är aggressiv och det är "ofint" att lägga sig i andra familjers uppfostran av barn.. Sedan denna situation uppstod så har inte tjejen synts till. Detta har satt igång en rejäl orohet och kvinnorna på organisationen försöker hitta en lösning att reda ut vart hon befinner sig, hur hon mår och hur hon ska få en trygg uppväxt.

I denna situation är de helt maktlösa, det är svårt att få polisen involverad och de kan heller inte omhänderta detta barn vilket dom egentligen bara vill göra så hon är trygg. Shit, det är verkligen svårt att få ner det vi är med om i skrift men detta är en liten luddig förklaring om ett "case" som varit uppe på tapeten denna vecka. Vi alla hoppas på en så bra lösning som möjligt.

Men nu är det äntligen helg och nu ska vi slappa & leva det goda livet :))))

Vi hörs!

Här kommer lite bilder från dagen då vi blev hembjudna till poolkvinnan :)

Likes

Comments

Hallå på er!

Vi har inte hunnit blogga om de första dagarna på praktiken ännu för det har varit så himla mycket att tänka på, många nya intryck och mycket information. Det har även varit mycket med boende, att hitta ett bra och relativt billigt boende i ett bra område har varit lite kämpigt men nu har vi iallafall checkat in på ett hotell som vi ska bo på i tre veckor och efter det så får vi se vad det blir (vi väntar på svar från ett ställe som vi verkligen skulle vilja bo). Vi bor just nu i Seminyak och har ungefär 20 minuter med bil till praktiken och det funkar fint! Vi ska så småningom hyra mopeder men först vill vi lära oss alla vägar lite bättre.

Men nu, åter till praktiken. Vår första dag på praktiken (4/9) började kl 10 och i princip hela dagen bestod av information. Vår handledare hade en introduktion för oss samt även hon som har startat hela organisationen kom dit och presenterade sig, hon höll ett litet föredrag för oss om hur allt startade och vad det gått igenom genom åren. Vi fick verkligen en inblick i deras arbete och fick höra på väldigt sorgliga samt hemska historier om barn och vad de varit med om, vi satt mest i chock och med gråten i halsen. Efter det hade vi intervjuer en och en med vår handledare för hon skulle få en bättre bild av oss och se vilka uppgifter vi passade för osv. Vi har fått en enskild uppgift och en gruppuppgift som vi tänker att vi kan berätta mer om i ett annat inlägg :)

Organisationen vi praktiserar på heter Bali Mother and Baby house och de kämpar för barnens säkerhet och även för kvinnor. De lever helt på donationer från privatpersoner och har det tufft varje månad för att få ihop tillräckligt med pengar för att de ska kunna behålla huset. Kvinnorna som arbetar på organisationen är helt fantastiska och vi har fastnat speciellt för en äldre kvinna vid namn Kristina, vi har svårt att sätta ålder på henne och vi känner henne inte tillräckligt än för att våga fråga om ålder men hon skulle kunna vara runt 60-70 år (Maja tror 65+ Jag tror 70, därav spannet). Hon är i huset 24/7 och tar hand om barnen som om de vore hennes egna, hennes arbete är helt fantastiskt och vi skulle verkligen vilja göra något speciellt för henne innan vi åker härifrån.

Dessa kvinnor lever också i skräck då många är emot deras arbete för att bekämpa bland annat sexuellt utnyttjande av barn. De försöker visa och få fram vad som faktiskt sker "bakom stängda dörrar" mot barn här i Bali och det är så hemskt så ni förstår inte. Vi har fått höra olika historier om vad som sker samt att det absolut inte får någon hjälp av varken poliser eller advokater då även vissa av dem själva är en bidragande faktor till att detta problem tystas ner. Det finns hur mycket som helst att berätta och prata om men vi är inte helt säkra hur mycket vi kan dela med oss av detta här på internet. Med detta vill vi uppmärksamma fler om hur det i verkligheten kan se ut på en "paradis ö", då det är sällan man hör något negativt om just Bali. När vi berättat att vi ska ha praktik på Bali har det varit väldigt många olika reaktioner, många som kläckt ur sig saker som "att ha praktik på Bali är ju som semester, ni åker bara dit för att festa, vad ska ni göra där, vad gör en socionom på Bali, varför åker ni inte till Afrika istället".. osv osv. Detta visar ju tydligt att de lyckas med att tysta ner t.ex all sexhandel som sker med barn och hur utsatta barn faktiskt är här. Folk vet inte om det, för det pratas inte om det och vi hoppas att vi ska kunna nå ut till flera så att fler personer kan bli mer medvetna om vad som faktiskt sker samt bli involverade. Vi önskar att ni alla hade fått höra allt som vi har hört hittills och vad vi kommer få höra samt vara med om i fortsättningen.

Vi ska försöka dela med oss och formulera oss så bra vi kan, det är svårt att få ner allt i skrift och återberätta vad vi är med om. Men vi jobbar oss in i skrivandet sakta men säkert. Har ni några funderingar så får ni gärna fråga så mycket ni vill :)


Några bilder på vår gulliga lilla praktikplats. 

Likes

Comments