Header

Gooooood fredag!
Jeg har laget min første helgevlogg. Jeg forteller om min nye jobb, min guilty pleasure og tar turen opp til besteforeldrene mine. Håper du liker den❤️

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Gooooood søndag!

Endelig har jeg lagt ut min første ukesvlogg på Youtube, tjoheii! Videoen kan dere se under – håper dere liker den.

Likes

Comments

​Godt nyttår – håper dere alle hadde en superfin nyttårsfeiring! 

Likes

Comments

Goooood jul! Har dere hatt en fin julaften så langt?

I dag våknet jeg av lyden til Knut Risans stemme som ropte "Askepott, Askepooooot"! Visste dere at i tillegg til å være fortellerstemmen i «Tre nøtter til Askepott», spiller han også kongen i «Reisen til Julestjernen»? For meg er disse filmene en viktig del av juletradisjonene mine – jeg må se de hvert eneste år (selv hvor kjedelige de blir etter hvert, haha).

Jeg dro også i kirken i dag, noe det er flere år siden jeg gjorde sist – men for noen av familiemedlemmene mine er dette en viktig del av julaften, så derfor ønsket jeg å være med i år. Dette var for så vidt en veldig fin opplevelse. Det var blant annet et barnekor som sang helt nydelig der – også var de sinnsykt søte!

Nå skal vi snart spise pinnekjøtt og medisterkaker.
Hva spiser dere på julaften?

Håper dere får en fin kveld! Klem

Likes

Comments

Wow, i dag er det allerede lille julaften – og det føles kjemperart! Selv om alle gavene er pakket inn, juletreet er ferdigpyntet og pinnekjøttet har blitt lagt i vann, føler jeg meg enda ikke helt klar. Jula kom liksom så brått på i år (noe absolutt alle sier hvert eneste år, haha), men allikevel gleder jeg meg masse til å sitte med «ribba i tøgga».

Har dere forresten sett på Jul i blodfjell? Jeg døøør! Det er noe av det teiteste og beste jeg har sett i hele mitt liv. Norges fremste og beste komikere dytta inn i en og samme julekalender.

Hvis dere enda ikke har sett det misunner jeg dere sterkt, for da har dere hele 23 episoder å kose dere med frem til alt blir avslørt i morgen kveld. ENJOY!

Men tilbake til det med at jula kom så altfor fort i år: misforstå meg rett – jeg elsker julen! Det å komme hjem til familien min for å tilbringe kvalitetstid med dem, er noe av det beste jeg vet om. De duller med meg, og behandler meg som en bortskjemt liten tiåring.

De lager alle måltider til meg, rydder opp når jeg roter, og passer på at jeg har det bra til alle døgnets tider – og selv om jeg har skilte foreldre bor de heldigvis ikke langt fra hverandre, så jeg tilbringer julen med dem begge.

Greia er egentlig bare at jeg ikke har kommet helt i julestemning enda. Eller jo, jeg hadde litt julestemning i begynnelsen av desember, men nå virker det som at den har forsvunnet helt. Får håpe den kommer tilbake igjen i morgen når jeg sitter å ser på «Reisen til Julestjernen». Beste tradisjonen som finnes<3

Håper dere har hatt en fin dag!

Likes

Comments

Er det ikke rart hvordan vi mennesker alltid søker oppmerksomhet? Er det ikke rart hvordan vi mennesker aldri blir fornøyd? Hvis vi får til noe bra, kan det alltid gjøres bedre. Hvis vi oppnår noe stort, går gleden over så fort vi innser at noe større kan oppnås. Vi er fanget i desperasjonen etter bekreftelse.

Vi blir misunnelig når andre får til noe som vi selv ønsker å få til. Har hun mange følgere selger hun kroppen sin, og har han flere likes er han PR-kåt. Selv har vi en indre drøm om å være denne personen.

Det er så viktig å være noen. En person andre kan se opp til å beundre. En person som blir lagt merke til, og satt pris på. Det er så viktig å vise seg frem, og vi søker jevnlig godkjenning fra andre. Helst vil vi ha det fra alle. Og hvis vi pynter litt på sannheten er vel ikke det så farlig. Det viktigste er jo å fremstå perfekt. Eller?

Vi vil alltid vise oss fra vår beste side. Kroppen skal være veltrent og utseendet vakkert. Kjærlighetslivet skal være feilfritt og jobben perfekt. Helst skal vi også ha over 200 reisedager i året, så vi kan legge det ut å vise hvor heldige vi er. For det er jo det ”alle” andre gjør. Eller?

Er det rart vi lar oss rive med? Er det rart vi søker lykken på Instagram? Likes trigger oss og den intense jakten på anerkjennelse fortsetter.

Vi bruker i gjennomsnitt over tre timer på sosiale medier hver dag. Tre timer hvor vi scroller opp og ned, ned og opp. Jeg har flere ganger tatt meg selv i å gå ut av en app, for så å gå inn på den igjen tre minutter senere.
Vi gjør det av ren vane. Det ligger automatisk i fingrene våre, og vi ser på de samme bildene og videoene om og om igjen.

Det å være tilstede er overvurdert. Vi trenger da vel ikke å lytte eller holde øyekontakten under en samtale. Vi trenger da vel ikke å sortere tankene våre, eller fordøye følelsene vi kjenner på når vi er alene. Eller?

Trangen til å ta opp telefonen er for stor. Sosiale medier betyr alt, og vi er jo tross alt bare en ”like” fra lykke.

Likes

Comments

Her om dagen hørte jeg noe som fikk magen min til å vrenge seg. Jeg var på vei hjem fra jobb, da jeg overhørte en samtale mellom to gutter tidlig i tenårene. De var begge opprørte, og man kunne tydelig høre at den ene gutten var på gråten. De snakket om karakterkortene klassen hadde fått utdelt etter juleferien, som snart måtte leveres inn med underskrift fra foreldrene deres. Guttene diskuterte hvor kjipt de synes det var at de måtte få signatur hjemmefra, for da måtte de jo tross alt vise de "dårlige" karakterene til mamma og pappa. De hadde jobbet hardt for gode karakterer hele semesteret, men var tydeligvis ikke fornøyd med resultatet. Etter en stund begynte guttene å finne på unnskyldninger de kunne bruke, for å slippe å vise karakterkortene hjemme. Da de etter hvert begynte å innse at ingen unnskyld var god nok, sa den ene gutten gråtkvalt; "jeg vil ikke hjem, mamma kommer til å kjefte".

Jeg kjente irritasjonen som spredte seg igjennom kroppen min, og merket etter hvert at jeg ble fryktelig provosert. Hvordan kunne det ha seg slik at disse små guttene, som nettopp har begynt med karakterer kan føle på dette voldsomme presset? Hvordan kan det ha seg slik at to gutter i en alder av 13-14 år gruer seg til å dra hjem fra skolen, fordi de er redde for å ikke kunne oppnå foreldrenes forventninger. Jeg blir utrolig skuffet over mange foreldre, og de skyhøye målene de setter for barna sine. Jeg blir ordentlig lei meg av tanken på hvor mange barn som daglig går rundt med vondt i magen i frykt for å skuffe mamma eller pappa.

"Vi presser barna, så de skal klare å prestere". "Vi gjør det jo bare for barnets beste".

Nei mamma, nei pappa. Dette er ikke barnets beste. Sett deg ned og fortell dem hvor uendelig stolt du er av dem, og at de ikke trenger å gjøre det bedre, hvis de allerede har prøvd sitt beste.

Likes

Comments