Julaften, dagen jeg vanligvis har gledet meg til i minst en måned, føles i år ikke ut som noe annet en enn vanlig dag. Jeg startet desember med å prøve å holde på noen norske tradisjoner, men tror jeg så omtrent to episoder av jul i svingen og hørte Selma`s sang fra snøfall på repeat en hel dag før jeg skjønte at det bare gjorde vondt verre. Det er ikke vits å prøve å ha to typer jul på en gang. Å prøve å gjennomføre norske juletradisjoner her førte bare til at jeg minte meg selv på alt jeg ikke kom til å gjøre i år. Litt norsk jul har jeg fått til likevel, i form av norske julepakker fra mamma og mormor og baking av havreflan og toro- brownies til julaften i dag. Det får holde i massevis i år.

Noe jeg har gjentatt flere ganger både til meg selv og til andre utvekslingsstudenter som freaker ut fordi de innser at de ikke skal feire jul i Norge i år; det er viktig å huske på at dette er eneste gangen vi får muligheten til å feire amerikansk jul på denne måten. Den norske julen har vi hatt hele livet, og vi får den igjen neste år. Derfor bør vi prøve vårt beste å fokusere på å nyte denne julen og oppleve nye tradisjoner i stedet for å bruke tiden på å savne den norske julen og tviholde på alle de norske tradisjonene. Dette har jeg vært mye flinkere på nå i slutten av desember. I går når jeg så alle bildene på sosiale medier av grevinna og hovmesteren og spekemat og grøt og alt som minner meg om lille juleaften, var det selvfølgelig rart. Likevel stresset jeg ikke med å finne grevinna og hovmesteren på nett for å se i håp om litt ekstra julestemning, fordi jeg visste at det ikke ble det samme uansett. Grevinna og hovmesteren blir ikke det samme alene i senga mi i Florida. Det blir bare det samme om jeg ser det i sofaen hjemme omringet av mamma, pappa, broren min og besteforeldrene mine. Slik har det vært alle år, og slik blir det igjen til neste år.

I dag er det som sagt julaften, og mens de fleste nordmenn nå er klare til å samle seg rundt middagsbordet for ribbe og pinnekjøtt, har jeg fortsatt ikke spist frokost. Senere i dag skal vi ha julemiddag, men den blir langt ifra det jeg er vandt til så klart. De samme som var her på thanksgiving kommer på besøk, og de har med seg nok mat til å fø en liten landsby, så mye god mat blir det uansett. I tillegg baket både jeg og vertsmor i går, så julekaker blir det også. Det blir sikkert koselig, men den ekte julefeiringen for amerikanerene er jo ikke før i morgen tidlig. Da blir det god frokost og åpning av gaver i pysjamasen. Det blir veldig uvant, men jeg gleder meg mye og har troen på at det blir en fin jul i år også.

Nå når jeg skrev dette innlegget, kjente jeg faktisk at den velkjente juleroen endelig senket seg. Jeg har stresset en del de siste dagene uten noen spesiell grunn, men å skrive ned tankene hjelper veldig på å få de sortert og slutte å stresse så fælt. Nå er jeg klar for å bare slappe av, nyte den amerikanske julen og spise masse god mat. Jeg håper alle hjemme i Norge får en strålende julefeiring, og en fin og avslappende juletid <3

- Helene

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Today will be my first thanksgiving ever, and I want to take the opportunity to think about what I`m thankful for. I`m lucky to say that I`ve always had a lot in my life to be grateful for, and after this exchange year the list is even longer.

First of all, I`m thankful for my hostparents, for being the best American parents I could`ve asked for. Even though everything was overwhelming at first, I always felt at home here because of you.

My hostsiblings also made sure I felt at home here. I am thankful for all three of them, and for how they always make me laugh. Even though they drive me crazy sometimes, I could not have asked for better American siblings.

I am thankful for the Leesburg High School band, for welcoming me and letting me be a part of all the craziness for a year. I have already learned so much from it, and I can`t wait for all the other things I`ll get to experience with the band. Another outcome from being in the band, is all my lovely band friends. I`m thankful for all of you, and my year really wouldn`t be the same without you.

My exhchange year has also lead to many exhange friends. I am thankful for all my exchange friends for always being there when I need someone to talk to. It`s good to know that I have people who can relate to what I`m going through and the challenges you might face when you`re doing an exchange year.

I am thankful for the cross country team, and the cross country girls for always making my day better and being some of the best friends I`ve made here.

I am thankful for all my friendships at home for being strong enough to last even though we`re so far away from each other for so long.

I am grateful for my Grandparents. Even though I miss them a lot, being here also makes me appreciate them and everything they do for me even more.

Being here actually makes me appreciate all my family at home more, and I am thankful for all of them.

I am thankful for my twin brother for being by my side literally all my life.

Last but not least, I am thankful for my parents. For giving me life, and now the chance to make a whole new life in America. I am forever grateful that I have parents who love me and who gives me the opportunity to do what I love.

- Helene

Likes

Comments

Forrige uke var ganske normal, men med tanke på ferien denne uken så gikk den ganske fort. Det hjalp også på å tilbringe torsdagen på tv- innspilling i Orlando i stedet for å være på skolen. Da dro nemlig jazz-bandet for å spille inn et par julesanger. Jazz-bandet er 20-30 stk fra korpset som har band i 6th period. I jazz-band spiller vi mer jazz (utrolig nok) og vi opptrer mye mer enn de andre gruppene. Jeg er så glad jeg får lov til å være med på det, fordi sangene vi spiller er veldig gøye og det er også gøy å få være med på mange gigs.

// Last week was pretty normal, but thinking of this week`s break made it go by a lot faster. Going to Orlando with the jazz band instead of school on Thursday, also helped. We went there to record a couple of christmas songs. Jazz band is so much fun, and I am so happy I get to be a part of it.

På det første bildet ser du en stor del av jazz-bandet pluss to nyhetsankere som kom og hilste på oss. Sangene vi spilte inn skal vises på tv på julemorgen i stedet for nyheter. De har hatt forskjellige jazz-band i studio helt siden oktober, så de har nok til at det blir julemusikk hele morgenen. Det var de veldig glad for, for det betyr at de får en morgen fri fra jobb. På bilde nummer to er det meg, Marc (vertsbroren min) og Nicole. De er også med i jazz-band, og som du ser endte vi opp med å kle oss ganske så likt. Egentlig kunne vi ha mange forskjellige farger på skjortene, men de fleste endte opp med rødt. På det siste bildet er det meg og Zoey. Det er vi to som spiller andre alt-saksofon i både wind ensemble og jazz-band, som er de to gruppene med korps jeg er med i. Zoey er verdens herligste, og jeg har blitt så glad i henne i løpet av disse månedene. Hun har vært god å ha når jeg har vært litt forvirret på grunn av alt jeg har måttet sette meg inn i i korpset.

// On the first picture is a big part of the band, and also a couple of news reporters that came to say hello. The songs we recorded will play on tv on christmas morning instead of the regular news. This means that they don`t have to come to work that day, which they were very happy about. On the second one is me, Marc (my hostbrother) and Nicole. They are also in jazz band, and as you can see we ended up wearing almost the exact same outfit. We were supposed to dress up in different colored shirts, but most of the band wore red shirts. On the last picture is me and Zoey. It is the two of us that play second alto in both wind ensemble and jazz band. Zoey is the best, and it has been good to have her to help me when I`ve been lost because of all the new things I have to learn in band.

På lørdag stod jeg, Madison og vertsfar opp grytidlig. Da skulle vi nemlig kjøre buss i ca fire timer for å dra på college-expo på et college i Miami. Eller rettere sagt; litt utenfor. Jeg trodde kanskje vi i det minste kjørte gjennom Miami, men neida, jeg fikk ikke sett noe av selve byen. Selv om selve opplegget var litt skuffende, prøvde vi å gjøre det beste utav dagen. Både jeg og Madison var enige i at vi trodde det var større. Det var kun 15-20 college som hadde stands og det var et ganske halv-ferdig opplegg. Derfor ble vi litt leie etter en stund, men vi endte opp med å gå litt rundt ute. Campuset var veldig fint, så vi tok litt bilder og bare så oss litt rundt. Vi var ikke der så alt for lenge, med tanke på at vi måtte kjøre fire timer tilbake også. På vei hjem stoppet vi og kjøpte middag, og når vi kom hjem var vi så trøtte at vi bare la oss med en gang selv om det var ganske tidlig.

// On Saturday me and Madison went to a college expo in Miami. Even though we were kinda disappointed because it wasn`t as expected, we still made the best out of it and had a good time. We got tired of the expo after a while, so then we just walked around the campus and took some pictures. On the way home we stopped for dinner, and when we got home we were super tired so we went straight to bed.

I går var også en innholdsrik og gøy dag. Da dro jeg nemlig til Mount Dora for å møte den tyske utvekslingsstudenten Greta. Hun fann meg gjennom youtube-kanalen min, og kontaktet meg for ca en måned siden. Derfor har vi egentlig ikke hatt tid til å snakke så mye, så jeg var litt bekymret for at vi ikke skulle ha noe til felles og at stemningen skulle bli klein. Det trengte jeg heldigvis ikke å bekymre meg for i det hele tatt. Vi hadde så mye til felles at det nesten var skummelt. Samtalen gikk i ett hele dagen, og vi storkoste oss begge to.

// Yesterday was also a good day. I went to Mount Dora to meet up with a German exchange student called Greta. She found me through my youtube channel, and contacted me about four weeks ago. We haven`t really talked a lot, so it was kinda risky to meet up, seeing we could end up having nothing in common which would have been pretty awkward. Luckily that did not happen. We actually had so much in common that it was almost scary. That made it easy to keep a conversation, and we had a great day together.

Vi møttes først på kafeen "One flight up". Der satt vi i rundt tre timer og bare snakket om utveksling, livet og alt mulig. Det regnet en del på starten av dagen, så da fristet det ikke akkurat å forlate kafeen. Etter en stund ble heldigvis været bedre, så da gikk vi litt rundt i byen. Mount Dora var en så koselig by. Den lignet på typiske amerikanske småbyer som du alltid ser på film og i tv-serier. Vi gikk ned til vannet, og satt på bryggen der og snakket litt mer. Der filmet vi også et par videoer. En til min kanal, og en annen som Greta skal poste som sin første youtube-video. Hun har ikke laget en kanal enda, men jeg skal selvfølgelig dele den når hun gjør det. Siden jeg også vlogget dagen, kommer jeg sikkert til å inkludere det vi filmet i vloggen.

// We met at a cafe called "One Flight Up", and sat there for about three hours just talking about exchange, life and everything. It was raining, so we didn`t really feel like leaving the cafe. After a while it stopped, so we went to walk around in the town. Mount Dora was such a charming town, and it reminded me of typical American small towns from movies and tv-series. We went to sit by the lake, and also filmed a couple videos there. One for my channel, and one that Greta is going to post once she makes her channel. I also vlogged the day, so I`ll probably include the video we filmed in that vlog.

Alt i alt har jeg hatt en kjempefin helg. Det var en super start på ferien, og nå gleder jeg meg til å slappe av denne uken. Det blir også gøy å oppleve en helt ny høytid. På torsdag er det thanksgiving dinner, og så blir det black friday shopping på fredag. Selv om middagen høres god ut, må jeg innrømme at jeg gleder meg aller mest til å smake pumpkin pie. Vertsmor er så flink til å bake, så jeg er sikker på at de blir veldig gode.

// All in all it was a really good weekend, and a great start to the break. I am so excited to experience a new holiday, or to be honest I`m probably most excited for the pumpkin pie. My host mom is really good at baking, so I`m sure they`ll be great.

- Helene

Likes

Comments

Som overskriften sier, er det alt for lenge siden sist blogginnlegg. Jeg kan skylde på at jeg har hatt en stressende periode, men det er vel egentlig mest fordi jeg ikke har prioritert det. Forrige helg ble vi ferdig med "marching season", og helgen før det hadde jeg mitt siste cross country meet. Derfor har jeg heldigvis mye mer fritid nå. Neste uke er det også thanksgiving break, så da har vi en hel uke fri. Det gleder jeg meg veldig til. Siden det er såpass lenge siden sist så tenkte jeg å bare legge ved litt bilder av hva jeg har gjort på.

For å nevne noen få høydepunkt: Homecoming, kjøp av gitar (!!), Mathilde, en dansk utvekslingsstudent overnattet en helg hos meg og sist, men ikke minst, på fredag var vi på Imagine Dragons konsert! Det er garantert en av de beste opplevelsene jeg har hatt noen sinne, det var helt fantastisk. Jeg filmet hele dagen og telte ned til konserten, så den filmen blir lastet opp på youtube-kanalen min i morgen, eller i dag for de fleste som leser dette. Det er jo tross alt midt på natt i Norge for øyeblikket.

Som du kan ser var jeg ganske gira før konserten:

Faktisk så har jeg sett ut som på dette bildet ganske ofte den siste tiden. Jeg er inni en veldig god periode, som ikke er fullt så stressende som det var en stund. Det er masse gøy som skjer, men jeg har også tid til å slappe av og faktisk få nok søvn en gang i blant. Jeg har også fått flere venner, eller rettere sagt blitt nærmere med de jeg har blitt kjent med, så nå føler jeg at jeg har flere å spør om å finne på ting. Det har resultert i et par etterlengtete kafedates, som alle hjemme vet er en av mine favoritt aktiviteter. Ikke bare fordi jeg kunne levd på kaffi og kaker, men fordi kafedates alltid innebærer gode samtaler. Å ha venner som du føler du kan snakke med er veldig viktig, og det er nok en stor grunn til at jeg er i bedre humør og generelt sett har det bedre nå. I starten slet jeg en del med veldig svingende humør som sikkert kom av hjemlengsel. På den tiden hadde jeg ikke noen nære venner her som jeg følte jeg kunne snakke med, så da ble det fort til at jeg bare holdt det for meg selv. Heldigvis har jeg det som sagt så mye bedre nå, og jeg har fortsatt mye å se fram til. Siden jeg er i så godt humør for tiden, er det enda gøyere å lage videoer. Jeg har også så mange ideer og videoer jeg vil lage. Derfor har jeg bestemt meg for at denne uken skal jeg legge ut en video hver dag. Jeg er allerede godt i gang med filming og redigering, så forhåpentligvis klarer jeg det. Film-delen tror jeg skal gå greit, jeg er mer spent på om jeg rekker å redigere hver dag, men jeg skal prøve mitt beste.

Dette skulle egentlig bare være et kort oppsummerings-innlegg, men jeg hadde mer på hjertet enn jeg trodde. Nå er klokken snart halv ti, og jeg er faktisk veldig trøtt allerede. Kjenner jeg meg selv rett tar det nok fortsatt enda en time før jeg kommer meg i seng, men jeg skal avslutte dette innlegg og prøve mitt beste å legge meg tidlig. Så peace out og god natt (eller god morgen) <3

- Helene

Likes

Comments

På fredagen spilte korpset som vanlig på fotballkamp, denne gangen var det hjemmekamp. Jeg tror dette var den gøyeste kampen jeg har vært på så langt. Det kommer sikkert av at jeg begynner å kommer mer inni det, og jeg vet mer hva som foregår. Ikke av selve kampen da, amerikansk fotball er fortsatt like forvirrende, men jeg har blitt mer vandt til alt korpset gjør på kampene. Noe av det beste med hjemmekampene er cheese-friesene som blir solgt, de er fantastiske. Det er sjeldent jeg føler meg så Amerikansk som når jeg sitter på fotballkamper omringet av korpet, og spiser cheese-fries og drikker Gatorade.

// On Friday the band played at the football game as usual, and this time it was a home game. I think this was my favorite game so far. That`s probably because I actually know whats going on now. Not in the actual game, American football is still as confusing, but I`m getting more used to everything the band does at the games. One of the best things with home games are the amazing cheese fries they sell there. I don`t think I ever feel as American as when I`m surrounded by the band at football games, eating cheese fries and drinking gatorade.

Lørdagen startet grytidlig, da var det nemlig klart for mitt andre cross country meet. Denne gangen gikk det mye bedre, sikkert pga litt mer trening, men litt mer søvn og tid til frokost skadet heller ikke. Jeg forbedret tiden min med 19 sekund, selv om løpet var mye vanskeligere med mye bakker og humper. Det var veldig gøy, og jeg ble i så godt humør etter løpet. Da alle var ferdige, dro jeg og resten av jentene på laget og spiste en god frokost. Resten av dagen brukte jeg på å slappe av og se på norske tv-program.

// I started my Saturday super early, because it was time for my second cross country meet. This one went way better than last time, probably because I`ve been working out more, but getting more sleep and having time for breakfast also helped. I improved my time by 19 seconds, even though the course was harder with a lot of hills and bumps. After the meet I went out to breakfast with the rest of the girls on the team. I spent the rest of the day relaxing and watching Norwegian tv shows.

Dagen i dag har også stort sett blitt brukt til avslapping og norsk tv, men jeg har også gjort bittelitt lekser og endelig redigert ferdig videoen av meg som smaker Amerikansk godteri.

På ettermiddagen fikk vi besøk av Hannah og Douglas, som er gode venner av familien og er her ganske ofte. Douglas hadde med seg en korg stappfull av min favoritt Amerikanske sjokolade, og spurte meg om jeg ville gå med han til homecoming. Jeg ble så glad, og sa selvfølgelig ja! Dessverre klarte ingen av oss å stå stille så bildene ble ganske uklare, men shoutout til Madison for et iherdig forsøk haha.

// Today Hannah and Douglas, who are good friends of my host family, came over. Douglas brought a basket full of my favorite American chocolate, and asked me to homecoming. That made me so happy, and of course I said yes! Unfortunately none of us managed to stand still so all the pictures turned out blurry, but shoutout to Madison for trying her best haha.

- Helene

Likes

Comments