Tips til en bedre selvtillit og et bedre liv.

Alt for mange sliter med dårlig selvtillit, redsel for å bli såret og vanskelige tanker som ofte kan sette en demper på hverdagen. Jeg er der selv, og det har vært til tider så ekstremt at jeg har følt meg ulykkelig og ensom. Tankene våre kan endres/styres ved å møte tankene og kontrollere dem. Hva er det som gjør at vi tenker som vi gjør? Hvorfor tenker vi disse tankene? Tanker og følelser forbindes med tidligere opplevelser og erfaringer. Ting som skjer i hverdagen forbindes med ting du har opplevd. Har du for eksempel opplevd å bli såret, er du naturligvis redd for å bli såret igjen. Ble du mobbet i fortiden er du redd for at du ikke er bra nok eller fin nok. Fikk du alltid høre at du måtte gjøre alt perfekt så føler du at du må gjøre alt perfekt. Alle tankene og følelsene er ofte koblet opp mot fortiden. Jeg synes personlig at forhold er kjempeskummelt fordi jeg har opplevd så mye negativt i forhold tidligere. Jeg har opplevd utroskap, svik, skuffelser og blitt såret gang på gang. Derfor er forhold veldig vanskelig for meg. Jeg er kjemperedd for å bli såret igjen, ikke minst det å ikke være bra nok. Jeg opplevde også det å føle meg utenfor, noe som gjør at jeg fortsatt er redd for å føle meg utenfor. Jeg tenkte å skrive noen tips til en bedre selvtillit og et bedre liv til dere. Jeg håper at dere kan få nytte av dem :)

Tips til bedre selvtillit og et bedre liv.

❤️ Se det positive med deg selv - Se deg selv i speilet eller legg deg om kvelden å tenk over de positive tingene med deg selv. Dette fungerte veldig fint på meg. Kanskje er du en som gir masse kjærlighet til andre, en god kjæreste, en god datter, omtenksom, hjelpsom, flink til å danse, flink til å være mamma? Jeg er sikker på at du finner masse fine positive ting ved deg selv. Tenk også at det finnes bare en av akkurat deg - du er unik! Er ikke det fint å tenke på?


❤️ Det er ikke din feil om han sårer deg - Hvis kjæresten din velger å såre deg, så er det ikke din feil! Det er fort gjort å tenke at du ikke er bra nok. Men det er bare en stor og dum tanke. Om han velger å såre deg er det fordi han ikke respekterer deg eller bryr seg om deg på samme måte som du respekterer og bryr deg om han. Uansett hvor vanskelig man har det i et forhold så er det ikke greit å såre hverandre. Det er han som gjør en STOR feil, ikke du! Det du må tenke på er om han passer inn i livet ditt og om han er en du ønsker å tilgi å være sammen med. Det dummeste man gjør er å godta å bli såret gang på gang, for da ender det bare opp med at man blir såret gang på gang også. Hvorfor? Jo fordi kjæresten din ser at han blir tilgitt og tatt tilbake hver gang. Du må sette dine grenser i et forhold, og om kjæresten din tråkker over grensene dine, respekterer han deg virkelig ikke, og da fortjener han verden deg eller det å være en del av livet ditt. Jeg har selv blitt såret gang på gang i forhold. Godtatt og godtatt. Jeg har aldri lært. Det er først nå jeg har greid å sette en grense og jeg aksepterer ikke å bli såret eller sviktet igjen. Jeg forventer respekt i et forhold, og det burde vi alle forvente! Uansett hvor mye du elsker han og hvor vondt det vil bli å forlate han, så er han ikke verdt å være en del av livet ditt om han sårer deg gang på gang. Da må du heller lære deg å tenke at han er ikke riktig for deg, men at den riktige finnes for deg der ute et sted! Ingen fortjener en kjæreste som sårer og sårer, spesielt hvis du aldri har såret han!


❤️ Kvitt deg med de/det som gjør deg vondt og gjør hverdagen din vanskelig - Kanskje har du en kjæreste eller venner som gjør livet ditt vanskelig eller trist. Kanskje er det en familiemedlem? Vel, jeg erfarte selv at det å kutte ut det og de som gjør hverdagen din vanskelig. De som aldri respekterer deg, aldri forstår deg, de som alltid sårer eller skuffer deg eller de som aldri får deg til å føle deg bra eller bra nok. Kvitt deg med disse menneskene, så skal jeg låve deg at hverdagen din vil bli ekstremt mye bedre. Ja, det kan være vondt å kvitte seg med disse menneskene, men jeg låver deg - det er verdt det!


❤️ Bruk mer tid på deg selv og dine behov - Det er alt for ofte at vi gjør alt for andre og glemmer oss selv. Begynn å sette av tid til det DU har lyst til og dine behov. Om det så er litt egenpleie, synge, danse eller trene. Gjør det! Du lever ditt liv, ingen skal forvente at du skal kun prioritere andre og ikke tenke på deg selv. Du skal leve ditt liv. Du skal være glad. Du skal være lykkelig! Gjør ting som får deg til å føle deg glad og gir deg ekstra livsglede og energi!

Helene Nordvik

Liker

Kommentarer

Interiormamma
Interiormamma,
Fine tips ❤️😊
nouw.com/interiormamma
helenenordvik
helenenordvik,
Så bra at du likte dem:)
nouw.com/helenenordvik