Pilotfrue, pass barnet ditt selv!

For første gang skriver jeg et innlegg fordi jeg kjenner at jeg blir provosert. Bloggeren bak PILOTFRUE har alltid ønsket seg barn, og i mange år har de prøvd på å få barn. Når de endelig får barn og drømmen deres går i oppfyllelse så begynner hun å klage på at hun trodde ikke at hun skulle få så lite tid til seg selv. Jeg kjenner at jeg blir skikkelig provosert av å lese det. Hva er det egentlig man forventer når man får barn?! Tror du virkelig at man bare kan sette i fra seg barnet, så leker barnet i mange timer? Tror du at barnet ligger å sover hele dagen slik at du kan bruke tiden på deg selv? Nei ærlig talt! Jeg selv har vært mamma i 8 år, og jeg visste allerede fra når testen var positiv at livet ville snu seg totalt og at nå fikk jeg ikke tid til meg selv på mange år. Men vet du hva?! Jeg elsket at fokuset handlet om barna mine!

Nå har pilotfrue bestemt seg for å ansette en au pair, noe som provoserer meg skikkelig!
Her jobber hun som blogger på heltid og kan bestemme dagene sine helt selv. Hun kunne ha satt sønnen sin i barnehage som andre normale barn, også kunne hun ha jobbet og gjort husarbeid den tiden han har vært i barnehagen. I stedet velger hun å ansette en au pair som skal passe sønnen, gjøre husarbeidet deres og andre ting for at hun skal få mer tid til seg selv. Nei ærlig talt, jeg kjenner det koker i meg.

Hva er det som skjer med de som har alt for mye penger?! De velger bort barna sine og de normale gjøremålene. Det å se at hun velger seg selv og jobb fremfor å ta seg av hjemmet og barnet provoserer meg, da jeg vet at hun har en jobb hvor hun kan bestemme dagene sine selv. Småbarnstiden er noe man aldri får tilbake, så jeg skjønner ikke at noen velger å velge bort den tiden!

Personlig er jeg småbarnsmor til to barn. Jeg kommer aldri til å velge jobb eller blogg foran mine barn, og for barnas og min egen skyld gjør jeg alt av husarbeid selv. Jeg skal være tilgjengelig for mine barn etter skole og barnehage, så da har jeg flere timer til jobb og andre ting mens de er borte. Tiden de er hjemme skal jeg bruke 100% med de, og jeg kommer aldri til å velge bort barna mine for å så sette meg selv først.

Når du velger å være mamma, så må du faktisk være en mamma. Ikke sette bort rollen som mamma og barna dine til noen andre i ukedagene for at du selv skal ha fri og muligheten til å gjøre det du har lyst til. En ting er å ha barnefri en helg i ny og ned, men i hverdagen er det faktisk ditt fulle ansvar.

Jeg føler at kjendiser generelt ikke vet hvordan det er å være mamma. Nettopp fordi de skaffer seg barnepiker, au pair osv. De vet ikke hvordan livet som mamma er, for de gjør nesten ingenting selv, og det provoserer meg noe ekstremt. Ikke står de opp med barna selv om natten, ikke steller de barna sine selv, og ikke oppdrar de barna sine selv. De er alt for egoistiske og de tenker kun på seg selv og sine behov.

Seriøst, når man velger å være en mamma - så ikke sett bort barna dine.
Ta deg av barnet ditt selv!

DU KAN FØLGE MEG PÅ FACEBOOK HER!

Liker

Kommentarer

Stine
,
Kanskje lurt å sette seg inn i hva en au pair gjør for du buser ut så ignorant som du gjør.

Og si meg, hva er dårligst? 8-9 timer i barnehage eller 5 timer pass av barn hjemme hvor du kan få være med og dele verdifulle øyeblikk her og der? Synes nå at en som bruker au pair får langt mer tid sammen med barnet sitt enn vi som må ha de i barnehagen. De er priviligerte de som kan ha au pair, og innlegget ditt fremstår ikke som noe annet enn misunnelse eller kunnskapsløst.
Petra
,
Sønnen går i barnehagen vis du leser blogge hennes!