" Mine, dine og våre barn "

Noe av det verste jeg vet er forskjellsbehandling, og da spesielt ved barn. Hjertet mitt vrenger seg hver gang det spesielt er snakk om " mine, dine og våre " barn i forhold. Det er ingenting som heter " mine, dine og våre " barn. Er du i et forhold skal alle barna deres behandles på akkurat samme måte. Har du to barn og kjæresten din to barn, da har dere fire barn. Barn skal ikke forskjellsbehandles, og forskjellsbehandling skader barnet sakte men sikkert. Man er en familie med foreldre og barn, og alle skal bli behandlet på akkurat samme måte uansett og det er ditt, kjærestens eller deres felles barn.

Det gjør meg vondt hver gang jeg hører når noen kommenterer for eksempel:
" Men de er jo ikke mine barn, han får kjøpe det til sine selv "
" Jeg gleder meg til de andre barna drar til mor/far "
" Jeg må jo prioritere mine barn "
" De er jo ikke mine " osv osv, listen er lang.

En ting er hvis et av barna trenger noe de andre har, og det er helt greit. Men da må dette også gjelde de andre barna når de trenger noe. Det er jo helt normalt. Men å forskjellsbehandle barna slik at de ikke føler seg like verdifulle eller betydningsfulle skjærer i hjertet mitt, for ingen barn skal føle på dette. Barna er det kjæreste vi har, og hvis du velger å inngå et forhold med noen som har barn, blir faktisk barna med på kjøpet også. Dette skal man jo egentlig se på en kjempestor bonus, for barn er jo det nydeligste som finnes i hele verden, og hvem gir vel deg mer glede enn barn?!

Barn skal ikke være redde for å bli nedprioritert eller miste oppmerksomhet selv om et nytt menneske kommer inn i livet deres, de skal føle en glede og de skal bli behandlet på akkurat samme måte som de alltid har blitt. Det skal ikke skje noen forskjellsbehandling!

Er du en av de som tenker " mine, dine og våre " barn, for guds skyld - ikke innled et forhold til noen som har barn fra før. Og til deg som ser på partneren din sine barn som dine egne - du gjør en fantastisk jobb, og det er akkurat slik det skal være!

Liker

Kommentarer

tonevinningland
tonevinningland,
Helt enig med deg! hos oss er det også dine, mine og egne barn men vi har aldri gjort forskjell og har aldri latt ungene føle eller merke at de ikke er søsken. begge vi voksne har tatt til oss barna og ser dem som en familie uansett hvem som er hvem sine 💞
nouw.com/tonevinningland