Kroppspress og bloggere!

Nå går det en veldig stor debatt i forhold til bloggere og kroppspress. Personlig kjenner jeg at det er vanskelig å helt vite hvilket parti man skal ta i en sånn debatt, nettopp fordi jeg har delte meninger. Ja, bloggere har absolutt et ansvar når det kommer til kroppspress, men samtidig kom kroppspress lenge før bloggere kom på banen og delte sine bilder og erfaringer i forhold til det å endre på kroppen sin. En ting vil jeg få sagt, og det er at jeg hater når det blir personangrep, noe jeg virkelig føler at denne debatten har gjort. Nei, man trenger absolutt ikke å dele på sosiale medier om at man gjør endringer på kroppen sin, men samtidig føler jeg at det er viktig å være ærlig å fortelle på at kroppen er endret. Er det bedre å lyve når man har gjort et inngrep? Nei, jeg jeg mener det er mye bedre å være ærlig om at de har gjort inngrep slik at unge mennesker ser at dette ikke er ekte vare. Ja, jeg skjønner at mange blir påvirket av hva andre gjør, men det er fremdeles hver enkelte person sin avgjørelse om de ønsker å la seg påvirke eller ikke. Om et menneske ønsker å endre noe på kroppen sin er det faktisk fullt og helt deres avgjørelse, og vi andre har ingen rett til å gå på personangrep av den grunn.

Er det virkelig blitt sånn at hvis man er blitt en offentlig person, så har man all rett til å henge ut vedkommende? Skal man ikke kunne få ta egne avgjørelser fordi man er en offentlig person? Skal man ikke kunne gjøre noe som offentlig person fordi man er redd for at andre skal bli påvirket?

Misforstå meg riktig, for jeg mener virkelig ikke at man skal legge ut om hvilke operasjoner man tar, overhodet ikke. Men jeg mener at man skal kunne være ærlig om det som er fikset på uten at man skal få et personangrep og bli hatet. Jeg får rett og slett vondt av å tenke på hele Norge går til personangrep på Sophie Elise på grunn av noen avgjørelser hun har tatt og står frem med det. Jeg får vondt av å tenke på hvordan hun måtte ha det akkurat nå. Nei, jeg synes ikke noe om at folk skal pakke kroppen sin full av plastikk, men det er faktisk deres avgjørelse som jeg ikke ønsker å legge med bort i. Vi mennesker må kunne ta personlige avgjørelser og gjøre hva man vil uten å bli hatet for det. Det er jo ikke sånn at hvis en i vennegjengen hadde tatt silikon, så hadde alle vendt ryggen til fordi det har påvirket oss andre. Det er hver og en sitt ansvar å ikke bli påvirket, for i dag lever vi i en verden hvor man blir påvirket av absolutt alt man leser og ser. Sånn er samfunnet og media blitt, og vi må rett og slett bare lære oss at det er slik 2020 er, og verre kommer det til å bli. Kroppspress kommer aldri til å ta slutt dessverre, og da må vi hver og en innse at man er bra nok som man er, og man skal ikke bli påvirket av hva man ser i media. Vi foreldre må også lære barna våre at det er slik samfunnet vårt er, og vi må rett og slett fortelle bare hva som er ekte og ikke, og at de er bra nok akkurat som de er.

- Hva er din mening?

Liker

Kommentarer