Du er din største kritiker!

Jeg var en gang den jenta som alltid så ned på seg selv. Jenta som aldri var bra nok. Jenta som alltid beklaget seg for den hun var. Jeg var den jenta som alltid snakket ned om seg selv, og som aldri var fin eller tynn nok. I mange år levde jeg med ekstremt dårlig selvtillit og selvbilde. Så dårlig selvtillit at jeg nesten ikke greide å være ute blant folk, fordi jeg følte at alle så på meg og tenke stygge tanker om meg. Sannheten er at det var jeg som tenkte disse tankene. Jeg var min aller største kritiker. Jeg lot vonde minner og opplevelser i livet mitt få ødelegge selvbildet mitt. Jeg lot årene på ungdomsskolen hvor jeg i 3 år spiste matpakken min på toalettet, og mange opplevelser ta kontrollen over selvtilliten min. Jeg var ikke bra nok, jeg fortjente absolutt ingenting. Jeg vet hvor vondt det er å bli fryst ut, mobbet og bli sett stygt på hver eneste dag. Jeg vet hvor vondt det er å bli valgt sist i gymtimen og i gruppeoppgavene i klassen. Jeg vet hvor vondt det er å ikke ha noen venner og sitte alene garderoben uten noen å prate med. Jeg vet hvordan det er å være usynlig og ikke eksistere.

Jeg har lært meg en ting på alle disse årene, og det er at jeg er min aller største kritiker på samme måte som du er din største kritiker. Vi setter så høye krav til oss selv, og på mange måter rakker vi ned på oss selv og ser på oss selv som et menneske som ikke er bra nok som vi er. Uansett hvor fine vi er, så finner vi feil ved oss selv. Uansett hvor snille vi er, så ser vi fremdeles feil ved oss selv og begynner å beklage oss til andre for at vi er som vi er. SLUTT MED DET!

Etter mange år i terapi og egentrening i forhold til tankegang har jeg lært meg at jeg er bra nok akkurat sånn som jeg er, og det er du også! Vi skal ikke beklage personligheten vår eller hvordan vi ser ut. Vi skal bli godtatt og respektert akkurat sånn som vi er, og er vi ikke bra nok - så passer vi rett og slett ikke inn i vedkommende sitt liv. Vennskap og forhold handler om likheter, verdier og personligheter. Ofte møter man noen som ikke har de samme likhetene, verdiene eller personligheten, men det betyr ikke at de er bra nok. Det betyr at man er forskjellige og at man ikke passer inn i livene til hverandre, men man er fortsatt bra nok akkurat som man er. Slutt å se negativt på deg selv. Slutt å finn feil ved deg selv. Begynn å fokusere på det positive med deg selv og tanken på at det finnes bare en av deg - du er unik!
Jeg synes faktisk det er en fin tanke å tenke på at det finnes bare en av meg og at ingen er akkurat sånn som meg. Det gjør meg unik og spesiell i andres liv, og ikke minst i mitt eget liv. Vi må bli mye flinkere til å sette pris på oss selv og se det gode i oss selv. Vi er vår egen største kritiker, og det må vi virkelig slutte med. Vi må begynne å fokusere på det positive - for vi alle er faktisk unike på hver våres måte!

Liker

Kommentarer