Header

Det er sikkert noen som har fått med seg at jeg er veldig glad i å sy, derfor meldte jeg meg på som utstiller når myrullpiken skulle ha høstmarked. Myrullpiken er et landhandleri beliggende på Konnerud i Drammen i nostalgisk, gammeldags og landlig stil med interiør og barneklær. Selv er jeg jo veldig glad i den landlige stilen og følte at jeg kunne presentere klærne mine der denne dagen. Jeg tok med med litt kjoler til både dame og barn, et helt brett med pannebånd og rigget meg til sammen med mamma som også er veldig glad i å sy. Pannebåndene ble en suksess, og jeg vet at det var noen som kom bare for å kjøpe disse. Det blir også arrangert jul- og vårmarked, og jeg håper jeg får være med på dette også. Jeg må si vi hadde en fantastisk fin høstdag, med masse koselige mennesker og et utrolig godt vertskap på en veldig flott plass. Skulle ønske jeg bodde på et lite småbruk med både høner, katter og kaniner så kunne jeg kombinere dette med ei lita systue og eget utsalg.

Denne kjolen 500.- STR:92-116

Jeg har fortsatt noen brune, og gule pannebånd igjen. så ta kontakt om du ønsker å kjøpe et. har også noen av de lysblå på bildet under.

Denne kjolen 500.- str: 92-104

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

  • 1690 Lesere

Likes

Comments

Den store diskusjonen som kommer hver oktober er hvorvidt vi er enig eller uenig i tradisjonene rundt dette med halloween feiring. Jeg husker godt første gangen for ca 17 år siden da vi tok med ungene ut i gatene i nabolaget og banket på dører. Tradisjonen var helt ny for oss, men vi synes det virket spennende, og det er jo alltid gøy med nye tradisjoner. Nå mange år senere er det mange barn som er født og oppvokst med halloween, og feiringen er blitt en helt naturlig del av oktober. Halloween er opprinnelig en kristelig skikk som er utviklet seg til en ikke religiøs feiring. Det er mange motstandere av feiringen her i Norge, en feiring som er påvirket av tradisjoner fra folkelig og kommersiell kultur i USA. Så begynner de å sammenligne julebukk og halloween og skriker ja til julebukk og nei til halloween. Min første tanke da er at vi påvirkes i langt større grad av utenlandske feiringer og tradisjoner nå enn før og at nye tradisjoner kommer for å bli. Dere som ønsker at barna skal gå julebukk har virkelig en stor oppgave foran dere med å lære ungene hva julebukk er, eller innse at dagens barn ikke er som barn på 80-tallet og la julebukken forbli død.

De senere årene har en feiring for voksne gjort mer inntog her i Norge, og jeg sikter til oktoberfesten. Den festen som første gang ble holdt i München for å feire ekteskapet mellom kronprins Ludwig og prinsesse Therese. Når ble dette en norsk tradisjon, og hvorfor ? Er denne tradisjonen noe mindre kommersiell og er det noen større grunn for å akseptere denne feiringen ? Voksne nordmenn som kler seg i billige lederhosen og tyrolerkjole fra Nille, drikker øl og hører på ompamusikk til de stuper. Igjen ganske unorsk spør du meg, men her har jeg faktisk aldri, og jeg mener ALDRI hørt noen stille spørsmål til feiringen. Ikke er den på noen som helst måte mer norsk enn halloween og ikke er den på noen måte noe mindre kommersiell heller. Så hvor er alle surpompene og kritikerne ?

Selv har jeg kommet til den konklusjonen at så lenge det er nye tradisjoner til barna skal vi stille kritiske spørsmål. Rope opp at vi må holde på de gamle tradisjonene og si at alt er kommersielt. men når det kommer til oss voksne hvor vi kan ta del i en feiring som igjen ikke er norsk, da glemmer vi alle spørsmål. Trekker på oss kostymer og skåler høyt i øl og slipper alle hemninger.

Så til slutt vil jeg si. Nye tradisjoner er kommet for å bli, enten du liker det eller ikke. Vil du holde på det gamle må du selv gå foran og vise hvordan det skal gjøres. Tror ikke så veldig mange barn i dag egentlig vet hva julebukk er for noe. Halloween, oktoberfest eller hva det enn måtte være er helt sikkert supergøy å være med på og jeg har fortsatt tilgode å slå meg skikkelig løs på en av delene. Kanskje jeg en gang i fremtiden har mulighet, så ikke søren om jeg skal sitte på gjerdet å være en sur og misfornøyd tilskuer og kritisere andre som fornyer seg og er med i tiden. Vi lever tross alt i 2017 og vi endrer oss i rekordfart.

GOD OKTOBERFEST & HAPPY HALLOWEEN til alle sammen.


  • 2056 Lesere

Likes

Comments

Av en og annen grunn våkner jeg stort sett halv syv hver morgen, uavhengig om det er helg eller ikke. Litt forsinket har vi feiret Dorotea i dag med et par jenter fra barnehagen, derfor hadde jeg bestemt meg for å komme tidlig i gang og bake noen horn å servere i tillegg til både is og kake. Er det bursdag så er det bursdag. Pannebåndene jeg sydde i går la jeg på tallerknene som kombinert pynt og som en erstatning for partyhatter. Sugerør med rosa hjerter var heller ingen tilfeldighet da de skulle matche nesen på kaninen. Vel gjennomført bursdag og et alt for stort inntak av kake både under og etter festen følte jeg meg ganske passe blæ. Der og da bestemte jeg meg for å gjøre noe jeg ikke har gjort på alt for lenge, noe jeg i utgangspunktet var veldig glad i, men som dessverre er blitt prioritert bort de siste to årene. Dette har jeg også fysisk begynt å merke på kroppen med at jeg våkner om morningen med stiv rygg, jeg har gått opp noen kilo og ikke minst så ser jeg det på kroppen at jeg har hoppet over de gode rutinene jeg en gang hadde. Jeg har rett og slett begynt å gå tilbake til de dårlige vanene jeg hadde før, og det skal jeg holde meg for god til. Uten de helt store forhåpningene dro jeg på meg treningsklær, lastet opp litt musikk på spotify og begynte å gå runden jeg tidligere pleide å jogge, underveis bestemte jeg meg rett og slett for at når jeg kommer halvveis skal jeg jogge rolig resten. Som sagt som gjort, og nå fikk jeg endelig kjenne på den godfølelsen som kommer når jeg trener. Den godfølelsen jeg en gang hadde bestemt meg for ikke å glemme.

Vel gjennomført, måtte dette bli starten på det gamle.

  • 2450 Lesere

Likes

Comments

Er en i kaninmodus så er det jo bare å være kreativ. Det startet med kjole og nå har det også blitt pannebånd, disse ble så søte at jeg kunne tenke meg et selv også. Det blir garantert fler av disse, og det er jo bare fantasien som setter grenser for hva jeg kan lage av farger og motiver. Nå ligger jeg rett ut på sofaen for det har i grunn gått i ett i dag. Kakepynting sying og alt som ellers hører hverdagen til. Men langvarig hvile blir det ikke, kjøkkengulvet skal vaskes og litt smårydding her og der trengs også. I morgen blir det litt sen bursdagsfeiring av Dorotea og da står en morsom kake på menyen.

  • 2382 Lesere

Likes

Comments

Fredag og slutten på uken, begynnelse på helg og snart klar for ennå en ny uke.... Og sånn går det om og om igjen. Faktisk så gleder jeg meg til hver nye dag jeg kan stå opp til ,og gjøre det jeg liker. Mye er rutine og krever ikke så mye, andre ting er litt annerledes. Det å sitte hjemme og sy litt på hobbybasis er jo bare kos, men tanken på å starte opp noe for meg selv er der hele tiden. Det ene øyeblikket er jeg supergiret, og i det neste mister jeg nesten litt troen på meg selv. Det verste er vel uvissheten, det er jo mild sakt dritskummelt å satse. Hva om det på sikt ikke går ? alt handler i bunn og grunn om økonomi og at en skal overleve i hverdagen. Nav er behjelpelige med å fortsette dagpenger under etablering, men bare inntil et år. Så skremmer det meg at det er så mye rundt det å drive for seg selv, det er ikke bare å designe og sy et plagg. Men så er det vel ingen grunn til å bekymre seg for mye heller, tenker at ting kommer til å gå av seg selv og at det vil bli en del prøving og feiling. Jeg prøver å tenke positivt og enkelt. Personer som har erfaring og vil hjelpe meg på veien vet jeg at er der for meg. Jeg får sette meg noen mål for neste uke, og det er å stille spørsmål til de rette personene. Det vil si å ringe nav og å avtale et nytt møte med mentoren min. Så foreligger det en del søknader og diverse før jeg kan ta neste skritt. Jeg får skynde meg sakte og følge magefølelsen mot drømmen.

Dagen har for det meste blitt tilbrakt i sofaen med en litt vond rygg, ikke noe alvorlig, men jeg har et punkt som stadig føles som det brenner og da får en gjøre ting i et litt saktere tempo og kjenne etter. Men jeg fikk da bakt en kake og fylt den med sjokolade smørkrem. Så skal jeg trekke den med marsipan. Kan love at denne blir knallgod . Katten vår Pepsi er heller aldri langt unna og liker å være der vi er.

  • 2407 Lesere

Likes

Comments

Jeg skulle ønske jeg hadde et stofflager uten ende, et digert syrom og mange flotte kunder som ville kjøpe kjolene mine. Men jeg håper og tror, at når jeg kommer skikkelig i gang så står det damer i kø for å ha designet mit. Jeg er min egen forsøkskanin, og tester ut litt ulike stoffer og snitt for å se hva som kan fungere. Jeg har mange idéer, men det koster penger og holde på, så jeg år ta litt av gangen. I dag har jeg laget to kjoler, begge er samme modell, men får ganske ulikt uttrykk på grunn av farger og stoffvalg. Selv elsker jeg snittet og håper det vil falle i smak hos flere også.

  • 2799 Lesere

Likes

Comments

Jeg har jo lenge hatt den der indere drømmen om å starte egen bedrift. Men så får jeg en liten oppvekker og tenker at det er både skummelt og risikabelt, jeg trenger en inntekt og klarer jeg virkelig å skape mitt eget ? Etter sist innlegg var det en bekjent som kontaktet meg, hun hadde masse informasjon og lurte på om vi kunne ta et møte. Vet dere hva ? det er nå eller aldri sa jeg til meg selv og hoppet i det . Møtet var i kommunen og jeg er veldig takknemlig for at jeg ble huket tak i akkurat nå. Jeg ante faktisk ikke hvilke muligheter det er for oss som vil etablere oss i kommunen. Nå har det hele ligget litt på is i noen dager, men i dag tok jeg skrittet og ringte NAV for å høre hvilke muligheter jeg har der til å motta dagpenger under etablering. Det hele virker veldig lovende og jeg har allerede mange ønsker og planer for hvordan jeg ønsker å forme bedriften min. Jeg har kommet frem til at jeg vil markedsføre meg under mitt eget navn Helena Smedsrud og jeg skal stå for både design og produksjon av kjoler. Jeg har meldt meg på Designernes egen julemesse som holdes i Oslo 2. og 3. desember og håper å komme med på dette. Svar skal vist komme 15. september, altså førstkommende fredag så jeg krysser fingrene. Det gjensstor fortsatt masse jobb og jeg må igjennom noen søknadsprosesser, men med så god hjelp jeg kan få så er det bare å kaste seg i det.

Kjolen på bildet er en av modellene jeg skal jobbe mer med, og jeg er sikker på at den er salgbar og at mange etter hvert kommer til å sprade rundt i en kjole fra Helena Smedsrud.

  • 3290 Lesere

Likes

Comments

Det er ikke til å komme fra at jeg er i min egen verden når jeg kan designe og sy mine egne klær. Nå har jeg hatt storproduksjon av kaninkjoler . Dorotea har fått et par nye genser ,og til meg selv har det blitt noen skjørt og bukse. Kaninkjolene ble brått veldig populære og det er veldig gøy når andre liker det jeg lager. Nå sitter jeg med et stort oppdrag med gardiner og liftgardiner. Det gir kanskje ikke utløp for kreativiteten, men det er uansett gøy å sy og å løse utfordrende oppgaver. Drømmen om å starte egen systue er fortsatt der, men det er brått så skummelt å ta steget helt ut uten midler og kapital siden jeg er avhengig av å ha en fast inntekt. Det koster å starte opp ,og det vet jeg ikke om jeg hadde klart uten hjelp. Veldig frustrerende å sitte med kompetansen, lysten og evnen uten å kunne utvikle drømmene fullt ut. He-he, kanskje starte kronerulling eller spleiselag ? Brudekjole hadde jeg takket ja til å sy uten å nøle. Så om du går med gifteplaner så kan du komme til meg og få sydd drømmekjolen. Dåpskjole hadde også vært gøy å prøve seg på.

Her er et lite bildedryss av noe av det jeg har laget i det siste.

  • 3089 Lesere

Likes

Comments

Skoleferien er på hell og vi prøver å komme inn i litt mer normale rutiner (les står opp litt tidligere) ellers nyter vi de siste dagene før skolestart på mandag.. Selv går jeg en høst i møte uten noen jobb, men dette har jeg vert forberedt på en stund. Det at ungene flytter ut er kanskje en større overgang...... Eldste har ikke bodd fast her på en stund, men det var først i sommer at hun fikk permanent ny adresse, og nå skal 17åringen også flytte for å gå på skole. Her snakker vi ikke bare et lite stykke unna, for fra Nedre Eiker til Bardufoss er det noen mil, rettere sakt nesten 180 av dem. Det vil nå si at vi har en unge i hver sin ende av landet Kristiansand og Bardufoss. Flybilletter til far og sønn ble kjøpt i går, og allerede søndag setter de seg sammen på flyet til Bardufoss. Nå venter ny skole, nye venner og internatlivet vår "lille" Ferdinand. Synes ikke det er lenge siden han tråkket rundt i bleie og spiste av maten til pus.

Jeg har så utrolig mye å dele med dere, men jeg får porsjonere ut litt av gangen. Mye har skjedd siden jeg oppdaterte her sist, men nå som ferie og alt kommer i det normale igjen vil jeg ha tid til å prioritere bloggen også.

Likes

Comments

FØR

Det ene drar det andre med seg. Det startet egentlig med at jeg skulle skifte på sengen, men så er jeg så utrolig lei av ting og tang som ligger og flyter rundt. Sånne småting jeg ikke vet hvor jeg vil legge, eller andre greier jeg tenker at vi en dag kanskje kan få bruk for. Nå er det slutt ! Jeg har lenge tenkt på å starte med klærne mine, og å bytte ut alle trehengerne til metallhengere. Klærne mine henger tross alt synlig på soverommet og da bør det se ryddig og fint ut. Søkte litt rund på nettet og fant ut at JYSK hadde de billigste metallhengerne. Det fine med disse er at de er veldig plassbesparende, og 10 metallhengere tar like mye plass som 4 trehengere. Det ble det ryddet, kastet og sortert og kommoden som Dorotea har klærne sine ble byttet ut. Tv´n ble festet på veggen, og puffene foran sengen blir sendt til gjenvinning til en konteiner hvor andre kan ta de til seg om de ønsker. Vi sparer på for mye, og jeg engster meg for å kaste. Men nå er det nok., det er alltid størst sannsynlighet for at vi aldri kommer til å ta ting i bruk igjen, men at det heller står og tar opp plass og blir mere rot.

Det er utrolig hvor mye orden i hjemmet har for både trivsel og humør. Et ryddig hjem gir meg ro i sjelen og mye mindre bekymringer.

FØR
ETTER

Likes

Comments

Instagram@helenasmedsrud