Klev upp tidigt, vid 05 i  Pedrouzo. Ville komma iväg och komma fram!
Gick lite fel i mörkret, men var snart på rätt väg igen.
Dimman var tät och höll i sig hela vägen in till Compostela.
Google maps hjälpte mig hitta min väninna Carina som hittat ett mysigt pensionat centralt.
Underbart att vara framme. Rörd och lite tårögd har jag gått runt i Compostela. Carinas fot är något bättre, men haltar fortfarande och går på smärtstillande.
Vi har bokat några dagar i Finesterra och det ska bli skönt med några dagars avkoppling. Gudstjänsten i katedralen var stämningsfull och en nunna sjöng med gudabenådad röst.
Nu får jag smälta detta.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Spurtar nu så mycket jag orkar. Hade nog gått en bit till idag om det funnits vettiga härbärgen efter Pedrouzo, men det hade blivit för långt. Planerar att gå upp tidigt imorgon för att kunna vara i Santiago förhoppningsvis före 12.

Likes

Comments

Sträcka gick smärtfritt fram till Portomarin. Hade trevligt svenskt sällskap. Eftersom pingsten närmar sig då är intresset enormt för Caminon. Idag gick vi som på led. Efter Portomarin lugnade det ner sig, de flesta pilgrimer stannade där. Det gick det dock desto trögare. Hade inte ätit ordentligt och började känna mig jagad att hinna fram till härbärget i tid. Hade anmält min ankomst till 16 men fick hjälp av en spansk talande kvinna på vägen att ringa till härbärget för att anmäla att jag skulle bli lite sen. Risken finns ju att de släpper bokning annars då trycket efter sängplats är hård.
Trevligt sällskap till middagen med dansk, svensk, irländsk, norsk och italiensk blandning. Nu öser det ner där ute. Skönt att ligga i sängen.

Likes

Comments

Hepp! Då har jag paaserat Sarria, ca 11 mil kvar. Höger knä börjar se lite svullet ut. Tur jag hoppade upp och ner vandringen.
Nerförsbackar känns. Lärde mig idag att man kan gå slalom nedför. Känns mycket bättre. Bokar nu varje dag ett härbärge i förväg.
Idag på ett lite mer modernt med pool.
Legat vid poolen i eftermiddag och dreglat lite, då jag somnade på mage.
Hoppas vara i Santiago på onsdag,😊

Likes

Comments

Trött på regn och åsk och stormvarning. Hade "berg och dalbanan" Villafranca - O'cebreio framför mig och kände inte alls för att halka runt uppe i bergen.Inga bussar från Villafranca åt det hållet jag ville. Fick bli taxi. Ångrar ingenting då jag nu ligger i torr säng och tittar ut på ösregnet och hör åskan mullra. Fick nog den sista sängen i Triacastela. En av pilgrimerna som kom in hade föregående natt fått sova i kyrkan.
Min väninna Carina som var ca en vecka efter mig på Caminon gav upp idag på grund av smärtsam fot och åker in till Santiago de Compostela. Hoppas kunna träffa henne där.

Likes

Comments

Jagad av oväder och blottare. 30 km drygt igen i drygt 30 grader. Har nog gått färdigt mentalt och vill komma fram för att kunna vila några extra dagar.

Likes

Comments

Gick långt, 33,5 km i drygt 30 graders värme. Uppför till Cruz de Ferro och sten nedlagd och därmed lämnat mina sorger där (tappat min så det fick bli en sten från parkeringen😊)
Lite väl långt i värmen men jag börjar känna att jag är färdig med det här och har hemlängtan.
Härlig vegetarisk middag igår.
Jag kanske har lite kvar att grunna färdigt.

Likes

Comments

Efter León och min orkeslöshet som fick mig att ta första bästa härbärge vid motorvägen 😑 var jag tvungen att fortsätta min vandring en bit efter motorvägen. Kan bara beskrivas som förfärligt. Tog en tvärväg för att komma in på den gröna vägen och hittade ett mysigt härbärge i Villavante. Trevligt sällskap och efter middagen och några flaskor vin kom vi in på våra personliga skäl att gå​ Caminon. De flesta har väldigt starka skäl och har mycket att fundera på.
Värmen har kommit så det gäller att komma iväg tidigt vi på mornarna.
Tror vi var flera som hade tidighetsrekord idag. Runt 30 grader imorgon.
Fick lite hemlängtan idag. Det börjar bli lite väl mycket pilgrimer på vägarna. I Astorga var det marknad, men jag längtade ut på landsbygden då jag tog lunch och beundrade Gaudis Palacio Episcopal en stund och vandrade vidare. Väntar nu på vegetarisk middag 😊

Likes

Comments

Gick loss på Chocolate Churros. Som att doppa dounuts i smält choklad. Trodde sedan efter en sväng i katedralen och på konstmuseet att jag skulle ta den gröna vägen till Bollar de Mazarife, men jag tvärdog och har hamnat på härbärge brevid trafikerad led N-120. Trött 😴

Likes

Comments