Lördag och Alwin och jag ska tillsammans med en kär kollega och hennes sköna barn dejta på stan. Vi ska jaga lite pokemon och sedan luncha 😊

Tyvärr är vädret inte det bästa men som man brukar säga: finns inget dåligt väder bara dåliga kläder!

Alwin är spänd på detta och vill kläcka lite ägg...hoppas få något bra. Jag längtar till en god lunch..haha....

Ha en härlig dag
Love Hea ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tänk vad en fredagkväll kan bjuda på. Ikväll blev det havskräftor, kungskrabba och en underbar chilidressing samt sallad och lite vin. Tack Keow för du visat hur man för detta underbara..chilin är det bästa som finns!!😊

Pojkarna åt pizza,  deras favorit!

Jag kommer nu ikväll njuta massor av vad jag vill ha...men sedan är det tillbaka till pulver men med ett mål om dagen för att fin det i kosten 😊
Den kosten kommer naturligtvis innehålla massa proteiner och grönsaker 😊

Njut av din kväll...ha ska fortsätta njuta av mina ljus och snart bädda ner mina äldre killar som ska arbeta sina 14 timmars pass.
De har nu varit lediga i 5 dagar.
Love Hea❤❤

Likes

Comments

Idag är det dag 15 på min resa mot en bättre hälsa och vikt. Igår på dag 14 fick jag dock ta lite energi i form av pasta och lite baconsås då min kropp eller hjärna vill fungera. Dessutom låg jag i sängen från kl 13:45 fram till morgonen då jag hade extremt ont i magen. "Skitproblem ni vet haha" Men med lite piller fungerar det mesta!!

Idag fick jag äta lite broccoli soppa på jobbet och ett bröd för att kroppen ska orka och inte balla ur helt. FÖR det är knappast hälsa!!! Jag tycker att jag fixat detta väldigt bra och jag är sjukt stolt över dessa dagarna.

I morgon är det nu dagen D som jag hade som en dag då jag skulle lägga in ett mål mat istället för pulver ( nu blev det tyvärr två dagar tidigare) och mina funderingar kring vad det skulle serveras har vägt fram och tillbaka...Kött eller fisk/skaldjur!!???!!!??? NU har jag bestämt mig då mina söner ville ha en pizza kväll. Jag har mannen ÄLSKAR kräftor så jag kommer åka efter jobbet att köpa massor av denna ljuvliga varan, samt lite andra saker så jag kan fixa min kära chilidressing att doppa dessa godsaker i. Mannen vill även ha lite vitlöksbröd och jag kommer även ha kalorifria nudlar till och grönsaker. Smart val alltså...Kräftor är väldigt magert och nyttigt till max!

Så välkommen dag 16 och en underbar fredag!! Dock kommer Kalle och Kewin arbeta helgen, sina 28 timmar så vi får ta vara på fredagskvällen. Sitter och funderar vad de ska få med sig till sina matlådor på lördagen...lutar åt karré i ugn med potatis, sås och äppelmos :)

Njut först av den här kvällen...Love Helena

Likes

Comments

Idag är dagen då jag känner yrsel, en extrem trötthet och då måste man lyssna till kroppen. Den ska hålla och vardagen ska fungera. Om jag ska komma ur sängen i morgon så får jag tanka lite extra Nu vid middag. Orkade inte ens följa med Alwin och Kalle till friidrotten.

Idag är det kassler med krossad annanas och vitlök/chilisås tillsammans med ris till middag. Så fram med en assiett och 1/2 dl rid och en kassler skiva med lite sås.
Jag klarade dock nästan 13 dagar med bara pulver. Inte dåligt anser jag själv. Stolt!
Självklart fortsätter jag framåt med pulver och i morgon hoppas jag inte behöva något annat. 

Ha en skön kväll
Love Hea

Likes

Comments

Jag måste få i mig mer vatten för jag minns knappt när den varan kom ner i min mage! Urdålig på att dricka om jag inte tränar. Dottern påminde mig om att jag har ju en flaska där jag kan göra vatten och måste dricka!
Snart är en dag till gjord 😊😊😊

Familjen fick pannbiff och potatis med gräddsås och grönsaker ( Kewins tallrik )
Det var länge sedan och med gelé är det ljuvligt!

Likes

Comments

Då var vi på dagen då vågen visar upp istället för ner! Nästan 1 kg plus. Men jag vet hur nyckfull vecka 2 är och kroppen spar i panik nu. Igen fara alltså. Det är nu man ska ta fram måttband för att inte bli ledsen.
Jag väljer dock att vänta en vecka till innan jag mäter.
Nu fortsätter jag min resa och det känns som veckan bara har måndag och fredag....det innebär att jag snart ska få äta en måltid. Jag funderar fortfarande på vad...Vad vill jag ha...Fisk...skaldjur eller kött! Jag kommer då aldrig kunna bli helt vegetarisk haha...Älskar kött för mycket.

Heja alla där ute. Fortsätt mot era mål, korta som långa. OCH det behöver absolut inte vara viktmål.  Det kan vara vad som helst.

Love Hea ❤

Likes

Comments

Jag behöver struktur

Jag är en person med många järn i elden. Jag gör ofta 40 olika saker hela tiden och jag vet att jag är hyperaktiv haha. Många tror att jag stressar ihjäl mig och har så mycket att göra, men jag trivs med ett högt tempo i livet. Jag kan även slå mig till ro och bara slappa men inte för att strö titta på en film eller så som många andra gillar...Intresserar mig inte så mycket utan det finns andra sätt. Mina sätt. Tänk vad härligt att vara olika och unika.

För att jag ska må bra så behöver jag skriva upp vad jag ska göra, helt enkelt för att komma ihåg. När jag var ung så fixade jag mycket i huvudet och tider, datum osv fanns som en kalender i huvudet. Nu vid äldre dagar, hmmmm 45 år...haha.....behöver jag skriva ner ännu mera och få struktur över livet för att komma ihåg allt som ska fixas. Eller ja, de saker som är prio saker alla fall. Hur gör du för att få saker gjorda och inte glömma bort? Har ni tips och råd så kom gärna med dem.

Jag är också en mamma till 3 barn med funktionshinder. Ja, det är första gången jag skriver att alla 3 har det trots att den yngre inte än fått sin diagnos. Jag vore väldigt förvånad om de skulle säga nu på Bup att han inte har ADHD.( Vi ska dit den 8 december) Jag har därför fått lära mig tidigt, redan när jag var 19 år och fick min älskade Jonna som har ett ryggmärgsbråck att struktur är viktigt för att alla moment i vardagen ska fungera. Allt från sjukhusbesök, Habilitering, träning både mentalt och med kropp och ALLA hennes operationer som gjort på hennes kropp, ca 30 stycken på många olika sjukhus i landet. Det fortsatte till Kewin föddes och här behöver massor av struktur då människor med ADHD behöver tydlighet och veta vad som ska hända och ske för att må bäst utifrån sin kropp. Nu till den yngre Alwin som behöver samma struktur i sin vardag och en stor dos med förståelse och stöttning och verktyg för att hans vardag ska fungera så bra den kan. Dessa tre underbara ungar är precis lika intelligenta som andra barn och ungdomar bara familj och samhälle ger dem rätt nycklar och verktyg. Jag är sjukt STOLTA över dem och de gör mitt liv till en fröjd och njutning.

Nu är jag inne på dag 11 med flyt och igår ska jag säga att jag "smakade" lite fisk som jag gjorde till familjen då åt dåligt med pulver. Ja, vad smakade det då?! Var det gott, eller vad....Lite skrämmande att jag kunde att detta kan jag verkligen vara utan...behöver inte det just nu. Jag tror att det är för jag är fokuserad på att dricka detta choklad mojs så jag har liksom stängt av smaklökar just nu. Jag måste smaka av ibland när jag lagar maten till familjen, då i pytte tuggor eller så spottar jag ut men det verka räcka långt i mitt sug. Min mage är dock inte okej om vi nu ska prata "skitprat" så mera vatten behövs i kroppen och det blir en utmaning för mig. Klockan ska ställas för jag glömmer att äta och det är inte bra då jag kommer till slut bli svag. Jag kör på nu till fredag är tanken så får vi se vad jag tycker då.

Nu ska jag börja beta av en låååååång lista som jag har med småsaker att fixa. Lite jultidningar som ska delas upp så de kommer till sina ägare, Alwin ska läsa lite läxa, gå igenom mina "helvetes" matlådor, baksaker och shakar osv haha (har dessa i en gammal frys), fåglar behöver mat, torka lite golv och på med vintermattor. Jag och Alwin ska även fortsätta på hans rum. Ja, ni ser...en lååååång lista.....


Njut av er söndag för det ska jag

Love Hea


Min enkla dröm är att må bra och ha en skön hälsa tillsammans med familj, vänner i vardagen!!

Likes

Comments

Jag har ju naturligtvis kärlek till min familj, vänner men grönsaker är det bästa som finns. De finns i alla olika sorter som mjuka, hårda, krispiga, mjöliga och de flesta har otroliga färger. Alla har sina unika smaker. I en kombination tillsammans kan de göra magi. Finns inga rätt eller fel utan sina egna smaklökar kan mixtra ihop ljuvliga rätter som passar antingen ensamma eller som tillbehör till kött, fisk, skaldjur eller vegetariska alternativ.

Nu är det dag 10 på flyt och ytterligare 3 hg är borta sedan igår. Fredagsmyset gick hur bra som helst och jag gjorde mig en härlig dryck av lime, sötströ, mynta och kolsyrat vatten och massor av is. Alltså en mojito utan rom. Just älskar jag just lime och mynta. Det tar bort suget.

Det märks i min kyl att jag inter äter som vanligt och tyvärr prioriterar jag tydligen grönsaker till resten av familjen. ..haha...ja, ni ser ju våra grönsakslådor. Lite skrap på botten haha. Stackars killar! Jag ska fylla dem idag eller i morgon. Kalle och Kewin arbetar hårt idag och är inte hemma förrän efter kl 20 ikväll. Jag har funderat vad de ska få med sig i morgon när de arbetar kl 9-23. Valet blev panerad torskrygg. De älskar allt panerad haha

Jag har en annan plan här hemma idag...En röjardag!!
Vi har massor med barnkläder som är för små, leksaker som ska väck plus massa annat.

Ha en skön lördag. Vad ska DU göra 😚
Love Hea ❤ 

Likes

Comments

Härliga fredag är här och i många hem vankas det fredagsmys med massor av gottis!
Så även här till mina killar. De yngre valde redan igår att de ville ha varma mackor så vi körde och handlade efter jag kommit hem. Kalke valde en grillad kyckling så jag fixade Wraps med kyckling, grönsaker, kantareller och en kall sås som vi hade kvar sedan här om dagen.

Sedan medan jag gjorde detta fixade jag en lasange till Kalle och Kewin som behöver massor av energi i morgon då de ska jobba 06:00-20:00 = 14 timmar. Vi handlade även bra mellis till dem att ha med.

MEN jag då??!!
En shake (burken på bilden är ett annat pulver, men jag har den som fylla på burk) blir det nu efter matlagningen...och TÄNK att jag inte bryr mig om maten...att de får...tycker inte synd om mig längre att de får något gott så...Jag älskar ju att laga mat och jag får fortfarande göra det samtidigt som jag är så målmedveten just nu att fixa detta fram till nästa fredagskväll. Då ska jag äta lite middag med familj. Vad jag planerar återkommer jag till då😉....men jag ska hitta det som saknat mest men inom "bra" mat ramen  😊

Jag är stolt över mig att jag nu gjort 9 dagar snart. Wow så snabbt det går.

Likes

Comments

Fredag är här igen och återigen tänker jag:Var tog veckan vägen?
Vi hade ju kalas nyss för Alwin!!??
Lite skrämmande

Idag är mammahjärtat glad. Kalle ska på sitt arbete jobba ständig helg nu i fyra helger. FY hade många sagt, aldrig i livet och så även Kalle till en början!
Men jag sa att det innebär att Alwin inte behöver fritids, långa dagar på en månad. Kanske en fredagseftermiddag då och då beroende på mina tider. Dessutom får Kalle fler lediga dagar att kämpa träna upp sitt knä Och hela 5 dagar i veckan ledigt  😊

OCH eftersom de har så mycket att göra innebar det att älskade Kewin fick jobba. Han ska hjälpa Kalle dessa helger. Underbart! !
Det kommer bli tufft att arbeta 14 timmars pass men jag får fixa dem lite extra bra mat så kropparna håller.
Alltså kommer de jobba bara helg....så när jag är ledig jobbar de. Vi ses som tur på vardagskvällar. Jag klarar mig och är van att Kalle är borta mycket då han även är deltidsbrandman, som tyvärr är sjukskriven på grund av sitt knä. Träning är nu det viktigaste så han eventuellt kan komma tillbaka 😊😊

Ha en underbar fredag 😚
Love Hea

Likes

Comments