Denna helgen har det varit alla hjärtans dag. Vi tog tillfället i akt och gick och åt lunch redan på lördagen. Vi gick till Koloni som ligger precis vid konstfack. Älskar deras mat! DE är så bra för de hjälper en alltid när man behöver specialbeställa som jag får göra varje gång. (Ts mjölkallergi)

På kvällen så spelade vi Settlers och tog det lugnt. Både jag och Jii var trötta efter veckan som varit.

Igår så åkte vi och storhandlade, väldigt romantiskt! :) och sedan gjorde vi iordning lite här hemma.


Idag har vi varit på babyrytmik! Vi går på detta på Telefonplan och de som håller i det heter Yria. Det är väldigt bra och T gillar det väldigt mycket. Det bästa tycker han nog är såpbubblorna i slutet :)


Själv har jag världens huvudvärk efter att T har varit vaken sex gånger inatt (håller på att få två tänder i överkäken) och har då lite ont. Så mamman i huset är helt slutkörd och känner sig nästan lite bakfull (!?!?) SKa försöka att vila lite men det är inte riktigt så lätt med en liten krabat som kryper omkring och hittar på hyss! (gäller både barn och mops)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Igår var vi på bio med föräldrargruppen. Vi såg Danish girl, fantastisk film! Väldigt välgjord och fint filmad. Barnvagnsbio är verkligen en bra sak, Herr T sitter och myser under hela tiden och somnar lite från och till. Men lugn är han hela tiden.

Vi tog sedan och promenerade ner till Hornstull för att sedan gå hem. Skönt väder trots att det regnade lite från och till.

Idag har vi slagit till och köpt ny bilbarnstol, det blev en BeSafe izi plus. Den har fått bra betyg i tester så vi slog till. Så nu ska Herr T åka säkert och bra!


​Bild lånad av www.jollyroom.se

Likes

Comments

​idag blev herr T hela 7 månader. Tiden går sjukt snabbt.

Herr T jobbar på att krypa nu. Han tar sig fram några meter så det är bara att vänta på att han kan helt och hållet snart.

Vi har även börjat på babyrytmik nu. det märks att barnen tycker att det är roligt. Och så får man själv lite motion.


Idag har det varit väldigt fint väder så vi tog och gick en runda. Det blev visst en lite längre runda på 1 mil så nu har hela familjen blivit rejält rastade :)

Likes

Comments

när jag blev gravid så började Mr Ringo att vakta mig. Hamnar väldigt noga att alltid vara så nära mig som möjligt.


När jag sedan gick in i 9:e månaden så ville han inte vara nära mig men var alltid i närheten och hade koll på mig.

Vi fick höra att det kommer att bli svårt att få hunden att anpassa sig och att set ofta skär sig mellan bebis och hund.


Jag kan säga att från att Herr T föddes så har Mr Ringo varit vis hans sida.

Han sover nedanför spjälsängen när T sover. Han sitter brevid babysittern och i vabygymmet när T är där.

Det finns inte en uns av svartsjuka och det är inte svårt för mig att ge dem båda den uppmärksamhet de behöver.

Likes

Comments

Idag har hela familjen varit ute på långpromenad. Herr T ville inte sitta i vagnen så det vara bara till att bära på honom.

Vi gick till konditoriet i Örnsberg och köpte halloweenbakelser. De har så förbannat goda bakelser där!

Sedan gick vi vidare runt Aspudden och sedan midsommarkransen för att sedan gå hem igen. När herr T har blivit lite äldre så kommer 4H-gården i Aspudden vara en självklar destination. De har tom en fjording! Love it!

Jii har lagar pesto med färsk pasta och så har vi spelat lite sällskapsspel. Tacka vet jag brädspel!

Likes

Comments

Nu har vi bestämt oss för att göra om lite här hemma. Vi har rensat ut vårt förråd och varit iväg och slängt massa skräp.

Senare blir det väl en tripp till Ikea så att vi kan köpa en ny byrå. Tråkigt med Ikea men enklast så.

Det här med att ta napp hår sådär. T har totalvägrat napp i två veckor nu. Så förbannat envis!


Vi jobbar även för fullt att T ska ta flaska. Kan vara bra i framtiden. Men det är också ett bestämt nej från T's sida.

Likes

Comments

​Ja så gick det som det gick. Ett inlägg sen glömde jag bort att jag startat en blogg. Hej amningshjärna!

Dagarna som föräldraledig flyter samman. Har aldrig koll på dagarna. Idag har jag trott att det var torsdag, tänk så fel jag hade. Tur att man har vänner och familj som kan tala om för mig vad det är för veckodag.


Herr T har nu lärt sig att rulla från mage till rygg. Åt andra hållet går det inte lika bra men det är på g. Det roliga är att han blir så förbannad när det inte går. Han har ett riktigt temperament, den lille herren. 

Vi har börjat titta efter en bumbo till Herr T. Vet inte om de är så bra som alla säger men det verkar vara populärt iaf. Kommer nog att köpa begagnat då det inte verkar som att de sitter så länge i dem. Ska kolla runt och se vad som erbjuds. 

Herr T är nu även anmäld till babysim. Det ska bli spännande att se vad han tycker om det! Han gillar vatten så jag hoppas på att han ska tycka att det är roligt. 

Mr Ringo har den senaste veckan blivit mer intresserad av Herr T. Han har alltid hållt koll och vaktat T men nu närmar han sig honom på ett helt annat sätt. Det märks att han vill skapa kontakt och se om de ska leka. Lille Ringo förstår inte riktigt att Herr T inte kan leka än, Men de delar iaf babygymmet. Det är bra!

Likes

Comments

Presentation:
Jag heter Helena och bor i Sthlm. Är mammaledig med mitt första barn

Tage är min son och föddes i juli 2015

Mr Ringo är min mops som jag har haft sedan 2011

Min man heter Johan och får kanske vara med på ett hörn någon gång ibland

Varför startade jag denna bloggen? Jo, för att kunna skriva om tiden som mammaledig och om vardagslivet. Både roliga och mindre festliga saker som sker.

Så nu Börje vi med att skriva lite!

Nu är det snart 4 månader sedan Tage föddes och först nu känner jag att jag kan skriva lite.

Att vara mammaledig tar mer på krafterna än vad jag kunnat tro. Det är jobbigare än att jobba. True story.
Och då har jag ju som sagt bara varit det i fyra ynka månader.

Men samtidigt är det sjukt kul att få hänga med sonen och mopsen varje dag. Det är mycket som man gör varje dag och mer som man inte hinner med.

Jag får chansen att skapa en relation med min son och se hans framsteg och hur han utvecklas för varje dag.

Jag får även chansen att se hur sonen och mopsens relation utvecklas. Jag kommer vid ett senare tillfälle att berätta om mopsen och hur han var under graviditeten samt när sonen kommit ut.

För mig personligen ska det bli intressant att se om jag kommer att utveckla mitt skrivande och faktiskt kunna hålla uppe bloggen.

Likes

Comments