Ekologiskt

Jag gillar att tänka ekologiskt och miljövänligt och därför tänkte jag lista upp lite saker på hur jag drar mitt strå till stacken kring att vara miljövänlig. Hoppas denna lista kan inspirera andra att bli mera miljövänliga. Vissa saker är kanske små saker, men många bäckar små...

- Jag sorterar plast, papp, papper, glas, metall, flaskor, batterier och har nu också tänkt börja med bio igen. Plast är det senaste jag börjat sortera, och känner mig hemsk om jag inte gör det. När man väl börjar sortera något, märker man hur mycket vi egentligen använder oss av det. Plastavfallet är bland de största i mitt hem.

- Handlar kläder och prylar av naturmaterial så gott jag kan. Försöker alltid kolla på materiallappen när jag handlar kläder, både för miljöns, men också för kvalitetens skull. Dessutom känns naturmaterialet mycket skönare än till exempel tröjor av akryl, som blir väldigt plastiga efter första tvätten.

- Väljer inhemskt före utländsk speciellt i matväg, men gillar också att stöda andra finska företag framför utländska. Såklart köper jag också utländskt ibland.

- Tar inte emot platspåsar. Alltid när jag handlar mat, shoppar kläder, prylar eller vad som helst annat försöker jag ha med mig egna tygkassar. Hade det som en nyårsmålsättning för 2017 att ta emot mycket mindre platspåsar, och det tycker jag har lyckats med mera än bra. Även fruktpåsarna försöker jag undvika genom att ha med mig en egen gjord fruktpåse av tyg eller genom att ta av papperspåsarna de nuförtiden har av (åtminstone i S-kedjans butiker).

- Tvättar alltid fulla maskiner när jag tvättar kläder eller har diskmaskinen igång. Jag använder mig även av finska tvättmedlet Serto, som är till 98% (?) bio nedbrytbar. Det finns miljövänligare alternativ i form av märket Ecover eller tvättnötter. Testar dem kanske till nästa, får se.

- Samåker med andra om vi är flera som ska till samma ställer samma tid. Alltid lyckas det ju inte, men gör det när det finns tillfället till det. Både ekonomiskt och ekologiskt. Använder mig även av kollektivtrafik, främst inom Helsingfors, men även ibland när jag åker hem till Västra Nyland.

Dessa punkter är vad jag kommer på just nu. Kanske jag skriver ett annat inlägg om jag kommer på något mera? Tyvärr har jag ingen bild att bjussa på just nu, så det får bli så här.

Kommentera gärna hur ni gör.

God natt!


//Heidi

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Familj och vänner, Träning & Hälsa

God kväll!

Idag har vi varit ute och gått i ungefär en timme. Skulle egentligen ha kunnat stanna en tid till, var så fint och uppfriskande väder. Ikväll blir det bastu igen och så ska vi laga varma smörgåsar.

Det händer en hel del saker i livet just nu, roliga och spännande men även tunga och sorgliga. De tunga och sorgliga väljer jag att inte skriva om på bloggen. Det roliga och spännande är att jag ska göra min sista praktik i sommar eller under våren, beroende på arbetsgivaren. Är lite nervös över var jag kommer att göra den, har inte ännu fått något godkänt svar ännu. Många platser har inte haft sin sista ansökningsdag ännu, så jag får hoppas på att någonting roligt nappar!

Jag ska även börja skriva på mitt examensarbete i vår. Eftersom turism är mitt huvudämne, ska jag skriva någonting inom det. Ska ännu diskutera med min handledare, men om det blir som jag har tänkt, så ska jag skriva om och undersöka kring ekologiskt resande. Intressant ämne tycker jag!

I morgon åker vi tillbaka hem och då blir det ett besök hos en när och kär tillsammans med Sam.


//Heidi

Likes

Comments

Allmänt

God förmiddag!

På torsdag hade jag skola och jobbade kväll. Igår på förmiddagen startade vi iväg mot stugan och ska vara här till måndagen. Har lite skoluppgifter att göra, men är annars ledig och har kind of "sportlov" i en vecka nu. På fredag har vi skola igen, så inte riktig sportlov ändå.

Idag ska vi åka till vår morfar och morbror, som bor här på samma ort och senare ikväll blir det ännu bastu.

Igår kväll gjorde jag en fruit plate som överraskning för mamma och nea, blev så gott!


Ha en trevlig helg!

//Heidi

Likes

Comments

Hej!

Snodde listan från en blogg här på nouw. Gillar själv att läsa listor på bloggar, så tänkte prova göra en själv. Hoppas ni gillar den!

1. Favoritplagg?

Har flera favoritplagg, men så här på vintern är det min nya gråa tröja i kashmir. Den är mjuk och skön, ganska simpel men har ändå en liten kul detalj i små trumpetärmar. Den är lätt att matcha med flera plagg.

2. Favoritbutik att shoppa kläder?

Zalando på nätet och Stockmann, Ginatricot och Zara om jag vill gå in i fysiska butiker.

3. Det nyaste plagget i din garderob?

Så tråkigt som det låter, så är det en basic undertopp i svart.

4. Ditt äldsta plagg?

Två vita söta toppar med någon detalj. Minns jag rätt köpte jag dem när jag gick i årskurs 7, vilket var år 2008/09.

5. Ditt dyraste plagg?

Min gamlas dans klänning.

6. Kläder som betyder något för dig?

Inte något speciellt jag använder just nu, men har några plagg sparade från när jag var liten och åkte med kompisar, min mamma och storasyster på gymnastikfestival. Sååå härliga minnen!

7. Beskriv din klädstil med tre ord!

Simpel, tidlös och fin.

8. En klädtrend du inte förstår dig på?

Plagg i sammet är inte alls i min smak.

9. Äger du ett klädesplagg som du har köpt om minst två gånger?

Inte just nu faktiskt, men har köpt ett par byxor från Ginatricot flera gånger och har tänkt köpa dem igen.

Bilder på mina andra favoritplagg.//Heidi

Likes

Comments

Allmänt

Hejsan bloggen! (Har ju inga läsare än, så får väl hälsa på bloggen)

Ja, då var det här, mitt första blogginlägg. Det är så länge som jag har tänkt att det skulle vara kul att blogga. Jag har även startat blogg två(!) gånger, men båda gångerna raderade jag bloggen direkt. Det kändes helt enkelt inte som jag. Nu har jag ändå bestämt mig för att ge bloggandet en riktig chans, eftersom jag ändå ofta tänker på det. Får se vad det blir och hur det känns!

Jag kan ju fortsätta med att berätta lite om mig själv. Jag är alltså en tjej på 22 år, än så länge, fyller i mars. Bor i Helsingfors, men är hemma från Västra Nyland och spenderar en hel del tid där hos familj och pojkvän. På fritiden tränar jag, läser, reser och umgås med vänner och familj. Förutom det så studerar jag företagsekonomi med turism som huvudämne och jobbar på sidan om.


//Heidi

Likes

Comments