Sorry för jätte dålig uppdatering, men det är ju inte så ovanligt med bloggpauser här på min blogg. Det här veckoslutet gick igen helt för snabbt, och har inte fått gjort någonting här hemma. Igår tillbringades hela dagen i Borgå, först blev det en långlänk, sedan mat hos famo och efter det kaffekalas hos Annika. Idag tog jag en välförtjänad sovmorgon och vaknade först kl11. Bestämde mej för att baka någonting gått så smällde ihop en tosca kaka. Efter det blev det en liten promenix med Beni i skogen och nu ligger jag på soffan och väntar på att bastun ska bli varm. Oski kom just hem från sin Tallin kryssning så när vi bastat klart så blir det säkert bara mys på soffan framför Netflix, inget att klaga på!

Mars månaden var ganska tung, så jag är glad att det är april nu och en månad närmare sommaren. Hela mars var stressig med massa skolarbeten, en hel del jobbnätter och för övrigt långa dagar. I slutet av februari fick jag ett tråkigt meddelande att en vän som var min arbetskollega gick bort i en olycka i alperna. Så även det var en stor orsak till att mars blev en tung månad. Hade hård huvudvärk i flera veckor och gick och funderade på varför olyckan hände, osv. Dagen innan begravningen hade jag riktigt hård migrän men efter begravningen så lättade huvudvärken. Har nu verkligen insett att faktist vad som helst kan hända, när som helst när man minst anar det., så det är faktist viktigt att vi kommer ihåg att älska, skratta, njuta och leva livet tillsammans med våra nära och kära så länge vi kan.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förra inlägget handlade ju om mitt hemska sockersug som jag haft nu en längre tid, men nu har jag faktist skärpt mig lite på den fronten. Men stressiga hemska dagar och sen förstås lördagar med melodifestivalen är undantag, då får man äta gott!

Förra vecka köpte jag ett kort till gymmet så ska nu försöka gå regelbundet och träna. Har dessutom lämnat in en ansökan hos en PT och väntar nu på att hon skall ta kontakt så att vi kan göra upp ett träningsprogram åt mig. Jag har länge varit intresserad av att få hjälp av en PT, och nu tog jag äntligen tag i saken. Ska bli skönt att få ett eget träningsprogram för då känns det mer motiverande att gå på gym och dessutom är jag nu väldigt rädd att skada kroppen på de olika maskinerna så känns tryggt att någon visar precis hur man skall använda maskinerna för att träna på rätt sätt.

Har som bäst sportlov och har bestämt mig för att inte alls tänka på skolan under lovet, sköönt! Gårdagen tillbringades i Borgå, först blev det promenad i gamlastan och borgbacken tillsammans med mamma, mommo och Beni. Efter promenaden var det kusinens födiskaffe och efter kaffedrickandet blev det ett besök till gymmet med Pudi. Idag har vi gått en skogspromenad med Beni och efter det bara luggit inne under filten. Riktigt kall blåst ute så idag är det inte värst skönt att vara ute. På kvällen blir det gym och handbollsträningar, så senast då får man värmen upp igen.

Ha det bra! Kram Heidi


Likes

Comments

Finns det nån liten vänlig själ som har bra tips på hur man slipper av med sötsuget och onyttighets-suget (finns knappast ett ord som onyttighetssuget, men ni vet vad jag menar). Jag som inte ens särskillt mycket tyckt om godis förut äter nu godis nästan varje dag, och äter jag inte godis så äter jag choklad. Okej det är som tur var inte frågan om en godispåse till dagen eller en chokoplatta till dagen utan några bitar/karameller längs med dagen. Men ärligt sagt så vet jag inte när jag senast skulle ha haft en dag utan godis eller choklad. Ofta äter jag godis och andra sötsaker för att jag är rastlös, och den ovanan skulle jag verkligen vilja bli av med. Förstås är det svårt att hålla sig undan dom här godheterna då pojkvännen smaskar i sig av dem och det är antagligen därför som mina "no-more-sötsaker"-dieter skiter sej heeela tiden.. iallafall har jag en orsak att skylla på då jag inte kan hålla mig till mina dieter. :D 

 Har försökt med att tillåta mej själv äta godis t.ex. varje lördag och sen ha godisfritt resten av veckan men de funkar ju inte alls. För varje gång blir det kvar godis eller choklad i påsen och då kan man ju inte spara de till nästa vecka för då skulle de ju redan smaka gamalt eller iallafall chokon.. Så om nån vänlig liten godis själ vet hur man blir av met sötsuget så hjälp mej och dela med er av era tips, taaack!


Det här sitter jag å proppar i mej just nu: DJUNGELVRÅL!! Det här är godiset som hör till kategorin: tar du en, så tar du fler! Alltså man kan inte sluta äta dom här jävlarna, de är så helsikes goda!

Och till sist vill jag ännu meddela att den där skålen var full när jag började skriva inlägget.. men observera att det som tur är en liten mariskål inte en stor.

Likes

Comments

Torsdag kväll och jag borde verkligen börja gå och lägga mig då skolan redan börjar kl. 8.15 imorgon vilket är tidigt för mej för jag är verkligen ingen morgonmänniska. Men innan läggdags tänkte jag slänga in ett litet inlägg fastän det inte hänt något speciellt idag, hade bara lust att skriva av mig lite.

Idag har det varit en riktigt vanlig dag med skola, hundpromenader och netflix. Som sagt är Beni en valp ännu och vi försöker lära honom att man gör sina bestyr utomhus, så därför blir det mycket tid tillbringat ute nuförtiden. Ganska bra har han redan lärt sig, men det sägs att sheltien är en ras som kan ta tid på sig förrän den blir rumsren. Som sagt så går det ganska bra redan men lite tydligare borde han bli med att meddela oss då han vill ut, för nu går han bara å står framför dörren å väntar ca. 15sek och sen ger han upp och ibland meddelar han inte alls och går direkt och kisar på tidningspappret (som tur har han lärt sig det iallafall). Men det här händer kanske 1-2 gånger om dagen, resten av gångerna gör han sina bestyr ute. När vi är på främande platser dvs. om vi inte är hemma utan på besök hos nån annan, så då gör han alltid sina bestyr inomhus fastän vi har varit ute minuten innan (men då har han bara gått och snusat omkring på alla intressanta dofter som finns ute i naturen, och antagligen glömt bort att han ska passa på att göra sina bestyr, när vi väl är ute). Men att bli rumsren är ju nog ett långt projekt och han är ju trots allt bara en valp på 7månader, så lite kisi här och där e int hela världen, tur är det ju att han inte ännu riktigt lärt sig att lyfta på benet så kisin hamnar allt som oftast på tidningspappret. :D

De var allt för mig denna gång, kanske inte de mest intressanta inlägget men nu har jag skrivit av mig lite grann och är nu redo för natten.

GodNatt! :)


Som sagt lite kisi här och där e int hela världen om man är en så här söt filur!

Likes

Comments

Sakta men säkert börjar praktik stressen krypa fram, och jag vet inte var jag vill göra mina praktik. Med tanke på mina studier så borde min praktik ha någonting med turism/företagsekonomi å göra. Jag skulle mer än gärna göra praktiken på kiosken igen för jag verkligen älskar att jobba där på sommaren, men eftersom att jag gjorde min första praktik där så kan det vara lite svårt att få godkänt min andra praktik där också. För mig är det viktigtt att jag får betalt för min praktik, för det känns verkligen tråkigt att jobba gratis speciellt under sommaren då man är van att det strömmar in pengar, och de är då man måste tjäna pengar för att sen klara sig resten av året..

Har idag varit ledig från skolan så har sökt runt lite på olika praktikmöjligheter men har inte hittat något som jag fastnat för helt och hållet. Men jag skall söka vidare och hoppeligen hittar jag någon passlig praktikplats så fort som möjligt. Förutom att jag sökt efter praktikplats så har jag uppdaterat min CV och dessutom skrivit en finsk och en engelsk version av den., så med andra ord så är jag beredd att skicka in min CV så fort jag hittar ett passligt jobb.


Dagens Mellis: apelsin-banan-päron-bomb och nypressad apelsinjuice.

Likes

Comments

Just nu tvinnar det jätte mycket tankar kring utbyte i mitt huvud. Borde jag åka iväg på utbyte eller inte? Det finns ju både för- och nackdelar med utbyte och jag kan fan inte bestämma mig hur jag skall göra. Har aldrig varit så där jätte intresserad av att åka iväg på utbyte, eftersom att jag är väldigt bekväm av mig och trivs bra så som jag har det nu, så varför åka iväg på utbyte? Tankarna kring det hela började förra veckan då jag var och diskuterade med min handledare. Hon rekomenderade en skola i Holland som erbjuder massa olika kurser inom turism, sådana kurser som inte Arcada har att erbjuda. Efter samtalet så blev jag plötsligt intresserad av att åka iväg och nu kan jag inte bestämma mig hur jag skall göra. Den 10.2 skall ansökan vara inlämnad, så har 2veckor tid att bestämma mig.

Att åka iväg på utbyte är ju ett långt projekt och det är inte något som bestäms över en dag. För det första måste man lämna in massor med papper och sedan vänta på ett godkännande och en nominering av skolan (Arcada). Därefter skickas ansökan vidare till universitetet man sökt till och ifall de godkänner ansökan så då är det först klart att man får åka iväg. Efter det kan man ansöka om stipendie och börja förbereda sig på att verkligen åka iväg, dvs. söka lägenhet och börja boka flygbiljetter osv.

Skulle jag åka iväg på utbyte så skulle det ske hösten 2017. Under utbytet skulle jag få 30sp (+ 4sp holländska ifall jag väljer skolan i Holland). Det betyder att jag då skulle bli klar med studierna våren 2018. Men det finns även en annan möjlighet för att bli klar under våren 2018 och det är att läsa lite nätkurser under sommaren och sedan gå några av Arcadas fördjupade turismkurser under hösten. Så klar borde jag iallafall bli under våren 2018 hur jag än väljer att göra!

Den största orsaken till varför jag skulle åka på utbyte är nog för att lära mig engelska. Jag vill verkligen bli mer självsäker när jag talar och skriver på engelska. Även kurserna som Hollands skola har att erbjuda verkar väldigt intressanta. Men som jag sa i början så finns det även nackdelar med ett utbyte, och bland de största minuset är nog distansförhållande, och redan själva tanken känns tung. Fastän det bara är frågan om ett halvt år så känns det förjävligt.. Att även vara ett halvt år ifrån familj och vänner känns ju också tungt.. Men som sagt inget är bestämt ännu och jag får bara ta och fundera riktigt noga hur jag skall göra och så får vi bara vänta och se hur min höst kommer att se ut.


Likes

Comments

Så var sista dagen av mitt jullov igång och imorgon börjar skolan och vardagen. Vet int när jag senast haft ett så här ledigt jullov, har inte haft en enda jobbtur ännu i januari så de känns verkligen skönt. Äntligen har jag fått vila ut riktigt ordentligt! Igår fick jag iväg skickat en skoluppgift som hade deadline idag, och är riktigt stolt över mig själv att jag tog tag i uppgiften och fick den gjort, för hade som plan att lämna den ogjord och ta en noll poängare för uppgiften.. Varför? joo för att min skolmotivation har varit noll en längre tid och jag har helt tappat lusten att studera. Men igår tro det eller ej så hade jag ingenting att göra å var helt uttråkad så då passade det bra att göra undan uppgiften :D Få se hur den här våren ska gå med tanke på motivationen, men jag ska försöka mitt bästa och kämpa på!

Har inga planer för idag förutom handbolls träningar på kvällen. Just nu ligger jag i soffan och njuter av en Choco Mochaccino och väntar på att min tvättmaskin skall bli färdig. Sen bär det antagligen ut på en promenix med Beni i ett blåsigt och ruskigt "vinterväder". Så dagens planer är chill, me likey!


Likes

Comments


1. Hur var 2016?

2016 var ett tungt och händelsefullt år. Min gamla morfar gick bort, jag flyttade hem till Sibbo igen, flyttade över studierna till Helsingfors Arcada, jobbade hela sommaren och fortsatte hela hösten vid sidan om skolan, sudierna blev betydligt tyngre i Arcada och hade inte tid att satsa fullt på alla skolarbeten och tenter. Men det bästa med 2016 måste nog endå vara att vi fick en liten hundvalp, Beni.

2. Tror du att 2017 kommer att bli bättre?

Har igentligen inga större förväntningar för 2017. Tror att studierna kommer kräva ännu mer tid och bli tyngre men det hör väl till.. Tror däremot det kommer finnas lite mer tid för fritid i och med att Beni växer och klarar sig längre ensam, just nu är han så energisk och busig så man kan inte lämna honom ensam allt för länge för då händer det grejer :D Jag hoppas däremot att 2017 blir ett mer chill år och en utomlandssemester skulle inte sitta helt fel.

3. Blev du kär år 2016?

Inte nykär men kärleken för Oski fanns ju kvar under hela 2016.

4. Vilket datum från 2016 kommer du aldrig att glömma?

Måste nog vara 24.8.2016 då Benis uppfödare skickade meddelande åt mig att Beni söker ett nytt hem då han verkar bli för stor som utställningshund och att hon som reserverat honom inte därför kan ta honom eftersom att hon ville ha en utställningshund. Vi tackade genast JA och den 31.8.2016 flyttade en bara 8 veckor liten Beni hem till oss.

5. Vad var din största framgång 2016?

Det var en svår fråga. Min största framgång, hmm... Anser att jag gör framgång i arbetslivet då jag är på jobb. Jag lär mig varje gång något nytt och blir bättre och självsäkrare på det jag gör.

6. Vad spenderade du mest pengar på?

Oj, har spenderat helt för mycket pengar under 2016. Har nog spenderat mest pengar på kläder och skönhetsprodukter. Köper allt för ofta något nytt och det värsta av allt är att det ibland är frågan om sånt som jag inte behöver, så de blir å stå kvar med prislappen på läääänge tills jag äntligen hittar använding för det.

7. Vad gjorde dig riktigt glad?

Beni, såklart.

8. Vilka sånger kommer du att minnas från 2016?

Rockaby baby, Rihanna - Work, James Arthur - Say you won't let go, The Chainsmokers - Don't let me down, Mike Posner - I took a pill in Ibiza, Samir & Viktor - Bada Nakna, och många många fler.

9. Vilka har du umgåtts mest med?

Oski, förstås mest! Men i början av året när jag bodde i Åbo så umgicks jag mycket med Lotta & Astrid. Och längs med årets lopp så har jag umgåtts mest med: Sara & Oskar, Annika, Pudi och Ellen.

10. Bästa minnet från 2016?

Finns många fina minnen från 2016. Men det absolut bästa minnet måste nog vara Beni. Har alltid önskat mig en egen hund och nu har jag en! Min största barndoms dröm har gått i uppfyllelse. Det är nog ett minne för livet! Ett annat bra minne från 2016 blir nog att jag började spela handboll igen. Det är så roligt att igen få springa på planet och kasta mål. Ett anat oförglömligt minne var klassträffen med lågstadie klassen som jag och Ellen ordnade i augusti. Den var så lyckad och alla var nöjda och glada. Så roligt att få träffa alla och höra vad alla gjort efter att vi gick ut lågstadiet våren 2007.

11. Är det något du saknar från 2016 och vill ha 2017?

En sol semester. Blev ingen solsemester under 2016 och det är något jag verkligen saknar. Att bara få ligga i solen och njuta och bli brun. Hoppeligen blir det någon solig semester under 2017.

12. Vad önskar du att du gjorde mer?

Önskar att jag hade haft ännu mer tid att umgås med vänner under 2016. Med en hundvalp, jobb vid sidan om skolan och massa skolarbeten så blir tiden knapp. När man äntligen får en ledig stund så vill man bara chilla och ta det lugnt under filten framför netflix. Så jag hoppas det finns mer tid för vännerna under 2017. Mera brunchar, kaffestunder och kanske någon lite minisemester eller roadtrip med ett härligt gäng vänner skulle inte sitta helt fel.

13. Vad önskar du att du gjorde mindre?

Önskar att jag hade jobbat lite mindre och satsat mer på skolarbeten och tenter, men jag har så svårt att tacka nej då det gäller jobbturer. Jag vill ju förtjäna pengar och jag behöver alla pengar jag kan få då mitt studiestöd inte är värst högt nu när jag bor under föräldrarnas tak igen.

14. Årets favorit TV program?

SKAM! Såg färdigt alla tre säsonger under en vecka och håller nu på att se på serien från början igen. Har just kollat färdigt första säsongen och skall ikväll börja med den andra säsongen. En annan stor TV-favorit i år var Sveriges Idol och Paradise Hotel.

15. Vad vill du säga till dig själv inför 2017?

"Ta en dag i taget, stressa mindre och njut mer. Ät en chokladplatta om du vill: varför inte njuta av livet istället för att stressa hela jävla tiden!" Den tanken skall jag bära med mig under 2017.

Likes

Comments

2016 är slut och vi är redan inne på den sjunde dagen av 2017, hjälp vad tiden går fort. Det har varit allt för tyst här på bloggen men hösten 2016 var väldigt fullproppad så har inte haft tid alls för bloggning. Tänkte därför göra en liten check list vad sm hänt under 2016 sista halvår.

 • Börjar med den bästa nyheten: Vi har skaffat en hund! Ben eller Beni som vi kallar honom är en shetlandsheepdog och är född den 2.7.2016. Vi fick honom den 31.8.2016 och sen dess har han varit en av familjen. Han är jätte energisk och busig men snäll och söt. 
 • Fick stuideplats på Arcadas Företagsekonomi linje och har börjat studera där. Eftersom att jag studerat ett år på Novia så fick jag vissa kurser och mina tidigare studiepoäng till godo och har därmed bara ett och ett halvt år kvar att studera.
 • Jag har jobbat väldigt mycket vid sidan om skolan. Vi hade även sommaravslutning på HardRock cafe tillsammans med kioskgänget, en rolig kväll med god mat och dricka.
 • I början av hösten var jag också ordentligt sjuk med 39graders feber och 2veckors flunssa. Blev sjuk på ett studiebesök till Stockholm tillsammans med skolan. Det var inte värst trevligt att ha 39graders feber på båten, men jag överlevde, blev en lite lugnare hemresa för mig än för dom som festade hela natten lång. Men fastän jag låg å sov på hytten hela natten så mådde jag nog sämre än sämst dagen efter, men som sagt pga. hög feber och flunssa.
 • Hösten var helt okej och jag lärde känna en hel del nya människor, just pga. att jag började en ny skola. Måst nog endå säga att jag trivdes bättre i Novia med turistgänget men känns endå skönt att få bo med Oski igen och ha jobbet och familjen nära. Dessutom skulle inte Beni ha blivit en familjemedlem ifall jag skulle fortsatt i Novia. Men fastän Arcada känns tungt ibland så har jag lärt mig mycket mer på det här halvåret än året i Novia.
 • En rolig nyhet från hösten är att jag har börjat spela handboll igen, och jag älskar det! Känns så skönt att vara tillbaks på planen igen. Tillsammans med Akilles har Pudi ordnat ett Harraste lag dit alla är välkomna. Vi har träningar på måndagar från 18-19 och onsdagar från 21-22. Välkomna med :)
 • Vi har även hunnit ha två stycken lagkvällar redan. Vi är ett lag med många gamla handisspelare. Laget har en bra laganda och som jag skrev tidigare så är alla välkomna med, vilket gör det roligt att umgås med laget och ingen behöver känna sig utanför. Lagkvällarna har varit super roliga och vi planerar redan in en tredje lagkväll.
 • Under halvåret har jag hunnit fira pappa på farsdagen och sen både mamma och pappa på deras födelsedag.
 • Har besökt turistgänget i Åbo två gånger under hösten 2016. Första gången var det på en fest de ordnade i Skärgårdsbaren och andra gången var det på Glöggrundan. Glöggisen var helt okej i år, tycker endå den var aningen bättre år 2015 men det brukar väl vara så att första gången alltid är roligast.
 • Har även besökt Annika i Åbo på en brunch med Sara och Ina vilket var jätte roligt och det måste vi absolut ta pånytt. Förutom besöket hos Annika så har det blivit besök hos Sara och Oskar alltid när jag har haft vägarna förbi till Åbo. Hoppas på mer kaffestunder och brunchar under våren :)
 • Har även tillbringat tid med Ellen, vilket har varit roligt. Vi har varit bästa vänner med Ellen sen lågstadiet och vi kommer alltid vara vänner. Det kan gå flera månader som vi inte ses eller hörs men alltid när vi pratar och träffas så är allt som förrut och man märker inte av att man inte sett varanda pålänge, det är väldigt skönt att ha en vän som Ellen, vi har så mycket minnen tillsammans.
 • December och julen kom lika snabbt som den for. Julstress hade jag i år igen och var lika sent ute med att skaffa julklappar som alltid. Julen tillbringade vi traditionellt hos kusinerna och den här gången hade vi då Beni med och sen har kusinerna också skaffat en hund som är 3månader äldre än Beni så det var en lite livligare jul i år än vad det brukar vara, speciellt vid paketutdelningen och öppningen. 10/10 poäng åt julen och julmaten, men nästa år skiter jag nog i klänning och strumpbyxor på julen och kör med en ugly christams sweater, för fan vad jag hatar när strumpbyxorna börjar spänna efter att man proppat i sej alla julmat. :D
 • Den 27.12.2016 bar det av till Lappland kl4 på morgonen tillsammans med Oskis familj. Bilresan tog 13h med 3st pauser. Vi åkte upp till Luosto där min famos "pojkvän" har en hyresstuga. Där var vi i en vecka och tillbringade även nyåret där. Nyåret var bland det lugnaste nyåret som jag firat på många år, men det var ju skönt att vakna och börja det nya året utan krabbis nästa dag. I Lappland skidade vi, åkte slalom, vandrade i fjällen, besökte Rovaniemi och julgubben (det var däremot 3h kö att träffa själva julgubben så vi orkade inte köa utan besökte bara hans by), åt en massa gott och badade bastu. En trevlig resa och visst är det skönt att komma bort från vardagen lite. Dessutom är det så lugnt och fridfullt i Lappland vilket gör att man riktigt kan slappna av och bara mysa och ha det skönt.

  Början av 2017 har varit riktig skön. Jag har bara tagit det lugnt. Hösten var stressig med massa skolarbeten, jobb och en liten hundvalp så nu är jag verkligen värd den här lediga tiden och tänker spendera den väl med en massa godsaker och bara njuta. Hoppeligen blir det lite aktivare uppdatering här på bloggen men jag lovar ingenting. Ett gott nytt år på er alla och hoppas 2017 blir ett fint och oförglömligt år.

  Likes

  Comments

  För en gångs skull hade både jag och Oski ledigt på kvällen så vi beslöt oss för att åka in till Borgå. Först gick vi och kollade lite i butiker och sen blev det ett besök till Paahtimo. Alltid lika mysigt att sitta där, särskillt mycket tycker jag om att vara där på hösten med en filt och en varm dryck, så i väntan på sena höstkvällar. När vi druckit klart åkte vi hem och nu är kvällens planer film och godis. #gillar


  Likes

  Comments