Posted i: Postkort fra . . .

Hei de(r),

Har du nogensinde været på krydstogt? Det har jeg i hvert fald. Og det var noget af en tur.

Krydstogt inkluderer ifølge rejsebureauet lækre swimmingpools på skibet, store soveværelser med bløde senge, mange spændende oplevelser og varme og nye destinationer hver dag du står op. Og tro mig, alt dette er inkluderet i en kompakt uge på havet - men det er der også mange andre ting, der er, som der ikke bliver beskrevet i brochuren.

Jeg havde blandt andet min første tømmermænds oplevelse efter en heftig druktur i byen under opholdet på skibet. Eller sådan ville tilskuere af denne aften nok ikke beskrive det. Jeg drak 3 glas hvidvin til middagen, en Piña Colada inden vi skulle i teatret, og for at gøre aftenen helt crazy, snuppede jeg også en Strawberry Daiquiri inden jeg smuttede op i ungdomsdiskoteket. Her leverede jeg vild bas arm og hoftesving til Despacito foran en flok 11 til 15 årige, der var sten ædru, og som sammen stod i en rundkreds og så på, imens jeg legede pinlig. Og dette lyder måske som en tå krummende oplevelse og en sparsommelig omgang i forhold til mit alkoholindtag, men dette endte altså ud i en strid strøm af opkast hjemme i kahytten, hvor jeg måtte ligge med våd klud på panden hele natten, og klynke over min første gang med tømmermænd og opkast. Derfor er mit råd nu: Bland aldrig varme, vin og en god cocktail. Men så alligevel - hellere brække sig end at trække sig.

Og nej, denne seance jeg skabte den første aften på skibet, gjorde mig heller ikke populær blandt de unge. Alle de 13-årige bestemte hurtigt, at jeg var dårlig indflydelse, og derfor inviterede de mig heller ikke med til hverken karaoke eller Just Dance. Jeg måtte derfor skule til de smarte børn på båden, mens jeg stod alene med min Pepsi i hjørnet. Så er det i sidste ende heldigt at der er noget der hedder Uno, som det rent faktisk hænder, at jeg mestrer. Ingen kan lægge +4 kortet ud og slippe så godt fra det, som mig. Og for ikke at glemme bøger. Jeg lå mange timer på dækket med en god bog i hånden, iklædt min stribede badedragt og iagttog solbrune drenge lave hovedspring i poolen. Så bare rolig. I skal ikke have ondt af mig.

Noget der derimod frustrerer mig, og giver mig en følelse af, at verdens befolkning er mere kompetent udviklet end mig, er alle de sprudlende mennesker på forsiden af katalogerne for rejsen, som alle har en hud, der er blevet kysset af solen. For dette var ikke inkluderet. Min hud blev transformeret fra farven ”Snehvide” til ”varm marengs” og efter erfaring fra mine tidligere ferier i varmen, har min såkaldte kulør aldrig været i nærheden af farven på sovsekulør, men derimod farven på en nybagt bolle med smør. Og det kan vel også have sin charme at have mange lyse pigmenter i sin hud - det ville bare være sjovere, hvis man kunne få samme farve som den muskuløse colombianer, der også nød en uge på det storslåede flydende hotel.

Ud over en række af uheldige situationer på min ferie, skal jeg ikke undervurdere og tie om alle de gode stunder og minder, min ferie også inkluderede. Solen skinnede fra en skyfri blå himmel hele ugen og humøret var højt på ferien. Bortset fra når der var lang kø til is, eller når der blev sendt et blik eller to, når man sad i vandkanten med sine deller til udluftning og fri beskuelse. Hvis man dog ser bort fra dette, var byerne vi lagde til ved smukke, spændende og kulturelt berigende. Især Cannes og Palma de Mallorca var jeg stor beundrer af, men ikke at forglemme de små hyggelige havnebyer, som alle havde en personlig karakter. Maden var delikat, især lasagnen og alle øjeblikkene på hver enkel ø og i hvert enkelt land, ville jeg ikke have byttet for noget som helst. Noget jeg heller ikke vil bytte, er alle mine nye indkøb, som jeg foretog mig i de spanske, italienske og franske butikker. Jeg har ikke bare fornyet kulør og livssyn, men også fornyet tøjskab. Det fornyede tøjskab strækker sig helt fra skriggrønne bukser til en hættetrøje med det skæve tårn i Pisa på. For ikke at glemme at ferien også indeholdte temaaftener, som få gange blev misforstået og danseundervisning under en varm nattehimmel. Og dét er noget jeg er tilhænger af!

Så til sidst vil jeg skåle for sommerferien, for livet, for fremmede kulturer, for All Inklusive-drinkspakker, for store krydstogtskibe, for eksotiske danse, for nye søde venner (for ja, det fik jeg også) og for alt den kærlighed der inkluderes i et krydstogt. For dén blev der ikke nævnt noget om i Brochuren.

Kys og kærlighed, mann.


Likes

Comments

Posted i: Garderobe

Hei der

Er du forelsket? Det er sommer, luften er varm og bølgerne bruser langs kysterne. Det er årstiden alle ser frem til, alle længes efter, og alle håber på, bringer noget ventet. De fleste håber måske, at de finder personen, som vil holde deres hånd, når solen bliver rød. Det ville være optimalt, så de ikke bare kunne købe postkortet i kiosken, men også være som det forelskede par, der pryder forsiden. Normalt ville jeg også ønske på det bedste, og jeg regnede egentligt med at jeg bare skulle ned og købe en keramikvase som gave til min veninde - men det jeg vendte hjem med, var meget værre end hvad jeg var gået i byen efter.

I vinduet til en butik jeg aldrig havde lagt mærke til før, hang en kjole, som på en måde slyngede sine arme omkring mig, og trak mig ind i butikken. Hele butikken bugnede af lækre kjoler, smukke bluser og masser af tøj, som udstrålede selvsikkerhed, klasse og elegance. Dog også tøj, som havde en pikant fremstilling, en farvefræk udstråling og som med sit specielle udseende ville trække blikke på gaden. Og da jeg allerede havde tabt mit hjerte til klæderne på bøjlerne, knustes det herefter, da jeg så prisskiltet. Og her vidste jeg, at min sommers fejltagelse var at træde ind i butikken med den smukke vinduesudstilling. For unge kvinder som jeg har ikke råd til at danse til mine fødder bliver ømme klædt i en kjole fra Stine Goya, eller smutte på café i en bluse fra Baum und Pferdgarten og et par bukser fra Mads Nørgaard. Og måske er dette bare noget jeg må se i øjnene. Problemet er bare, at jeg ikke har lyst.

Og da jeg så gik hjem med en øm følelse i brystet, gik noget op for mig. Måske har jeg ikke økonomien til at gå i lækre lædersandaler fra Billi Bi, men jeg har råd til at gå i mine udtrådte sandaler fra et marked i Spanien. Og uanset fodtøj, så er min viljestyrke og handlekraft ikke svækket af min bankkontos indhold.

Så kvinder, dette er ikke det sidste I har hørt fra mig. Jeg vil lade min fantasi klæde sig i alle de lækkerier, som lige nu hænger på bøjlerne med tårnhøje prismærkater. Og I skal være vidne til, at min fantasi får frit løb.

Kys og kærlighed, Mann.

Likes

Comments