Experiment på Kanelbullensdag


Idag var det kanelbullensdag och självklart måste det firas
( jag som är sockermonster delux)!
Jag har aldrig varit ett stort fan av bullar, så därför ville jag göra min tvist på kanelbullensdag och göra en

Kanelbullskladdkaka

Jag gjorde ett eget recept genom att mixa mammas kladdkakerecept med Camilla Hamids recept på kanelbulls-fyllningen.

Nedan kan ni följa hur jag gjorde steg för steg.

Puss!


Racept

Smet:

4 ägg
4dl socker
150g margarin
0,5 msk kanel
2dl mjöl

Fyllning:
4msk kanel
4 msk socker
50g smält smör

Formen:
Smält smör
Ströbröd
Pärlsocker



To Do

1. Sött ugnen på 175 grader och smöra din form.
2. Vispa samman ägg, socker, mjöl och kanel.
3. Tillsätt 150g smält margarin och blanda i
4. Häll över smeten i formen och påbörja fyllningen.
5. Smält 50g smör och blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen.
6. Spritsa eller häll ner fyllningen i smeten som en kringla (likt en kanelbulle).
7. In i ugnen ca 30 minuter. Efter ca 10 minuter tar du ut kakan och håller på pärlsockret.

Ta ut, låt svalna helt
(gör gärna kakan dagen innan)
ät och njut.

Puss och Kram




Gillar

Kommentarer