Jag har satt ett mål för mig själv detta år, ett mål som innebär att jag ska testa massor med ny mat men i huvudsak att jag ska äta mera vegetariskt. Jag har därför kollat igenom kokböckerna som vi har hemma, i huvudsak de som består helt eller delvis av vegetariska och veganska recept. Därigenom har jag kommit fram till att jag just nu är väldigt sugen på soppa. Det eftersom att tretton av trettiofem rätter, på den listan jag gjort idag, är soppor. Har också fastnat för sallader, både varma och kalla, vilka gärna får innehålla olika sorters nötter och färskost.

Ett annat matmål är att jag ska ta mig tid att faktiskt laga mera mat, jag tycker att det är väldigt roligt och älskar att få bjuda på maten jag lagat. Dock bor jag ju delvis själv och det är inte kul att laga mat åt bara en person, därför blir det allt som oftast matlådor och rester. Jag tänker dock att jag ska börja laga mera mat eftersom att om jag en dag lagar en måltid så kan jag ju några dagar efter äta den andra portionen. Som det är nu så lagar jag mest mat då pappa ska sova på soffan.

Det tredje målet gäller att jag ska försöka äta nyttigare överlag. Jag skulle säga att maten jag äter är nyttig, välbalanserad och näringsrik så problemet är mellanmål och snacks. Mamma är duktig på att göra egen müsli och det finns ju massor med härliga smoothie recept, det ska jag anamma. En annan väldigt enkel sak som jag måste se till att göra är att jag måste äta mera frukt! Det kan väl i och för sig få hänga ihop med att jag tänker börja dricka mera smoothies.

Ja, ja mål och planer är ju bra. Det jobbiga är ju att man ska kunna och orka hålla och fullfölja dem. Det är väl dock bara att kämpa på och att försöka skaffa sig lite självdisciplin...

Likes

Comments

​Jag har startat om bloggen! Kanske mest eftersom att den gamla var helt död och jag inte hade någon som helst inspiration till att faktiskt göra inlägg med någon form av innehåll. Också därför att alla bilder på den gamla var väldigt lågupplösta och för att det inte kändes som att inläggen hade någon som helst koppling till varandra. det fanns liksom ingen röd tråd och inget som håll samman texterna. Det stör mig verkligen. Därför kommer här en nystart.

Med nystarten är tanken att jag ska försöka göra ett inlägg i veckan, fler när något roligt händer. Inlägg där jag ska sammanfatta veckan och skriva om mina framtidsplaner. Jag kommer att skriva om skolan och om mål. Jag kommer ju förmodligen inte att komma ihåg att jag ska göra detta, men man ska ju sätta upp mål och göra sitt bästa!

Jag tror att det här kan bli ett bra år för att börja blogga igen, inte för att min vardag kommer att vara särskiljt intressant eller innehållsrik utan för att jag  har en del roliga saker att se fram emot. Bland annat kommer jag att på påsklovet att resa till Italien. Mer exakt Assisi, vilket är min livsresa genom kyrkan. Vi ska också till Portugal med familjen, en resa som inte kommer att vara riktigt som de vi vanligtvis gör med mamma och pappa utan en resa i lite lugnare tempo då mormor och morfar, farmor och Jan kommer att vara med! Det är jättekul eftersom att den senaste resan vi gjorde så var till Kreta 2014. 

Jag tror att detta kommer att bli jättebra och jag ser verkligen fram emot 2018!

Likes

Comments

Instagram@hedvigcederlof