Att känna igen sig hos eleverna

Jag skrev ett helt inlägg men när jag skulle försöka ändra stil så försvann allt så jag får helt enkelt försöka sammanfatta det jag skrev.

Det jag funderade på är detta med rastlöshet, att jag ibland kan känna igen mig hos mina elever, speciellt dom som inte kan sitta still speciellt länge. Eleverna som hela tiden måste låta, stå upp, hämta saker med mera.

Jag är själv en rastlös person och har svårt att sitta stilla länge speciellt hemma. På jobbet får man lov att gilla läget, speciellt när det är APT osv.

Det räcker ibland med små saker som att byta plats, dricka vatten, läsa en bok (fungerar en stund). Vet inte om mina restless legs som påverkar. På kvällarna är det olidligt.

Men iallafall jag funderar och funderar på att jag vill försöka hitta bättre lösningar för dessa elever där alla ska må bra. I skolan behöver man ju ta hänsyn till alla elever i klassen. Jag gör det nu också såklart men jag kan bli mycket bättre och få ännu mer förståelse.

Får nya elever i höst så då kan jag fundera lite extra på detta om vi får elever som jag kan känna igen mig i.
Jag sitter nu och tänker "gud så skönt att sitta på balkongen hela dagen och bara vara och sola" men har suttit här i 20 min och är redan rastlös hahha.

Igår på frukosten så satt tre elever och hade en intensiv diskussion och "lekte" med maten, jag satt bara och lyssnade och observerade, ibland måste man få göra det :). Det blev ansikten av smörgåsarna och grönsakerna.

  • Tankar

Gillar

Kommentarer